Arkadaşlar merhaba, 2024 model Toshiba 55'' bir tv'im var ve yanına bir soundbar almayı düşünüyorum. Bütçe olarak maksimum 10k, bir soundbar'a daha fazlasını vermek istemiyorum soundbar alma sebebim zaten yer sıkıntım olması. 30-40-50k ya soundbar almak bana mantıklı gelmiyor o bütçelere tv'nin yanına 2 adet üst seviye studio monitor yada bookself koymayı tercih ederim. Elimde hali hazırda boşta duran Audioengine A5'ler var ancak yer sıkıntım olduğu için koyamıyorum. Hepsiburada'yı biraz gezdim aklıma en yatan, ne çok pahalı ne çok çöp olan q600 oldu sizce nasıldır o paraya değer mi? Bu arada tamamen streaming platformları ve youtube ile kullanılacak izlediğim hemen hemen her içerikte Dolby Vision var herhalde Atmos da vardır < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 3 Mayıs 2025; 6:32:53 > |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1957. sayfa)

-
-
Elinizde studio monitor varsa 10.000tl'lik soundbar almak hic dogru degil. Mantigi ters kurmussunuz. Sanirim yotuberlarin videolarindaki soundbar yerine srudio monitor serileri sizi etkiliyor. Siz studio monitor kullanin. 30-40.000 duzeyine cikacaginiz zaman q990 ya da lg s95 serisi bir soundbar test ederek uat duzey bir monitor mu ust duzey bir soundbarla mi hareket edeceginize karar verin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yer sıkıntısı olmasa zaten onu kullanırım diyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bende bir eski modeli 2.1 olan c450 var,cok memnunum(tek eksi yani sadece optik baglaniyor).bilerek 2 kanalli aldim.
en iyisini almayacaksaniz,aradaki modeller bana tatminkar gelmedi.
eski 5.1 pioneer amfi ve hoparlorleri emekli edip kablolardan kurtuldum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Soundbar daha cok yer kaplar. Bar uzun, ustune subeoofer var. Sizce monitorden daha buyuk degil mi soundbar? Kablo desen hdmi kablo baglanacak. Elektrik kablosu hem soundbar hem de subwooferda olacak. Yani kablo bakimindan da aman aman fark yok. Ayrica 30.000,-TL'lik soundbar asil alinmasi gereken. Monitor.adi ustunde muzik icindir.
Soundbar nasıl daha çok yer kaplayabilir ? Tv standının üzerinde konulacak sub’da küçük zaten bir köşeye atılır bitti gitti. 4 kule + svs sub yerleştireceğim kadar yerim yok sorun bu.
Bu arada 2 kule + woofer bile en iyi Soundbar’i bile ses kalitesinde tokat manyagı yapar. Eğer tam surround isteniyorsa sisteme uydularda eklenir ve gerçek Dolby atmos olur, hem müzik hemde filmde en iyisi budur. Gerçekten içinde chery domates kadar 4847382 tane hepsi önünüzde yer alan sürücülerin olduğu bir bar’ın yazılım hileleriyle gercek Atmos falan vereceğini mi sanıyorsunuz ? 😜
Soundbar yeterli bütçe yada yeri olmayanlar için günü kurtarmak üzere tasarlanmış ucuz sistemlerdir. Bütçe ve yeri olan Klipsch kuleleri koyar keyfine bakar. 150k ya bile Soundbar var ama alanda akil var mı orası belli değil işte.
Soundbar larında sorunu bu sanırım, düşük bütçe de(10k civari) ses kalitesi çöp, gerçek bir Atmos sistem kurabileceğin yüksek bütçe de ise (100k-150k) verdiğin paraya değmiyor. Ben muhtemelen elimdeki bookselfler ile idare edeceğim gibi, zira bu kalitede ses almak için bir soundbar’a 100k falan gömmem lazım oda benim kitaba ters. Yapay, simüle edilmiş bir surround için ses kalitesinden ödün veremem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 4 Mayıs 2025; 7:39:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Selamlar q990d soundbarimi satıyorum 6 aylık hiç bir sorunu yoktur.Fiyat 30.000 TL (Azda olsa pazarlık payı vardır.) Yer : Antalya elden teslim tercihimdir.
Ne diyorsun şimdi D den F e geçelim mi :) Değer mi :) Ya F alacağım yada projeksiyon alacağım :)
İlk olarak burayi tv tavsiyeleri bolumundeki duzeysiz bir mecraya donusturmeyin. O mu iyi bu mu dah iyi gibi yarislari birakali uzun sure oldu. Yas olarak da hayalleri degil, deneyimlerimizi yazacak durumdayiz. Burada size cevap veren veya verecek kisiler belli bir bilgi tecrube ve nezaketle yazarlar, kucumsemeniz onlarin bilgisinden birsey eksiltmez ama sizin bilginizi sorgulatir.
