Bilgisayarımı açıyorum. 1 2 sn. sonra ekran kartının fanı dönmeye başlıyor ancak ta ki Windows'un yükleme ekranına kadar. Yükleme ekranı bitiyor ardından tekrardan logosuz yükleme ekranı geliyor ve bu kısımda ekran kartının fanı duruyor ve ekran siyah olarak kalıyor masaüstü gelmiyor. Bir 5 dk. falan beklediğimde 5-10 sn. lik aralıklarla hızlı dönüp duruyor, tekrardan masaüstü gelmiyor. 3 kere format attım 1. de akşam oyun oynamıştım PC kendiliğinden kapandı ve Windows güncelleştirme yapılıyor dedi ve PC kapandı. Sabah aynı oyunu açtığımda oyuna bir türlü giremedim ve zaten ondan sonra aynı olaylar devam etti ve mecburen format attım. 4 gün kadar idare etti sıkıntısız bir şekilde. Tekrardan format attığımda aynı şeklilde sorunlar tekrardan baş gösterdi. Ancak ilginç durum şu, bilgisayarı güvenli modda çalıştırdığımda sıkıntısız bir şekilde çalışıyor çoğu işimi halledebiliyorum. Güvenli modda iken fanı 1 kez kontrol ettim ve dönüyordu. Güvenli modda bilgisayarı uzun sure kullandığımda ise ekran kartının üst kısmına ellediğimde sıcaklık gayet yakıcı düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Formattan sonra çalıştığı sürece MSI Afterburner ile ekran kartının sıcaklığını kontrol ettiğimde ise boşta 47 - 52 derece arasında normal gözüküyordu sıcaklık durumu.
Sizce sorun nedir?
ekran kartının driver i gibi geldi bana. ama daha çok bios tarafı gibi. gpu bios olarak bi bak istersen.
CRhackSH
kullanıcısına yanıt
Bios ekranından GPU'a mı bakayım? Tam olarak anlayamadım dediğinizi.
yok değil. olmuycak bi driver yüzünden ekran kartının bios unda sorun var gibi. ekran kartının marka model bilgileri ile bios update, flash bios gibi aramalar yap google da. techpowerup.com gibi bi adres bulursan yürü o tarafa.
Başka fikri olan var mı?
Yukarı
Başlangıç Onarma tanılaması ve onarma günlüğünde şöyle bir uyarı mevcut. "c:\efi\microsoft\boot\resources\custom\bootres.dll önyükleme kritik dosyası bozuk." Bugün cihazım sıkıntısız bir şekilde açıldı (dün akşam güvenli modda kullandım). Her zaman kullandığım programları yükledim. Ekran birden bire gitti, ancak bayağı kullandım bilgisayarımı sabahtan beri. Ekran kartının fanını kontrol ettim bu arada 60 derece sıcaklığa gelmeden dönmedi fan. Oyun açana kadar fan sürekli durağan haldeydi. Sanırım ekran kartında bir problem yok.
Normal modda iken mouse geliyormu ?
geliyorsa bi çözümüm var fakat gelmiyorsa biosta sorun olabilir. ekran kartında sorun olacağını düşünmüyorum.
StrongGamer8S
kullanıcısına yanıt
Hayır hocam gelmiyor. Ancak şu an mesela sıkıntısız çalışıyor. Otomatik onarım yaptı başlangıçta, bir türlü ekran gelmedi mecburen kapama tuşuna uzun basarak kapattım makineyi. Sonra normal olarak açıldı makine ama masaüstü geldi ancak hiç bir şey çalışmıyordu. Tekrardan kapayıp açtığımda, bu sefer açıldı şu an sıkıntı yok mesela kullanıyorum. Ama bu sorunun tekrardan çıkacağına eminim.
Dün sıkıntısız çalışıyordu makine, bu sabah açtığımda, ekran biraz durdu sonra kendiliğinden tekrardan gitti. Şu an güvenli modda çalışmakta. 🤔
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme