Cevap için teşekkürler. Bir de 48" tv'ye bu kadar büyük bi cihaz ne kadar uyumlu olur diye düşündürdü. Odam çok büyük değil ve çok yüksek seslerde kullanamayacağım muhtemelen. Tv'nin kablolarını böyle bir kanaldan geçirdim, duvara asma aparatı boşluk bırakıyor mu bu kadar? Şu anki tv'nin duvara askı aparatına bağlantı yerlerindenki boşluklardan olsa gerek, bazı frekanslarda titreşimden kaynaklı zırıltı sesi oluşuyor. Hem bu sorundan ötürü, hem de LG C3'ün ses sisteminin dandikliğinden ötürü bir cihaz arayışına girdim. ![]() |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (2009. sayfa)

-
-
swa-9500
9200 uyumsuz olur muhtemelen
-
ne bileyim baktığın bar tek başına zaten 40.000 üstü olunca para dert değil diye önermiştim arkadaşların dediği gibi q990f alın arkaları satın ama kurup deneyince satabileceğinizi sanmam
-
Elektronik cihazları aynı anda almadığınız zaman teknolojileri arasında da fark oluyor. Bahsettiğiniz TV 48" LG C3 OLED TV mi? C3 LG'nin premium serisidir. Eğer öyleyse ses sisteminin kötü olmasına şaşırdım doğrusu. 48" ebatı ile çoğu kullanıcı monitör niyetine veya oyun konsoluyla kullanmak için aldı. O gün bugündür o ebatta OLED TV çıkmadı.
Soundbar askı aparatını ben kullanmadım hiç. Her ne kadar kablo portları barın altında olsada kablo uzantısı için bir miktar boşluk bıraktıklarını düşünüyorum. Cihaz daha gelmedi heralde. Gönlümüz rahat olsun; özellikle kampanyalı indirimli aldıysanız hiç dert etmeyin, keyfinize bakın 👍🏻...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hw 600c q symphony desteği yok diye biliyordum çok şaşırdım şu an.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Q990F soundbarın arka hoparlörlerinin, tavsiye edilmese de ön kurulum ayarı da var.
Yani hoparlörler soundbarın sağında ve solunda uygun mesafede olacak şekilde. Yer problemi yaşayanlar için alternatif bir seçenektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aly11 -- 2 Ağustos 2025; 14:22:59 > -
Hocam sandığınızın üzerine koyarsanız bir sorun teşkil etmez, lakin soundbarın etkisini daha fazla hissetmek için soundbarın kulak hizasına yakın olabilecek şekilde mümkün olduğunca en yakın seviyeye kurulması tavsiye edilir. Eğer sandığınız alçak ve TV'nizin üst noktası yerden 1-1,2 m yüksekte ise alternatif seçenek olarak TV'nizin üzerinde duvara monte edebilirsiniz. Çok yüksek seslerde kullanmanıza gerek yok, konutunuz uygun değilse yüzde 15 seviyesini geçemezsiniz muhtemelen :)) Ama özellikle kayıpsız Atmos ve DTS X oldukça keyifli olacaktır.
-
Evet tv o
Ben bilgisayarın yanına koydum zaten, kasaya bağlı. 5 metrelik hdmi ile oyun ve filmleri pcden hallediyorum.
Pc'de çok eski bir 2+1 logitech var, ses geçişi olduğunda tv'nin sesinin ne kadar kötü olduğunu anladım.
Cihaz geldi, kutuyu açmadım. Kocaman bir kutu antrede bekliyor. 16000 liraya aldım, kararsız olduğum için henüz kutuyu açmadım.
-
hiçbir etkisi olmaz satıp paraya çevirmek daha mantıklıdır arka kiti kullanmayacak için
-
Arka hoparlör bulmak güç olduğu için, satmak istemeyipte ileride arka hoparlörleri kullanma imkanı doğabilecekler için bilgi amaçlı yazdım. Önde kullanmayı deneyimlemedim. Dediğiniz beklenen etkisi olmayacaktır. Kullanmayacakların satması tabii daha iyi olacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.3 metre falan olsa gerek yüksekliği. Üstte koymak daha iyi bir fikir olabilir. Güç kablosu yeterince uzundur diye kabul edersek tabii.
-
q990d'nin boyu 123cm, 55" TV'nin aynı boya sahip...
Ürünü indirimli almışsınız zaten; hiç bekletmeden açın kutuyu kullanın. TV'ye PC bağlı zaten. Ses test demo linkinden kayıpsız TrueHD Atmos ve DTS-X sese sahip medyaları indirip test edin diyeceksiniz ki kutuyu açmak için niye o kadar beklemişim 😉...
Ekleme:
Bar TV'den geniş olduğundan TV'nin üstünde değil de altında daha uyumlu gözükür diye düşünüyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 2 Ağustos 2025; 15:6:29 >
Aşağısı daha uygun
-
Tv' niz yaklaşık 62 cm yüksekliğinde, sandıkla arasında tahmin ediyorum 20 cm var, sandık üzerine koyduğunuz da soundbar 50 cm yerden yüksekte olacak. Kulak hizası koltuğunuza göre 75-90 cm arasında olur.
Sandık üzerine koyduğunuzda 30-35 cm, aşağıda,
Tv üzerine koyduğunuzda 40 45 cm yukarıda kalacak.
Bazı kullanıcılar yukarıda olmasının soundbar etkisini arttırdığını söylüyor.
İmkan var ise sabitlemeden iki pozisyonda aynı ses dosyası ile deneyerek tecrübe etmeniz, ona göre karar vermeniz en iyisi.
Tabiki burda deneyimli arkadaşların görüşleri önemli, aşağıda olmasını salık vermişler, muhtemelen aşağıda olması daha iyi olacaktır.
Ürününüzü iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aly11 -- 2 Ağustos 2025; 16:11:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yorumlar için teşekkürler, kararsızlığım büyük ölçüde gitti diyebilirim.
-
soundbara ne kadar yakın oturacaksın
-
-
yakınsın sen işte o yüzden sordum Reppu'ya atmos hissiyatın artmıştır ancak dialoglar filan nasıl olacak kulak hizanın çok üstünde sesler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 2 Ağustos 2025; 17:38:21 > -
Normal kullanımda koltuk TV'den 4,5-5 metre geride. Bu izleme uzaklığı için 55" TV biraz küçük kalıyor aslında.
Koltuğun öme çekilmiş pozisyonunda oyun oynandığım için diyalogdan çok efektler önem arzediyor. Kullanımda bir sorun yaşamıyorum.
Tahmin ediyorum; 48" TV için 3 metre izleme mesafesi ideal olmalı...
Bende kurulumu tamamlamis bulunuyorum. Dizayn konusunda yanlis veya daha iyi olacak bir tavsiye varsa alirim. Subwoofer yerinden emin olamadim yere koymam gerekiyorsa kabloyu uzatmam gerekecek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X