Baglantiniz nedir diye sormaya gerek duymamistim. Bt ile acma kapatma fonksiyonu olmaz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (710. sayfa)




-
-
Bt baglantisinda buyuk ihtimalle tv'nin eq ayarlarini da tasidigi icin ses stereo kayitlar icin guclu gelebilir. Ancak cok kanalli sesleri tasiyamayacagi icin bir yerde yetersi, kalir.
Saygilarimla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler bilgilendirme için -
whathifi
Best Dolby Atmos soundbars 2020: the best Atmos TV speakershttps://www.whathifi.com/best-buys/best-dolby-atmos-soundbars-the-best-atmos-tv-speakers
SN11G alırım diye bekliyordum ama yabancı forumlarda gördüğüm hem sesi hem de fiyat performans oranı genelde pek iyi değilmiş. Hatta bazı reviewlarda yerlerde.
Iyi ki bulamadım da almadım diyorum.
ABD dönüşü oradan bir şey alırım belki valiz durumuna göre.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam sistemlerimiz neredeyse aynı sizinle. Bende tv LG B9 ve Sn11r ayrica One X var. Söylediğiniz oyunlarda ses kesilmesi diye bir sorunla hiç karşılaşmadım.
Benim bağlantı seklim Xbox tv ye bağlı tv de soundbar a şeklinde.
Size tavsiyem var bir kaç tane. Piyasada ki oyunların bir çoğu Dolby Atmos destekli degil bu nedenle xbox in ses cikis ayarını Dolby Atmos yerine Pcm 5.1 veya 7.1 olarak ayarlayın. Pcm ses işlenmemiş kayıpsız ses çıkışı ve en iyi sesi bu şekilde alırsınız. Aslında herkes bilmez ama Dolby Atmos da kayipli ses formatidir. Yani Pcm gibi ham değildir. Atmos desteği olmayan bir oyunu Dolby Atmos olarak açtığınız zaman sesler dogru kanallara gitmiyor.
Ornek olarak Rdr 2 de xbox ses çıkışını pcm 5.1 yapınca arka hoparlörden sesler dogru geliyor. 7.1 yaparsanız arka sesler arkadan gelmek yerine soundbar yan hoparlörden geliyor.
Fifa 20 de hem 5.1 hemde 7.1 sikinti yok.
Oynadığınız oyunun ses özelliğine göre xbox çıkışını ayarlarsan daha iyi olur. Oynadığınız oyun dolby atmos destekli ise o zaman ses çıkışını Dolby Atmos a getirin xbox da.
Ayrica Tv ses ayarlarinda ses çıkışını otomatik yerine Düz Geçiş ayarlayın.
Siz peki yaşadığınız sorunda xbox in ses çıkışını ne olarak ayarladiniz?
-
Sanırım haklısınız hocam zira bar oyun ne olursa olsun oyundan gelen sesi sürekli Atmos'a çevirmeye çalışıyor ve barda Atmos yazısı çıkıyor.
Yaşadığım kayıpların sebebi bu büyük ihtimalle. Dolayısıyla dediğiniz şekilde Xbox'ı pcm'e alacağım.
TV'de ayar zaten ilk günden beri düş geçişte, o konuda bir sorun yok.
Ben Xbox'ı sürekli Atmos'ta tutuyorum ama yaşadığım kesilmelerin kaynağı bu görebildiğim kadarıyla.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cchacalls
Hocam sistemlerimiz neredeyse aynı sizinle. Bende tv LG B9 ve Sn11r ayrica One X var. Söylediğiniz oyunlarda ses kesilmesi diye bir sorunla hiç karşılaşmadım.
Benim bağlantı seklim Xbox tv ye bağlı tv de soundbar a şeklinde.
Size tavsiyem var bir kaç tane. Piyasada ki oyunların bir çoğu Dolby Atmos destekli degil bu nedenle xbox in ses cikis ayarını Dolby Atmos yerine Pcm 5.1 veya 7.1 olarak ayarlayın. Pcm ses işlenmemiş kayıpsız ses çıkışı ve en iyi sesi bu şekilde alırsınız. Aslında herkes bilmez ama Dolby Atmos da kayipli ses formatidir. Yani Pcm gibi ham değildir. Atmos desteği olmayan bir oyunu Dolby Atmos olarak açtığınız zaman sesler dogru kanallara gitmiyor.
Ornek olarak Rdr 2 de xbox ses çıkışını pcm 5.1 yapınca arka hoparlörden sesler dogru geliyor. 7.1 yaparsanız arka sesler arkadan gelmek yerine soundbar yan hoparlörden geliyor.
Fifa 20 de hem 5.1 hemde 7.1 sikinti yok.
Oynadığınız oyunun ses özelliğine göre xbox çıkışını ayarlarsan daha iyi olur. Oynadığınız oyun dolby atmos destekli ise o zaman ses çıkışını Dolby Atmos a getirin xbox da.
Ayrica Tv ses ayarlarinda ses çıkışını otomatik yerine Düz Geçiş ayarlayın.
Siz peki yaşadığınız sorunda xbox in ses çıkışını ne olarak ayarladiniz?dolby atmos kayıplı bir ses formatı değildir kayıplı olan dolby digital ve bunun üzerine kodlanmış olan dolby digital plus atmosu yani streamin atmosdur
pcm'in işlenmemiş olduğu doğrudur ancak çok kanallı kayıt söz konusu olduğunda çok yer kaplar bu nedenle pek tercih edilmez oyun konsolları muhtemelen telif v.b. nedenlerle ses konusunda kullancıılara bir media player kadar çok seçenek sunmazlar
bu yüzden sizin de dediğiniz gib, en iyisi çıkışı pcm bırakmaktır çünkü sesi xbox çözse de sounbar çözse de fark duyamazsınız fark DAC'ı çok kailiteli avrlerde filan duyulabilir ileri seviye
ayrıca sizin de belirttiğiniz gibi atmos olmayan sesi atmosa çevirmek gibi bir şaçmalık yaptığını da okumuştum xbox'un
-
Benim ses pıtlama sorununu da çözebilirmi Veri akışında şuanda onu PCM olarak değiştirsem HDMI giriş biçimini ? Daha önceden veri akışında bırakmam gerektiğini söylemiştiniz diye hatırlıyorum.
-
Olmaz bu bahsettiğimiz xboxa özel siz pcm yaparsanız atmos alamazsınız ses stereo olur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında burada söylemek istediğim Pcm nin yanında Dolby Atmos kayıplı ses oluyor. Yani Pcm yi siz Dolby Atmos a çevirdiğiniz zaman belirli bir bitrate den çevirerek Pcm ye göre hem ekstra işlem yapılıp hem de kayıp yaşanmış oluyor. Ben tam detaylı yazmadım o yüzden yanlış anlaşıldı sanırım söylemek istediğim.
-
Xbox da oyun dolby atmos destekli değil ise kesinlikle ses çıkışını Pcm olarak ayarlayın. Zaten bu yeni Lg tv lerde Multichanel LPCM Passthrough desteği olduğu için sesi hiç kayıpsız soundbar a aktarmış oluyorsunuz. Sadece oyunun desteğine göre 5.1 veya 7.1 ayarını kendiniz bulmanız lazım.
Xbox konsolunu sürekli Dolby Atmos da tutarsanız konsol sesi sürekli dolby atmos a çevirmek için uğraşıyor ve bu nedenle ses ile alakalı sıkıntılar yaşıyorsunuz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cchacallsAslında burada söylemek istediğim Pcm nin yanında Dolby Atmos kayıplı ses oluyor. Yani Pcm yi siz Dolby Atmos a çevirdiğiniz zaman belirli bir bitrate den çevirerek Pcm ye göre hem ekstra işlem yapılıp hem de kayıp yaşanmış oluyor. Ben tam detaylı yazmadım o yüzden yanlış anlaşıldı sanırım söylemek istediğim.
