Tv ne marka? Samsung ise arcin bagli oldugu hdmi'nin uhd color ayarini acmaniz gerekiyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (712. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: eiskentTv ne marka? Samsung ise arcin bagli oldugu hdmi'nin uhd color ayarini acmaniz gerekiyor.
helal hiç aklıma gelmemişti
-
-
bu da olmamış ama:)
-
başka bir oynatıcı ile denemeli bence sorun ps5te ya da ayarlarında hdmi 2.0 ın bant genişliği 4k 60hz 422 için yetmiyor olabilir kablo 2.1 bile olsa sl10y hdmi 2.0dır çıkışı ps5te 2160p 60 hz 4.2.0 yapabiliyorsa yapmalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 5 Aralık 2020; 23:43:3 > -
-
Dediğimi denediniz mi?
ps5 çıkış çözünürlüğünü
2160p 60hz 4.2.0 yaptınız mı?
en son soundbarı açıyorsunuz değil mi açarken -
Benim anlamadığım arkadas Ps5 i neden soundbar a bağlamak istiyor? Direkt tv ye bağlamasi çok daha sağlıklı özellikle oyun konsolları için bir sürü teknoloji var. Direkt soundbar a bağlayınca hepsi hikaye oluyor. Haa ses için direkt soundbar a bağlıyorsunuz Ps5 için ses çıkışı ile ilgili bilgim yok. Xbox da ses çıkışını Pcm olarak ayarlayinca Tv Pcm yi passthrough yapıyor. Konsolu neden soundbar a bağlamak istiyorsunuz? -
denemek için zaten tvye bağladığını söylemiş en başta
-
Apple Tv’de Netflix’e Dolby Atmos gelmiş sonunda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kastettiğiniz uygulaması mı yok cihaz mı cihazda zaten vardı atmos netflixte
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: sadays
Dediğimi denediniz mi?
ps5 çıkış çözünürlüğünü
2160p 60hz 4.2.0 yaptınız mı?
en son soundbarı açıyorsunuz değil mi açarken2160p 60hz 4.2.0 böyle bir ayar yok hocam. şu şekilde çözdüm ps5 i tv ye bağladım tv ile soundbar arasını arc hdmi ile bağladım istediğim şekilde oldu hem 4k60hz hdr aktif hemde sadece tv kumandası ile ses kontrol ediliyor.
teşekkürler yardımınız için
haklısınız hocam ses için optik kablo kullanmak istemedim ondan uğraştım bukadar. optik olunca soundbarın kumandasıni kullanmak gerekiyor. bu yüzden arc ile bağlamak istiyordum. şimdi ps5 i tvye ses içinde tvyi arc ile soudbara bağladim çözüldü sorun. tvden ses çıkışı olarak pcm ayarladığımız zaman sesi kaynak cihaz yani ps5 çözüyor demi
Hayir Tv yi Pcm ayarlarsan tv pcm sesi çözüp soundbar a gönderir. Bu yüzden Passthrough ya da Düz Gecis seçeneğini seçmelisin. Lg oled tv ler Pcm sesi passthrough yapabiliyor. Senin tv nin de bunu yaptığını düşünerek söylüyorum. Google da tv marka modelin için Multichanel LPCM passthrough diye arama yaparsan daha net bilgi sahibi olursun. Soundbar da info tuşuna basınca Pcm yazısını görürsün zaten. Bu arada Ps5 in de ses cikis ayarını pcm 5.1 veya 7.1 ayarlaman lazim. -
ps5 den 5.1 dolby > tv den bit akışı seçtim soundbarda dolby olarak gözüktü
bu şekil oldu sanırım
Bu şekilde olur sikinti olmaz. -
Selamlar,
2 adet sorum var.
1_
Soundbar q70t,
TV'im lg sj850v , genellikle filmleri usb ile izliyorum mkv formatında.WEBOS hızlı ve arayüzü gayet iyi.
Araştırdım ancak tam olarak anlayamadım.TV' atmos desteklemediğini biliyorum.Atmoslu mkv açtığımda ses desteklenmiyor yazıyor tvde.
Ancak atıyorum dts dolby digital destekli film açtığımda (ses desteklenmiyor yazısı çıkmıyor) soundbarda bununla ilgili bir bilgi göremiyorum.
Bu kafa karışıklığımı da burada yazılan bazı yorumlarda gördüm.Atmos destekli bir içerik açınca soundbar atmos olarak bildirim mi yapıyor ??Eğer böyle ise diğer formatlar için de yazar mı?
Ben anlamıyorum hangi format ile soundbarın çalıştığını.Normal hoparlör mantığında mı çalışıyor yoksa bir ses formatı kullanuyor mu?
2_
Malum ,tv atmos desteklemiyor.PS4 ile çalıştırmayı denedim ama oda mkv filmleri açmıyor.
AVR lere çok girmek istemiyorum mükemmel ses deneyimi ile ilgili çok bir merakım yok ama en azıdan aldığım cihaz teknolojisinin özelliğini versin : )
Bunun için nvdia shield araştırıyorum.
Nvidia shield kullanıp mkv ile atmos alan varmı? Destekliyor mu?
Yada daha uygun bir çözüm var mıdır atmos desteği için.
Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulpar999 -- 7 Aralık 2020; 10:19:21 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tulpar999Selamlar,
2 adet sorum var.
1_
Soundbar q70t,
TV'im lg sj850v , genellikle filmleri usb ile izliyorum mkv formatında.WEBOS hızlı ve arayüzü gayet iyi.
Araştırdım ancak tam olarak anlayamadım.TV' atmos desteklemediğini biliyorum.Atmoslu mkv açtığımda ses desteklenmiyor yazıyor tvde.
Ancak atıyorum dts dolby digital destekli film açtığımda (ses desteklenmiyor yazısı çıkmıyor) soundbarda bununla ilgili bir bilgi göremiyorum.
Bu kafa karışıklığımı da burada yazılan bazı yorumlarda gördüm.Atmos destekli bir içerik açınca soundbar atmos olarak bildirim mi yapıyor ??Eğer böyle ise diğer formatlar için de yazar mı?
Ben anlamıyorum hangi format ile soundbarın çalıştığını.Normal hoparlör mantığında mı çalışıyor yoksa bir ses formatı kullanuyor mu?
2_
Malum ,tv atmos desteklemiyor.PS4 ile çalıştırmayı denedim ama oda mkv filmleri açmıyor.
AVR lere çok girmek istemiyorum mükemmel ses deneyimi ile ilgili çok bir merakım yok ama en azıdan aldığım cihaz teknolojisinin özelliğini versin : )
Bunun için nvdia shield araştırıyorum.
Nvidia shield kullanıp mkv ile atmos alan varmı? Destekliyor mu?
Yada daha uygun bir çözüm var mıdır atmos desteği için.
Teşekkürler
hocam
nvidia shiled tv 2019 pro alırsanız hiç bir şeyi dert etmenize gerek kalmaz hocam
aktif olarak kullanıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: josh-rhocam
nvidia shiled tv 2019 pro alırsanız hiç bir şeyi dert etmenize gerek kalmaz hocam
aktif olarak kullanıyorum.
Alıntıları Göstershild 2017 bile alsa alır bütün sesleri. yanlış bilmiyorsam aralarındaki tek fark 2019 atmosu kendide çözüyor 2017 soundbara pass edip çözdürüyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X