Şimdi Ara

Sorular (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kısaca okulumu bitirdim askere kadar 10 ayım var ve ben 10 ayımı boş geçirmek istemiyorum ingilizcem gelişmiş değil illa ki bişeyler bilsemde net bişe koyamadıktan sonra bi halt değil. Bunun için Üniversitelerin yabancı dil kurslarını gördüm aslında oraya gitmeye karar vermiştim ama çok pahalı geldi A seviyesi 5 kurdan oluşup kur başı 580 tl gibi bir rakam suan okul taksitlerimin bitmesine 3 ay var yani 3 ay istesemde katılamam. ayrıca çalısıyorum aksamları 2 2.5 saat vakit ayırsam sizin yolunuzla 3 ay da kendimin geliştiğini anlabilirmiyim.( konuşma açısından değil biraz yol ilerlediğimi) çünkü 3 ayda güzel verim alırsam devam ederim kursa hiç bakmam. bana ne önerirsiniz. İngilizce öğrenmek istiyorum iş ve sosyal çevrem için mecburiyet olarak görüyorum geçici bir heves değil yani.

son olarak bütün çalışma programınız sağlam güncellenmiş eksik bi taraf olmadığı sanıyorum cevap verdiğiniz için hala aktif olarak devam ettiriyorsunuz

• Smartz kullanıcısına yanıt
    10 ayda rahatlıkla öğrenirsiniz.
    Bu derslere çalışarak tüm becerilerde gelişme sağlarsınız.
    5 adımda İngilizce sistemini uygulayın.Önerilerimi uygularsanız sorun olmaz.Başarılar.
  • Merhabalar hocam konularınizi takip ediyorum bende Arapça öğreniyorum şuan standart Arapca ile basladim daha sonra bir lehçe öğrencem siz mısır lehçesini önermişsiniz fakat standart Arapçaya daha yakın olan Suriye Ürdün gibi lehçeleri öğrenmek daha mı kolay olur acaba . Birde kaynak sıkıntısı oluyor İngilizce biliyorum İngilizce anlatımlı kitaplardan çalışırım . Onerdiginiz bir set vardı living language . Bu setler standart Arapca öğretiyor Azda olsa lehçelerede değinmiş . Mısır, Irak... şeklinde fakat bu setin içeriği mesela advance kitabında shopping , sports gibi bölümlere ayrılmış diger kitaplarda aynı şekilde ve bana konuşmaya odaklı gibi geldi . Grammar içinde sizin verdiğiniz PDF leri kullanicam . Arapça için Rosetta Stone hakkında bilginiz var mı kullanmaliyim sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krdşsnne -- 29 Haziran 2017; 0:59:2 >
  • Hocam iyi geceler. B1 İngilizcem var. Bununla beraber 3 aylığına Almanya'ya gideceğim Ocak'ta. Almanca bilgim ise 0. Şimdi ben hem İngilizce'mi geliştirip hem de sıfırdan Almanca öğrenmek istiyorum. Bu konuda neler yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Almancadaki artikel sıkıntısını nasıl aşabilirim ? Bir de artikel konusunda sıkıntısı olmayan Avrupa dili önerir misiniz ? (Almanca her türlü öğreneceğim)
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Cok saolun hocam programa en yakin zamanda basliyorum araliksiz

• krdşsnne kullanıcısına yanıt
    En yaygın ve kolay anlaşılan lehçe Mısır lehçesi diye biliyorum.Çünkü Mısır'ın sineması tüm bölgeye yayılmış.
    Mısır ve Suriye lehçesi gramer anlamında da farklılıklar gösteriyor.
    Living Language seti standart öğretiyor evet.Ama kitabın sonunda birkaç lehçe hakkında yeterli olmayan bilgiler vermiş.Bunu geçmişte de yazmıştım.
    Ben aslında geçmişte Arapça için birkaç önemli kaynak önermiştim.İngilizce biliyorsanız para harcamanıza gerek yok.

Standart Arapça(İleri düzeye kadar dersler var.Sesli dosyaları da var.Gramer de anlatıyor).

Mısır Lehçesi(ileri düzeye kadar dersler var.Sesli dosyaları da var.Gramer de anlatıyor).
    https://www.livelingua.com/project/dli/Arabic/Egyptian/

Suriye Lehçesi(ileri düzeye kadar dersler var.Sesli dosyaları da var.Gramer de anlatıyor).
    https://www.livelingua.com/project/dli/Arabic/Syrian/

Irak Lehçesi(ileri düzeye kadar dersler var.Sesli dosyaları da var.Gramer de anlatıyor).

Standart Arapça'dan sonra Mısır lehçesini öneririm.Öğrenmesi daha kolaydır.Türkçe konuşanlar için öğrenmesi daha kolaydır.
    Lehçe seçimi sana kalmış.Bu kaynaklardan daha iyisini zor bulursun.
    Ücretli dersler bile bu kadar iyi değil.Bence bunlara çalış.

Mısır lehçesi için şöyle bir set de var;
    Kallimni Arabi Bishweesh: A Beginners Course in Spoken Egyptian Arabic 1
    Kallimni Arabi An Intermediate Course in Spoken Egyptian Arabic 2
    Kallimni Arabi Aktar: An Upper Intermediate Course in Spoken Egyptian Arabic 3
    Kallimni Arabi Mazboot: An Early Advanced Course in Spoken Egyptian Arabic 4
    Kallimni Arabi fi Kull Haaga: A Higher Advanced Course in Spoken Egyptian Arabic 5

Bu setin her seviyesi 30 dolar.Pimsleur,michel thomas(bu da mısır lehçesi öğretiyor) ve Rosetta Stone'dan daha ucuza geliyor.
    Bence gerek yok çünkü üstte verdiğim kaynaklar gayet yeterli.

