Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40.618
Cevap
596
Favori
1.969.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11361137113811391140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

Selamlar,

TV üzerinde arc veya earc yazana soundbar takılacak burası kesin.

Soundabara takacağın cihazda online oyun oynamadığın hangisi ise onu takacaksın. Örneğin ben xbox üzerinden online warzone oynuyorum diyorsan xbox ı direk tv ye tak(Diğer ikinci HDMI). Yok ben pc den online oyun oynuyorum gecikme olmasın diyorsan o zaman pc yi tvye tak.

Soundbara takacağın her cihazda online oyunlarda bir miktar gecikme alırsın. Ancak online değil single oyun oynuyorsan hiç farketmez.

Bu arada sony haricinde 120 hz destekli soundbar olmadığı için 120 hz almak istediğin cihazı direk tv ye takman lazım.

Diyelim ki sony aldın 120 hz destekli. Onda da online oyunlarda 120 hz desteği alsan bile online oyunda gecikme alırsın.

gecikme dediğim de milisaniyeler oluyor ama online oyun için önemli.

• Blackworms kullanıcısına yanıt

Bu memnuniyeti hangi ses seviyesinde yaşadınız?

• kimnotyze1983 kullanıcısına yanıt

Tenet'ten bahsediyorsak 13-15 arasıydı yanılmıyorsam zira onun üzerine hiçbir şekilde çıkamadım zaten. Patlama sesi çok yüksek. Surround Mod, Auto EQ On, Spacefit On, tüm arka ve üst yan vuruşlar +3 olarak ayarlanmıştı.

Ek: Sizin için baktım şimdi, 6:21'den sonraki sahne ve bu saatte bile ses seviyesi 11'den üste çıkamadım evi titretiyor. Üsttekiler de haliyle duyuyorlardır. :) Yalıtım falan yaptırmak gerekecek yok yere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 8 Eylül 2022; 19:29:30 >

Teşekkür ederim...

• Yanlar, önler ve sub biraz kısılıp üstler artırılınca derinlik çok daha artıyor. Evi sarsmadan derinlik artırmanın bir yolu olarak denenebilir.

• HattiHitit kullanıcısına yanıt

Bana ayarlarınızı yazmanız mümkünmü? Ben açıkçası pek memnun değilimde...

• HattiHitit kullanıcısına yanıt

Sub +1 yapmıştım onu geri alacağım, arkaları da bana uzak olduğu için artırmak istedim. Üst ve yanlardan gelen sesler de güzel hissettiriyor ama SPL ölçer olmadan ne yapsak yalan zaten, kulağa ne güzel gelirse artık. :) Ben gayet memnunum çok açıkçası şu an için aletten, şaşırtıyor sürekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemin yerleşiminden kaynaklı olabilir mi acaba? Oturduğum yerle TV arasında 2.7m mesafe var. Koltuğun arkası ile arka hoparlörler arasında ise yaklaşık 1metre mesafe var (masa olduğundan en fazla bu kadar yapabildim). Çok özel bir ayarım yok doğrusu. Sadece daha düşük ses ayarında derinliği artırmak için ön ve arka top seviyelerini artırıyorum. Biraz daha artırmak için yan ve önler düşürülebilir. Kesin bir ayar oluşturmadım. Deneme yanılma yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HattiHitit -- 8 Eylül 2022; 20:52:50 >
  • Benimde yaklaşık 2.6-2.80 cm mesafe var soundbara. Rear speaker ayarlarımın üçüde +6 da. Ama bana yetersiz geliyor. Ön soundbarın ayarlarıda hepsi +6 o yüzden arkalar yetersiz gibi geliyor gibi. O yüzden diğer ayarlarınızıda sordum

Bana yetersiz gelmiyor rearlar. Rearların genel ses seviyesini sıfırda kullanıyorum. Rearlar yetersiz geliyorsa hepsini aynı ölçüde artırmayın bence. Rearların ses seviyesi daha yüksek olsun.

• Onleri ve arkalari aynı duzeyde arttirdiginizda ayar yapmıyor, ses düzeyini yukseltiyorsunuz. Yani aynı genel ses düzeyinde daha yüksek ses alıyorsunuz.

Zaten konum olarak arkaya daha yakın olduğunuz için önleme göre daha düşük düzeyde tutmanız daha sağlıklı. Ses kayboluyorsa kademe kademe kulağımızın duymaya başladığı noktada bırakın.

Atmos hoparlörleri tavaniniz çok yüksekse en üst noktaya getirin.

