değişen bir şey olmaz |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (1009. sayfa)

-
-
Apple tv cihazi ile yapiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam android tv lere apple tv uygulaması yüklenebiliyor, Haricen Apple TV almanın ne faydası var ? Siz öylemi yaptınız ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Atmos ses almak icindi ana amac; ancak androidlerdeki apple tv uygilamasi ile sadece apple'a ait uygulamalar hayata gecirilebilir. Apple ozelliklwri kullanilmaz. Ornegin cok kullanmasam da airpodlar ile konumunuza bagli olarak ses yonlensirmesi yapabiliyor apple tv. Hatta atmos ses olarak da simule edebiliyor airpodsa gelen sesleri.
Saygilarimla.
Konuyu biraz degistireyim. Polk s60e'leri siparis verdikten sonra bunun centre'i da olsun dedim ve amazondan turkiyenin yari fiyatina (sans) bularak getirdim ve sorunsuz sekilde 1 ocaktaki siparis cuma gunu ulasti. Sonra onler ve centre var arkalari da alalim bari diyerek serinin en buyuk raf hoparloru olan s20e'ler(bunda yurtdisinda urun yoktu daha alt iki seri de cok ucuza gelmiyordu) ile seri tamamlandi.
Kurulumlari bugun tamamlandi. 2 saat test ettim daha devam edecek. S60e Boyutlari yukseklik ve en olarak jbl studio 290'dan kucuk. Ancak derinligi bir hayli fazla. Bas portu da hoparlor altinda oldugu icin konumlandirmak kolay ve duvar dibine kadar itilebilir.
Raf hhoparlorleri ise cok buyuk. Fotograflardan anlamimiatim ama 6.5" surucu olunca o da yukseklik olarak belki rakipleri ile ayni ya da biraz yuksektir ama derinlik yine cok.
Center s30e ye gelirsek, jbl 235c ki i da 6.5 inc suruculeri olan cok buyuk bir merkez hoparlordur onun kadar yukaek. Derinlik ve genislik daga az.
Onemli olan kisim sese gelirsek heryerde gecen kristal ses var gercekten. Jbl de tiz konusunda cok geri degil ama bunda sanirim crosoverlar da hoparlor icinde islemler yapiyor, jbl daha direkt ses veriyordu. Bas konusunda ise tabi jbl'deki 2 adet 8 inc woofer baslarda biraz daha subwoofer derinligi katiyordu. Polk da bas sıkı ve uzamayan turden. Jbl de bas hacminin daha istahli oldugunu soyleyebilirim.
Tabi bir burn suresi olacak ve kullanicilarin aslinda cok methettikleri basi o zaman gorecegim. Muzik Dinleme anlaminda keyif verdi. Sinemayi daha test etmedim. Bu aralar hoparlorleri epey arastirdim. Polk konusunda acsam buradan daha az kisi gorur. En azindan burada dostlarla yenilikleri.paylasmak daha keyifli oluyor.
Saygilarimla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İyi günlerde kullan
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Keyifle iyi günlerde dinlemeniz dileğiyle, hayırlı olsun üstad.
@sadays, @fanenal tesekkur ederim, insallah.
Saygilarimla.
Bilgi ve deneyim paylaşımınız için teşekkür ederim.
Keyifle kullanın. Hayırlı olsun.
-
Hayırlı olsun, güle güle kullanmanız dileğiyle...
Guzel temennileriniz icin tesekkurler.
Saygilarimla.
-
Konu soundbar da olsa aklımdaki bir fikri sormak istiyorum. Elimde LG SN11R var. Ama açıp kurmadım. Bunun yerine Sony STR-DH 790 Atmos destekli AVR, 5.1 Surround hoparlör seti olarak Polk Audio TL1600 ve Atmos için de ilave Sony SS-CSE hoparlör şeklinde bir set mi kursam acaba diyorum. Apartman dairesinde kullanılacak bir sistem. Ağırlıklı film ve oyun ama arada müzik de buradan dinleyebilirim. Sistemin kullanılacağı oda 27-28 m2 diyeyim.
