Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (716. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: potente Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40.644
Cevap
596
Favori
1.970.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
32. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 714715716717718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eiskent

Hoparlor bagli olmasa da ekrana gelmesi lazim. Tv'de atmos yazisi goruyorsaniz sinyal atmos gidecek tabi siz turkce dublaj secmediyseniz.

Saygilarimla.

Dublaj açık olabilr tam emin olamadım eve gidince bakıcam sadece orjinal dilinde olursa avr de yazdığını bilmiyordum
  • quote:

Hoparlor bagli olmasa da ekrana gelmesi lazim. Tv'de atmos yazisi goruyorsaniz sinyal atmos gidecek tabi siz turkce dublaj secmediyseniz.

Saygilarimla.

Dublaj seçili olsa da film bilgisi yanında atmos çıkması lazım dimi genel bilgi olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

kardeşim ben apple tv ya da plex kullanmyorum ancak teknik olarak yanlış hdmi girişinde olabilirsin video 1 girişini kullanma 1080 avrnin bir de ayarlardan hdmi enhanced yapman lazım sony böyle bir saçmalığı var nedense 4k 60hz hdr oldu mu hdmi enhanced yapacaksın tvleri de böyle avrleri de

Alıntıları Göster
    Bu arada bilgi olsun belki birinin işine yarar diye yazıyorm bilgisayarın bağlı oldugu internet hattına kablolu Router takmıştım arka odalara sinyal taşımak için band genişliği uyarısı ondan vermiş, Router ı çıkarıp bilgisayarı direk internete bağladığımda o sorun geçti

• bariscapt kullanıcısına yanıt

Bir icerikte herhangi bir dilde atmos varsa, ilk ekranda atmos, 4k, gibi ibareler cikiyor. Filmi acarken sececeginiz ses dillerinin yaninda herhangi bir atmos ibaresi yok. Apple tv baslangicta secilen dili otomatik algiladigi icin eger seceneklerse turkce varsa film veya dizi turkce aciliyor. Yine aaple tv'de sistem cok kanal destekliyorsa zaten stereo dublajlar secenek olarak gelmiyor. Siz ingilizce secince pcm uzerinden atmos gonderiyor. Bir tek witcher dizisinde turkcede de atmos var. Ayrica tv uzerinden atmos gondermek icin amazon prime yukleyip jack rayn dizisini seyredebilirsiniz ama tv'nin ses ayarlarini veri akisi ve altta da dd+ sececeksiniz.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bir icerikte herhangi bir dilde atmos varsa, ilk ekranda atmos, 4k, gibi ibareler cikiyor. Filmi acarken sececeginiz ses dillerinin yaninda herhangi bir atmos ibaresi yok. Apple tv baslangicta secilen dili otomatik algiladigi icin eger seceneklerse turkce varsa film veya dizi turkce aciliyor. Yine aaple tv'de sistem cok kanal destekliyorsa zaten stereo dublajlar secenek olarak gelmiyor. Siz ingilizce secince pcm uzerinden atmos gonderiyor. Bir tek witcher dizisinde turkcede de atmos var. Ayrica tv uzerinden atmos gondermek icin amazon prime yukleyip jack rayn dizisini seyredebilirsiniz ama tv'nin ses ayarlarini veri akisi ve altta da dd+ sececeksiniz.

Saygilarimla.

Tşk👍
  • quote:

Orijinalden alıntı: bariscapt

5.1 düzen kurulu şuan
    Ben atmos hop bağlamadan da sistemsel olarak yayına göre avr de de atmos yazar diye düşündüm çünkü netflix de filmin yanında atmos yazısı çıkıyor hop takılı olmasa da sanırm hop bağlanmadan algılamıcak

Alıntıları Göster

hocam normal şarlarda atmoş sa atoms dolby true hd is dtrue hd vs çıkması lazım. atv ayarlarından bir kontrol et bence ses passtrought ediyor mu kendi çözüp yolluyor olabilir. atv kullanmadım ama shild da sesleri pass edince herşey düzeldi. tv konusunda tv sesi pass ediyor mu ? ediyorsa hangi içerikleri pass ediyor önemli benim eski lg true hd yada dts master audio pass etmiyordu. zaten o yüzden shield almıştım.

• quote:

Dublaj açık olabilr tam emin olamadım eve gidince bakıcam sadece orjinal dilinde olursa avr de yazdığını bilmiyordum

Alıntıları Göster

yine de bilmeyin siz eiskent sanırım kendi yamaha amfisine göre konuşuyor atmoslarda hoparlör bağlı değilse atmos yanmaz avr ekranında en azından onkyolarda böyle

• Eve gidince dublaj olayını denicem bende hep Türkçe dublaj seçeneği açık belki bu etkilidir
  • Arkadaşlar medya oynatıcı yerine atmos ses için bilgisayar kullanılabilir mi? Kullanılabilirse bağlantıları nasıl yapmak lazım?

