Pcm isi biraz karisik. Kaynak cihaz aya analogu digitale simule ediyor ya da dijitalse sesi bozmadan aliciya gonderiyor, ses sistemi bu sinyali analoga cevirip hooarlorlere dagitiyor. Yani kisaca pcm sinyalde ses sisistemi biraz fazla calisir. (Boyleydi diye hatirliyorum yanlis ise arkadaslar duzeltirler.) Saygilarimla. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1010. sayfa)

-
-
Birkac sayfa geride cok konusuldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim ve birkaç kişinin daha bozuldu. Ben servise verdim, garanti kapsamında yapıldı geldi. Anakartı değişti sanırım.
muhtemelen stereo için pcm diyor olabilir soundbarı standarda alıp dinleyin muhtemelen sadece sağ ve sol önden gelecektir ses
zaten öteki türlü mantıksız olur netflix in tv çıkışı arc mi e arc mi anlaması mümkün değil arc çoklu pcm aktarımına müsait değil e-arc ile mümkün sadece
eiskent yanlış hatırlıyorsun pcm en basit digital yöntemdir hangi cihaz çözerse tam tersi daha az güçle çözülür ses
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kullanıldığınız piriz akım korumalı mı ; kullanmadığınız zamanlar cihazın fişini çekiyormuydunuz
Fiyatları yüksek. Denon Home 150 modeli bile tanesi 250 USD ama TR fiyatlaması 6-8000TL gibi saçma sapan bir rakam. Daha üst HEOS destekli hoparlörlere bakmadım bile. Dolar 30TL oldu sanırım ama haberimiz yok sanırım. Herhalde Denon AVR üzerine set kuracak olursam onları TR'den almam. ABD veya Almanya'dan arkadaşlarıma baktırırım.
Olanların 2 katı fiyata satılmasını kabul edeceğiz de ses ve sinema sistemlerinde TR'de neredeyse hiçbir model yok. Çok çok az seçenek var gerçekten. Fikirleriniz için teşekkürler. İncelemeye devam ediyorum ben de potansiyel cihazları. Zira SN11R'i açmadan bekletmeye karar verdim. Aklımdaki kombinasyonu kesinleştirip AVR+ön sistem ve sonra da mümkünse kablosuz surroun olacak şekilde sanırım Denon X1700H AVR merkezli bir sistem kurgulayacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 11 Ocak 2022; 10:21:54 > -
Merhaba arkadaşlar, geçen hafta LG G1 model televizyon aldım. Bu televizyonun hakkını veren bir soundbar arayışına girdim ama gerçekten çok zor bir tercihmiş. Çok seçenek var var fiyat aralıkları uçuk. Dolby Atmos/Dolby Vision destekleyen bir model araştırdım ama genelde LG soundbarları inceleme sitelerinde düşük puan almış. Fiyat performans olarak Yamaha Yas 209 ve Klipsch cinema 400 öne çıkıyor ama iki modelde Dolby Atmos yok. 10.000 ₺ kadar önereceğiniz bir model var mı?
-
yine de iyi araştırın derim heos hoparlörleri soundbarlarla eşleştirin filan diyor sitesinde AVR ile eşleşmiyor olabilir aldıktan sonra eşleşmiyorsa hayal kırıklığı olur
-
Ona baktım hocam. Denon UK destek sayfalarında HEOs özellikli AVR ile de kablosuz surround olarak kullanılabildiği yazıyor. Sadece çift olarak aynı olmaları gerekiyormuş. Ne güzel SN11R ile bu iş tamam demiştim ama sonra yine başka cihazlara bakmaya başladım
Evde SN11R bana bakıyor. Bir türlü açamadım içimden gelip de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 11 Ocak 2022; 10:52:18 > -
Yurtdisindayim bir suredir. TR'deki servise vermem mumkun degil gibi. Kendim PCB alip degistireyim diyorum ama onu da satan yok.