Kablosuz soundbar kullanım kolaylığı elbet sağlar ama diyalog ve nesne seslerinin surround, Atmos vs. fark etmeksizin temiz olmasını istiyorum.Arada sahneye göre ses açıp kısma işi olsun istemiyorum. O yüzden de acaba soundbar yerine AVR'ye mi dönsem diye bir soru hep var kafamda. Elbette çok daha kaliteli bileşenler var. Ama hem fiyatlar malum hem de sanırım baktığım set yeterli olur benim için.
Bu konudaki her yönlendirmeye açığım. Konuda ses sistemlerinde çok bilgili forumdaşlarımız var. Düşündüğüm sistemde bir uyuşmazlık/aykırılık varsa zaten o zaman başka bileşen bakarım. Genel olarak bileşen tavsiyesine açığım.
AVR ve ön grup zaten pek sorun olmaz. Surround parçalar mecburen odanın 2 yanından arkaya dolaşarak takılacak. Sistemi kablolu kurmak konusunda patrondan izin aldım diyeyim
Bu tarz bir set kurarsam 5.1 kısmını direk set almak istiyorum. Merkez, sağ, sol, surround, subwoofer ayrı ayrı almak yerine direk bir üreticiden alayım. Atmos sonradan eklenebilir sonuçta.
AVR olarak Denon AVR-S760H modelini de takip ediyorum. HDMI 2.1 ve güncel teknolojileri destekliyor. Elbette fiyat Sony 790'a göre 2 kat kadar pahalı gibi. ABD'den 955 USD'ye geliyor ama Amazon Avrupa'dan belki biraz daha uyguna denk gelir. TRF iyatı 16-17K gibi şu an.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 9 Ocak 2022; 13:41:50 >
-
Evet aslinda hoparlor dunyasinin ucu cok acik. Ne alsan daha iyisi oluyor ve bizler de degiatirmeknicin bir bahane buluyoruz. 2 sene sonra yine bir degistime istegi gelir. Polk ilk defa kullandigim ve isin asli cok da yakinlik duymadigim bir marka oldugundan benim icin riakli bir surecti. Kef q750'ye cok kaydim. Fiyati cok daha uyguna geliyordu ama polka bir anda karar verdim. Arada bir monitor aaudio silver 500 girsi gundemime. Zuhal muzikte hergun fiyati arttirdiklari icin hizlica hedefimden cikti. Kendi capimizda mumkun ildugunca ayni marka ayni seri hic olmazsa farkli markadan daha iyi es uyum saglar diye maliyetlere katlaniyoruz. Bunlarin da eksiklikleri var elbet, gormezden gelecegiz artik.
Saygilarimla.
Evde musaitlik varsa ve butce zorlamayacasa avr secenegi daha iyi. Bahsettiginiz sekilde hoparlorlerle atmos uyumu nasil olur kestirmek zor. Aslinda boylenbir sistem kurmaya baslayacaksaniz avr'de tam karar kilarak baslayin. Avr'nin degismesi cok daha zor oluyor siatem kurduktan sonra.
Sony atmos hooarlolerini kullaniyorum. Islerini fiyatina gore gayet guzel yapiyorlar. Ben pioneer s31 serisi ile yamahayi beraber almistim. Avr'yi aldigim, bahsettigim herkes pioneer yanlis secim dedi ama bazi modeller fiyati ve boyutuna gore sanilandan daha iyi sonuclar doguruyorlar. Siz akliniza yatam modelleri bulun yorumlariz ona gore.
Saygilarimla.
