25 tl iyi oldu hocam. Onunla yatırımlara başlayıp 2024 model Samsung soundbarları beklemeye başlarım @HattiHitit Aslında takibi kolaylaştırmanın bir yolu var. Kartı hanıma verip ayda en az 1250TL bununla harca dersem zaten ayın 1'i 06:00'a kadar o iş tamam |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1133. sayfa)

-
-
Bankalar TCMB'den %13 faizle borçlanabiliyorlar. Bir de şu anda çalışanlara promosyon raicinin 35-40K'a ulaştığı düşünülürse promosyonlarda pazarlık şansı olmayan görece küçük bankaların pazardan bu şekilde pay aldıkları söylenebilir. Bir de samsung bayii bankanın kredi paketi ürününü pazarladığından Banka'dan bir komisyon alıyordur.
-
Astarı yüzünden pahalı olur :)
-
ses sistemlerinin fiyatlarını koruma potansiyeli nasıl acaba? gerçi türkiye'de doların oynaklığı da etkili oluyor ama şu an almak mantıklı mı onu düşünüyorum. 17 bin tl q990b için değer mi değmez mi tereddüt içindeyim. alternatifleri nelerdir?
-
Hocam aslında bu cihazlar TR'de ucuz bile satılıyor. Samsung Q990B MSRP'si 1899 USD diye biliyorum. Arada indirimler ile 1500-1600 USD bandında satılıyor. Burada şu an liste fiyatı 20K ve indirimler ile 17-19K'ya alınabiliyor. Ürün türü ve kullanım şekli olarak ayrı değerlendirilebilir ama fiyat olarak dünyadan ucuza alıyoruz.İngiltere fiyatı da 1500-1600 Sterlin. Ama Almanya fiyatı 1000-1100 Eurto gözüküyor şu an. Samsung Avrupa bölgesine özel fiyatlamış gibi duruyor. Bu durumda belki ucuz alıyoruz diyemesek de doğru fiyata alıyoruz diyebilirim.
@HattiHitit Doğrudur hocam. Onda dolayı ben kendi kartım ile alıp geçtim. Sizin set kuruldu mu? Kuruldu ise ilk yorumlar nasıl?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 3 Eylül 2022; 18:48:12 > -
Benim ilk değerlendirmelerim olumlu beklentim de bu yöndeydi. Daha uzman arkadaşlar var. Ben de bekliyorum yorumlarını.
-
Benim en çok istediğim temiz diyalog performansı. Konuşmalar çevresel sesler arasında boğulmasın. İncelemelerde de diyalog performansı oldukça başarılı gözüküyor. .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bu atmos, dts:x olayında tavandan yansıtmanın sınırları var gibi görünüyor. Atmos'ta en başarılı Sony'nin HT A9 modeli bulunmuş. Ancak aradaki fark büyük bir fark değil q990b'ye göre. Onunda gerçek bir merkez hoparlörü olmadığından diyalog performansı çok düşük bulunmuş. Benim de en baştaki kriterim sizin kriterleriniz. Diğerleri de iyi olsun ama diyaloglar kaybolunca izleme zevki diye birşey kalmıyor.
Soundbarlarda benim beklentim daha ileriki aşamalarda avize görünümlü kablosuz atmos hoparlörleri:) Dilerim yakın zamanda çıkmaz da şunu 4-5 yıl kullanırız.
-
Sony HT-A9 gerçekten farklı bir ürün. Merkez kanalı fiziksel olmasa da bu durumun sorun olmadığını söyleyen de var hayalet merkez kanalın yetersiz kaldığını söyleyen de var. Bir de yanına Sony SW5 sub almak zorunlu gibi. İkisi beraber 43-45K yapıyor. Diyalog performansına önem verdiğimden o riski almak istemedim. Mevcut durumda Q990B fiyat /performans olarak son derece uygun geldi. Umarım gerçek kullanımdaki performansı iyidir ki yorum ve incelemeler o şekilde olduğu yönünde. Bu aralar başka harcamalarım da olduğundan fiyat olarak da makul gelen Q990B'yi aldım ben de o yüzden.
Kutu içinden duvar montaj aparatı çıkıyor muydu Q990B'de? UST projeksiyon kullandığımdan dolayı duvar önündeki ünitede soundara yer yok. Projeksiyon perdesinin altına duvara monte etmek durumundayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 4 Eylül 2022; 9:13:29 > -
Duvar montaj aparatı çıkıyor. L biçiminde iki metal plaka ve 2 vida ve plastik iki somun. Duvara montaj vidaları sizden.