@Nınja Evet akim korumaliydi (Schneider APC). Isin ilginci firmware update falanda yapmadim cok uzun suredir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olethros -- 11 Ocak 2022; 11:29:50 > -
Arkadaşlar,
LG 86Nano916pa tv ve LG SN7Y soundbar sahibiyim, Netflixten atmos içerikli filmleri sorunsuz izliyorum fakat Atmos destekli müzikleri (örn.Apple Music Atmos ve Kayıpsız destekli müzikleri sunuyor) Tv üzerinden Soundbar ile nasıl dinleyebileceğimi çözemedim. Tv ye apple müzik uygulamasını yükledim ordan çalmayı deniyorum fakat sounbarda Atmos yazısı yazmıyor (Netflixten atmos destekli film izlerken yazıyor) Bu TV ve Bu Soundbarla en kolay yoldan Atmos destekli dijital ortamdaki müzikleri nasıl dinleyebilirim. (bu arada PS5 cihazımda var bir faydası olurmu)
Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tidal'ın bir aralar ücretsiz 3 aylık premium denemesi vardı; forumda da haberi yapılmıştı. O zaman atmos müziği test etme imkanı bulmuştum. TV uygulaması üzerinden LG B9 OLED TV+ Samsung Q70R soundbar ile Atmos müzik denemiştim. İlk başlarda soundbarda Atmos yazısı çıkmamıştı sonra sorunsuz bir şekilde çalıştı. TV'nin internet bağlantısını mümkünse kablolu yapın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam
bu konuda var parça kodu falan. alıp kendi değiştirenlerde var.
bir incele istersen.
avforums
LG SN11RG Owners Threadhttps://www.avforums.com/threads/lg-sn11rg-owners-thread.2293389/page-228 -
Apple tv cihazi ile dinleyebilirsiniz diye dusunuyorum. Apple atmos ozelligini pcm uzerinden veriyor kendi cihazlariyla. Android tv'nin ses cikisini kullanarak atmos destegi vermesi teorik olarak mumkin gozukmuyor.
Saygilarimla.
Daha sonra soundbarda atmos yazısı çıkmışmıydı ? Birde tv üzerinden bir ek ayar yaptınız mı ?
Apple tv cihazı veriyosada PS5 de vermesi lazım değilmi, ps5 ede apple tv uygulaması yüklenebiliyor sonucta, ama denedim ps5 e yükleyip ps5 üzerinden müzik açarak ama soundbarda yine atmos yazısı yazmadı
Evet soundbarda atmos yazısı çıkıyordu. TV'den ek bir ayar yapmadım. Tidal'deki Atmos destekli müzikleri çalınca soundbarda yazı beliriyordu. Xbox One X'im var onun bağlantısında da Atmos yazısı çıkıyor. Xbox'lar doğal Atmos destekli geliyor. PS5'in Atmos desteği ile çıkmadığını okumuştum, sonradan almış olabilir. PS5'in normal bağlantısında Atmos yazısı çıkıyor mu peki?
Bu arada yeni uygulama kurduğunuzda TV'yi kapatıp fişi çekip bir süre bekleyin sonra tekrar takın. TV'ler kapandığında (hızlı açılış) bekleme modunda yeni kurulan uygulama, ayar ve donanımları tam tanımıyor. Klasik elektronikteki kapat/aç mantığı. Başıma gelmişliği var :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 11 Ocak 2022; 16:37:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tesekkurler hocam. Burdan PCB kodunu bulup USA sitesinden siparis verdim. Araci bir firmayla getirttirecegim mecburen parcayi. Takmasi cok zor olmasa gerek.
-
lafı olmaz hocam
10 dakkamı almadı değiştirmek yazmıştı kendi değiştiren biri. az buçuk eliniz yatkınsa sıkıntısız değiştirirsiniz.
geçmiş olsun tekrardan.
-
Arkadaşlar SN7Y yi 5.1.2 yapmak için SPK8-S arka kanal hoparlorleri gerekiyor fakat SPK8-S lerin yukarı yönlü atmos hoparloru yok, bunun yerine SN11R deki yukarı çıkışı olan atmos destekli arka hoparlorleri SN7Y ye bağlayabilirmiyiz bilgisi olan varmı ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X