Yüzbaşı
18 Haziran 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 70 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba gigabyte b450m s2h anakartim var.

Xpg nin 8 gb ddr4 3000mhz ram i kullaniyorum

Elime ayni ramin 4 gb ti gecti 3000mhz ddr4 taktim 12 gb gozukuyor

ama bilgisayarimda 7.8gb kullanilabilir yaziyor.

Rami kullanabiliyor mu kullanamiyormu anlamadim yardimci olabilirmisiniz

Merhaba sistemim kasaya kurulu aktif kullanıyorum ama kasayla alakalı canımı sıkan 2 nokta var.

kasamın üst büyük fanında kısa devre var. Ayar düğmesine basılı tutup yada bi tarafa çevrili tutunca çalışıyor elektrik gdiyor bırakınca tekrar duruyor. kabloyla alakalı bir sorun sanırım ön paneli nasıl açacağım ?

2. olarak yine ön paneldeki alt fan elektrik gidiyor (led yanıyor) fakat dönmüyor 2. fan ayar düğmesiyle alakalı olabilirmi ?

her halukarda ön panel açmam lazım nasıl yaparım zarar vermeden
yakın zamanda sistemimi güncelledim. win10 kurdum tüm sürücüler ve updateler var fakat lol e veya başka oyunu çalıştırdığımda internet bağlantı hatası alıyorum internetim çalısıyor fiber şekilde. güvenlik duvarından izinlerini verdim hata devam ediyor dns yazdım olmadı oto ya aldım olmadı ne yaptıysam bu sorunla karşılaştım chrome sorunsuz çalısıyor edge explorer internet bazen gidiyor çözüm odaklı ip yenileme türü kodları cmd den yazdım olmadı sürekli bağlantı hatası alıyorum oyunları güncellemiyor girmiyor
Merhaba yeni bir sistem dizdim anakart ram ssd 0 aldim islemci ve ekran kartim 2. El kasa psu degismeden once kullandiklarim.

Herseyi yaptim kasayi acinca hizli calisip bi anda guc kesiyor gibi sonra calismaya devam etsede sessizlesiyor ekran gelmiyor ramlari bi cok defa cikarttim taktim yer degistim ekran kartinin gucu nu cikarip on board yaptim hic bisekilde farkli durum olmadi hep ayni

Edit. Arkadaslar sorun cozuldu sistemde sorun yok. sorun pasif vga donusturucu rx480 pasif donusturucu ise yaramiyor aktif bir donusturucu kullanmak gerekiyor. eski tip vga monitor icin
ben askerdeyken ekran kartı yandığı için kardeşim bu ekran kartını takmış sormadım nerden buldu böyle bi kart varmıydı cidden ?

edit. halen kullanıyorum lol cs go türü oyunlar oynuyorum :D
Merhaba aktif kullandığım psu var. FSP SAGA II 500W Aktif PFC +80

Yeni sistemde

ryzen 5 1600
rx 480 nitro+
1 adet ram
1 adet ssd
kasada 3 tane fan var.

bu sistem için yeterlimidir 500w ?
Merhabalar, şuanda kullandığım sistem çok eski yeni sisteme geçeceğim ama iş sonrası oyun oynadığım için lol gibi düşük sistem kaldırabilen yinede ileriye dönük mmorpg tarzı oyun oynarım diye düşünüyorum. Bu sebepten ucuz bir sistem yapmak istiyorum. bütçe 2,000 tl

FSP SAGA II 500 Watt Aktif PFC PSU ve XIGMATEK UTGARD KASA var elimde bunlar yeni sistem için uygun mu ?

Ayrıca aşagıdaki anakart ram işlemci sogutucu donanımdan satmak istesem alıcı çıkarmı bilmiyorum ama ne kadar eder ?

MSI 870-C45 ATX ANAKART DDR3 800/1066/1333/1600MHz 7.1 ONBOARD SES
AMD PHENOM II X4 965 O.C. @3.8 GHz
COOLER MASTER HYPER 212+ İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU
2 X 2GB KINGSTON 1333 MHz
2 X 2GB GSKILL F3 1333 MHz
Merhabalar biraz saçma olabilir ama...

MMORPG arıyoruz ko sro tarzı kasmalı karakter gelişimi olan özellikle pvp si olan. bdo gibi sürekli grind dışında bişe yapılmayan ve çok fazla meslek zaanaat sistemi olan bir oyun bakmıyoruz. yaşlarımız 25 4 5 kişiyiz işten sonra hafta sonları oynayacağız. önerirseniz sevinirim
Yemek sepetinden sipariş verdim 40 lık pimaş boru kadar dürüm gönderdiler
Bu nedir ya insan mıyız kim yiyecek bunu ?

Öncelikle merhabalar,

25 yaşına gireceğim her genç gibi motor isteği var dı bende de fakat suanki durumumda zorunluluk haline geldi. A2 Ehliyetim yok kurs araştırması yapıyorum fakat b ehliyete sahibim. Daha önce motor kullanmadım surekli olarak fakat scouter az kullandım denge vs korkum yok abim makutda gönüllü yani vitesli motor kullanmayı ondan ogrenebilirimde. Fenerbahce de çalışıyorum ve Ümraniye de oturuyorum iş yerinin ters olması hem trafik hemde İETT nin çok zaman kaybettirmesinden artık motor almam gerektiğini düşüyorum . İstanbul motor kullanmak için cidden çok mu kötü ? 1.70 boy 65 kiloyum alacağım motor tahmini 125lik vitesli veya scouter bana sıkıntı yaratır mı ? Başlangıç için hangi motorlri önerirsiniz ? Ve tavsiye edermisiniz motoru ?
Hakkında
Forum İmzası:
Hakkımda:
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 460
İkinci El Bölümü Mesajları: 12
Konularının görüntülenme sayısı: 7.764 (Bu ay: 165)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 48 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.