o terimler subwoofer ve bar üzerindeki hoparlörleri temsil ediyor ve hoparlör ayarlarını yapmanızı sağlıyor. Wf subwoofer, c center kanalı, s side yandaki hoparlörler, ovr yukarı bakan hoparlör grubu, r rear arka kit öne bakan hoparlörler, rov arka kit yukarı bakan hoparlörler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (852. sayfa)

-
-
2.1 olarak kullanmadım , ancak marka olarak bir çok malzemesini kullandım, cat6 kablosundan tutunda uçlarına kadar. Hdmi olarakda iş yerimde 2.0 kullandım. Sertifikaya dikkat etmedim ama kablo hiç sorun yaşatmadı.
2.1 satın alanların yorumlarına bakarak karar verin bence. -
quote:
Orijinalden alıntı: sardemir
2.1 olarak kullanmadım , ancak marka olarak bir çok malzemesini kullandım, cat6 kablosundan tutunda uçlarına kadar. Hdmi olarakda iş yerimde 2.0 kullandım. Sertifikaya dikkat etmedim ama kablo hiç sorun yaşatmadı.
2.1 satın alanların yorumlarına bakarak karar verin bence.benim ihtiyacım yok sadece pauggeye göre görüntü kalitesini merak etmiştim
-
Ben de bugün itibariyle SN11R sahibi oldum. Ürünü sağolsun @brknil06 Burak Bey'den satın aldım. Dün akşamüstü ödemeyi yaptım, bugün öğlen sağlam ve güzel paketlenmiş şekilde elime ulaştı ürün.(Ankara'dan İzmir'e) Burak Bey sağolsun çok ilgili ve çok hızlı geri dönüş yapıyor. Herhangi bir LG ürünü Burak Bey dışında bir yerden almam sanırım.
Gelelim soundbara;
2020-21 Yılında alınabilecek en iyi soundbarlardan biri, özellikle "fiyat/performans" olarak bakıldığında belki en iyi bile diyebiliriz.
İzmir depreminde evimiz yıkılmadan önce 4 yıldır 2016'nın tepe modeli olan LG 7.1 Las950m(HS9) ve arka tarafta da surround ses için 2 adet music flow H3 uydu kullanıyordum ve sistemim 7.1.2 olmuştu.
SN11R'yi 3-4 saattir film-müzik-diyalog şeklinde dinliyorum, maalesef eski soundbarım Las950m kadar kaliteli ve dolgun değil sesleri. Ses yüksekliği konusunda hiçbir eksiği yok Las950m 700w gücündeydi, 2 adet h3 uydu ile sistemim toplamda 760wattdı, bu ürün de 770w. Ses oldukça yüksek çıkıyor ancak Las950m'deki kalite yok.
Dolby atmos fena değil ancak şu anda geçici 1+1 küçük bir evde yaşadığımız için alan küçük, soundbar ve uydular arasında pek mesafe yok haliyle atmos olayını yeterli olarak deneyimleyemiyorum.
Bu soundbarın bence en büyük eksisi subwooferı. Eski soundbarımda ses aralığı 0-100 şeklindeydi, bunda ise 0-40 aralığında, eskisinde volume 18de aldığım ses yüksekliğini bunda 10-11de alıyorum, ancak eskisinde volume 15 itibariyle basslar yerde ve koltuklarda bariz hissedilirken bu soundbarda subwoofer çok geri planda, volume 20den sonra subwoofer etkisini hissettirmeye başlıyor ancak bu kez de ses çok yüksek çıkıyor. (Las950m'de subwoofer ayarını 0da kullanıyordum, bunda da 0da)
Sonuç olarak genel anlamda çok iyi bir soundbar ancak Las950m kadar dolu dolu ve kaliteli ses vermediğini de söylemem gerekir...
-
Hdmi kablolarda sinyal dijital olarak aktarıldığından görüntü kalitesi aynı olması gerekmez mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vallahi teori ile pratik maalesef aynı olmuyor
tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan kadar eski bir tartışma bu
Benim gözlemlerim digital veri değişmez diyenlere gülümsemek oluyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Las950m efsanevi bir modeldi. Ancak devri bitti. Su anda dediklerim.havada kalabilir ama 10 gun sonra ayni seyi dusuneceksiniz.
