Şimdi Ara

Sorular (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öğrenmesi en uzun süren Fince'dir.(Zor demiyorum dikkat et uzun sürer diyorum.)
    En kısa süren İsveçce'dir.
    Fakat Norveçce'de de konuşma sorunu var.Ülkede 15 km bir farklı bir konuşma tarzı var.Standart olanı öğrensen bile zor bir durum.
    Norveçce öğrenen çok çok az insan var.Genel olarak İsveçce daha çok öğrenilir.
    Bu 3 dile ait yds sınavı yoktur.Sadece Danca'nın yds sınavı vardı yanlış hatırlamıyorsam.
  • Hocam İtalyanca için önereceğiniz bir kaynak var mı? (cortina' yı indirdim)
  • blackfou B kullanıcısına yanıt
    Bir site vardı ismini unuttum.Geçmişte foruma eklemiştim.Orta düzeye kadar öğretiyor.(Gerçekten orta düzey)
    Onun dışında şunlara bak;
    coerll.utexas.edu
    Radio Arlecchino : Italian Grammar and Culture Podcast : Site Map
    http://coerll.utexas.edu/ra/sitemap.php
    (Çok güzel bir site.Podcastların pdf dosyaları da mevcut)
    Aklıma gelirse eklerim o siteyi.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam galiba bu site, daha önceki mesajlardan buldum. Çok teşekkür ederim
    http://www.italiano.rai.it/ (beginner-intermediate)
  • En baştan başla.
  • 1.adımdan başlamanı öneriyorum.Yazdıklarınızdan bu sonucu çıkardım.
  • Hocam iyi akşamlar,

Ben bu yaz günlük 1 2 saat ayırarak başlangıç seviyedeki Almancamı (sadece basit hal hatır sorma, zamanlar, Grammar olarak da possessive nominativ Akkusativ Dativ biliyorum) en azından B1 seviyesine çekmeyi istiyorum. Almanca ile ilgili postunuzdaki deutsche Welle sitesi ve Cortina method kitapları ile günlük 1 2 saat bakmak yeterli olur mu?

Bir de bunu ingilizce için de soruyorum, yeni öğrendiğim kelimeleri unutmamak için bir yere toplu halde not almak faydalı mı olur yoksa gereksiz zaman kaybı mı?

Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isvicresiz bilim adami kullanıcısına yanıt
    Günlük 2 saat az olur bence.3 saat yaparsan çok iyi olur.Dw sitesinden çalışırsan tüm seviye sınavlarında daha doğru sonuçlar alırsın.Çünkü daha fazla kelime vs öğretiyor.Cortina sonuçta 1 kitap ama diğeri onlarca podcast ders var.

Geçmişte de söyledim toplu halde,listeler halinde kelime ezberlemek hiçbir işe yaramaz.Neden diyeceksin?
    Çünkü çok çabuk unutacaksın ve anlamlarını öğrensen bile(çok tekrar edersen öğrenirsin tabiki ama daha fazla zaman kaybı olacak) anlamını bildiğin kelimeyi cümle içinde kullanamayacaksın ve bir cümle gördüğünde o kelimenin kullanılış amacını da anlamayacaksın.
    İstersen liste halinde 20 kelime öğren.İşe yaramadığını göreceksin.
    Kelime öğrenimin nasıl olması gerektiğini imzamdaki konuda anlattım.Orayı oku.

Bu sadece kelime için değil deyimler,deyimsel fiiller,edat öbekleri için de geçerlidir.Listeler haline ezberleyerek bunlar öğrenilmiş sayılmaz.Cümle içinde görmek gerek.Bolca örnek cümle alternatifleri görmen gerek.
    Mesela yıl olmuş 2017 ama halen yabancı dil öğreniminde deyim öğretiminin nasıl olması gerektiğiyle ilgili doğru düzgün bir yöntem yoktur.En azından ben görmedim.Ben cümle içinde bolca örnek görerek öğreniyorum.

forumda henüz yeniyim ve ana konuya nasıl ulaşacagımı anlamadım sadece yorumları okuyabiliyorum şuan yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • meltemyerlikayaa M kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/bes-adimda-ucretsiz-ingilizce-ogren--120127902 😊😊

Hocam 3 ay sonra ingilizce hazırlık sınavına giricem açıkçası sizde 3 ay yetmez 7ay lazım sınava göre çalışın dediniz.

