Şimdi Ara

şöyle bi anayasal hakkınız var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş

bilmeyen bir sürü kişi varmış. bilgilendirmek istedim öylesine. başka bir şey ima etmiyorum. insanları anayasa hakkında bilgilendirmek suç değildir herhalde, dimi?

bu arada konuyu ülke ve dünya gündemine açacaktım ancak ortada bi gündem olmayınca yöneticiler konuyu siliyor. buradan da silmezler umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 4 Şubat 2022; 15:26:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• [simage][censored][censored]https://store.donanimhaber.com/2e/eb/f0/2eebf06497201ede26c8b6ec14441cd2.jpeg[/censored][/censored][/simage]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O anayasal hakkınız 1980 yada 1981 yılında en son düzenlemesi yapılmış 2911 sayılı " toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmesi hakkındaki kanun " ile düzenleniyor. Yani anayasaya bakıp hurra diye yürüyüş yapamıyorsun..

Ana yasa sana hakkı verir. O haklar kanunlar ile düzenlenir. 2911 e bakmadan gösteri ve yürüyüş yapmaya kalkarsan kendini bir anda göz altına alınmış bulabilirsin ve bu göz altı yasal olur hiç bir hakkın olmaz :)

" Yanlış bilgi vermişim 2017 ve 2018 de khk ile bazı bentlerinde değişiklik yapılmış muhtemelen geziden sonra gerek duymuşlardır. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 4 Şubat 2022; 14:57:11 >

Düzenliyor. Kanun epey uzun ama aslında bir kaç başlık halinde sıralamak mümkün..

Kanunun amacı zaten madde 1 de özetlenmiş.

" Bu Kanun; toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller ile gerçek ve tüzelkişilerin düzenleyecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yerini, zamanını, usul ve şartlarını, düzenleme kurulunun görev ve sorumluluklarını, yetkili merciin yasaklama ve erteleme hallerini, güvenlik kuvvetlerinin görev ve yetkileri ile yasakları ve ceza hükümlerini düzenler. "

Madde 3 teki ayrıntıya dikkat etmek gerek " Herkes, önceden izin almaksızın, bu Kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. "

Bundan sonrası şehirlere göre yürüyüşün izin verildiği ve izin verilmediği yerleri yürüyüşün yapılabileceği zamanı yapılamayacağı zamanları ve işte bazı özel yerler hakkında ayrıntıları içeriyor mesela İstanbul Taksim meydanı gibi yerlerden söz ediyorum.

Ayrıca mesire yerleri parklar vb gibi yerlerde gösteri yapılacak ise bunun şartlarını belirtiyor. Net kanunlardan birisi ama genellikle hiç bir yürüyüşte bu kanuna uymuyorlar sonra polis müdahalesi geliyor :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.