Şimdi Ara

sosyal olmak isterken esosyal olup aslında asosyal olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlık biraz karmaşık gelir ama şöyle açıklıyım. Bir çoğumuzun içinde uyanmaya hazır bir asosyallik var sanırsam ve teknoloji de gelişiyor. Sosyalleşmenin kısa yolunu da elektronikte arıyoruz. Bir sürü haberleşme paylaşım uygulamaları ve siteleri ile sosyal olmaya çalışıyoruz ama sadece esosyal olup gerçek hayatta asosyal olmaya devam ediyoruz. Sanal dünya bizi sadece kandırıyor ve geçici olarak oyalıyor

ek başınıza alış veriş yapın görevlilere bilmiyormuş gibi sorular sorun, tek başınıza sinemaya veya tiyatroya gidin, herhangi bir sporla meşgul olun
    bi cafeye gidip bişeyler için tek başınıza aynı zamanda telefon veya tabletinizden ilginizi çekecek bişeyler okuyun
    asosyalliğin, sosyal fobinin, çekingenliğin utangaçlığın asıl nedeni, yanındakinden medet ummaktır, arkadaşımızı kurtarıcı olarak görürüz (atroce)

Teknoloji sosyallik için araç olmalı.Mesela etkinliklerden konserlerden haberdar olmak.online bilet almak.bununla yetinmek lazım.ama biz etkinliğe gitsek 500 poz foto çekiyoruz facebooka yüklüyoruz.altındaki yorumlarla aylar geçiyor.Cafeye gitsek allahın emri nerde olduğunu etiketlemek,masaya gelen yiyeceklerin fotosunu çekmek.ardından yorum gelir gezin bakalım kıskandım ona laf yetiştirmeler.5 dk twittera bakıcam ayağına dakikalarını geçirmeler.karşıdan bakan biri için komik bi görüntü.iki kişi cafedesin ama başlar öne eğiklik ekranlarda.ortada muhabbet yok.en sonundada bugün çok eğlendik diye durum yazıp mekandan kalkarlar.durum bu kadar vasat (mobilephone)

Yanisi su ki hocam sosyal olmak veya olmamak tamamen kisisel bir seydir, insanin karakterindedir..degismesi de zordur..ama su an toplumda dogru olan sosyal olmak, asosyaller hayatini yasamiyor gibi bir dusunce var, aslinda bu sadece bir tercihtir..kimse yasam.bicimiyle yargilanamaz..
    Peki neden mi bu kadar gozumuze sokuluyor sosyallik..?sen evde oturup korsan film izleyip oyun oynarken sistemi dondurmuyorsun, senin arkadaslarinla disari cikip para harcamann, starbucksa gitmen, sonra oralarda checck in yapman, bardagiyla bile fotograflar cekip sosyal(!) Medyada paylasman gerek..siatemi dondurmek bir yana baskalarini da tesvik etmen gerek..Ozenti ve dusunemeyen.bir genclik boyle olusturuldu ve istenildigi gibi de kullaniliyor(alibro47)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnansetek -- 22 Şubat 2015; 16:15:19 >

• Katılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stan Marsh

Katılıyorum.

hocam sormayın bazen whatsapp'da insanlarla konuşup twitterda paylaşım yapıp birşeyler yapınca kendimi iyi ve sosyal hissediyorum ama telefonu kapatıp bir kenara koyunca aslında bir hiç olduğumu anlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

quote:

Katılıyorum.

hocam sormayın bazen whatsapp'da insanlarla konuşup twitterda paylaşım yapıp birşeyler yapınca kendimi iyi ve sosyal hissediyorum ama telefonu kapatıp bir kenara koyunca aslında bir hiç olduğumu anlıyorum

Üstünüzdeki cekingenligi kirarsaniz sosyal olabilirsiniz hocam. Bundan eminim.

• güzel bir terimmiş e-sosyal bundan sonra sık sık kullanırım ARO

• Hocam çekingenlik ile ilgisi yok insanlara yakın davranınca iyi bildirimler almıyorum o konuda pek yeteneğim yok. Hani iplenmeyen adam gibi oluyorum. Stan Marsh

ne demek hocam. Donquilote
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam çekingenlik ile ilgisi yok insanlara yakın davranınca iyi bildirimler almıyorum o konuda pek yeteneğim yok. Hani iplenmeyen adam gibi oluyorum. Stan Marsh

Dostum bence bi fitnessa gitmeye çalış. Spor yap güçlen. Tahminimce zayif birisin takmamalarinin bir sebebi de güçsüz görünmen. Saçına başına giyimine kusamina konuşmalarina dikkat edersen hiç bir sıkıntın kalmayacagini düşünüyorum.

