bulabilirsen Lg sn 11 |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (715. sayfa)

-
-
Yardımcı olabilecek yok mu :)quote:
Orijinalden alıntı: Arakzugo
Herkese merhabalar. Uzun zamandır heves ettiğim bir başlık fakat önce televizyonumu değiştirmem gerekiyordu ve dün itibariyla yeni bir televizyon siparişi verdim(58PUS8505/62). Artık televizyonla beraber kaliteli bir film keyfi yaşamak için bir soundbar almayı düşünüyorum. Aile apartmanında yaşadığım ve ev halkınında aşırı yüksek sesli dinlemeyi tercih etmeyeceğini bildiğim için çok yüksek desibellerde performans bekleyen bir insan değilim. 1000-1500 lira bütçe ayırabileceğim(Ama eğer derseniz 500 daha ver kesinlikle şu modeli al o zaman birazcık daha esneyebilirim) kaliteli ve izlerken gerçekten “Abi iyi ki almışım seslerin kalitesinin önemi buymuş” demek istediğim bir soundbar sahibi olmak istiyorum. Bu konuda önerileriniz hangi modeller olur ve konuya daha hakim olmak istediğim için neden önerdiğinizide sizi yormayacak şekilde özetlerseniz çok memnun olurum. Şuan düz mantık baktığımda LG SNH5 adlı bir model 600w gücüne sahip ve 1700 lira gibi watt/fiyat oranına göre iyi bir ürüne benziyor ama tercih eden yok gibi sezimledim sebebi nedir? Nacizane düşünceleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
-
-
hadi gözünaydın -
-
hayırlı olsun bende bundan almayı düşünüyordum yorumlarınızi bekliyorum -
👍👍👍😂😂quote:
Orijinalden alıntı: sadays
Ooo bugün sabaha kadar uyku yok bize
Alıntıları Göster
Plex bant genişliği sınırı aşıldı videoyu oynatmak için plexteki uzaktan akış yükleme hız ayarını değiştirin uyarısı alıyorum infuse dan film açılmıyor ne demek bu acaba -
Tamamdır 👍quote:
Orijinalden alıntı: byvolcan
hayırlı olsun bende bundan almayı düşünüyordum yorumlarınızi bekliyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: bariscapt
👍👍👍😂😂
Plex bant genişliği sınırı aşıldı videoyu oynatmak için plexteki uzaktan akış yükleme hız ayarını değiştirin uyarısı alıyorum infuse dan film açılmıyor ne demek bu acaba
Alıntıları Gösterkardeşim ben apple tv ya da plex kullanmyorum ancak teknik olarak yanlış hdmi girişinde olabilirsin video 1 girişini kullanma 1080 avrnin bir de ayarlardan hdmi enhanced yapman lazım sony böyle bir saçmalığı var nedense 4k 60hz hdr oldu mu hdmi enhanced yapacaksın tvleri de böyle avrleri de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 9 Aralık 2020; 20:10:48 >
-
Tamam bakayım tşkquote:
Orijinalden alıntı: sadayskardeşim ben apple tv ya da plex kullanmyorum ancak teknik olarak yanlış hdmi girişinde olabilirsin video 1 girişini kullanma 1080 avrnin bir de ayarlardan hdmi enhanced yapman lazım sony böyle bir saçmalığı var nedense 4k 60hz hdr oldu mu hdmi enhanced yapacaksın tvleri de böyle avrleri de
Alıntıları Göster -
Çevreleyen sesler süper evin içinde dolaşıyor resmen ama konuşmalar sadece center dan geliyor normal mi bu sadece cantet ın sesini yükseltmek zorunda kaldım kendi stabil ayarlarının üstünde -
Önden gelen diyalog sesleri genelde centerdan gelir. Calibrasyon yaptıktan sonra diyalogların kısık bulursan centerı yükselt tabi. Sesin yönü değiştiğinde diğer hoplardanda ses gelebilir. Ama konuşma sesleri diyalogla genelde ön olduğu için yüzde 90 centerdan gelir diyaloglar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnybjk -- 10 Aralık 2020; 0:31:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Center i yükselttim biraz evet daha iyi olduquote:
Orijinalden alıntı: mnybjkÖnden gelen diyalog sesleri genelde centerdan gelir. Calibrasyon yaptıktan sonra diyalogların kısık bulursan centerı yükselt tabi. Sesin yönü değiştiğinde diğer hoplardanda ses gelebilir. Ama konuşma sesleri diyalogla genelde ön olduğu için yüzde 90 centerdan gelir diyaloglar
ATV den dolby atmos görüyor ama avr de linear PCM yazıyor
Tv den earc ile bağlı modda tv nin kendi netfliximde direk avr de dolby + yazıyor
PC deki filmleri daha test edemedim -
Avr'niz hatirli olsun. 1080 guzel cihaz. Ancak anlattiklariniza gore daha atmos ses alamamissiniz.
Evet böyle olmalı center mnybjk yazdığı gibi dialoglar için olan kanal zaten diğer hoparlorlerin koordinasyonunu bozmayacak şekilde manuel olarak yükseltebilirsinquote:
Orijinalden alıntı: bariscapt
Çevreleyen sesler süper evin içinde dolaşıyor resmen ama konuşmalar sadece center dan geliyor normal mi bu sadece cantet ın sesini yükseltmek zorunda kaldım kendi stabil ayarlarının üstünde
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tvnizin modeli ne?
Atmos hoparlorler bağlı ise dolby digital + yazmamalı
atmos yazmalı hadi diyelim apple tvde saçmaladı onda bile atmos yazmalı apple tv netflixte atmos desteklemeye başladı çünkü
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tv 65TU8500 Samsungquote:
Orijinalden alıntı: sadays
tvnizin modeli ne?
Atmos hoparlorler bağlı ise dolby digital + yazmamalı
atmos yazmalı hadi diyelim apple tvde saçmaladı onda bile atmos yazmalı apple tv netflixte atmos desteklemeye başladı çünkü
Bir şeyi düzelteyim ben henüz atmos hop almadım cihaz soruyor nasıl bir hop düzeni istiyorsun diye bir sürü seçenek veriyor benim hop düzenime göre 5.1 verdi 2 F , 1 C , 2 S ,1 tane de sub Bundan dolayı da atmos yazmıyor olabilir yani terminaldeki hop algılayıp ona göre ekranda çıkış gösteriyor olabilr , ama tv nin kendisinde de ,ATV nin kendisinde de olab netflix uygulamasında atmos yazısı çıkıyor köşede, avr de se yazması gerek diye düşündüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bariscapt -- 10 Aralık 2020; 8:22:52 > -
5.1 düzen kurulu şuanquote:
Orijinalden alıntı: eiskentAvr'niz hatirli olsun. 1080 guzel cihaz. Ancak anlattiklariniza gore daha atmos ses alamamissiniz.
Ben atmos hop bağlamadan da sistemsel olarak yayına göre avr de de atmos yazar diye düşündüm çünkü netflix de filmin yanında atmos yazısı çıkıyor hop takılı olmasa da sanırm hop bağlanmadan algılamıcak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bariscapt -- 10 Aralık 2020; 8:21:5 > -
Hoparlor bagli olmasa da ekrana gelmesi lazim. Tv'de atmos yazisi goruyorsaniz sinyal atmos gidecek tabi siz turkce dublaj secmediyseniz.
Saygilarimla.
Geldi mi subwooferdan ses?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X