Tekrar basa donersek, elimde audio engine var yazmissiniz, yerim yok diyerek 10.000tl’lik bir soundbar onerisi istemissiniz, size elinizdeki hoparlorleri kullanin, cunki soundbar monitorlerden fazla yer kaplar demisim. Ayrica yazis seklinizden 30.000tl’lik soundbar zaten ise yaramaz ben ona para vermem demissiniz ben de mantiginiz hatali, monitorleri 10.000tl’lik soundbara tercih edebilirsiniz ancak; 30.000tl’lik soundbar alirsaniz monitorlere gore mantikli olur demisim. Bakin soundbar konusunda olmaniza ragmen size illa soundbar alin diye model onerisi yapmadan gercekci biri cevap yazmisim.
Konumuzu arada sirada sizin gibi avr guzellemesi yapanlar ziyaret ederler. Bir kisminin deneyimi vardir bir kisminin hic deneyimi ilmadan yazar. Kullandigim ses sistemleri ve soundbar detayina girmeden, kucuk hoparlorlerin gayet guzel atmos verdigini ve sinemada o kucuk hoparlorlerin gayet yeterli oldugunu soyleyebilirim. Verecek 150.000tl’niz varsa istediginiz sistemi alin tabi bizi ilgilendirmez ama 10.000 tl gibi ses sistemi dunyasinda kucuk bir rakamla arastirma yapiyorsaniz butcenizi yormamaniz yonunde tavsiye gelmesi cok normaldir.
-
Hala beklemenizi oneriyoruz ama D’den F’e gecmek icin gecerli bir sebep henuz goremedik.
Kesinlikle geçiş yapmadan dinleme yapılması lazım ama işin garip yani F tutarlı dinleme ancak kendi evinizde D yerinde olması gerekiyor.
Sub performans 100w daha güçlü diye etrafa kağıt üstünde bilgi veriyorlar ama zaten güç konusunu değil olay, Q990D de bas Tek ama 200 watt olarak geçiyor Q990F de 2 tane var 150w + 150w. Birde Subwoofer yayılım şekli F de sert uzamayan vur bırak tipinde yürek hoplatırmı bilmem :) ,
D deki Sub açık bortlu ferah odada yayılımı 20 cm sub için çok başarılı. Alt frekanslarda net daha iyi D.
Karar Kişiye göre değişebilir ama şu anakadar İzlediklerimden çıkan sonuç, Q990D olurda bozulursa yazılım vs den sebep Samsung ta size F teklif ediyor ise geçilir :)
Dip not : kapalı kabin sublar alt kat komuşusu sorun olanlar için daha büyük sorun, kabin sıkı bası aşağıya daha güçlü veriyor, Harman-kardon hkts210 sub vardı %30 güçte bile alt katta direk veriyordu tabi bas kabin altındaydı harman-kardon da onunda etkisi var.
Ben meraktan alırım belki ama D satmadan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
@Eiskent hocam ile beraber verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bilgilerle forum daha güzel oluyor zaten o sayede güzel bir sistem kurdum eve aslında beş şu an için çok yeterli benim için yeteri kadar tatmin ediyor beni F daha güncel olacak diye düşündüm eğer F almazsam onun için ayırdığım bütçeyle projeksiyon ve perde düşünüyorum dediğiniz gibi gelsin inceleyelim ona göre karar vereceğiz benim alt ya da üst komşuyla sorunum yok :-) üst katta anne var onun misafir salonu boş alt katta da olan arkadaşta ortalama 12 gibi geliyor daha önce rahatsız oluyor musun diye sormuştum sıkıntı yok😂 o yüzden sıkıntım yok
F de Seslerin sub hariç daha alt frekanslara indiğini ve daha tok olduğunu söylemeyi unuttum aslında benim istedişim şey ama işte sub?
Yani Samsung Q990D Subwoofer çift yapıp Direk Sonos 4 nesil sub gibi yapsaydı inanın olay çıkardı :)
Nakamichi DRAGON ilk satış yaparken Cio ya 12 inç sub neden yok gibi baskılar mesajlar gelmiş, onun açıklamasını kendisi kısa bir video da, şöyle demişti Driver Boyutu arttırmak kabin boyunu arttırmak demek ve evinizde yer bulmak sorunları daha çok olacaktı vede vede asıl soru işareti Nakliyeyi daha zor hale getirecekti demişti.
