Şimdi Ara

Sorular (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    5 adımda İngilizce öğren konusundan başlayın.Amaçlarınıza daha uygun.
    3 ve 5.adımlarda konuşmaya yönelik çalışmalar var.İsterseniz tüm derslerden sonra dizi izleyip ağzınızla tekrar edebilirsiniz.
  • Istanbulboy kullanıcısına yanıt
    Google'da toefl için çalışamayacağın,bitiremeyeceğin kadar çok ücretsiz kaynak var.Onları kullan.Tabi önce grameri büyük oranda bitirmeye çalış.
  • Mebasta kullanıcısına yanıt
    İngilizce biliyorsanız Cortina derslerinden başlayın;
    quote:

https://fsi-languages.yojik.eu/archives/Cortina%20French.tar.xz

Başka kaynaklarda var.Bunu bitir öneririm.

Anlatım dili Türkçe istiyorsan bulabileceğin güzel bir kaynak Assimil'in Kolay Fransızca seti var.
    Upper-intermediate seviyesine kadar anlatıyor.
  • bais33 B kullanıcısına yanıt
    İstek az.
  • Hocam bir süredir fransızca öğrenmek istiyodum, Tekin Gültekin - Her Yönüyle Fransızca Öğrenimi kitabını sipariş ettim. Başlangıç için iyi olur mu ve ya türkçe anlatımlı başka bir kitap tavsiye edebilir misin ?
  • Aldığınız kitabı bilmiyorum.
    Anlatımı Türkçe olan bir eser arıyorsanız hem gramer hem kelime öğreten,konuşma becerisi için yanında cd olan Assimil Kolay Fransızca kitabı var.Güzel bir kitap.Başlangıç için uygun.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Assimil'i bugün internetten indirdim hatta ilk dersi de dinleyip pdf 'den çalıştım ancak sanırım gramere çok önem vermemişler, hiçbir şey anlatılmadan direkt diyalogları dinleyip onun üzerinden gitmek biraz tuhaf geldi açıkçası.
  • Gramer anlatıyor.Parçalarda geçen konularla ilgili bilgi veriliyor.
    Pdf olduğu için eksik sayfa olabilir.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Eksik sayfa yok sanırım ama bütün halinde olmasındansa sayfa altlarında parça parça anlatılmasını garipsedim biraz. Ama onun dışında gayet keyifli bir öğretim metodu var , bitene kadar devam edicem derslere, teşekkürler tavsiye için
  • Kastettiğim şey o zaten.Konuları bir bütün halinde değil sadece cümlede kullanılan grameri anlatıyor.
    Evet konular parça parça.Kitabın arkasında bütün halinde anlatılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
  • merhaba. lise 3. sinifa gecen birisiyim. merak ettigim konularda bilgi sahibi olmak istiyorum ama bazen turkce kaynaklar o kadar az oluyor ki insan cileden cikiyor. ingilizce tarafindaysa derya deniz... ek olarak gecenlerde okula ingiltereden iki ogrenci geldi ziyarete ve ben tek kelime konusamadim zira merhaba, tanisma, hal hatir sorma vs. den sonra merak ettigim hicbir seyi soramayacaktim. bu beni cok sinirlendirdi.

en bastan su ingilizceyi halletmek istiyorum fakat herhangi bir kursa gidip aileme yuk de olmak istemiyorum. bu cercevede onerilerinizi bekliyorum.

not: mutlaka bu soru daha once sorulmustur bu yuzden affiniza siginarak daha once cevapladiysaniz cevabin linkini verebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Kastettiğim şey o zaten.Konuları bir bütün halinde değil sadece cümlede kullanılan grameri anlatıyor.
    Evet konular parça parça.Kitabın arkasında bütün halinde anlatılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Hocam bişey daha sorucam , ben Fransızca öğrenmeye başladım ama İngilizcem orta seviyede olduğu için acaba Fransızcayla zaman mı kaybediyorum bunun yerine İngilizceyi iyi bir şekilde öğrensem mi diye düşünüyorum ancak Fransızca öğrenmeye olan hevesimin yarısı bile yok, şuan istekliyken Fransızca öğrenip İngilizceyi geliştirmeyi sonraya bıraksam nasıl olur
  • Hangi dili seviyorsan onu öğren.Dil öğrenmek ciddi bir karar.Birçok şey öğrenmen gerekecek.Sevmediğin şeyi öğrenemezsin.
  • İmzamdaki 5 adımda İngilizce derslerinden başla.
  • YDS için 5 adım mı yoksa herhangi bir kursun online yds eğitimlerine mi çalışmalıyım?
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    5 adım büyük fayda sağlayacaktır.Bolca kelime,deyim vs öğretiyor.Güncel meselelerle ilgili konular mevcut.
    Online eğitimlerde bu tarz kelime yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

5 adım büyük fayda sağlayacaktır.Bolca kelime,deyim vs öğretiyor.Güncel meselelerle ilgili konular mevcut.
    Online eğitimlerde bu tarz kelime yok.

Hocam ben 3 ay sonraki sınava gireceğim o yüzden biraz tereddüt ettim süre bakımından kafam karışık
  • Hocam umarım forumu bırakmamışsınızdır burada size ihtiyacımız var.

İskandinav dillerinden hangisini önerirsiniz? Yani hangisi daha çok alanda konuşuluyor ve hangisini öğrenmek daha kolaydır? hangisi daha bana faydalı olur? Sonuçta 1 dil 1 insan, öğrensem bile boşa olmaz diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnsanın biri

Hocam umarım forumu bırakmamışsınızdır burada size ihtiyacımız var.