Las950 diger adi ile hs9 1700tl'ye satildigi donemde dudak ucuklatan bir fiyat duzeyindeydi. On bolume dizilmis 7 orta buyuklukteki suruxu ve uzerine oturulabilecek buyuklukteki subwooferi ile guc garantiydi.
Arkalara hoparlor.ilavesi olmadan da sanal surround verebildigi iddiasindaydi ve avr kullanicilari ile soundbar kullanixilari bu noktada surekli karsi karsiya geliyorlardi.
H3'ler arkaya ilave edilebildigi icin cevresel ses verbilir hale geliyordu ama baglanti problemleri nedeni ile kesiklikler olusuyordu.
Forumda bu cihazla sunnet dugunu yaptigini bile soyleyen vardi. Hatta bir iddaya gore cihaz unlu Sonos markasina yaptirilmisti.
O zaman widiye baglanmasi, bt imkani, surround imkani, hdmi baglanti sayisi, ilaveten optik baglanti derken tam bir multimedya efsanesiydi.
Evet cihaz cok guclu ama kaliteli mi? Burada cevap hem evet hem hayirdi. Cihaz kaliteliydi sinema modundakinaws berrakligi, dagilimi ve derinligi harikaydi. Diger modlarda ise guclu ses veren ama perde arkasindan gelen sesler. Lg'nin guncel cihazlarinda dahi sunmadigin eq eksikligi had safhadaydi. Tiz sesini acarken 3 kedeme daha olsa dedirten, her durumda sinema modunu acmaya gerek birakmasa keske hayiflanmalari yasatan bir modeldi. Yani cihaz kalitesi yazilim ile desteklenmedigi icin, cok pahali bu model hakettigi ilgiyi ulkemizde goremedi. Bu cihazi kullanirken aldigim samsung hw-j7501 yari.ses cikis gucune ragmen cok berrak ve net baslari ile basarili olmasinin yani sira, kablosuz baglanti ile arkaya baglanan r serisi hoparlorlerin stabilitesi ile kusursuz denilecek kalitedeydi.
Lg sk serisine gecene kadar tereddutum samsungun berrakligini bulamayacak olacagim korkusuydu. Gercekten de bulamadim. Samsung alamama swbebim ust serinin artik gelmiyor.olusuydu..6 ay sonra sk10y aldim onda da berraklik konusunda sikintilar varken arkaya surround spj4'leri almam ve surround moduna gecmemle hic beklemedigim netlige kavustum.
Zaten bu konuda yorum yaoarken arkaya hoparlor baglandigi anda ses karakteri degisiyor dememin nedeni buydu. Evet lg bu berrak sesi verebilecek kapasitede cihazlar uretmesine ragmen yazilim cihazi torpulyordu. Arka kitleri almasam muhtemelen burada bu satirlari lg'nin sesleri kapalidirz samsung daha basarilidir.olarak yazilmis sekilde okuyacaktiniz.
Benim ana kullanimda soundbar maceram salonda avr sisteme gecmem ile bitti ama hala daha samsung ms751 ve arkada r3 surroundlar ile muhtemelen uzun sure de bu sekilde devam edecek ikinci bir sete sahibim. Atil olarak duran pioneer nx7000, lg nb3545(galiba, sj3'un buyuk buyuk abisi) aoundbarlar diger evde oldugu icin saymiyorum.
Sn11 icin daha mutlu olacaksiniz dememin nedeni su ki; burada yapilan yorumlarin bulustugu nokta.ses efektlerinin cik dogru ve eksiksiz oldugu. Yazilim bu.sefer cihaza guc veriyor. 7.1.4 dizilimli cikislar benzersiz. Bas las950'deki gibi surekli gelmeyecek ama gerektigi yerde tam gelecek. Buna da kulaginiz.alistiginda sesi cok actiginda en az las 950 kadar guclu, sesi daha az actiginizda ise las950'den cok daha kaliteli bir ses duyacaksiniz.
Iki cihaz ayni.ayarda olmadigi icin sub ayarini 0 kademesinde tutmaniza gerek yok. Daha fazlasini istiyorsaniz acin ama bas devreye girdigi noktalarda kulaklariniz ve komuslariniz.olumsuz etkilenebilir. Auto volume ayarini acin. Ust hoparlorleri 0 da kullanmayin. Tavan yuksekliginizie gore ayarini arttirin. Bas tiz ayarini kulaguniza gore yapin. Sonra amazon primedan jack rayn acin. Tv'niz atmos destekliyorsa bu sekilde dinleyin. Ilk gun deneyimlemek icin erken. Burn suresi konusunda 50.saat sonrasini olumlayan yorumlar var. Cihaziniz hayirli olsun. Kisa sure sonra 950'yi ilana koyarsiniz. Cok isteklisi var. Forumda konusu da var. Hemen satilir.