Şimdi burdan birşeyler birleştirince Samsung ta nakliye fiyatları peşinemi düştü fikri geliyor aklıma.
Q990F almadan ölçmeden biçmeden çokta net olmak istemiyorum ama bildiklerim bunları.
Güncel bilgiler için teşekkür ederim ilgine çok sağ ol bu arada projeksiyon projesini yaparsam rahatsız edeceğim bilgin olsun bağlantılar için:)
Arkadaşlar merhaba bir konu hakkında yardımınızı rica edeceğim şu anki sistemin LG OLED var 990D televizyona bağlı Shield ve ps 5 ise hue snycye bağlı bu şekilde kullanıyorum ve herhangi bir ses kaybı vs yok atmos ya da true hd atmoslarda şimdi bu düzene projeksiyon eklemeyi düşünüyorum haftada bir gün de olsa film keyfini orada yapmak istiyorum projeksiyon cihazını bu sistemi nasıl dahil edebilirim acaba özellikle soundbar ve Shielda bu arada evde kullanmadım bir adet de Google Chrome cast var eğer yardım olacaksa şimdiden değerli bilgileriniz ve yardımınız için teşekkür ederim
Konuyu biraz okudum ve Samsung bayisi olduğunuzu gördüm şimdi anlaşıldı hocam iyi günler, aynen Soundbarlar dünyanın en iyi sinema ses sistemleri. Hepimiz kuleleri, avrlari çöpe atalım Soundbar'ı önümüze koyalım bitti gitti. Benim amacım tv'nin verdiği çöp sesi hiç yoktan kaliteli bir hale getirmek, surround gibi bir amacım yok çünkü Dolby Atmos öyle soundbarla olacak iş değil o yüzden bu çakma, Atmoslara 50-100k vermenin saçmalık olduğunu yazdım, ki öyle. Sizde gelip monitörleri/bookself leri, avr sistemleri küçümseyici bir cevap veriyorsunuz, ki bu soundbarların hepsinin ulaşmaya çalıştığı nokta Avr'lı prof. sistemlerdir. Sizde biliyorsunuz bu Soundbarların amacı prof. sistemlere göre ucuz ve pratik bir çözüm geliştirmek ancak fiyatları bu sistemlerle yarışır hale geldiği zaman iş mantıksızlaşıyor.
Sinemalara da söyleyelim hemen ellerindeki Avrları, duvarlardaki atmosları çöpe atsınlar sahne önüne bir tane Soundbar atsınlar bitti gitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 4 Mayıs 2025; 19:19:49 >
-
Soundbarların kapladığı alan ile verdiği sesleri çok çok iyi asıl burdaki amaçta bu, benim elime kaç tane avr geçti hatta şuan kule Sistemin de var Bw704 stereo amfı bağlı, Sinema için odanızda çok büyük değilse yerinde az ise Soundbar gerçekten güzel nokta, parası olan avr sistem kurar tabiki.
Bende Avr varken sub değiştir Center değişir araştır yapmaktan keyifim kaçmıştı Soundbar ile şimdi sadece değişim yapacağım zaman hepsi birden değişiyor :) kef Q9C center avr harman kardon avr 270 harman kardon hkts 60 bunların hepsi elimde şuan ama Q990D bana daha keyifli geliyor
Merhabalar arkadaşlar;
Bu ürüne ne dersiniz?
amazon
Next Start Pro 4K Media Player (2. Nesil)https://www.amazon.com.tr/dp/B0DZCX2K9D/ref=asc_df_B0DZCX2K9D1742268900000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B0DZCX2K9D&linkCode=asn&th=1 -
Merhaba arkadaşlar..Samsung Q600C soundbar hakkında görüşlerinizi nedir 9200 e geliyor kendi sitesinde kuponla..Normalde Q800d ye yönelecektim ama arada bayağ fiyat farkı var..Amatör bir kullanıcıyım Samsung 65S90C oled tv m hoparlör kalitesi çok zayıf film ve oyunlarda daha kaliteli ses almak istiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spartacus55 -- 5 Mayıs 2025; 12:42:54 >
Fiyat farkı çok ama özellik olarakta q800D çok önde.
HDMI üzerinden gecikme süresi
Önde de olsa surround hoparlörler
Daha büyük sub
Wifi üzerinde sportif, Apple müzik
İmkan varsa q800d alınır, bende b650 var, olmasaydı q800d alırdım. 990 uçtu malum.
https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/samsung-hw-q800c-vs-samsung-hw-q600c-q60cc/38965/39527
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X