Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir (8 Mobil) - 9 Masaüstü8 Mobil
5 sn
40.625
Cevap
596
Favori
1.970.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11371138113911401141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yok hocam bi urun hala satistaysa tuketicinin o iptal edilen fiyattan vermrk zorunda seklinde karar cikiyor thh den..bundan 3-4 yil once lg bi soundbar almistik yollamamisti bu Mm ucuzdu fiyati..sonra fiyati degistirip satmaya devam etti..Thh ye verdik bize aldigimiz fiyattan tekrar vermek zorunda kaldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrbaronx kullanıcısına yanıt

Öyle bir karar verdiyse demekki bu konuda bir usûl oluşmuş. Böyle bir durumda mesafeli satış sözleşmesindeki hükümler değil oluşan bu usûl geçerli olur. İlk önce 3k'lık indirim çeki talebi yapılmalı bence çünkü ürün değiştirme olanağı da var.

• yasinyasar Y kullanıcısına yanıt

Selamlar...Dediğinizi bildiğim için rear yüksekliğini kulak hizama getirmeye özen gösterdim. Kulak hizasının 10 cm altında. Dolby atmosun keyif veren üstten uçma kaçması bende olmamasını salonumun küçük olmasına bağlıyorum. Rearlarda oldukça yakın.Soundbar özelliklerini center dahil biraz aşağı çektim ve ses yükselttiğimde rearlarla aradaki ses farkı duyulur şekilde azaldı yani rearlar biraz daha ön plana çıktı.

• kimnotyze1983 kullanıcısına yanıt

küçükse daha iyi salon bir yerde bir setup hatası var ya da tavanların düz değil

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Yok üstat. Tavan düz. Q950a da oda kalibresi varmı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hemen hemen aynı q990b ile bu soundbar diğer arkadaşlar sahne sahne verirken atmos hissedimlerini sizin hissedememeniz bana tuhaf geldi kalbirasyon var mı q950ada bilmiyorum

• Atmos bariz daha kaliteli diğer formatlara göre. Beklenti diyelim

• kimnotyze1983 kullanıcısına yanıt

Soundbar olarak en üst segmentin içinde olan bir soundbar, farklı bir ses sistemi kullanmadiysaniz beklentiniz karşılaması lazım. Sizin soundbarin ayarlarını ekran olarak iletirseniz bir bakalım. Sadysin dediği gibi küçük oda da çok daha verimli olması lazım.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Yeni ayarlarımı bu akşam dolby atmos bi filmde deneyeyim. Sonuçları hemen yazıcam üstat

• Merhabalar.

Güncel tv lerin ses özelliklere sahip (dolby atmos gibi) soundbar arıyorum. Lg ve philips marka önceliğimdir.

Önerilerinize açığım.

Teşekkürler.

• Teknolojikadam07 kullanıcısına yanıt

bütçeye göre değişiyor hocam ürünler bütçeniz nedir

• Bu arada setup vs yerleşim olayını görsel (çizim ile paylaşılsa) nasıl olur?
    Misal benim salon mimarisi IQ su - 1 olan birisi tarafından çizilmiş (ilkokul terk müteahhit)
    SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXIM X51V -- 10 Eylül 2022; 11:11:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar SL10YG + SPK8’imi satıyorum 1 yıllık. Tertemiz nokta hatasız. Alacak arkadaş var ise vereceğim hemen

• abekaynana123 A kullanıcısına yanıt

Aslında bütçe belirlemedim fakat şimdilik 10 bin diyelim. 😄

Elimde güzel bi cihaz var fakat soundbar da kendi alanında istenileni verdiği için tercih edeceğim. Hdmi, optik modeller ilk tercihim.

• Q990b ile haftasonu testleri devam ediyor. Bugünü standart mod ve müzik olarak değerlendireceğim. Alacak olanlar ya da kullanıcılar için bilgi,ezdirme olsun diyelim. Öncelikle test Apple tv üzerindeki Spotify ile yapılıyor. Apple tv müzik ile kayipsizdan deneyebilirlm ama uzun süredir Spotify kullanınca listelerde bu uygulamada. Apple tv üzerinden seyrettiğim için herhangi bir eq müdahalesi yok, tv duzgecis ile soundbara gönderiyor. Eq ayarlari soundbarda aşağıdaki gibi.

Önce şöyle değerlendirelim, ses geliştirme açık olarak hersek benim kulağıma çok güzel, tane tane geliyor. Vokal, her müzik aleti birbirine müdahale etmeden, sanatçıyı yakınıma getirip koymuş gibi bir sahne duruyor karşımda. Bazen ses citirdayacak, zirildayacak gibi yukarı çıkıyor ama tertemiz iniyor tekrar peslere. Üst sınıf soundbarlar, lg'de samsung da çok güçlü daclar kullandıkları için sorun yaşanmıyor üst seslerde.

Stereo da en önemli konu, gözünüzü kapadığınizda sahneyi gorebilmeniz. Yani vokal ortada konumlanan, tonmaisterin ayarlarını şekilde diğer enstrümanları yerini göreceksiniz. Audiofiller 2 Stereo hoparlörün şiddetini değil, sahnelemesini önemser ve sesleri de tane tane duyabilmek ister. Soundbar .1 subwooferdan dolayı hiçbir zaman audifill cihazı olmaz ama eminim ki bu cihaza sasirirlar. Sahneyi canlandırma ve vokali konumlandırma konusunda dinlediğim en başarılı cihaz. Woofer ayarinasagida

Şimdi bu ayarda ev uğultu içinde diye düşünülebilir

Hatta, baş geliştirme de aşağıdaki şekilde açık,

Sonuç mu subwoofer arkadan tatlı tatlı, uzamadan, uguldamadan; sanki 10- 13 cm stereo hoparlörlerin konisi gibi eşlik eder konumda. (Subwoofer filmlerde coşuyor ama konumuz müzik ve standart modda stereo dinlemek) Yani bir şekilde subwoofer ugultusualtinda kalmadan müzikler kulağımda dans ediyor. Sahne daha önce de arkadaşlarımızın dediği gibi cihazın genişliği kadar geniş.