Son zamanlarda yazdigim en uzun post oldu sanirim. Bu satira kadar okuyanlarin biraz vaktini almis olacagim:))
Saygilarimla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir de subwooferlar yer seçer sanırım kuran arkadaşlardan hiçbirisi buna dikkat etmiyor hah oldu diyene kadar gezdireceksin subwooferi öyle koyayım bir yere bas vursun olmaz
-
Nereye koymak lazim hocam. -
selam öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. bence çok iyi bi seçim yapmışşınız. stream platformları dışındada truhe hd atmos ve dtsx olarak indirip izlerseniz cihazdan daha çok keyif alacaksınız.birebir kullanan olarak iki üstadın yorumları çok doğru ve nokta atışı. daha öncede basların zayıflığı konusunda yorumlar yapıldı ama ben buna katılmıyorum. salonum 25 m2 kadar izleme konumum bazen tam ortada bazende arka duvara yakın oluyor.( hanım saolsun canı sıkılınca değiştiyor) bas olarak hiç bir zaman eksiklik hissetmedim tam sizin eski sistemde bahsettiğiniz koltukda hissetme olayını her iki konumda veriyor 8 aydır falan kullanıyorum woofer ayarını -6 -3 lerde 0 bile alma ihtiyacı duymadım gereksiz yere uğuldama yapmaz ama efektine görede tam yerinde vurur. benim şansıma bası koydum oldu 😁 ama @sadaysın belirtiği gibi basların yer seçmesi kesinlikle doğru diğer odada sony avr ve panasonic 100w sub. var yerini bulana kadar bir hafta ugraştım. bencede basın yerini değiştirmeyi deneyin (biyerde okumuştum doğrumu bilmiyorum gözünüzü kapattığınızda basın yerini seçemiyorsanız doğru yerdedir die???) ses konumlardırması çok iyi gerek üst kanallar gerekse yan kanallar üst ön ,üst arka, üst orta efekde göre dogru konumda ses veriyor ben özellikle yan kanalları çok beyeniyorum sağ, sol ortada hop. varmış gibi hissiyat veriyor (bu arada benim salonum çok sade L koltuk ,tv ve masa okadar, ses dahalımı çok iyi oluyor) dts formatlarda çok dolgun ses, truhe hd 7.1 formatlarda ise çok güzel surround ses veriyor. değişik ses formatlarında filmler indirip deneyin filmin ses kaliteside çok fark ettiriyo. burn süreside @eiskent üstadın deiği gibi çok önemli ilk başlarda 20 lerdeki aldığım sesi 15 v.s alabiliyorum. arka kitler için genelde kulak hizası uygun deniliyor ben o yükseklikde üst sesleri çok alamadım. yerden 120cm yüksekde çapraz olarak oda ortasına bakacak şekilde arka köşelere koydum. odanızın durumuna göre en iyi şekilde ses ve efekt almak için biraz uğraşmak gerekiyor bence arka kitleri heme sabitlemeyin biraz deneme yapın ama doğru konumlandırma yapıldıkdan sonra film izlemek ayrı bi keyif oluyor. tekrar hayırlısı olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: fitamino
Nereye koymak lazim hocam.srknzr biraz bahsetmiş tamamen odanın ve mobilyaların durumuna göre deneyeceksin sağda solda duvara yakın uzak hangisinde bası seversen orada duracak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 17 Nisan 2021; 2:2:47 > -
Merhabalar,65XH9096 kuruldu.Tv temiz çıktı.Herhangi bir sorun yok.Fakat sadece seste sorun yaşıyorum.LG marka SK5 Model saundbar HDMI ARC den bağlı.Tv kapalı iken açtığım zaman bir kafa karışıklığı yaşıyor gibi.Ses sistemi bulunamadı tv hop aktif diyor ve görüntüyü ve sesi kapatıyor ,saniye geçmede ses sistemi bulundu diyor bu böyle bir müddet devam ediyor.Sonra ses sisteminden ses geldikten sonra ses kesme vb birşey yaşamıyorum.Taki tv kapattıktan sonra açana kadar.