-
Ben de ürünü kurdum dün, Q990B. Ana üniteye 2.4 metre, sağ ve sol hoparlörlere de arkaya 110/140 derece açı gelecek şekilde 2.5-2.7 metre uzaklığım mevcut. Koltuk tam ortalı şekilde oturuyorum ve hoparlörler kulak hizasında direkt kafama dönük şekilde.
Gece olduğu için çok deneyememiştim ama ürünü ilk bağladığımda Sol Arka hoparlör bağlantı sorunu yaşadı, bu sebeple Smarthings indirip ürünü güncelledim. Bu sefer de yeni güncellemeyle AutoEQ Fail olup durmaya başladı. Subwoofer'ı komple kapatıp, fişini çekerek 10-15 saniye bekledim, sonrasında AutoEQ yapabildi.
Nvidia Shield TV gelmediği için, henüz gerçek bir TrueHD 7.1 kalitesinde deneyim yaşayamadım. Dünden beri Streaming servislere bakıyorum ama açıkçası onların performansları pek hoşuma gitmedi desem yalan olmaz. İlk önce tabii ki TV ile sorun yaşadım (C1), meğer ki manuel olarak girip eARC ve Pass Through seçeneklerini aktif etmek gerekiyormuş. Bir rahat Dolby Atmos'tur bu diyerek (Soundbar'da da info'yu hiç kontrol etmeden) 2-3 saatim boşa gitmiştir. Rings of Power izlerken ayarları kurcalıyordum, aktif edince ses birden 10 katı daha fazla Surround vermeye başladı, bu da benim aptallığım.
Diyaloglar yeterince net, yalnızca arka hoparlörlerin yandan ve arkadan verdikleri ses miktarından emin olamıyorum zira ya içeriklerin bitrate zayıflığından ya da EQ/ses ayarı gibi olaylardan sanki bir "wow" efekti yok hiçbir şekilde. Evet güzelmiş diyorum, ama bu da benim şımarıklığım olabilir. İnsan elinde olanı kullanmaya başlayınca eskiden nasıldı anında unutuyor. LASIK ameliyatı olduğumda gözüm için de öyle demiştim ama 15 cm. ötesini göremediğini hatırlamıyor beyin.
Elimde çeşitli TrueHD 7.1'ler var ama artık deneyince net yorum yapabileceğim, o vakte kadar sesin odayı doldurmasından vesaire gayet memnun olarak kullanacağım ürünü. 360 derece bubble efektini verecek içerik olacak mı göreceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 4 Eylül 2022; 12:52:22 >
-
Güle güle kullanın hocam. Güzel ve gerçekçi yorumlar. TL olarak baktığımızda alım gücü açısından pahalı ürünler olduğundan dolayı beklentilerimiz de yüksek olabiliyor. Aslında ürünün fiyatı ve yapabilecekleri belli. Gerçek 360 veya yüksek performanslı atmos için en azından 5.1.4 veya tercihen 7.1.4 fiziksel hoparlör seti ve bunları sürebilecek güzel bir 11.2 kanal AVR lazım. Kaliteli bir set için tertemiz 100-110K harcanır TR fiyatları ile. Çoğu marka/model de mevcut değil zaten. Orası ayrı konu.
Surroundları ben de kulak hizasına yerleştireceğim. Mesafede 2.25-2.5m gibi olacak. Soundbar ve Sub mesafem 3.5 mt civarı olacak. Temiz diyaloglar ve kafi ölçüde bas, surround ve Atmos performansı vermesini yeterli bulurum diye düşünüyorum. Fiyatına göre de bence zaten yapabileceği bu kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 4 Eylül 2022; 13:11:20 > -
Hocam TrueHD ses testleri için elinizde bir PC varsa onu değerlendirebilirsiniz. Kodi TrueHD Atmos, DTS:X geçişi yapabiliyor. PC'yi direk soundbara bağlayın.
-
@oup59 kesinlikle. Düzgün bir AVR sistemi maalesef mümkün değil, dediğiniz gibi 1 asgari ücret maaşıyla alınabilecek ürünlere 4 asgari ücret maaşı ya da iyi bir yerde çalışıyor olsanız dahi 1-1/2 maaş bırakmak beklentileri yükseltiyor. Bu da maalesef bizim içinde bulunduğumuz ve bulunacağımız bir dönem artık.
