Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40.612
Cevap
596
Favori
1.968.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
56. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 11351136113711381139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Onu ben de farkettim. Bu nedir derken şemada öne yerleştirilebilir gibi şey aklıma geldi. Düzeltmiştim hocam.

• gomen64 G kullanıcısına yanıt

Dolby atmos tv ne demek? Hoparlörleri dizilimi atmos olsa da soundbar başladıktan sonra çok önemi yok. Herkesin bence asıl takıldığı nokta, soundbarin samsung tv ile kullanılmadığını eksik kalacağını yazmanız. Tv ile soundbarin birlikte tanıtılması normal çünkü samsung üst seviye tv ile soundbarlarini aynı seri ismi ile çıkarıp üst ürün gamı özelliğini pekistiriyor ama diğer tvlerden tek farkı q semphony ile biraz daha zenginleştirmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde şöyle bir durum var Q-Symphony konusunda.

Benim panelim Samsung 65Q80r QLED TV ve bildiğim kadarıyla da 2019 yılının en iyi panellerinden birisi.

Samsung özetle şöyle demiş bana ve benim gibi eski panel kullanıcılarına :

" Eğer ki yeni model Q990b Soundbar ile TV'deki Q-Symphony özelliğini beraber kullanmak istiyorsan senin zamanında aldığın iyi panel bu teknolojiyi desteklemiyor ki. "

" Eeee, ne yapacağız peki?"

" Q-Symphony destekli yeni panel alacaksın."

Oldu gazoz, ucuz şeydi bunlar, hemen değiştirelim...:)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 8 Eylül 2022; 13:40:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt
    TV'deki HDMI girişlerinden biri ARC HDMI ise oraya soundbar'ı bağlayacaksınız; soundbar'ın üzerindeki HDMI girişine de bilgisayar ve Xbox'ı (önerim Xbox'ı bağlamanız yönünde olur). ARC HDMI ile ilgili detaylı bilgiyi şuradan edinebilirsiniz:

https://www.technopat.net/2018/01/08/hdmi-arc-nedir-ne-ise-yarar/

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt

Üstad bu soundbarın q symphony'e ihtiyacı yok. Standart modda bazı hoparlörler devre dışı kalıyor. Bu modda tatmin edici. Hatta flat sevenler için tercih nedeni bile olabilir.

• Reklam kokan hareketler bunlar gerek yok Samsung abi biz zaten seviyoruz senin soundbarları

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HW-A650/TK model soundbar kullanıp güncelleme yapan var mı?

Samsung'un en dandik soundbar ini almışım ya.

Uygulama desteği yok konuşma seslerini duymak için yoğun patlama çatlama efekt seslerini de duymak gerekiyor saçma sapan bir iş yapmış Samsung.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 8 Eylül 2022; 11:7:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Q-Symphony ile ilgili şöyle bir detay da mevcut. Malum tüm ses formatlarını destekliyor diye nvidia shield pro kullanıyor birçoğumuz. Bunun için de shield’ı direkt soundbara bağlamamız gerekiyor. Bu durumda Q-Symphony devre dışı kalıyor (Q-Symphony hdmi seçeneği gidiyor sadece wifi seçeneği kalıyor). En azından A serisinde durum bu şekilde.

