Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (939. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
33.406
Cevap
470
Favori
1.644.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 937938939940941
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Thundarios T kullanıcısına yanıt

    sinema demek yuksek ses demektir zevki oradadır bende avr sistem var dairede oturuyorum gece kısık seste dinliyorum diyen kendini kandırıyordur belli bir ses seviyesinin üzerine çıkacaksın yok öyle kısık seste kalite malite boş mabet o yıllardır forumda döner neymiş kısık seste kaliteymiş hikaye gercek sinema keyfimi istiyorsun bahceli evin olacak buyuk bir odan olacak iyi bir avr sistemin olacak ve seside odana göre açacaksın

  • @eiskent , @sadays , @odesy ,


    Açıklamalarınız için teşekkür ederim.


    Anlaşılan sistemimiz ne olursa olsun beklediğimiz kalite ve performansa ulaşmak için yine sistemi kullanacağımız yerin ön planda olacağı. Çünkü ben de sesi belirli bir seviyeye getirdiğimizde asıl gerçek performansı hissetmeye başlayacağımızı düşünüyorum sizler gibi. Evet iyi bir AVR sistemi düşük seste illa ki soundbardan daha temiz bir ses sunacaktır bu konuda da sizlere katılıyorum ama beklentimiz performans olacaksa eğer belli bir ses seviyesinin üzerinde durmamız gerekiyor. Sadece daha temiz ve net ses almak için AVR'ye bu kadar yatırım yapmakta hiç mantıklı değil zannımca.


    Özetle müstakil yaşama geçmeden soundbar ya da AVR sistem benim için zor görünüyor.


    Kim bilir belki bir gün nasip olur güzel bir AVR sistemi kurmak:)


    Teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.





  • arkadaşlar merhaba.halihazırda film için viewsonic px727-4k projeksiyon cihazı+dune hd pro 4k medya player+samsung hw-h450 soundbar kullanmaktayım.filmleri torrentten indiriyorum.genellikle atmos destekli filmler indiriyorum.bir apartman dairesinde oturduğum için mevcut ses beni tatmin ediyor aslında.öğrenmek sitediğim şu;3000 tl civarı bir bütçe ile daha iyi bir ses deneyimi yaşayabileceğim farkı hissedebileceğim bir soundbar var mı?yani böyle bir değişikliğe değer mi?yukarıda okuduğum yorumlarda düşündüğüm sistemden daha iyi ürünler aldıkları halde apartman dairesinde yaşadıkları için pişman olanlar var.

  • Genel bir cavap yazmak isterim; evimde Samsung Q700A denedim ve mağazalarda da bir çoğunu. Bu sektirme, yansıtma, çarptırma eğdirme ve bükme işleri hikaye! (bilindik mağazalarda denediklerimden bahsediyorum).

    Standart soundbar ve subwoofer ile saran sarmalayan (surround) sinema keyfi olmuyor. Yok sektiriyormuş da yok bilmem ne.. Arkalar olmadan olmuyor.


    Amaa..

    LG SN11R'yi ve Samsung Q950T (ki bunların kutusundan kablosuz arka hoparlörler de çıkıyor) dinlediğimde "allahım sana geliyorum dedim... SOUNDBAR [ANA KONU] 

    Arkaları ile teşhire koyan pek fazla mağaza yok. Bayrampaşa Forum AVM'miydi tam hatırlamıyorum oradaki Teknosa ve MM'da dinlemiştim. Ciddi ciddi almayı düşünüyorum. Ki... evimde Denon AVR X1300 ve HKTS 16 5.1 (+2) 7+1 varken bunu diyorum.


    Soundbar'ların surround etkisini sadece ana ünite ve sub ile veren bir sistem varsa bilmek isteriz.. SOUNDBAR [ANA KONU] 

    Mesut Çevik şu videosunda (Klipsch Cinema 400) bu etkiyi verdiğini iddia ediyor ama ben duymadan inanamam..



    Not: LG SN11R'nin center sorunu olduğu doğru mudur?