Köşe hoparlörleri yakınında duvar, tv ünite kenarları vs. Varsa ekolanmayi azaltmak için kırmakta fayda olabilir.

Subwooferi ise düşük düzeyde yaklaşık yarım saat konusma, muzik, film gibi karisik kullanıp, hissettiğiniz basın yeterli olduğu noktada ayarlayın.

Kulak en iyi ses cihazdır ama odanın şekil ve yapısı frekansları yutulmasina neden oluyor.

Q990b'deki auto eq subwooferin düzeyini, space fit özelliğinin ise cubugun oda yapısını kontrol ederek en doğru ve temiz sesi verdigini iddia ediyor. Bu tarz ayarlar avr sistemlerinden soundbarlara hediye gelen ve üstelik kablosuz mantığına uygun ek aparata kabloyu ihtiyaç duymayan kullanıcı dostu ozellikler.

Aslında soundbarlar eskiden daha kompakt, hazır ayarla gelen karışık ozellikleri olmayan tak çalıştır cihazlardi. Şimdi gelen her ek özellik birbiri ile kombin edildiğinde farklı ses karakterine burundugunden basit cihazlardi. Avr'lere göre hala basitler ama temel kullanıcı için bu ayarların artması ve doğru kullanılmaması yanlış dege3ndirmeleri de beraberinde getirebilir. Arz talebe göre şekillenen özellikler yine ses tutkunları nedeni ile ekleniyor bu cihazlara.

Saygılarımla.

Kendim yaşadığım için söylüyorum, ben en başta pek memnun değildim cihazdan zira TV ayarlarını açmamışım. eARC ve Passthrough seçeneklerini aktif edince Dolby Atmos/Digital almaya başladım.

Soundbar’ın info tuşuna basınca Dolby aldığınızı görüyorsunuz öyle değil mi? Ayrıca setler tamamen bağlı ve ses alıyorsunuz diye düşünüyorum, tek tek kontrol edin isterseniz. Ben güncelleme yapmadan sol hoparlör bağlı değilmiş, sonra bağlandı öyle diyeyim.

• Dediğinize katılıyorum. Treble+1,Side Level +1, Wide Level +1 ve Front Level +1 yaptım. Center ıda 2 çektim. Sıkıntı benim bu ayarların ne anlama geldiğini bilmemem ve bilen birinin tecrübesine başvurmaktı. Subwoofer ı artık hissediyorum ve ayarını yapabiliyorum.

Alıyorum.. Soundbarda dolby atmos yazısı çıkıyor

Hangi soundbarı kullanıyorsunuz?

• vatanda 3000 tl indirim kampanyası mevcut iken ürün sadece mağazalarda diyordu. kampanya bitince şimdi stoklara girmiş :) yahu koca koca firmalar da çakallığa yatıyor arkadaş

aslında yukarıda arkadaşa yapılanda sözleşme hükümlerine açık aykırılık mevcut. o 3000 TL tazminat olarak alınabilir. tabi detaylı incelemek gerekir. borçlar kanununda kurulan sözleşmelere uyulmamasıyla ilgili bir çok hüküm var.

elimdeki pioneer vxs 323 + thx 550 uydu + jamo 210 lu sistemi satabilirsem q990b yi almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 8 Eylül 2022; 23:7:35 >
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt

Samsung Q990B

Selamlar,

Marka bağımsız yazıyorum arka hoparlorler kulak hizasında en verimli çalışıyor. Sanırım yaklaşık 90 cm yüksekte olmalı.

Ben oturduğumda bel hizama gelecek şekilde konumlandırmıştım o bile güzeldi. Şimdi Hanım sehpa olarak kullandığım o kutuları atmış, hoparlorler yerde. Dün test ettim önceki halinden eser yok. Düzgün ayarlanabilir ayaklar bakıyorum. Belki sizin de hoparlor konumunda sıkıntı vardır.

Bu arada ayaklık için öneride bulanacak var mıdır?

Kolay gelsin.

• hdemir85 kullanıcısına yanıt

Thh ye ver hocam aldigin fiyatta urunu vermek zorunda thh oyle karar verir lehine

• mrbaronx kullanıcısına yanıt

Zorunda ama yaptırımı sadece para iadesi ve para iadesi gecikirse yasal faizi talep etme olarak görünüyor. Belki 3K'lık indirim çeki talep edilebilir. Media Markt'ın bunu kabul ettiği örnek durumlar olmuş.

• 
Sayfa: önceki 11361137113811391140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.