• bariscapt kullanıcısına yanıt
    üstad netflix için söylüyorum filmin reklamında atmos yazsa bile filmin ses seçeneklerinden örneğin türkçe 5.1 yada ingilizce v.s 5.1 seçerseniz (sn11r için) soundbarda dolby audio yazıyor. inglizce atmos olanı seçmeniz gerekli ozaman soundbarın ekranında dolby atmos yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srknzr

üstad netflix için söylüyorum filmin reklamında atmos yazsa bile filmin ses seçeneklerinden örneğin türkçe 5.1 yada ingilizce v.s 5.1 seçerseniz (sn11r için) soundbarda dolby audio yazıyor. inglizce atmos olanı seçmeniz gerekli ozaman soundbarın ekranında dolby atmos yazıyor.
    Tamam tşk ederim denicem akşam yazarım burdan
  • Arkadaşlar ses sistemi düşünüyorum salon için . İki model arasında kaldım . SONY HT-S20R 5.1 Kanal 400W Dolby Digital  ve SONY HTS350 2.1 Kanal SoundBar,320 modelleri. Özellik olarak s20r önde geliyor fakat kablolu bi sistem. hts350 de ise wireles soundbar var kablosuz bı sıstem . Sizce hangisini tercih etmeliyim.

• Hocam senin için arka surroundlar önemli değil ise ve atmos alabilecek mkv player gibi ekipmanın varsa Sony ht g700u tavsiye ederim evet ilave 500 600 TL daha pahalı ama ses kalitesi netliği çok iyi

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Evet gayet oldu.
    Bilgiler için teşekkürler
    Aslında frekansları yükseltince basları iyi alıyordum
    Bence subwoofer a da gerek yokmuş.😀
    Neyse denemiş oldum.
    İlginiz için çok teşekkür ederim
    Saygılar
  • SELAMLAR

tv nin e arc modu kapalı imiş ondan dolby atmos yazısı çıkmıyordu ayarlardan açınca tv nin netflix uygulamasında orjinal dilde dolby atmos yazıyor avr de ama türkçe dublaja geçince linear pcm 5.1 yazıyor yine atv nin netflix uygulamasında yine aynı orjinal de dolby atmos yazıyor dublajda yazmıyor sadece witchers da türkce de dolby atmos var arkadaşın dediği gibi onda ikisindede yazdı

torrentten 50 gb lık filmler indirmiştim ama sanırım ses tercihini yanlış yamışım hepsinde true hd7.1 yazıyor filmi açınca da avr dede aynı 7.1 yazıyor neyde onu alıyor sanırım ama gerçek doby atmos test yayını indirip bakmam lazım

3 d müzik denicem bide

tidal uygulması çalışmıyor ama telefonuma vpn gibi bişi kurdum telefondan hifi müziklere ulaşabiliryorum airplay ile yansıttıgımda beklemediğim kadar harika bir ses aldım sanki salonda konser veriyormus gibi ses müthiş

baklm atmos hop alınca ilerde nasıl bir fark olacak almadan test edebilsem aslında çok fark var mı bilmiyorum 2 bin civarı hoplar çok farketmicekse almaya değmez

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetc34

Evet gayet oldu.
    Bilgiler için teşekkürler
    Aslında frekansları yükseltince basları iyi alıyordum
    Bence subwoofer a da gerek yokmuş.😀
    Neyse denemiş oldum.
    İlginiz için çok teşekkür ederim
    Saygılar

konfigürasyonunuz yanlış şu anda subwoofer çalışmıyor ki nasıl gerek yokmuş diyebiliyorsunuz

• byvolcan kullanıcısına yanıt

Bende almayı düşünüyorum hocam mi box s 4k. USB sine hdd bağlayıp film izleyebiliyoruz değilmi herhangi bir eklenti kurmadan felan direk media oynatıcısı varmı içinde? Nasıl oluyor ufak bi anlatırmısın. Birde 5.1 dts ve dd destekliyor sanırsam her ikisini de.

• Nvidia shield 2017 mi satıyorum isteyen olursa temiz cihaz

• quote:

SELAMLAR

tv nin e arc modu kapalı imiş ondan dolby atmos yazısı çıkmıyordu ayarlardan açınca tv nin netflix uygulamasında orjinal dilde dolby atmos yazıyor avr de ama türkçe dublaja geçince linear pcm 5.1 yazıyor yine atv nin netflix uygulamasında yine aynı orjinal de dolby atmos yazıyor dublajda yazmıyor sadece witchers da türkce de dolby atmos var arkadaşın dediği gibi onda ikisindede yazdı

torrentten 50 gb lık filmler indirmiştim ama sanırım ses tercihini yanlış yamışım hepsinde true hd7.1 yazıyor filmi açınca da avr dede aynı 7.1 yazıyor neyde onu alıyor sanırım ama gerçek doby atmos test yayını indirip bakmam lazım

3 d müzik denicem bide

tidal uygulması çalışmıyor ama telefonuma vpn gibi bişi kurdum telefondan hifi müziklere ulaşabiliryorum airplay ile yansıttıgımda beklemediğim kadar harika bir ses aldım sanki salonda konser veriyormus gibi ses müthiş

baklm atmos hop alınca ilerde nasıl bir fark olacak almadan test edebilsem aslında çok fark var mı bilmiyorum 2 bin civarı hoplar çok farketmicekse almaya değmez

demek ki sonylerde böyle ilginç avrden avrye fark ediyor demek ki onkyolarda atmosa hoparlör bağlamadan yanmaz

ekranda yazması ne anlama geliyor atmos sesleri sorroundlara mı karıştırıyor yoksa görmemezlikten mi geliyor sizin avrler

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Bu durumda Subwoofer çalışıyor
    Ses alabiliyorum
    Eger subwoofer i "none" yaparsam ses çıkmıyor.
    Şu an "use" konumunda
    Ve çalışıyor
  • 
Sayfa: önceki 714715716717718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.