tartışmayı uzatmak istemiyorum ama tam olarak öyle değil pcm ilk digital ses formatıdır analoga en yakın en kolay dönüşütürlebilir formattır ama ham hali sizin de dediğiniz gibi çok yer kaplar
daha az yer kaplaması ve özellikle internet bant genişliğinden maksimum verim alabilmek için sıkıştırılır ama bu şu demek değildir sıkıştırılan her ses kayıplıdır
örneğin pcm mp3 ogg vorbis aac wma filan gibi kayıplı sıkıştırıldığından orijinal bitrate düşürülür bu durumda yerden ve dosya boyutundan tasarruf edilir ancak ses kaybı kaçınılmazdır
aynı pcm flac alac ape gibi formatlarla da sıkıştırılır ama ses kayıpsızdır bitrate düşüklüğü yaşanmaz bu durumda yerden ve dosya boyutundan tasarruf edilir ancak ses kaybı yoktur
wav formatı ne ses kaybı ne de sıkıştırma yapmaz pcm'in geleneksel saklama formatıdır
Multichannel pcm için de aynısı geçerlidir dolby digital atmos olduğunda bitrate düşürülür kayıplı sıkıştırılır ama dolby true hd atmosounda bırakın küçülmeyi bitrate daha da artar diyelim true hd ses 6000kbps olsun atmos kanallarla birlikte bu 8000 10.000 hatta formatın fiziki maksimum boyutu olan 18.000 lere kadar çıkar
Yani amacım sizi yanlışlamak değil formatın içerisinde sıkıştırılmış sesin orijinal bitratei bilinmeden kayıplı kayıpsız denemez siz de haklısınız ben de
-
beyler filmleri nereden akip ediyorsunuz
DOLBY VİSİON ÖZELLİLİ ATMOSLU TV ALDIK + LG SN11R aldık hani filmler yeni formata uydun atmos ve DTS X nereden takılacaz özelden p.m lütfen
-
Aynen hocam haklısınız sizin yazdiklariniz bunların tam detayları. Yazdıklarınızı daha önce de okumuştum. Değerli bilgiler için teşekkür ederim. -
Arkadaşlar soundbarı hdmi arc ile bağladığımda tv görmüyor iki cihazda samsung dün sıkıntı yoktu 3 4 saat izledim bu akşam işten gelip açtığımda tanımlanmayan cihaz dedi şimdide hiç görmüyor. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir -
Veri akışı yerine pcm seçtiğim zamanda pıtlama citlama devam ediyor yine değişen bir durum yok. Tv nin one boxunda mı bir sorun oldu acaba ? Mi box s felan almayı düşünüyorum bi öyle deneyelim direk soundbara takarım hdd yi de mi boxa bağlarım sesi doğrudan soundbar açar görüntüyü de tv ye iletir bakalım sorunum devam edecekmi. -
arkadaşlarımıza faydalı olduysak ne mutlu bizeequote:
Orijinalden alıntı: cchacalls
Aynen hocam haklısınız sizin yazdiklariniz bunların tam detayları. Yazdıklarınızı daha önce de okumuştum. Değerli bilgiler için teşekkür ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tv'yi fisten cikarin. 30sn bekleyin. Muhtemelen duzelecektir.
Saygilarimla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok sağolun düzeldi bu şekilde ama hep bunu mu yapmam gerekiyor -
Sorun tv"de gozukuyor anacak bu tv'nin herhangi bir parcasinin kiauru mudur yoksa voltaj dalgalanmasi gibi bir sebebi mi var benxmce buna bakilmali . Benim tv'de bu fip bir problem hicbir cihazda olmadi. Ayrica ks8000'de kullaniyorum. O da hemen hemen her aoundbarla kullanildi, hic sorun yasamadim. Yasadigim tek problem hw8500 soundbarin subwooferindan gelen horlama sesibgibi bir dip sesti. Birkac mesaj uste t450 icin yazan arkadasimizla benzesen bir problemdi. Format ile duzelmisti.
Saygilarimla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X