Ürünü kötülemiş gibi görünmeyeyim, yalnızca arkadan gelen sesler pek kulağımı doldurmuyormuş gibi hissettim, yani o bubble pek yoktu ama ürün bu kadar hoparlöre göre müthiş bir iş çıkartıyor. Kanalları tek tek test ettiren içeriklere baktığınızda bunu anlıyorsunuz rahatlıkla. Netflix'te Extraction diye bir film vardır, oradaki koridor sahnesi meşhurdur mermi sekmelerinden dolayı ve gerçekten çok iyi iş çıkardı. Mad Max için falan direkt TrueHD'ye odaklandım, onu düşünemiyorum. :) Bir de ses olgusu var tabi, apartmandayız, 15'in üstüne çıkınca tüm evi titretiyor.
@HattiHitit çıkma bir PC yok maalesef, direkt ana PC mevcut son donanımlı ama bir fiber HDMI 2.1 almak gerekli 10-15 metre. O vakte kadar da Nvidia gelir herhalde, az daha sabır ediyorum. :) Sizin denemeleriniz nasıl sonuç verdi? Yanılmıyorsam Nvidia falan da vardı sizde.
-
Ben daha kurulum aşamasına gecemedim. Avr sistemi kaldırmadan gelişigüzel kurmak istemedim.
Genel olarak avr'li sistemde olsa işin içinde ses olunca ve avrde de kombinasyonlar arttıkça memnuniyet için sürekli deneme yapmak bazen film boyunca zevk almak yerine test yapmak modunda olmanızı gerektiriyor. Ayarları oturunca bu sefer arabalar hoparlör seti ile yeni bir kapı aralıyor. Atmos hoparlörü almakla bitmiyor acaba tavana gomulse daha mı iyi olur soruları geliyor arkadan. Derken avrde de cüzdan hep açık oluyor. Samsung Hwj7501 soundbarimi atmos özelliği nedeni ile değiştirmiştir ama atmosa kadar benim için avr ya daa başka bir soundbar rafa kalkmıştı çünkü ses tam istediğim gibiydi. Yatak odasındaki soundbari (sunwoofwr yok) saymazsak Samsunga 5 yıl sonra yeniden soundbarla dönmüş olacağım ve güçlü bir avr'den sonra bizi neler bekliyor tabi ki paylaşacağım.
Saygılarımla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Güçlü bir avrden sonra sizi hayal kırıklığı bekliyor
-
Ayrıca bir ekleme yapmak istiyorum tükürdüğümü yalayarak, olay tamamıyle içerik ve Dolby miksajıyla alakalı. Aşağıda linkini vereceğim orijinal Dolby dosyalarını indirip denediğimde dibim düştü. Özellikle Escape ve Pufferfish'te tavandan gelen seslerden emin olmak için durdurup, yukarıdan mı geliyor diye bekledim. Bu tarz kaliteli dosyalar ve yüksek bitrate'e sahip güzel miksajlı Dolby Atmos/Digital dosyaları hakkını veriyor, tebrik etmek lazım ve ben sadece Dolby Digital Plus olarak oynatabildim oynatıcım olmadığı için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 4 Eylül 2022; 15:25:10 > -
o demolarla filmler aynı sey değil sayamayacağım kadar atmos film var elimde filmlerde öyle olmuyor yada olacaksa soundbarla olmaz o kadar basit değil yani
-
İlla ki öyledir üstad, en azından Soundbar’ın yapabildiklerini biraz daha görebilmiş oldum diyebilirim. Filmlerde çok daha zordur illa ki aynı miksajı yapabilmek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 4 Eylül 2022; 16:37:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Filmlerde tabii bütçesi çok yüksek olmadıkça o kalitede sesler kolay çıkmıyor ancak nvidia shield üzerinden Truehd remux izlemedikten sonra gerçekten bu soundbar’ın pek bir esprisi kalmıyor. Netflix D+ falan sesleri çok yavan kalıyor remux’taki sese göre. Hatta 4K görüntü eksiksiz olsun diye remux indirirdim ama izledikçe fark ediyorum ki streaming platformlardaki 4K’ya göre görüntüyü aşırı fark edemiyorum. Ses konusundaysa dağlar kadar fark var iyi ki remux indirmişim diyorum :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X