Sadece Netflix gibi Tv’nin kendi uygulamalarında aktif edebiliyorum Q-Symphonyi ama bunların da Atmos kalitesi nvidia’da izlenen remuxlara göre en az 5 kat daha kötü maalesef.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dün denemeler sürdü. Auto eq ayarını yaptım. Yanliz auto eq için subwooferi çok fazla duvara yaklaştırmamak gerekiyor, yoksa hata veriyor. Benim gözlemlediğim bir baş derinliği veriyor. Bence sesi en çok değiştiren ayar; gelişmiş ayarlardan ses geliştirme. Sadece diyalogları değil tüm sesleri "parlaklastiriyor" ve bir miktar öne taşıyor. Stereo müzikte ses geliştirme kapalıyken perde arkasında kaldığını düşündüğüm vokal ve zilleri öne alıyor. Baş geliştirmede ise sanki suba gitmemesi gereken frekansları da gonderiyor gibi geldi bana ama iş nedeni ile akşam denediğim için baş ile ilgili detayları haftasonuna bırakıyorum. Müziğe şimdilik standart mod daha çok kulağıma hitap etti ve daha önce arkadaşlarımızın belirttiği gibi dinlerken sanki daha fazla hoparlör eşlik ediyor gibi. Sahne genişliği bu anlamda ideal. Ancak benim gibi stereo için subwoofer kullanmayacak hoparlörleri tercih eden bir kullanıcı için bar uzerindeki hoparlörleri derinliği çok yeterli gelmediğinden subi daha çok kuvvetlendirmek destek almak gerekiyor.

Netflixte başladığımız bir dizi vardı, soundbari kurunca sonraki bölümleri soundbar ile devam ediyoruz. Ses konusunda çok iddialı bir yapım değil. Buna rağmen seyretmek bize keyif verdi. Diziyi merak edenler için ismi Devil in Ohio. Bu arada asıl önemli konu diyaloglar hiçbir şekilde geride kalmadığı gibi dediğim ses geliştirme ile kristal kalitesinde. Belki cendere mağdurlarına garip gelecek ama ses geliştirmenin sesi parlaklastiriken biraz on plana aldığından bahsetmiştim, bu nedenle center ayarını-3'e aldım ve buna rağmen diyaloglarda hiç kayıp yok. Bugünlük de bu kadar olsun.

Saygılarımla.

• c2 oled i hdmi arc bağlantısından eski philips soundbar ile kullanıyorum

soundbardan gece sessizliğinde duyulan çıt çıt ses geliyor. 4 5 saniye arayla.

sanki soundbarı açmaya çalışmak için enerji veriyor da açamıyor gibi.

eski philips led tv me bağlıyken böyle bir ses yoktu.

sebebi ne olabilir sizce?

oled tv ile ilgili bir durum bu. acaba ikisi de kapalı olduğu halde oled tv , soundbarın tv ye hdmi arc dan bağlı olup olmadığını anlamaya mı çalışıyor?

• MediaMarkt Ankara-Optimum şubesinden;

SARİŞ TARİHİ

01.09.2022 olmak üzere LG S95QR 9.1 Kanal 810W Soundbar satın aldım.

Kampanyaları dahilinde tutardan 3000₺ indirimli olduğu için,

Ürün mağazalarında stokta olmasına rağmen halen herhangi bir işlem yapmadılar.

Muhtemelen ürünü indirimli aldık diye iptal etmemi bekliyorlar.

İş inada bindi artık, 3 iş günü içerisinde teslim taahhütü verip 1 haftadır siparişi bekletmek MediaMarkt'a çok yakıştı gerçekten.

• hdemir85 kullanıcısına yanıt

Musteri hizmetleri ile görüştünüz mu?.eğer stok hatası varsa ve q990b tercihiniz olursa siparis değişikliği isteyin, fiyatları aynı olduğu için sorun yapacaklarını sanmam. Mediamarkt gibi firmaların hatalı fiyat gibi konulardan çok stok hatalarına takildiklarini düşünüyorum. Üst mesajları okuduysaniz sizinle aynı şekilde indirimli alınan cihaz 2 gün sonra arkadaşımızın elindeydi. Bu örnekten yola çıkarak ürünü göndermelerine mani olan indirim değil sonucu çıkabilir.

• eiskent E kullanıcısına yanıt

LG 42C2 OLED TV var elimde bu sebeple birbirleri ile uyumlu olsunlar diye bu ürüne yöneldim. Açıkçası indirimli olmasada bu ürünü alacaktım.