• John Creasy kullanıcısına yanıt
    İngilizce ve Almanca birbirine gramer,kelime ve telaffuz anlamında benzer olduğu için birini iyi düzeyde öğrenmeden(upper seviyesini kastediyorum)diğerini öğrenmeye başlamayın.Çünkü karışıklık olabilir.Bu da ek zaman kaybıdır.
    Zaten b1 seviyesinde tam çok emek verilmesi gereken seviyedesin.Önce seviyeni b2 yap.Ama gerçek anlamda bu seviyede ol.Sonra Almanca öğren.Eğer Almanca önce işine yarayacaksa önce onu öğren.İkisini birlikte öğrenmek seni zorlar.
    Piyasada hem ingilizce hem almanca grameri birlikte anlatan kitaplar var.İncelemedim ama bak istersen;

• Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Birçok dilde var bu.Size zor gelen,öğrenirken zorlandığınız nedir?
    Bir de Türkçe bir gramer kitabından mı çalışıyorsunuz?

Yanlış hatırlamıyorsam Macarca'da bu konu pek zor değildi.Geçmişte biraz bakmıştım Macarca'ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Birçok dilde var bu.Size zor gelen,öğrenirken zorlandığınız nedir?
    Bir de Türkçe bir gramer kitabından mı çalışıyorsunuz?

Yanlış hatırlamıyorsam Macarca'da bu konu pek zor değildi.Geçmişte biraz bakmıştım Macarca'ya.

Hocam Almanca'da kural diye 1000 tane ek ezberlemek gerekiyor onu diyorum.İngilizce üzerinden çalışıyorum,Türkçe üzerinden öğrenmek çok daha zor bence.Grammer kitabı olarak ne önerirsiniz ?

İtalyanca da baya kolay diyorlar artikel meselesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IStrikerI

Hocam konularinizi takip ediyorum. Eylul ayinda yapilacak ydsye kendi imkanlarimla hazirlaniyorum.

Buna yonelikTavsiyeniz var mi ?

Gormediginizi varsayiyorum. Kaynak kitap test web site tavsiyelerinizi bekliyorum hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    hocam kameramanlık yapıcam b2 seviyesine gelmem lazım genel olarak konuşma diline hakim olmam lazım.
  • Hocam merhabalar,

5 Adımda İngilizce öğrenme metotuna başlayıp "Look Ahead" serisini çalışıyorum. Yaptığım testler sonucunda A1-A2 seviyesinde olduğumu öğrendim. İkinci üniversite olarak uzaktan eğitim bir ingilizce bölüm okumayı düşünüyorum. Hem ikinci üniversite hemde ingilizcemi geliştirmem açısından iyi olur diye düşünüyorum. Sizce erken mi? Yazılımcı olarak çalıştığım için sürekli ingilizce ile iç içeyim. Ama teknik dökümanları anlamama rağmen ingilizcede kendimi geliştiremedim. Yol haritası olarak ne önerebilirsiniz hocam.

Teşekkürler..
  • Look ahead serisini nereden bulabilirim ?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çeşitli dönemlerde farklı diller öğrenmek istesem de bende hep etkisi olan yabancı dil Rusça oldu. İngilizcem ve Almancam iyi seviyede. İngilizcede telaffuzum pek iyi olmasa da Almancada gayet iyidir. Rusçayı da öğrenme gibi bir fikrim var. Rusça hakkında daha çok bilgi almak isterdim.

• Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Siz de birçok insanın yaptığı hatayı tekrarlıyorsunuz.
    Her zaman söylüyorum önce işinize yarayacak temel,evrensel gramer kurallarını öğrenmeniz gerek.
    Sonra detaylarını öğrenirsiniz.İngilizce'de öyle değil mi?
    İsimler konusunu detaylı öğrenmek istersen istemediğin kadar çok kural var.
    Ama lazım olanlar nedir çoğul yapma,tamlama vs.
    İskelet gramer sistemini anlattım.Ona göre Almanca gramer öğrenin.Bir de böyle çalışın.Sonra detayları öğrenin.İşiniz kolaylaşır.
    Modern German Grammar diye bir kitap var.Dilin daha güncel kullanımını anlatıyor.Pahalı ama güzel bir kitap.
  • IStrikerI I kullanıcısına yanıt
    Süreniz yakın.
    Yapman gereken şey;
    Gramer eksiğini genel olarak tamamlamak(çok detaya inme)
    Bolca okuma çalışmaları yapmak.
    Bunu yapınca bolca kelime,deyim öğreneceksin.
    Unutmadan söyleyeyim yds'de özellikle edatların kullanımında çok hata yapabilirsin.Bu konuya iyi çalış.Çok edat soruyorlar.
    Yds'ye sık çıkan edatları iyi öğren.

www.remzihoca.com
    Ücretsiz Kaynaklar - Remzi Hoca
    https://www.remzihoca.com/sources

• bysaw38 B kullanıcısına yanıt
    Look ahead derslerine önerdiğim gibi çalış.
    Grameri detaylı öğrenme.
    İskelet sistemine göre öğren yeterli.Youtube dersleri olarak da ekliyorum.
    Alanınla ilgili kelime bilmen gerek.Bununla ilgili okuma yap.
  • aranels kullanıcısına yanıt
    5 adım sistemine göre önerdiğim gibi çalışırsan 8-9 ayda rahatlıkla öğrenirsin.Ama önerilere uymadan çalışırsan zor.
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.