Şimdi Ara

Sorun işlemcide mi ekran kartında mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte GTX670 2GB OC satın almıştım demin Battlefield 3'e girdim, bütün ayarları Ultraya çektim.

Herşey güzel, görüntü süper ama başıma şöyle birşey geldi.

Helikoptere yada jeti bütün şehri görecek şekilde (caspion border, operation firestorm gibi) sürdüğümde 10-15 FPS kaybı yaşıyorum. Normalde mesela çatışmalarda,yürürken vs. 59'dan (cfg dosyasından max 59a ayarlı) aşağı düşmeyen fpsde ciddi düşüşler oluyor.

Aynı şekilde, jette yada helikopterde değilken; bi tepeden bütün şehire baktığımda da aynı fps düşüşünü yaşıyorum.

Yani kısacası bütün haritayı görecek bir konuma geçtiğimde fps düşüyor.

Acaba bu bir darboğaz belirtisi midir?

İşlemci X4 965 B.E C3 > 3.9 overclocklu
    Xilence 800W Güç Kaynağı
    8GB 1333mhz corsair ram

sorun nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunctionDie -- 11 Ağustos 2012; 3:32:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NoSky

Gigabyte GTX670 2GB OC satın almıştım demin Battlefield 3'e girdim, bütün ayarları Ultraya çektim.

Helikoptere yada jeti bütün şehri görecek şekilde (caspion border, operation firestorm gibi) sürdüğümde 10-15 FPS kaybı yaşıyorum. Normalde mesela çatışmalarda,yürürken vs. 59'dan (cfg dosyasından max 59a ayarlı) aşağı düşmeyen fpsde ciddi düşüşler oluyor.

Aynı şekilde, jette yada helikopterde değilken; bi tepeden bütün şehire baktığımda da aynı fps düşüşünü yaşıyorum.

Xilence 800W Güç Kaynağı
    8GB 1333mhz corsair ram

sorun nedir?

fps düşüşleri yaşadığın sırada gpu kullanımı kac?

İntel Core İ7 930 // Sapphire HD 7850 OC Edition
    // Gigabyte X58A - UD3R // Cooler Master HAF 912 // Kingston DRR3 1333 Mhz 2x2 GB Ram

• ram yetersiz diycem ama 8gb yeter oda, işlemcide darboğaz yapcak bi işlemci değil, güç kaynağıda gayet yeterli, yazılım taraflı bi sorun gibi geldi bana, acaba yüksekten bakınca çok fazla ram gerekiyor ve ekran kartının ram i yetmiyormu, bendede var aynı ekran kartı hiç sorun yaşamıyorum
    ekran kartını stres testlerine sokun, birde bf3 te grafik ayarlarını düşürüp deneyin biraz

Orijinalden alıntı: sultanomar

ram yetersiz diycem ama 8gb yeter oda, işlemcide darboğaz yapcak bi işlemci değil, güç kaynağıda gayet yeterli, yazılım taraflı bi sorun gibi geldi bana, acaba yüksekten bakınca çok fazla ram gerekiyor ve ekran kartının ram i yetmiyormu, bendede var aynı ekran kartı hiç sorun yaşamıyorum
    ekran kartını stres testlerine sokun, birde bf3 te grafik ayarlarını düşürüp deneyin biraz

Low ve Medium grafik ayarında herhangi bi sorun yok malesef :/

Ben darboğazdan şüpheleniyorum. Önceden phenom x2 550 ile 6850 kullanıyordum sürekli ani fps düşüşleri oluyordu, sonra x4 965 ve 6850'yi kullandım sorun ortadan kalkmıştı. Ama yine de emin değilim usta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunctionDie -- 11 Ağustos 2012; 8:39:28 >

Orijinalden alıntı: RevengeCommander

quote:

Gigabyte GTX670 2GB OC satın almıştım demin Battlefield 3'e girdim, bütün ayarları Ultraya çektim.

Xilence 800W Güç Kaynağı
    8GB 1333mhz corsair ram

sorun nedir?

fps düşüşleri yaşadığın sırada gpu kullanımı kac?

O kadarını takip edemedim açıkcası. Ekran kartının yetersiz/arızalı olduğundan mı şüpheleniyorsunuz?