Böyle bir sorun yaşayan oldumu kullananlar arasında.(Takılı olan HDMI kablo 2.1 destekli.HDMIARC çıkışınıda seçeneklerden ortadaki 4k destekleyende tuttum.)
Digitürk 4K kullandığım içnide onuda hdmı 2 ye taktım.Sanki tv de birşeyler çakışıyormuş gibime geldi ama denemediğim birşeyde pek kalmadı sayılır.
-
-
Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.quote:
Orijinalden alıntı: xyzabc123Ben de bugün itibariyle SN11R sahibi oldum. Ürünü sağolsun @brknil06 Burak Bey'den satın aldım. Dün akşamüstü ödemeyi yaptım, bugün öğlen sağlam ve güzel paketlenmiş şekilde elime ulaştı ürün.(Ankara'dan İzmir'e) Burak Bey sağolsun çok ilgili ve çok hızlı geri dönüş yapıyor. Herhangi bir LG ürünü Burak Bey dışında bir yerden almam sanırım.
Gelelim soundbara;
2020-21 Yılında alınabilecek en iyi soundbarlardan biri, özellikle "fiyat/performans" olarak bakıldığında belki en iyi bile diyebiliriz.
İzmir depreminde evimiz yıkılmadan önce 4 yıldır 2016'nın tepe modeli olan LG 7.1 Las950m(HS9) ve arka tarafta da surround ses için 2 adet music flow H3 uydu kullanıyordum ve sistemim 7.1.2 olmuştu.
SN11R'yi 3-4 saattir film-müzik-diyalog şeklinde dinliyorum, maalesef eski soundbarım Las950m kadar kaliteli ve dolgun değil sesleri. Ses yüksekliği konusunda hiçbir eksiği yok Las950m 700w gücündeydi, 2 adet h3 uydu ile sistemim toplamda 760wattdı, bu ürün de 770w. Ses oldukça yüksek çıkıyor ancak Las950m'deki kalite yok.
Dolby atmos fena değil ancak şu anda geçici 1+1 küçük bir evde yaşadığımız için alan küçük, soundbar ve uydular arasında pek mesafe yok haliyle atmos olayını yeterli olarak deneyimleyemiyorum.
Bu soundbarın bence en büyük eksisi subwooferı. Eski soundbarımda ses aralığı 0-100 şeklindeydi, bunda ise 0-40 aralığında, eskisinde volume 18de aldığım ses yüksekliğini bunda 10-11de alıyorum, ancak eskisinde volume 15 itibariyle basslar yerde ve koltuklarda bariz hissedilirken bu soundbarda subwoofer çok geri planda, volume 20den sonra subwoofer etkisini hissettirmeye başlıyor ancak bu kez de ses çok yüksek çıkıyor. (Las950m'de subwoofer ayarını 0da kullanıyordum, bunda da 0da)
Sonuç olarak genel anlamda çok iyi bir soundbar ancak Las950m kadar dolu dolu ve kaliteli ses vermediğini de söylemem gerekir...
-
quote:
Orijinalden alıntı: srknzr
selam hayırlı olsun güle güle kullanın. digitürkü çıkartıp denermisiniz. büyük ihtimal digitürkden yapıyor. benzer bi sorunu bende philips tvde yasadım önceki mesajlarda yazmııştım. tv yi açtığımda soundbar arc ye geçmiyor ve opt de kalıyordu tvde ses sistemine geçilemiyor. tv hop. etkin diyordu. basit bi hdm çoklayıcı aldım 50 tlye sadece digitürkü çoklayıcıya onuda tv ye bağladım. su an bi sorun yokTeşekkürler bilgi için.
-
-
Iki cihazda mevcut bende htg gercekten yabana atilacak bir cihaz degil özellikle muzik performansi benim cok hosuma gidiyor hayirli olsun tr'deki son sn11 lerden bjrini almissiniz artik bulmak imkansiz bu parti bittikten sonra.
Teşekkür ederim sony htg700 müzik konusunda evet ama sinemada beni pek tatmin etmedi diyebilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet00016 -- 18 Nisan 2021; 2:2:42 > -
Orasi oyle netflixte the irregulas dizisini oneririm iki cihazida orada kiyaslaya bilirsiniz s11 iyi ki almisim diyeceksiniz yorumlarinizi bekliyorum.
hayırlı olsun iyi günlerde kullanın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X