Şimdi Ara

SOY AĞACIMIZI BULALIM(AÇIKLAMALI!!!) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
15
Favori
434.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nüfus Müdürlüğüyle görüştüm. Ocak 2013 tarihinden itibaren nüfus Müdürlüklerinin bu bilgiye ulaşamadıklarını ve Ankaradaki Nüfüs ve Vatandaşlık Hizmetleri Müdürlüğü Arşiv hizmetleri bölümüne başvurmak gerektiğini belirttiler. İlginç
  • Babam çalışırken kayıtları getirmişti.1800'lü yıllardan başlıyordu.Herkesin doğum tarihi , ölenlerin ölüm tarihleri vardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    Konu eskiymiş ama yazmadan geçemeyeceğim. Babamın babası 1906 doğumluydu düşünün artık Şöyle biraz araştırmaya kalktım aile büyükleri, kayıtlar vs. ile ve karşıma yaşayan 2 bin soydaş çıktı ve kayıt altında 12 bin soydaş gibi bir sonuçla karşılaştım ve mecburen bıraktım.
    Ama öğrendiğim çok garip ayrıntılarda vardı. Misal, dedemin babası Kütahyalı fakat dedem Üsküp doğumlu. Oradan genç yaşta tren ile kaçak şekilde İstanbul'a geliyor ve bir süre saklanıyor arkadaşıyla birlikte. İşler yoluna girdikten sonra Atatürk'ün yanında çalışmaya başlıyor ve genelde araba tamirciliği yapıyor.
    Daha öncesinde dedemin baba tarafından dedesine gösterdiği yiğitliklerinden ve çalışmalarından dolayı haremden sevdiği bir kadın ile evlenme izni veriyorlar. 86 yaşında tekrar bir kadınla evleniyor ve 93 yaşında son oğlu dünyaya geliyor
    Ama araştırdığım kadarıyla, kesin olarak eminim ki baba tarafından soyumuz Anadolu'ya ilk gelen Selçuklulara dayanıyor. Anne tarafım ise Maraşlı olmasından yola çıkarak ve öğrenebildiğim kadarıyla büyük ihtimal Yörük. Bütün soyumu öğrenmeyi çok isterdim

    Dede




  • en fazla dedeme kadar giderim gerisi ilgilendirmez
  • Bende zamanında uğraşmıştım ama bulamadım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nufus mudurlugune gittigimizde artik sisteme erisim il ve ilce mudurluklerinden kalktigini ve yalnizca tum bilgilerin ankarada oldugu soylendi. ve mahkeme kaydi da olmadan soy agacinin cikarilamayacagini soylediler. acaba baslarindan savmak icin mi boyle dediler yoksa gercekten de artik soyumuzu ogrenemeyecek miyiz `?. son zamanlarda soy agacini cikaran var mi acaba !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxelll

    nufus mudurlugune gittigimizde artik sisteme erisim il ve ilce mudurluklerinden kalktigini ve yalnizca tum bilgilerin ankarada oldugu soylendi. ve mahkeme kaydi da olmadan soy agacinin cikarilamayacagini soylediler. acaba baslarindan savmak icin mi boyle dediler yoksa gercekten de artik soyumuzu ogrenemeyecek miyiz `?. son zamanlarda soy agacini cikaran var mi acaba !

    yukarı
  • ben de merak ettim şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uğraştım ama bulamadım, tıkanıyor bi yerde ya da bazı bilgiler eksik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yeraltından Notlar

    Beyler böyle bişi buldum inceliyorum sizde bakın.

    http://www.soyagaci.gen.tr/

    " kayıt olun arama hakkı kazanın" bakalım ne ayak





    Aşağıda okuyacağınız şartları kabulünüz halinde verdiğimiz hizmetten yararlanabilirsiniz.

    Bu şartları kabul ettiğinize dair bir maili ve nüfus hanenizdeki 1 numaralı kişinin TC kimlik no hariç nüfus bilgilerini soyagaci@soyagaci.gen.tr mail adresimize göndermeniz gerekmektedir.

    -Verdiğimiz hizmet ücrete tabiidir.

    -Elemanlarımızın yaptığı hizmetlerin karşılığını almaları sizin de takdir edeceğiniz gibi mühimdir.

    -Hizmetimizin çerçevesi; biri orijinal Osmanlıca belgenin görüntüsü, diğeri bu belgenin yeni yazıya çevrilmiş hali olmak üzere size 2 adet veri sağlamaktayız. Ücretin karşılığı sadece bu verilerdir.

    -Dedeniz bulunmadan kesinlikle bu ücret talep edilemez. Hizmetimizde ulaşacağımız kişinin doğum tarihi 1700’lerin ortasına kadar gidebilmektedir.

    - Ana kaynağımız Osmanlı Arşiv belgeleridir.

    - Ücret: 150TL dir.

    Soyagaci.gen.tr ziyaretinizden dolayı size teşekkür eder ve iyi günler diler.




  • cok merak ettigim bir sey ama nerden nasil bulabilirim hic bir fiktim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malesef artık bu yöntem işe yaramıyor, bizim memur takımında da bir arsiv, soy ağacı çalışması yapıp da millette bir yararımız olsun diye bir düşünce olmayacağına göre
  • Okumak zor geldi gerçekten doğruysa okumaya başlayayım?😃

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moralim bozulur diye arastırmıyorum
  • bizim aile en son 1850 lere falan dayanıyor en son molla hasan diye birisi var başka da çıkmıyor.Soy ad değiştirmiş olabilir bizim aile ondandır.
  • Gözüken o ki yaşanan birçok karmaşadan, itirazdan ve aşırı meraktan dolayı soya ağacına ulaşmak mahkeme kararı dışında mümkün gözükmüyor. Soy ağacı bulma ile ilgili güncel durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eurotrb -- 22 Mayıs 2014; 9:15:49 >
  • Irkımızı tam olarak bulabiliyormuyuz acaba..


    1800'de yaşamış atalarımın ismine gerek yok,ırkı önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sacramental kullanıcısına yanıt
    Yurtdışında kafatası merakçılığı olduğu için.Bilimadamları var çalışan ama para olarak güzel alıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık 2 menüden seçim yapıldığı için zaten aradığınız kişinin tüm bilgilerine sahip olmanız gerekiyor.Bu olayı anlamsız kılıyor
  • 2007 yılından beri düzenli olarak google'dan aratılıp bulunan ve itinayla güncellenen konuya hoş geldiniz. Ne yapacaksınız arkadaşlar nereden geldiğinizi?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.