    Not2: Samsung Q700A için ayrı satılan hoparlörleri (SWA-9500S) TR'de sadece amazon'da bulabilmiştim o da 4.500 TL! (Soundbarı 3.200'e almışken). Samsung TR ile görüşmelerim de sonuçsuz kaldı. Bir çok mağaza ile görüştüm. En sonuncusu da "içinden arkaların da çıktığı hiç bir soundbarımız yok" demişti!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucoskun -- 26 Ekim 2021; 19:11:24 >




  • bucoskun kullanıcısına yanıt

    Soundbarlar ilk piyasaya ciktiklarinda; kabloyu ortadan kaldiran, kablosuz baglanti secenekleri on planda tutulan bir duzlem ustune yerlestirilmis hoparlorler ve ses cikis gucunu yuklenen subwooferlardan olusuyordu. Asil amac, tv'lerin degisen yapisi itibari ile kuculen basit hoparlotleri ile dusen ses kalitesini ayri bir cihazla yukseltmek, bahane ile pazarda ikinci bir urun satarak nemalanmayi arttirmakti.

    Tam yillarini hatirlamiyorum ama 2011 'ler dersek bu zamana, o zaman forumlarda avrcilerin mutlak ustunlugunun oldigu 5.1 dvd playerli sistemleri bile neredeyse ses sisteminden saymayan bir ortamda soundbarlari elekyronik markette gordugumde yuzune bile bakmiyordum. O begenilmeyen 5.1'lerde bugun bile cok iyi sayilacak sony, technics cihazlarin oldugunu da hatirlatmak isterim.

    Saoundbarlar cok hizla pazara yayildilar. Belki ses esigi yuksek olanlar ciddiye almadi ama piyasadaki yonlendirmeye acik musteriler pazarlama taktikleri,saris danismani yonlendirmeleri ile kaluteden cok subwooferin verdigi bs seslerine hayran okarak ve bu kadar cihazdan nasil bu ses cikar hayranligi ile bayila bayila bu cihazlari aldilar.

    Bu arada korelilerin meshur her gelir grubuna bir cihaz modeli cikarma sevdasi ile soundbarlarin da iddiali modelleri gelmeye basladi. Lg hs 9; nam-- diger las 950m. Bunlardan biriydi. 2015'te 1999tl fiyatla tasinamayacak kadar agir bir kutuda bar ustunde 7 hopalor, uzerine oturulabilecek buyuklukte bir subwoofer ile 700w olarak piyasadaydi. Wifi agina baglantu, musicflow hoparlorlerle surround ozelliginin yani sira virtual surround ozellikleri ile soundbarlara o zamana kadar evdeki 3. Cihaz okur gozu ule bakan bana acaba dedirtti. Sonrasinda bir cok cihaz vu sanal surround ozelligi ile tuketiciye karmasik cihazlara gerek yok soundbar size yeter diyorlardi neredeyse. Bu arada las950m'i ben aldim. Sanal surround ozellikle sinema modunda birseyler yapiyordu. Teoride su anki bar ustunde yer alan atmos hoparlorlerin calisma mantigi ile ayni. Acili hoparlorlerden algoritma ile bir miktar gecikmeli yansitilan ses eger buyuklugu cihazin ses yansitmasina uygun badanasi boyasi ses emmeyen kare bir odaniz varsa sesi carpitip arkadan ses geliyot havasi veriyordu. Ancak benim gibi 10 seneden fazla avr ve arka hoparlorlu sistem kullanan icin bu ses yeterli degildi. Zaten lg'de bunu dusunerek harici surroundlari destekleyen hs serisini belki bunun icin cikarmisti ama maalesef music flow hoparlorleri baglanti sorunlari nedeni ile tam performans gosteremedi.


    Yine benim gozumden devam edersek, kablosuz, wifi, bt ozellikli bu cihaz, bt icin harici modul isteyen pioneer vsx 921 avrden daha guncel durumdaydi ve bu cihaz biraz daha gelistirilse avr'yi birakirim demeye baslamistim ki, samsung hw-j7501 ile o zaman ki bimeks magazasinin birinde duydugum sesi takip ederek tanistim. Ses gucu lg'nin yarisi kadar, merkez hoparloru olmamasina ragmen berrak ses, punch bas beni cok mutlu eymisti. Sanal surround vardi bu cihazda. Zaten curve tv'ler o zaman meshur oldugu icin ust sinif curve tv'ler ile beraber kullanilmaknuzere tasarlanmisti. Tabi ki hemen surround hoparlor destegini arastirdim ve samsungun o zaman cikardigi bugunun bt hoparrlorlerinin ilk ornekleri ama 360 derece ses verebilen basarili modellerinden olan r1 ve r3'lerle uyumlu oldugunu gorunce samsunga gecis yaptim. 10 tane soundbar kullandim, 1 tanesini hala kullaniyorum, 3 tanesi diger evlerde.


