Şimdi Ara

İstifa Nasıl Ederim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şok markette full time market elemanıyım şimdi çıkmak istiyorum.15 gün çalışma zorunluluğu fln varmış doğrumu ? çıkmak için neler yapmam gerekiyor ?



  • yardım beyler ya
  • Evet isverene soyluyorsun isten cikmak istedigini.Insafiyetine kalmis sekilde oda sana sure veriyor yada o an okey diyor.Maksimum calismaya devam et diyebilecegi sure 2 hafta
  • Isi savsaklarsan 15 gun tutmazlar seni orda
  • Deneme süreleri iş sözleşmesi yaptıysan bildirim yapman gerekmiyor.
    Direk çıkabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 16 Eylül 2019; 8:14:5 >
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt
    bu ayın 20 sinde çıkarıyorlarmış bana 15 gün daha çalış diyemezler heralde ?
  • Moonwalk yaparak markete gir sonra kasanın ustune çıkıp, çis yap
  • Yasal olarak evet, iki hafta evvelden istifa dilekçesi vermelisin. Sen çıkana kadar eleman bulmaları için zaman tanımış oluyorsun. Şayet iki haftadan evvel eleman bulurlarsa erken de çıkarabilirler. Yukarda arkadaş da söylemiş. Tabi o iki haftanın ya da kaç gün çalıştıysan o günlerin parasını da yevmiye hesabıyla alırsın.
  • hocam ben yazdım istifamı şu şu tarihte çıkıcam vs diye herifler kabul etmedi ben 20'sinden sonra gitmesem bana yasal süreç başlatırlar mı ? bölge sorumlusu kendi ağızıyla 20 sinde son dedi çıkarıcam idare et dedi elemanım yok fln.
    ben ilk istifa etmek istediğimi eylül ayında dedim idare et bu ayın sonu çıkarcam dedi.Bu ay geldi şimdide 20 si son diyor bende bu sefer son olsun 20 sinden sonra gelmem dedim.
  • Yasal olarak ellerine dilekçeni verdiğin andan itibaren süre başlar. Bitince zorla tutamazlar. Ancak onlar senden iyi niyet istemişler. Bu durumda, eğer süre yani 15gün dolduysa, insiyatif sana aittir. İster çıkar ister devam edersin. Beni dinlersen ayın 20sine kadar sabret, 21inde e artık ben ne yapayım der gidersin. Başka şubelerden adam aktarsınlar.
  • şimdi hocam ben 20 sinden sonra çıkıcam ama dilekçeyi almıyorlar.dilekçeyi cuma yazdım alan yok hepsi dırdır yapıyor.çekmeceye koydum orda duruyor.Neyse yarın yine diretcem alsınlar dilekçemi.Bende rahat rahat 21 inde gitmiyim işe mişe.
  • Google'a ihbar süresi hesaplama yaz
    ardından istifa dilekçesi yaz

    edit: dilekçeni kabul etmezlerse sms olarak amirine atabilirsin. mail adresi varsa mail veya whatsapp bile delil hükmündedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonamenouser -- 6 Ekim 2019; 1:33:28 >
  • Dilekçeyi almıyorlarsa sıkıntı çıkacağa benziyor. Bir önceki arkadaşın dediği gibi o zaman mail olarak atıp gönderilmiş maili de saklayacaksın. Böylece elinde delil olacak. Yapçak bişey yok almıyorlarsa vereceksin bitti.
  • nonamenouser N kullanıcısına yanıt
    hocam ben whatsapp üzerinden bölge sorumlsuuna dedim böyle böyle herşeyi açıkça yazdım.o istifa olarak kabul edilir mi peki ?

    konuşma şu şekil ;
    xxx bey ben oğuzhan konuştuğumuz gibi cumartesi veya en geç pazar çıkmam lazım ameliyat olaylarından dolayı.Ameliyat için gün almam gerekiyor.Cumartesi son günüm olsun.Son kararım teşekkür ederim iyi geceler.

    yazma tarihim 01.10.2019
    adamla konuştum ben senin yazını gördüm vs dedi 20 sinde kesin çıkışın yapılıcak.Demiştir kendisi ve ben işim garantiye alınsın diye 04.10.2019 tarihinde dilekçe yazdım alan olmadı.

    dilekçe kısaca şu şekil.

    ŞOK MARKETLER İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜNE

    17.07.2019 tarihinde bşaladığım full time market elemanı görevinden 20.10.2019 tarihinde kendi isteğimle istifa etmek istiyorum.İstifamın kabulunu ve gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.

    şeklinde bir istifa yazdım.Sağ yukarda tarih 04.10.2019 bu tarihte yazdım yani.
    eğer bu istifayı kabul etmezlerse dediğin gibi bana bir mahkeme vs açılırsa eğer 20sinden sonra gitmediğim takdirde bu whatsapp konuşmalarını delil olarak gösterebilirim değil mi ?




  • Gösterirsin görüşmende dilekçemi teslim alın lütfen diye özellikle yaz hatta
  • anladığım kadarıyla 6 aydan az iş gününüz var. 2 haftalık ihbar süresine uymanız lazım bu ilk şart. Eğer dilekçenizi de almıyorlarsa noter kanalıyla ihbar çekin, en güvenilir yol budur. Mahkemede elinizde kesin kanıt olur. Kolay gelsin
  • direk ben gelmiyom de açma telefonu :D
  • Deneme süreci sonrası 15 gün önceden şirkete bildirmen gerekli eğer işten çıkartacaklarsa aynı şekil 15 gün önceden bildirmesi gerekir, eğer ki bildirmez ise 15 gün brüt ücret vermek zorundadır, aynı şekil siz bildirim yapmazsanız 15 gün brüt ücret vermeniz gerekmektedir. info@.....com mailine şok Insan kaynakları mailini şu şekilde bulabilirsiniz şok marketler a.ş. numarasını arayıp genel mail veya IK mail vardır oraya gönderimi sağladığınızda çıkışınızı yapmak zorundadır.

    Not ; Bayii şok olabilir franchising sistemi var mı bilmiyorum. yok ise dediğim şekilde yöntem yapabilirsiniz.
  • 3 hafta önce söylemişim.
    Deneme süresinde bildirim yapılmasına gerek duyulmadıgı kanunda yazıyor.
    İşçisin birader açıp okuyunuz su kanunuzu
    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2003/06/20030610.htm

    Ctrl+f yap,deneme süreli yaz.Başlığı çıkanı oku

    Edit:yukardaki istifa dilekceni yeni okudum.
    2 ayı geçmişsin deneme süresini.
    Normal çalışanmıssın.
    0-6 ay/2 hafta ihbarın var.
    2 hafta önce belirlemen gerek.
    Yukardaki yazım kalsın belki birine yarar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 7 Ekim 2019; 16:51:46 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.