Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (854. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40.566
Cevap
596
Favori
1.966.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
55. Sırada  bugün en iyi #25
Sayfa: önceki 852853854855856
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Umarim olur sn11'de standartta dinlerken arkalardanda ses gelse tadindan yenmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selam film Netflix torrent den film izlerken treble
    Ve Bass Ayarlarının hangi ayarda kalmasini
    Tavsiye edersiniz birde bu tavana bakan Atmos rowlar Arka ve öndeki
    Tavan yuksekliginemi ayarlanmali yani 3 temi durmasi gerekir yoksa 6 ya getirsek daha iyimi Atmos efektler Alırız
    Teşekkürler

• Merhaba arkadaslar benimde fikir ve tecrubelerinize ihtiyacim var..kendime ayirdigim 20m2 bir odam var..ps5 ve series x oyun konsollarini kullaniyorum..oyun konsollarim icin 3500-4000₺ bandinda surroundu yeterli bir soundbar tavsiyesi istiyorum..daha once sony mdr hw700ds gibi cok etkileyici bir sinema kulakligi kullaniyordum fakat artik kulaklik kullanmak istemiyorum..bu yuzden cok etkileyici bir sistem olmasada en azindan etkileyici 3500-4000₺ f/p bir urun ariyorum..gozum sony ht g700 e takildi acaba film ve oyunlarda surround cevresel ses tatmin edermi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican88

Merhaba arkadaslar benimde fikir ve tecrubelerinize ihtiyacim var..kendime ayirdigim 20m2 bir odam var..ps5 ve series x oyun konsollarini kullaniyorum..oyun konsollarim icin 3500-4000₺ bandinda surroundu yeterli bir soundbar tavsiyesi istiyorum..daha once sony mdr hw700ds gibi cok etkileyici bir sinema kulakligi kullaniyordum fakat artik kulaklik kullanmak istemiyorum..bu yuzden cok etkileyici bir sistem olmasada en azindan etkileyici 3500-4000₺ f/p bir urun ariyorum..gozum sony ht g700 e takildi acaba film ve oyunlarda surround cevresel ses tatmin edermi?

Hocam

Surrounnd için arka kitli yada arka kitine ulaşabileceğiniz bür model bakmalısınız.

bikaç sayfa geride bir arkadaş sizin bütçe aralığınızda arka kitleriyle birlikte bir samsung soundbar almıştı.

bir inceleyip kendisine danışın isterseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: josh-r

Hocam

Surrounnd için arka kitli yada arka kitine ulaşabileceğiniz bür model bakmalısınız.

bikaç sayfa geride bir arkadaş sizin bütçe aralığınızda arka kitleriyle birlikte bir samsung soundbar almıştı.

bir inceleyip kendisine danışın isterseniz.

Alıntıları Göster

Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim hocam samsung q800 di yanilmiyorsam ekran goruntusunu almistim inceleyecegim..birde urunlerin resmi sayfalrini zoyarte ettigimde hep cevresel sesi cok iyi lanse ettiklerini gordum yani bir ekstra bir sete ihtiyac duymadan..tabi bu konuda hicbir tecrubem olmadigi icin direk sony ilgimi cekmisti..

• Arkadaşlar iyi akşamlar bende tv olarak samsung 49 ru 7300 curved tv var borcu yeni bitti şimdi yanına 2000 2500 civarı özellikle netflix izlerken sinema deneyimi yaşatacak bir model arıyorum müzik de çok dinlerim müziklerde dearaba teybi kalitesi veren bir model olursa sevinirim tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: alican88

Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim hocam samsung q800 di yanilmiyorsam ekran goruntusunu almistim inceleyecegim..birde urunlerin resmi sayfalrini zoyarte ettigimde hep cevresel sesi cok iyi lanse ettiklerini gordum yani bir ekstra bir sete ihtiyac duymadan..tabi bu konuda hicbir tecrubem olmadigi icin direk sony ilgimi cekmisti..

Alıntıları Göster

1-2 model arasında çok gitti geldi arkadaş ama samsung hiç kullanmadığımdan modellerini hatırlamıyorum açıkçası.

çevresel sesleri veriyor ama kulağı 5.1 e alışmış şnsana arka kitleri azdaöolsa aratıyor. En güzeli arka kitlerle birllikte kullanabileceğiniz bir soundbar almak. En azından en başta arka kitleri almasanız bile daha sonradan ulaşabileceğiniz yada eklenen bir cihaz tercih edin.

bende ilk lg sl9y vardı. Burdaki üstatların anlatımı ve tavsiyeleriyle bide denk getirince almıştım spk8-s arka kitleri farkeymişti deneyim açısından. Sınra sn11r yemgeçtim.

lg de malesef sn11r harici arkakit spk8-s kullanıyor lg türkiye getirmiyor. Bulmak sıkıntı oluyor arka kiti.

• Arkadaslar birsey sormak istiyorum biliyorsunuz uydu yayinlarinda trt 4k yayini var buradan dolby atmos sesmi aliniyor?bilgisi olan varmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: sardemir

G700’ü denemiş birisi olarak, tercihimi samsung Q800T ve arka kitlerden yana kullandım. Bunların ikiside sn11’in sınıfıda değil , rakibi de değil. Ancak samsung Q800T kesinlikle g700 den üstün bir cihaz. Eğer alırsnız swa8500s arka kitler ile almanızı tavsiye ederim.

Hocam merhaba..kullandiginiz sistemi ve kitleri rica etsem paylasabilirmisiniz..butcem 3500-4000₺ araliginda sony ht g700 alacaktim ama bir arkadasimiz arka kitli sistem onerdi..sizin sisteminizi onerdi..ps5 ve xbox series x ile kullanacagim..ses kalitesinden memnunmusunuz? En azindan sony den daha iyi cevresel ses alabilirmiyim?

• alican88 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, öncelikle arka kitler ile birlikte alırsanız çevresel ses olarak kesinlikle sony den daha iyi. Zaten g700 3.1.2 sistem. Ben şuan arka kitleride alarak sistemi 5.1.2 ‘yükseltmiş oldum. Kaldı ki, rtings incelemelerinde puanlama yaparken arka kitlerde olmadan yapıldığı halde g700’den daha üstün bir sistemdir. Ki ben sesini deneyerekte buna emin olduğum için terhimi samsung q800t ve arka kitleride alarak bundan yana kullandım. Ayrıca bass konusunda o kadar iyi ki, çok memnunum. Tavsiye ederim tabi ki, atmos deneyiminde resmen yok artık diyorsunuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sardemir -- 20 Nisan 2021; 22:38:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zileli1

Arkadaşlar iyi akşamlar bende tv olarak samsung 49 ru 7300 curved tv var borcu yeni bitti şimdi yanına 2000 2500 civarı özellikle netflix izlerken sinema deneyimi yaşatacak bir model arıyorum müzik de çok dinlerim müziklerde dearaba teybi kalitesi veren bir model olursa sevinirim tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim

ilk aamaç müzikse soundbar üzebilir hocam malesef.

• safakcanikli S kullanıcısına yanıt

Dolby digital plus olarak geciyor ama atmos vermiyor. 4k yayin ile atmos ses arasinda bir korelasyonu yok.

Kulaklikla 5.1 ses deneyimi yasayan arkadasimiza cevabim; sizin herkesden daha cok arakda fiziki ses veren hoparlorlere gereksiniminiz olacak.

Birkac konu ustte lg'nin 7900tl fiyatina degmez diye okudum yanlis hatirlamiyorsam. Bir kac mesaj sonra jbl'in 11.000tl'lik 9.1 soundbarinin performansi sorulmus.

Ulkemizdeki kur artislari nedeni ile cihazlarin fiyatlari ortada. Cihaz 5009'den satildi diye 7000'e alinmaz diye dusunmek yanlis olur. Konuyu okuyanlar cok iyi biliyor ki yurtdisi fiyatlari takip eden soundbarlara merakli bircok kisi 1600usd'den satilan bu soundbarin 5000 tl fiyatla gelmesi sasirticiydi. Soranlara kacirmayin dedik. O zaman da lg icin pahali diyenler oldu. Lg'nin yurtdisi fiyati ulkemizde 11.000tl'ye satilan jbl'den pahali. Sadece guncel kur ile carpildiginda lg Turkiye'de hala subvansiyonlu fiyat ile satiliyor.

Lg icin deger mi sorusunun cevabi cihazi kullanmayanlarda degil, kullananlarda. Bir arkadasin cihazinda zirilti vardi, o donem bir iki kisi daha sikayet etti ama geri iade eden arkada disinda digerleri akibetini yazmadi. O donem zirilti varsa lg'den vazgecmek gerekir diye de yorumda bulundum ama gorduk ki genel bir problem degilmis.

Teknolojik bakimdan sn11'i incelersek; 7.1.4 cihazdan bahsediyoruz. Uzun donem soundbarlarin kanal sayilari avr'lerin gerisinde oldugu icin avr ile kiyas gormedi. Fiziki hoparlor imkani ile avr'lere eslenen cikis sayisinda atmosu da neredeyse standart hale getiren soundbarlar cikis sayisi handikapini ortadan kaldirdi.

Niye 7.1.4 cikis onemli? Cunki bu cikisa sahip bir avr arac fiyatina satiliyor. Ustune alacaginiz 12 hoparlor de ek maliyet. Yani lg bu cikis sayisi ile rakipsiz.

Lg Sn 11 Turkiyede satilan soundbarlar arasinda bir avr'nin gelecegi son noktada. 12 kanali hem de atmosun temelinde yer alan 3 boyutlu ses mantiginda islemek artik basit cihazlarin dahi isledigi dolby digitalden cok daha karmasik bir durum.

Sn11 almayayim diyenler 11.000tl'ye daha iyisini degil daha pahalisini almis olacaklr jbl ile. Jbl hoparlor konusunda kotu mu ? Degil. Ancak sn11'in fiyatinin yaninda fiyat performans cihazi degil. Pandemi kosullarinda dinleme imkani olanlar denesin tabi ki zaten onemli olan kulaginizin ne dedigidir ancak kagit ustunden hareket edecekseniz sn11 uzun yillar kullanilacak bir cihaz.

Saygilarimla.

• Zileli1 Z kullanıcısına yanıt

Arabalardaki ses kalitesini eve arabadaki sistemi kursaniz alamazsiniz. Ev ortamina gore cok daha kucuk ve yalitilmis hatta hali, kadife kapli ortamlarda guzel sesi vermek cok daha kolay. Aractaki en uzak hoparlore mesafeniz evdeki en yakin olacaginiz hoparlorden daha da yakin. Yani pioneer gibi şikir şikır bir cihazdan duydugunuz parlak tizler evde cok daha pahali sistemlerle mumkun.

Tabi bu durum moral bozmamali. Siundbarlarin subwoofer ile beraber gelmesi arac sistemleri mudavimleri icin yakin bir ses tarzi. Samsung marka aoundbarlara bakarsaniz tizi sizi daha cok mutlu eder.

Saygilarimla.

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Dolby digital plus olarak geciyor ama atmos vermiyor. 4k yayin ile atmos ses arasinda bir korelasyonu yok.

Kulaklikla 5.1 ses deneyimi yasayan arkadasimiza cevabim; sizin herkesden daha cok arakda fiziki ses veren hoparlorlere gereksiniminiz olacak.

Birkac konu ustte lg'nin 7900tl fiyatina degmez diye okudum yanlis hatirlamiyorsam. Bir kac mesaj sonra jbl'in 11.000tl'lik 9.1 soundbarinin performansi sorulmus.

Ulkemizdeki kur artislari nedeni ile cihazlarin fiyatlari ortada. Cihaz 5009'den satildi diye 7000'e alinmaz diye dusunmek yanlis olur. Konuyu okuyanlar cok iyi biliyor ki yurtdisi fiyatlari takip eden soundbarlara merakli bircok kisi 1600usd'den satilan bu soundbarin 5000 tl fiyatla gelmesi sasirticiydi. Soranlara kacirmayin dedik. O zaman da lg icin pahali diyenler oldu. Lg'nin yurtdisi fiyati ulkemizde 11.000tl'ye satilan jbl'den pahali. Sadece guncel kur ile carpildiginda lg Turkiye'de hala subvansiyonlu fiyat ile satiliyor.

Lg icin deger mi sorusunun cevabi cihazi kullanmayanlarda degil, kullananlarda. Bir arkadasin cihazinda zirilti vardi, o donem bir iki kisi daha sikayet etti ama geri iade eden arkada disinda digerleri akibetini yazmadi. O donem zirilti varsa lg'den vazgecmek gerekir diye de yorumda bulundum ama gorduk ki genel bir problem degilmis.

Teknolojik bakimdan sn11'i incelersek; 7.1.4 cihazdan bahsediyoruz. Uzun donem soundbarlarin kanal sayilari avr'lerin gerisinde oldugu icin avr ile kiyas gormedi. Fiziki hoparlor imkani ile avr'lere eslenen cikis sayisinda atmosu da neredeyse standart hale getiren soundbarlar cikis sayisi handikapini ortadan kaldirdi.

Niye 7.1.4 cikis onemli? Cunki bu cikisa sahip bir avr arac fiyatina satiliyor. Ustune alacaginiz 12 hoparlor de ek maliyet. Yani lg bu cikis sayisi ile rakipsiz.

Lg Sn 11 Turkiyede satilan soundbarlar arasinda bir avr'nin gelecegi son noktada. 12 kanali hem de atmosun temelinde yer alan 3 boyutlu ses mantiginda islemek artik basit cihazlarin dahi isledigi dolby digitalden cok daha karmasik bir durum.

Sn11 almayayim diyenler 11.000tl'ye daha iyisini degil daha pahalisini almis olacaklr jbl ile. Jbl hoparlor konusunda kotu mu ? Degil. Ancak sn11'in fiyatinin yaninda fiyat performans cihazi degil. Pandemi kosullarinda dinleme imkani olanlar denesin tabi ki zaten onemli olan kulaginizin ne dedigidir ancak kagit ustunden hareket edecekseniz sn11 uzun yillar kullanilacak bir cihaz.

Saygilarimla.

Üstat affına sığınarak şunu eklemek istiyorum

jbl 9.1 5.1.4 birebirde aynı değil.

ve dediğin gibi bizimde burda konu sn11r oldu diyen arkadaşlarda oldu ama.

yurt dışı fiyatları tam tersi. 5000 e jbl bar 9.1 gelseydi ben dahil şuan sn 11 r alanlar jbl 9.1 alırdı.

ama sn11r yurt dışında 1500 birim jbl bar 9.1 900 birim..

• quote:

Merhaba hocam, öncelikle arka kitler ile birlikte alırsanız çevresel ses olarak kesinlikle sony den daha iyi. Zaten g700 3.1.2 sistem. Ben şuan arka kitleride alarak sistemi 5.1.2 ‘yükseltmiş oldum. Kaldı ki, rtings incelemelerinde puanlama yaparken arka kitlerde olmadan yapıldığı halde g700’den daha üstün bir sistemdir. Ki ben sesini deneyerekte buna emin olduğum için terhimi samsung q800t ve arka kitleride alarak bundan yana kullandım. Ayrıca bass konusunda o kadar iyi ki, çok memnunum. Tavsiye ederim tabi ki, atmos deneyiminde resmen yok artık diyorsunuz :)

Tesekkur ediyorum degerli fikirleriniz icin :) suan ilk tercihim sizin sisteminiz olacak hocam..sormak istedigim bir soru daha var hocam..sistemi oyun konsollarima baglayacagim pass trough sanirim soundbar uzerinden olacak degilmi? Yani playstationu hdmi ile soundbara,soundbari da tv ye baglayacagim..

-seste ve goruntude bu durumda gecikme ve kayip oluyormu?

-soundbar uzerinde hdmi kac giris mevcut?

• alican88 kullanıcısına yanıt

Öncelikle Televizyonunuzda HDMI 2.1 desteği var mı onu sorayım..

Eğer yok ise ; PS5' i sounbarın HDMI girişine, ordanda TV'nin eARC özelliğinin olduğu HDMI soketine.

Eğer var ise ; PS5'i televizyonun HDMI 2.1 girişine takın ki 4K 120 FPS ' alabilesiniz, eARC HDMI soketinede soundbarı takın. Neden böyle yapmalısınız derseniz, samsung Q800T ' de HDMI 2.1 yok. Dolayısıyla siz PS5'i soundbara takarsanız, 4K 120 FPS alamazsınız. Ama ben 120 FPS li oyun oynamam derseniz, 4K 60 FPS 'li oyunlar oynuyorum derseniz, 1. seçeneği yani PS5'i soundbara , sounbarıda tv ye bağlayacaksınız. 2 seçenekte de ne seste, ne görüntüde gecikme ya da kayıp olmaz. soundbarda 1 HDMI giriş var dışardan cihaz bağlayabileceğiniz, diğer HDMı giriş TV ' ye bağlanıyor.

NOT : HDMI 2.1 şuan için LGsn11 ' de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sardemir -- 20 Nisan 2021; 23:41:2 >
  • quote:

Eğer yok ise ; PS5' i sounbarın HDMI girişine, ordanda TV'nin eARC özelliğinin olduğu HDMI soketine.

Eğer var ise ; PS5'i televizyonun HDMI 2.1 girişine takın ki 4K 120 FPS ' alabilesiniz, eARC HDMI soketinede soundbarı takın. Neden böyle yapmalısınız derseniz, samsung Q800T ' de HDMI 2.1 yok. Dolayısıyla siz PS5'i soundbara takarsanız, 4K 120 FPS alamazsınız. Ama ben 120 FPS li oyun oynamam derseniz, 4K 60 FPS 'li oyunlar oynuyorum derseniz, 1. seçeneği yani PS5'i soundbara , sounbarıda tv ye bağlayacaksınız. 2 seçenekte de ne seste, ne görüntüde gecikme ya da kayıp olmaz. soundbarda 1 HDMI giriş var dışardan cihaz bağlayabileceğiniz, diğer HDMı giriş TV ' ye bağlanıyor.

Sn11 için yazıyorum onuda deneyip işe yaradığını yazan olmadı.

yurtdışı forumunda dolby vision da sıkıntı çekenler oldu.

• Kucuk bir soru ustadlar televizyonum dolby atmos ozellikli Q800T soundbar kullaniyorum henuz netflix 4k abondligim yok herhangi bir media playerimda yok dolby atmos deneyimlemek istiyorum film felan sart degil sadece ornek nasil oldugunu anlamak icin bir yolu varmidir?

• josh-r J kullanıcısına yanıt
    selam üstad. d visionda ne tarz bi sıkıntı olmuş? benim tv vision destekli, tivo tv boxda destekliyor ve sn 11 bağlı. netflixden vision alıyorum ve tvde bildirim çıkıyor. ve godzilla vs kong filmini vision indirip tivoda kodiden izledim tvde vision bildirimi aktif oldu. ( aynı şekilde tvnin kendi oynatıcısındanda izledim d.vision görüntüde bi fark göremedim). sıkıntı derken sn11 bağlı oynatıcı d.vision aktarmıyormuymu diye bahsedilmiş acaba

• quote:

Cok guzel bir noktaya degindiniz ilk defa soundbar kullanacagim icin arc earc ne ise yarayacak bunu ogrenmem gerek.. :)

2 adet tv var hocam 4k tv imde arc ozelligi mevcut lakin..oncelikle biz oyuncular icin online rakabetci oyunlarda input lag onemli oldugu icin cok zaman once aldigim 6ms input lag suresine sahip sony tv mi kullaniyorum oyun konsollarim icin..onda arc mevcut degil..standart 2 adet hdmi girisi mevcut :) baglntiyi ozaman su sekilde yaparsam bir problem olmaz sanirim..ps5 i soundbarin girisine soundbarin da cikisindan tv ye baglayacagim..1 adet giris olmasi kotu oldu xboxta oldugu icin bende tak cikar yapmak durumunda kalacagim..ama bu sekilde baglanti ile sorunsuz kullanabilirmiyim?

• 
Sayfa: önceki 852853854855856
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.