    Sonrasinda yine avrye dondum, bir sure sonra degisiklik istegi olusuyor. Su anda q950a bence direk alinabilecek en guzel model, buna hic suphe yok. Eger kullandigim sistemi daha dusuk bilesenlerden olustursaydim q950 alip tekrat kablosuz rahatliga gecerdim. Benden cok eşim sevinirdi. Ben de artik eskisi gibi cihazi cek arkasina egil, kablolarla ugrasma zahmetine giremiyorum. Bazi seylerin hevesi daha gencken daha farkli oluyor. Hele bu cihazlarla tasinmak tam bir eziyet. Nakliye kamyonuna vermeden kendim araca indir, bindir ile tasidim ki yeterince yorucu oldu. Yarin oburgun sehir degistirmem gerekse maalesef ozellikle hoparlorler ziyan olacak eminim.


    Neyse biraz uzun oldu, hatta tarihce gibi oldu ama ozellikle enflasyon etksi yasadigimiz bu donemde zaten hep luks olarak gorulen ve fiyatlari standart ustunde olan bu cihazlari alma imani olan alsin ama borc, harc alma gayesi yanlis olur dusunenler icin.


    Surroundu coknisteyenler icin gecenlerde sony'nin bir modelini gordum. 2500tl gibi bir fiyat. Bu donemde atmos kullanmam ama surround isterim diyen icin alinacak yek cihaz bece.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sn11 için henüz ilan açmadım ilgilenen varsa özelden yardımcı olabilirim. Ankara içinden düşünen okursa elden teslim de yapabilirim. Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler zaman ayırıp cevaplamışsınız. :)

    Ben de zamanda yolculuk yaptım.

    Evet gerçekten de bazı şeyler zamanında oluyor. Ben de sizin gibi incik, boncuk külfetle uğraşma zamanlarını geçtim. Karmaşasız iyi bir sistem istiyorum ama ses kalitesinden de ödün vermeden. Benim hiç bir zaman sesin gücü, yüksekliği değil; (sinema için) berraklığı, diyalogların temizliği ve kalitesi cezbetti. Zaten sanırım bu teknolojiler de bu yüzden evrildi. Yönetmen/teknisyen ne duymamızı istiyorsa onun verilebilmesi için sertifikalı teknolojiler geliştirdiler (thx vb.) ve sunmaya çalıştılar.

    Anladığım kadarıyla sizde q950a mevcut ve bütün benzer şeyleri yaşamış biri olarak; al bunu geçmişe sünger çek diyorsunuz? :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bucoskun kullanıcısına yanıt

    Bende q950a yok. Ancak avr'den vazgececek olsaydim (2 senedir tekrar avr kullaniyorum) q950 benim icin tek secenek olurdu. Samsung'un sesi genelde kullaniciyi mutlu eder.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba samsung t650 1 2gun kapalı kaldığında kumanda çalışmıyor. Üzerindeki tuş ile açtıktan sonra çalışmaya başlıyor. Neden olabilir bir önerisi olan var midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen koruma modu gibi bir sey devreye giriyor. Ptizden kaynakli sorun olabilir. Baska prize baglayip deneyin.