İskandinav dillerinden hangisini önerirsiniz? Yani hangisi daha çok alanda konuşuluyor ve hangisini öğrenmek daha kolaydır? hangisi daha bana faydalı olur? Sonuçta 1 dil 1 insan, öğrensem bile boşa olmaz diye düşünüyorum.

Nüfus bakımından bakacaksak İsveççe en çok konuşulanı. Yanlış hatırlamıyorsam 10 milyona yakın İsveççe konuşan var. Hatta buna Finlandiya'nın belli başlı kesimlerini de dahil edebiliriz. Fakat daha antik bir İsveççe konuşur onlar. Anlaşırlar fakat eskidir kullandıkları dil. İsveççe bana kalırsa en isabetli seçim olur. İsveççe konuşarak Norveçlilerle anlaşmak mümkün. Azerilere Türkçe konuşmak gibi bu. Bir Norveçli arkadaşım demişti, İsveçli'lere Norveççe konuşuyorum anlaşabiliyoruz o şekilde diye. Ancak Danimarkalılar ile anlaşamazsın. Çünkü telaffuzu çok daha değişik bir dil. İsveççe ve Norveççe'nin telaffuzundan epey farkl bir telaffuzları var. Fakat yazılı metni mesela bir Norveçli anlayabiliyor. Norveççe'yi tarihte Danimarka işgal edip kendi topraklarına bağladı bu sebepten dolayı Norveç'te iki farklı yazı dili vardır:

1- Nynorsk
    2- Bokmål

Bokmål en yaygın kullanılan yazı tipi. Yani Norveççe öğrenecekseniz Bokmål öğrenmeniz gerekli. Genel olarak Norveç'in batı kesimlerinde Nynorsk kullanılır fakat dediğim gibi büyük çoğunluk (%90 civarı) Bokmål kullanıyor. Bokmål Danca'ya dayalı bir yazım sistemidir ve Danimarka işgali ile gelmiştir.

Tekrar söylüyorum bunlar yazı sistemi. Şiveleri ele almazsak Norveç'te bildiğin Norveççe konuşulur fakat yazarken Norveççe'yi ya Bokmål'a göre ya Nynorsk'a göre yazarsın.

İzlandaca'ya gelirsek, konuşanı diğer 3 İskandinav ülkesine göre daha azdır fakat bu 3 dilden daha da eski bir dildir. Şöyle diyeyim, günümüz İzlandalı'ları Old Icelandic/Old Norse dilinde yazılmış metinleri okuyabiliyorlar. Bu bahsettiğim diller ortaçağ dilleri ve 10 ila 13.yüzyıllar arasında kullanılan diller. Biraz çalışmayla eski İngilizce de okuyabiliyorlar. Mesela Beowulf'u, Bede'nin eserlerini eğer İngilizce de biliyorlarsa İzlandaca'nın mevcut kelime dağarcığı eski olduğundan okuyabiliyorlar biraz pratik ile. Yani eğer Germen dillerinde ustalaşmak istiyorsanız İzlandaca lazımdır.

Faroece'yi düşünmezsiniz sanıyorum. Çünkü konuşanı ciddi derecede az. Çoğu ilimizden düşük sayıda konuşanı var. İzlandaca'nın da 300.000 civarı onda da aynı durum var. Ve şunu da belirteyim İzlandalılar ile İskandinavya kıtasındakiler anlaşamazlar hiçbir şekilde. Çoğu kelime değişime uğramıştır, sesler değişime uğramıştır, gramer değişime uğramıştır. İmkansızdır anlaşmaları ana dilleri üzerinden.

Bir de Elfdalian vardır, bu İsveç'in belli bir bölgesinde kullanılır yalnızca ve İsveç'in çok eski bir dialektidir. Old Norse'a en yakın İsveççe dialektidir hatta. Mesela Old Norse kökenli 'th' sesi mevcuttur. Ancak diğer İskandinav dillerinde (İsveççe, Norveççe ve Danca) bu th sesi d sesine dönüşmüştür. Ve daha da önemlisi şu ki Old Norse'da bile olmayan 'W' harfi bu dilde mevcuttur. Old Norse'da W'dan V'ye dönüşüm gerçekleşmiştir ve tüm yazılı eserlerde V görülmektedir. Fakat Elfdalian'da W harfi vardır ve bu W harfinin kökeni Old Norse'dan bile öteye gider. Proto Germanic'e neredeyse. Yani en eski dialektlerden biridir bu. Tabii bu bir ek bilgi filoloji ile ilgileniyorsanız diye ve aynı zamanda artık filologlar bu dilin ayrı bir dil olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunuyorlar.

Dipnot olarak da şunu ekleyeyim, eğer hobi amaçlı öğreniyorsanız saygım vardır, eğer oraya gideceğinizden dolayı öğreniyorsanız yine mantıklı ve gerekli bir hamledir. Ancak iş hayatıma katkıda bulunsun, kariyerime faydası olur diyerek öğreniyorsanız pek doğru bir hamle olduğu söylenemez İskandinav dillerini öğrenmenin. Çünkü zaten bu dilleri konuşan kitle çok iyi derecede İngilizce biliyor. Hatta dünyada ana dili İngilizce olanları bir kenara koyarsak en iyi İngilizce'yi Germen halkları konuşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 15 Haziran 2017; 16:36:6 >

• Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    3 ay yetmez.En az 7 ay gerek.Sen sınava göre çalış.
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.