3aylık bir süre içinde önerdiğiniz bir set falan var mıdır? Hazırlık sınavından sonra sizin 5adımla çalışıcam ama sizde 3 ayın yetmeyeceğini söylediğiniz için o 5adımla çalışmayı ertelemek istiyorum ama ordan çalışmassamda nerden çalışıcam bilmiyorum.Bir sürü kaynak var hangisi iyi hangisi kötü bilemiyorum.
  • 2pac. kullanıcısına yanıt
    Evet 3 ay yetmez buradaki sistemle.Dersler yarım kalır sonra sınav için işe yaramaz.Sonuçta ben yanlış öneri vermiş olurum.
    O nedenle buraya sınavdan sonra çalışın diyorum.
    Sınav kitabı vs.ne ise ona çalışın.
    Anladim hocam sinavi geciyim yada gecmiyim 3ay sonra sizinle baslicam :)

• Eger muafiyet sınavına girecek ve ardından hazirlik okumak istiyorsan direk 5 adımda İngilizce programına baslamani oneririm.Gecen yil ben de seninle ayni durumdaydim.Lys yerleştirme sonuçlarının aciklanmasindan sonra calismaya basladim.A2 seviyesinde İngilizcem vardi.1 ay kadar calismadan sonra 4 beceriyi de ölçen kur sınavında B1 çıkmayı başardım.Okulda pre-intermediate kurunda başladık.Ilk baslarda kendimi okulun biraz gerisinde hissediyordum biraz zorlaniyordum.Bu programdan kopmadan calismaya devam ettim.Bir sure sonra arkadaşlarımı yakaladim.Calismaya devam ettikçe sivrilmeye basladim.Bir sure sonra hocalarimin dahi bilmediği kelimeler, ifadeler kullanabilmeye başladım.Ilk baslarda cumleleri bir araya getirip adam gibi paragraf yazamazken son zamanlara dogru 3 satırlık cumleleri zorlanmadan yazmaya başladım.Onceden turkce olarak dahi kompozisyon yazamayan ben , 25-30 dakikada 5 paragraflik essay yazabilmeye basladim.

Eger derdin İngilizce ogrenmekse doğru yerdesin.Bu yılını İngilizce'ye ayiracaksan sen de seviyeni düzenli çalışma ile Advanced seviyesine cikarabilirsin.Ben ileri seviyeye 9 ay civari bir sürede çıktım Subat ayinda calismaya vermeseydim daha kisa surede de basarabilirdim.Bu beni bir hayli yavaslatti.Velhasil, basarilar dilerim, yardıma ihtiyacın olursa burdayim.

• erkan1905388 kullanıcısına yanıt
    hocam benim amacım hazırlığı atlamak var mıdır atlamak için bir tavsiyen.Açıkçası gidiceğim üninin hazırlığının bana pşek fayda sağlayacağını sanmıyorum.
  • Hocam merhaba öncelikle emekleriniz için teşekkürler, beş adımda rusça öğrenmek istiyorum bununla ilgili bir çalışmanız var mı

• Arteon A kullanıcısına yanıt
    Beş Adımda İspanyolca konusu açtım.Çok az takip eden var.2 kişi falan.O nedenle yaptığım çevirileri siteye eklemek yerine program hazırladım.
    Rusça olsa da böyle olur.Çok az takip eden olur.
  • merhaba hocam brezilyan portekizcesi öğrenmek istiyorum.orta seviyeye gelmek için 3.5 gibi bir sürem günde 5-6 saat çalışabilirim.hangi metodu önderirsin parası sorun deil benim için çok önemli bir işi bana sağlayacak.
  • bysaw38 B kullanıcısına yanıt
    Hangi amaçla öğreniyorsunuz?
    Kaynağı ona göre önereyim.
  • Hocam konularinizi takip ediyorum. Eylul ayinda yapilacak ydsye kendi imkanlarimla hazirlaniyorum.

Buna yonelikTavsiyeniz var mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IStrikerI -- 28 Haziran 2017; 15:27:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.