Merhaba arkadaşlar, ilanlarımda Sony HT-S350 320 watt soundbar var. İlgilenen olursa pm atabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Doğrudur hocam. Açıkçası Sny DH790 gördüğüm kadarıyla Atmos destekli başlangıç seviyesi bir AVR ama aklımda asıl olan modeller Denon S760/S960 veya X1700 modelleri. Fiyat olarak16-18000TL'ye TR'de var. Belki Amazon'dan denk getirmeye çalışırım. Denon modelleri HDMI 2.1, VRR,ALLM vs. güncel teknolojileri deskteliyor. Şu an sistemin kullanılacağı setup Epson LS300 Projeksiyon ve bu cihaz aslen native olarak 1080P olmakla birliklte 4K60HZ SDR veya 4K30HzHDR sinyal de kabul ediyor. AVR çok daha uzun kullanılan bir ürün genelde. İleride projeksyion değişse de AVR daha uzun süre kalır diye tahmin ediyorum. O yüzden HDMI 2.1 olmasını da biraz istiyorum aslında . ma bütçeyi de ciddi arttırmam gerekecek. Hoparlör seti olarak komple Sony düşünmüştüm ama ne 5.1'i ne de SubW'si piyasada yok gibi o yüzden alternatif olarak diğer hazır 5.1 setlere bakıyorum.
Açıkçası fiyatların geldiğini noktalar o kadar can sıkıcı bir hal aldı ki artık hiçbir elektronik eşyaya bakmak içimden bile gelmiyor. Ne keyfi kaldı ne de tadı tuzu.
SN11R'yi açıp kullanırsam ve diyaloglarda bir boğukluk duyarsam da ondan iyice soğurum bu sefer. O yüzden bir süre AVR'li setup seçeneklerini değerlendireceğim.
Bahsettiğim Denon AVR'ler hakkınıdaki değerlendirmeleriniz ve/veya farklı AVR seçenek tavsiyelerinizi alabilirim.
Teşekkür ederim.
Edit 1: Şimdi fark ettim. Denon AVR'de dahili HEOS özelliği var. Bu durumda Denon Home 150/250 gibi HEOS özellikli hoparlörleri kablosuz olarak kullanma imkanım olur ve böyle surround hoparlörler için kablo çekmeme gerek kalmaz diye düşündüm. Bu tercihimi etkileyecek kritik bir bilgi oldu benim için. O zaman önlere 5.1 set almak yerine center,sağ ve sol ile sub ile kablolu kurulum yapıp daha sonra arkaya da HEOS ile kablosuz ile kurulum yapabilirim. Eğer düşündüğüm şekilde oluyorsa elbette.
Edit 2 : Biraz daha araştırma yaptım ve eğer AVR'li sistem olursa en azından söylediklerim arasında ya kasmadan Sony DH 790 olur ya da daha uzun vadeli düşünerek Denon X1700H. Zira Home 150 gibi bir çift seti HEOS ile kablosuz arka surround olarak kullanma imkanı da oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 10 Ocak 2022; 13:18:33 >
-
Kablosuz hoparlor fiyatlari Denon'u bilmiyorum ama Yamaha'da cok yuksek. Kaliteleri icin de cok birsey diyemiyorum.
Denon avr kullanmadigim icin yaoacagim yorumlar sizi yaniltabilir. Ben Yamaha'dan cok memnunum. Onkyo'da mutlu etmisti.
Ses kulaga gore degiatigi icin markanin ses karakteristigine gore hareket etmeknlazim. Denon bildigum kadari ile sert ses veriyor. Onkyo iae yumusak. Yamaha eskiden en sertti simdi daha arada gibi.
Saygilarimla.
Merhaba, netflix de dizi-film izlerken soundbarın "i" tuşuna bastığımda bazen dolby audio bazen de pcm yazıyor. Atmoslu bir içerik ise dolby atmos yazıyor. Burada bahsi geçen pcm nedir, dolby audio dan farkı nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom7 -- 10 Ocak 2022; 19:59:12 >
Yakin zamanda LG11R'de subwoofer'i bozulan oldu mu? Isik yanmiyor bir suredir sub'da ve seste gelmiyor dolayisiyla. PCB degisimi yapmak gerekiyor ama parcayida Avrupada bulamadim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X