• GRAFİK AYARI: LOW - FPS 59

GRAFİK AYARI: MEDIUM - FPS 59

GRAFİK AYARI: HIGH - FPS 45-52 ARASI

GRAFİK AYARI: ULTRA - FPS 40-49 ARASI

GRAFİK AYARI: ULTRA - AA Deffering: 2X MSAA / MOTION BLUR: OFF / Anisotropic Filter: 4X FPS 40-49 ARASI

Evet FPS'ler şehire üstten bakışta bu şekilde.

• Olcay ben senin kartı değiştirdiğini unuttum 670 almıştın dime multi oynarken ultrada 40-50 olması normal 670 ile multi oynayanlar bakarsa daha net olur BF3'ü 670 ile hiç oynamak nasip olmadı
    Daha Fazla Göster
  • hocam o kadar farkediliyo mu düşüşler 10 fps demişsin 50 den 40 a çok farkedilmemesi lazım

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

Olcay ben senin kartı değiştirdiğini unuttum 670 almıştın dime multi oynarken ultrada 40-50 olması normal 670 ile multi oynayanlar bakarsa daha net olur BF3'ü 670 ile hiç oynamak nasip olmadı

Ama şöyle birşey var, oyun içi genelde 55-59 arasıyken; uçak-helikopter kullanırken mesela bütün şehri görecek kamera açısında FPS düşüyor yada ekran görüntülerindeki gibi tepeden bütün şehre baktığımda? Bunun neyle alakası var onu öğrenmek istiyorum Gökhan Abi. Grafik belleğimi, ram mi, işlemci mi vs?

• quote:

Orijinalden alıntı: hKncnnrT

hocam o kadar farkediliyo mu düşüşler 10 fps demişsin 50 den 40 a çok farkedilmemesi lazım

50'den 40 düşmüyor ki. 59'dan 40'a düşüyor. Yine ultra ayarlarda oynarken mesela sallıyorum, bina içi çatışmalarda yada yürürken FPS 57-59 arasında oluyor. O da FPS'yi 59 sabitlediğim için. Ama mesela; ekran görüntülerindeki gibi bir kamera açısında FPS'de ciddi düşüşler oluyor bu da hissediliyor.

• öyle tepeden bakarken daha çok detay olduğu için fps düşüşleri oluyor vram vs.. ile pek alakası yok yani işlemcide kötü değil zaten full HD oynadığn için gpu limitine takılıyorsun 2500k felan olsa olacağı en fazla 3-5 fps daha artar diye tahmin ediyorum

öyle tepeden bakarken daha çok detay olduğu için fps düşüşleri oluyor vram vs.. ile pek alakası yok yani işlemcide kötü değil zaten full HD oynadığn için gpu limitine takılıyorsun 2500k felan olsa olacağı en fazla 3-5 fps daha artar diye tahmin ediyorum

En iyi ekran kartlarından birisini satın aldım hala ekran kartından dolayı sorun yaşıyorum ya!

Şimdi olcayım o oyunu uçarak oynamak için 680 sli yapanlar forumda o kadarı normal sayılır yani şimdi aklına 2500k vs.. takmışsın ama hissedilir fark olmaz yani (bf3 için konuşuyorum)

Nasi bi grafik motoru optimizasyonu var bu oyunda arkadas ya :D en iyisi ben fps degerini kapatiyim abim :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Şimdi olcayım o oyunu uçarak oynamak için 680 sli yapanlar forumda o kadarı normal sayılır yani şimdi aklına 2500k vs.. takmışsın ama hissedilir fark olmaz yani (bf3 için konuşuyorum)

Nasi bi grafik motoru optimizasyonu var bu oyunda arkadas ya :D en iyisi ben fps degerini kapatiyim abim :D

Bu oyunda gerçekten ciddi optimizasyon sorunları var. MSAA'a de gerek yok gerçi. Ben de 5870 cf ile benzer sorunlar yaşıyorum. 50-80 arası olan fps 5-10 dkda 1 15 fpsye düşüyor. MSAA'ı 2x'e indirince sorun düzeliyor. Saatte 1 kere kadar oluyor. Ben de garanti olsun diye komple kapatıyorum. Zaten görüntü kalitesindeben bir fark görmüyorum.

• fps limitini kaldırıp denermisiniz birde, ben hala darboğaz olmadığını düşünüyorum, ayrıca ultra ile bir düşüğü(high mi oluyor emin değilim) arasında hiç bir fark yok, sadece ekran kartına verdiğiniz parayı tatmin eder diye düşünüyorum
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.