• quote:

quote:

Hocam çekingenlik ile ilgisi yok insanlara yakın davranınca iyi bildirimler almıyorum o konuda pek yeteneğim yok. Hani iplenmeyen adam gibi oluyorum. Stan Marsh

Dostum bence bi fitnessa gitmeye çalış. Spor yap güçlen. Tahminimce zayif birisin takmamalarinin bir sebebi de güçsüz görünmen. Saçına başına giyimine kusamina konuşmalarina dikkat edersen hiç bir sıkıntın kalmayacagini düşünüyorum.

Hocam tam tersi fazla kilom var ama yine de spora gideceğim elbette

• İyi bir sosyal soruna deginmissin esosyalde iyiymis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu devirde boyle sosyellesiliyor kardesim.Eskiden sokaga cikip turbolineayla oynardik ama simdi sokaklar arabadan gecilmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Bustercyl

İyi bir sosyal soruna deginmissin esosyalde iyiymis.

Teşekkür ederim hocam ama esosyal tam olarak bana ait değil bir site ismiydi ama bu sekilde kullandım

Megadeth benim tarzım değil dinledim ama sevemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnansetek -- 14 Şubat 2015; 23:06:37 >
  • spor yap bisiklet al 1000 tlye tak kulakligi gez baska bisikletli arkadas edin

• tek başınıza alış veriş yapın görevlilere bilmiyormuş gibi sorular sorun, tek başınıza sinemaya veya tiyatroya gidin, herhangi bir sporla meşgul olun

bi cafeye gidip bişeyler için tek başınıza aynı zamanda telefon veya tabletinizden ilginizi çekecek bişeyler okuyun

asosyalliğin, sosyal fobinin, çekingenliğin utangaçlığın asıl nedeni, yanındakinden medet ummaktır, arkadaşımızı kurtarıcı olarak görürüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: atroce

tek başınıza alış veriş yapın görevlilere bilmiyormuş gibi sorular sorun, tek başınıza sinemaya veya tiyatroya gidin, herhangi bir sporla meşgul olun

asosyalliğin, sosyal fobinin, çekingenliğin utangaçlığın asıl nedeni, yanındakinden medet ummaktır, arkadaşımızı kurtarıcı olarak görürüz

Hocam zaten çoğu şeyi tek yapıyorum. Başkalarını çağırsam gelirler ama isteksizce cevap vermeleri gıcık ediyor ben onları çağırdım ya sanki hepsi ingiltere kraliçesi gibi triplere giriyor

• quote:

quote:

tek başınıza alış veriş yapın görevlilere bilmiyormuş gibi sorular sorun, tek başınıza sinemaya veya tiyatroya gidin, herhangi bir sporla meşgul olun

Hocam zaten çoğu şeyi tek yapıyorum. Başkalarını çağırsam gelirler ama isteksizce cevap vermeleri gıcık ediyor ben onları çağırdım ya sanki hepsi ingiltere kraliçesi gibi triplere giriyor

o tür kişilerli muhattap bile almayacaksın, karakteri oturmamış yer edinememiş kişiler boşver onları

tek yapmamız gereken iyi bir statü sahibi olmak dolu insan olmak, ondan sonra insanları çağırmana gerek kalmayacak, herkes seni çağıracak

• Başlık çok güzel. Sosyallik dışarda olacak bişe

• quote:

Kesinlikle. İş insanın kendisinde aslında.
  • Teknoloji sosyallik için araç olmalı.Mesela etkinliklerden konserlerden haberdar olmak.online bilet almak.bununla yetinmek lazım.ama biz etkinliğe gitsek 500 poz foto çekiyoruz facebooka yüklüyoruz.altındaki yorumlarla aylar geçiyor.Cafeye gitsek allahın emri nerde olduğunu etiketlemek,masaya gelen yiyeceklerin fotosunu çekmek.ardından yorum gelir gezin bakalım kıskandım ona laf yetiştirmeler.5 dk twittera bakıcam ayağına dakikalarını geçirmeler.karşıdan bakan biri için komik bi görüntü.iki kişi cafedesin ama başlar öne eğiklik ekranlarda.ortada muhabbet yok.en sonundada bugün çok eğlendik diye durum yazıp mekandan kalkarlar.durum bu kadar vasat

• Iste bunlar hep kapitalizm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.