    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozguradam1 kullanıcısına yanıt

    dün birşey öğrendim.atmos sadece hdmi üzerinden aktarılıyormuş.bu durumda ben yeni soundbar alsam bile atmos sesleri duyamayacak mıyım?zira media playerin hdmi çıkışını projektöre bağlıyorum zaten.soundbarı da optik kablo üzerinden medya player e bağlıyorum


    SOUNDBAR [ANA KONU]
  • ozguradam1 kullanıcısına yanıt

    alırsınız hocam


    bağlantı şekliniz


    media player -->> soundbar -->> projektör


    şeklinde olucak.


    media playerı soundbarın hdmi in nine soundbarın hdmi out kısımından projektöre bağlayacaksınız.


    aradaki hdmi kablolar minimum hdmi 2.0b olmalı


    işin içine projeksiyon girince. ultra short değilse kablo hdmi maliyetleride artıyor.



    ben


    nvidia shiled tv 2019pro ---> sn11rg --> xgimi h3 (projeksiyon)


    kullanıyorum. dolby atmos sesleri aktarıp dinliyorum

  • josh-r J kullanıcısına yanıt
    Evet bu mantıkla yapılabilir. Bilgi için teşekkürler. 10 küsür metre 2 kaliteli kablonun maliyeti bayağı yüksek ama gülü seven dikenine katlanır :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ozguradam1 kullanıcısına yanıt

    bitane 10 metre yetiyor hocam


    10 metreyi soundbarla projeksiyon arasına kullanacaksınız.

  • Az once media markt a ugradim, orta yollu bir soundbar alip cikicaktim. Fakat buyuk bir hata yapip, jbl 5.1 510w olan cihazi actim ve fiyatini ve ses kalitesini gorup digerlerini denemeden cikmak zorunda kaldim 🙂.
    Projeksiyon da sadece film izlemek icin bir soundbar almak istiyorum. Max butce 1000-2000 tl.
    Derin ve guzel bass vuran, kablosuz bir soundbar tavsiye edermisiniz.
    Daha sonra hoparlor ekleyebilecegim, tv ye bagladigimda direk sesi alabilecegim, tv kumamdasiyla sesi kontrol edebilecegim bir cihazda onerebilirsiniz
    Tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikiy -- 27 Ekim 2021; 22:22:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt

    Digerlerini de deneseydiniz, sonucta jbl'i begenip digerleri bubaesten sonra yeterli gelmez diyorsaniz buradaki oneriler de o digerleri icerisinden olacak. Ancak ben yine de bu fiyatlqrdyaken asagidaki urunu incelemeniz icin linkini birakayim. Artik bu fiyatlqra urun zor.


    https://www.hepsiburada.com/sony-ht-s20r-51-400-w-bluetooth-soundbar-p-HBV00000U3ZYQ?magaza=Hepsisony&url_src=and-product-detail


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thundarios T kullanıcısına yanıt

    eski evimde önce onkyo 464 ve sonasında denon 2500 avr hoplar aynı polk audionun giriş seviyesi 4adet t15 ve t30 ve psv10 sub vardı


    yeni eve taşınırken denon 6300 avr yanına B&W 601 raf tipi, B&W 603 kule, B&W HTM71 center, ve sumiko s10 sub aldım baya bi üst düzeydi ilkinden


    diğer arkadaşların dediği gibi değil aslında her ikisinde de lg sn11 soundbardan iyi sers aldım. polk olanlar kısıktada idare ederdi yüksek sesde iyilerdi. diğeri kısıkta yada benim zevk aldığım ses seviyesinde bile üst yada alt komşudan en ufak şikayet gelmedi ama 1 2 ay sonra eşim bu kulelri istemiyorum kocaman amfi istemiyorum filan diyince hepsii satıp sn11 aldım. güncel bir avr li sistem her türlü soundbardan iyidir

  • mnybjk kullanıcısına yanıt
    Timurdan beri böyle zulüm görmedi Türk ırkı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende pionneer scx1223 ve Polk tsi 400 ve cs20 psw125 ve tsi100 kullanıyordum yeni eve geçince malum sebeplerden bende sattım 😊 Samsung Q950a aldım ama şaşırtıcı derecede önceki ses sistemimin eksikliğini hiç hissetmedim desem yeridir. Tek can sıkıntısı ekranının üstt kısımda olması bu mühendislik harikasını düşüneni ve tasarlayanı alkışlıyorum!!! Onun dışında gerçekten ses kalitesi çok iyi. Ben SN11R dinlemedim ama bence soundbar lar gerçekten çok yol almış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faenal -- 28 Ekim 2021; 13:13:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt

    görmedi vall satarken içim ağladı

  • 
Sayfa: önceki 937938939940941
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.