Benim dahada dikkatimi celbeden; eskiden soundbarin ses kalitesi için sesi açmak gerekirdi, gündüz vakti 10. Kademede tüm bu hissiyatı veriyor. Genel ayarlar aşağıdaki gibi,

Tabi bu bizim yaklasik 40m2 salon icin gecerli bir durum. Daha önceden hiç sistem kullanmayan ya da soundbardan geçiş yapan zaten hiçbir ayara dokunmadan bile kullanır. Ben kendi avr sistemim kuruluşundan çok memnunum, biraz değişiklik biraz da kablo kalabalığından kurtulmak için değişikliği yaptığımdan avr'deki ses ayarlarına yakın bir ses almak üzere detaylara giriyorum ve itiraf etmeliyim ki bu billur sesi ben eq'ya Manuel müdahale edip q ayarlarına girsem alabilirdim, yani avrde derinligin biraz gerisinde ama aldığım billur sesin gerisindeydim.

Son olarak bunları yazarken bir audiofil olmadığımı belirtmek isterim. Ben sizlerin hobidasi olarak yazıyorum ve karşılaştırma şansım olduğundan farkları söyleyebiliyorum. Bizim forumlarda bazen yorumcuları sıfatı satıcıya çıkarıldığı için tanımayanlar için söyleyeyim, öyle olsaydım ses cihazları için harcadığım meblağ ile bir arac daha alirdim:)) Ayrıca hiçbir firmaya ortak olmadigim(iz) için buradaki çoğu arkadaşımızı uzun zamandır tanıyor ve gerektiğinde elimizdeki cihazları değiştirecek ve farklı markaları kullanabilecek kadar fanatik olmadığımızı da not etmek isterim.

Cihazı almak isteyenlere hayırlı o,sun, almayanlar ise test etmeye gittiklerinde satıcıların sesi sonuna kadar açarak şov yapmalarına kalmadan ellerindeki müzikleri telefonlarının bt'si ile eq ayarlarını fakat duruma getirerek dinlesinler. Satıcıya tipleri en üste aldirsinlar. Subi önce flat, sonra en üst ayara getirerek teste devam etsinler, ayar standartta olsun ki çubuktaki ses karakterini daha iyi anlasınlar.

Saygılarımla.

• AXIM X51V kullanıcısına yanıt
    Önerine ilk cevap benden gelmiş olsun. Salon yaklaşık 25 m². TV 55", arka koltuktan izleme mesafesi 4-5m arası. Soundbar arka kitleri ile Samsung q70r. Bar kısmını TV ünitesinin üstündeki rafa yerleştirdim. Arka koltuktan en doğru sesi o konumda iken aldım hem de daha dekoratif durdu. Kiracıyım, salonda benim sözüm geçer 😃. Mevcut şartlarda odada ergonomi, dekoratif ve optimum kullanım adına en ideali yakaladığımı düşünüyorum:

Çizimi fotoğraflar ile de destekleyeyim:
    (Normalde arkada bir tekli ve bir TV koltuğu var, TV koltuğunun döşemesinde deformasyon olduğu için kadrajdan çıkarılmıştır) SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

• AXIM X51V kullanıcısına yanıt

Sizinki yine iyi, benim çizimi gore:))

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Çok ideal bir konumlandırma olmuş. Pencereden TV'ye ışık yansıması olmuyorsa harika diyeceğim. İzleme mesafeniz Atmos sesleri alma adına nasıl sizce; ideali ne olmalı. Bar üzerine yerleştirilen Atmos hoparlörlerin açısı ile ilgili bir bilgiye denk gelmedim. Bu açıyı bilsek aslında izleme/dinleme mesafesi olarak yorum yapabiliriz.

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Pencereler panjurlu olduğu için güneş sorun olmuyor. Henüz eski surroundlari kaldırmadigim için su anda 100cm üstü bir yükseklikte ama yine de surround etkisi alıyorum. Ancak bana göre ideal olan 80-90cm aralığı. Bar kısmı atmoslari için şöyle bir çıkarsalar yapabiliriz. Duvara asılarak kullanilabildigine göre tv'nin alt çizgisinin en az 10cm altında kalacak bir yükseklik ve üstelik muhtemelen şu anda hepimizin kullandigi konumdan oldukça geride bile atmoslar yeterli etkiyi verebiliyor. Sahneleme için hoparlör seviyesinin kulak altı bir yerde olması daha iyi gibi geliyor bana. Benim tv sehpasınin yüksekliği 54 cm. Şu anda atmos için yeterli noktadayız ama biraz üst hoparlörleri ayarını yukselttim yine de.

Saygılarımla.

• oup59 kullanıcısına yanıt

Ürünün mağazadan satışını yapan arkadaşların çabasıyla merkezden onay almışlar, indirimli kampanya fiyatıyla mağazadaki ürünü alabileceğimi belirttiler.

Başında da bu şekilde çözebilirlerdi, sistem stok depo vs. nasıl bir iç yapıları varsa buna müsade etmedi sanıyorum.

Neyse en azından yanlışı düzelttikleri için biraz olsun MM bakış açım düzeldiğini söyleyebilirim.

• 
Sayfa: önceki 11371138113911401141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.