Ürünü almaya karar verdiğim gün şansa indirim kampanyası başlattılar, güzel oldu derken ürünü bir türlü teslim edemediler.

Müşteri hizmetleri ile bir kaç defa görüştüm ve "şu yüzden" diye bir cevap alamadım.

Ayrıca ürünü gözlerimle mağazalarında görmesem, stok yok vs. düşüneceğim ama stoklarında olduğunu da biliyorum.

Durum böyle olunca açıkçası can sıkıyor.

• HattiHitit kullanıcısına yanıt

Bende aynı fikirdeyim... 

Ürünü daha da iyi pazarlama anlamında yapılan stratejilerden birisi.

Ama panelimin Q-Symphony destekli olmaması açıkçası hiçte umurumda değil...

Hocam sizin duru ilginç olmuş S95QR en baştan beri yanına ürün eklenerek 3000TL indirim ile alınabilirken zaten Samsung Q990B direkkampanya dışı kalıyordu. Ona rağmen bir anlık 3K indirim ile işleyen Q990B siparişimi MM 2 günde teslim etti. MH ile konuştunuz mu?

• oup59 kullanıcısına yanıt

Az önce e-posta gönderip siparişin sistemsel aksaklık nedeniyle iptal edildiğini iletmişler.

Bir de 750₺ lik indirim kuponu atmışlar, 3000₺ indirimli aldığım ürünü iptal edip yerine sadaka vermişler kısacası.

Başka bir yerden satın alacağım... Bir daha da önünden bile geçmem.

Dediğim gibi tam bir fiyasko, MediaMarkt pişmanlıktır.

Vatanın mağaza stoklarında var sanırım.

• Pc ye bağlı şekilde C1 ile q800a kullanmaktayım. Soundbar üzerinden 60 hz üstü alınmadığı için passthrough olarak çalıştırmıyorum. Windows 11 üzerinden dolby atmos açınca da gecikme fark edilir düzeye geliyor. Kafasına göre oyun oynarken veya youtube da birşeyler izlerken cızırdamaya başlıyor. Cızırdama soundbarı kapatıp açmadan düzelmiyor. Bunların yanına 1 sorun daha, soundbar kapalıyken routera reset atarsanız wifi bağlantısı soundbarı smartthings e yeniden tanıtana kadar kopuk kalıyor. Benim gibi soundbarı pc üzerinden kullanacak arkadaşlar varsa almadan önce bir fikir olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendorf -- 8 Eylül 2022; 14:57:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • HattiHitit kullanıcısına yanıt

Özellikle meşhur Ready Player One filminin ilk yarış sahnesindeki paraların düşme efekti direkt üst üste tavandan geliyor, inanılmaz. Herkes bunu öneriyordu denememiştim, ağzı açık bırakacak seviyede. Yine Netflix'te Roma filminde ormanın/çalılığın yandığı bir sahne var, burada da tüm çalı çırpının yanma cızırtısı yukarıdan geliyor. Ses miksajı harika bir film.

Sub ve derinlik açısından da Tenet'in ilk sahnelerdeki stadyum benzeri yerde patlama sahnesi mevcut, orası denenebilir. Denediğim diğer tüm patlama efektlerinden onlarca kat yüksekti, yerimden sıçradım tam o ana denk gelince, o yüzden sesi pek fazla açmadan deneme yapın öncelikle. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 8 Eylül 2022; 16:42:54 >

Oluşmuş siparişi göndermeyerek direk hakkınızı yemiş MM. Verdikleri hediye çekinin indirime göre bir anlamı kalmamış. Açıkçası şimdiye kadar birçok büyük elektronik eşyayı MM'den aldım. Çünkü doğru zamanda kampanya yapıp iyi fiyat veriyor gerçekten. Ama sizin durumunuzda ürünü göndermeleri gerekirdi.

• 
Sayfa: önceki 11351136113711381139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.