Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ Z5 PREMIUM KULÜBÜ ★ (296. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.088
Cevap
70
Favori
230.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • custom rom dan başka çözüm yok heralde eywallah knk yardımların için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baskanfenasi

custom rom dan başka çözüm yok heralde eywallah knk yardımların için teşekkürler
    1.54 ile biten sürümü yükleyip root atacaksın.
  • Şu telefonun dokunmatiğin kendi kendine dokunması sorununu(ghost touch) çözebilen var mı? Resmi Sony forumlarındaki herşeyi denedim işe yaramadı.

Bu arada 2 yıllık kullanıcı olarak bu telefonu yeni edinmiş bahtsız arkadaşlarım için bir kaç tavsiyem var.
    Kulaklık girişiniz kısa sürede bozulacak. Garantiniz varsa bile tamire götürüp boşuna telefonun su geçirmezliğini bozmayın çünkü tekrar bozulacak. Kulaklık sorunu anakart kaynaklı. Soundabout programıyla idare edebiliyorsanız edin ve üya bluetooth kulaklıga geçin.
    Hoporlor ve fiziksel tuşlar bozulduysa büyük ihtimalle sadece yerinden oynamıştır. Cüzi bir ücrete tamir ettirilebiliyor.
    Titreşim ve hoporlorlerden biri bozulursa yine cüzi bir ücrete yaptırılabiliyor, parça değişimine gerek kalmıyor.
    Yani telefonun arızaları %90 anakart kaynaklı.

Dokunmatiğiniz benim gibi yazılımsal bir nedenle bozulduysa çözümü yok gibi birşey. Update çıkarmaktan aciz Sony “premium” telefonunu ölüme terketti.

Son olarak 3 tane mutlu xperia tecrübesinden sonra 4.de beni markadan tiksindiren Sony’e sevgiler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ChelseaSmile kullanıcısına yanıt
    Sorun yaşadığınız için üzüldüm hocam. Ama Ağustos 2016 dan beri faal çalışan z5 premium var bende de.

Kulaklık sorunu daha yaşamadım. Üstelik hafta da 2-3 gün mutlaka kulaklık takılır telefona ona rağmen yaşamadık. Garanti varsa tamire gidebilirler hocam su geçirmemezlik bozulmuyor. Benim alt hoparlör mx player donanım güçlendirme sayesinde patladı. Bunun için servise verdik ve hoparlör değişti. Şu an hala suya girdiği oluyor hiç bir sorun yok.

Fiziksel tuşta haklısınız benim parmak izi sensörü mesela temassızlık başladı. Açıp tozunu alıp geri takmak lazım ama kullanmadığımız için sıkıntı yok.

Dokunmatik sorununu çok nadir gördüm o da sizin şansınıza gelmiş hocam. Custom rom falan deneyin belki faydası olur. Yazılımsal ise sorun.

Güncelleme konusunda da muhalefet yapacağım ama aynı zamanda çıkan Samsung note 5 bile 7.0 da kaldı. Güncelleme konusunda Sony en iyilerden büyük markalar arasında tabi.

Biraz muhalefet yapmış gibi olduk ama cihaz çok da kötü değil aslında sadece biraz ilgi görse özellikle geliştiriciler kanadında iş yapacak cihaz.

• @ouzqan hocam xda'daki Stereo Mod V2'nin linkleri çalışmıyor yine. Yenilemeniz mümkün mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: MesutBY

@ouzqan hocam xda'daki Stereo Mod V2'nin linkleri çalışmıyor yine. Yenilemeniz mümkün mü?
    yarın v3 yüklerim hocam
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Çok sevinirim. Ama Turbobit felan olmasın n'olur, Google drive olsa makbule geçer doğrusu.

Benim de o kadar gömdüğüme bakmayın, aslında şu dokunmatik sorunu olmasa seviyorum telefonu Kendi jenerasyonu iphonelar, samsunglar kasım kasım kasılırken z5p hala yağ gibi akıyor. Zaten xperiadan kopamama nedenim de bu temiz, karışık olmayan, şişmeyen akıcı arayüzdü. S8den sonra Samsung’da bunu farkedip aynı kanala girdi.
    Donanımı 3 yıllık bir cihaz için hala günümüz orda segment cihazların üzerinde. Ekran deseniz zaten muhteşem, samsungun insanı epilepsi yapan kristal parlak panelinin yanında, alıp tablo diye izleyesiniz geliyor.

Dokunmatik sorunumun yazılımsal olduğundan eminim, resmi forumlara bakarsanız z5 ve sonrası modellerin bazı serilerinde (xz dahil) bu dokunmatik problemi kronik olarak var. Bazı modellerde güncelleme ile çözülmüş, bizim eski jenerasyonlar güncelleme almadığı için çözülemedi.

Custom roma geçersem çözüleceğine inanıyorum. Xperiaya geçmeden önce en son note1 kullanmıştım, sonra xperia z,z2,z3 en son z5p ile devam ediyorum. Note1de ve o yıllarda rom, root işlemleri çok daha basitti, telefonun hafıza kartında custom romları taşıyıp canım sıkıldıkça değiştiriyordum. Ancak sonyde işler biraz daha karışıkmış, bootloader kilidi açmayı vs bilmiyorum. Xda forumun da güncel olmadığını görünce cesaret edemedim. Arayüz şişmediği için ihtiyaç da duymamıştım, z2mi hala şirket telefonu olarak kullanıyorum kaç yıllık telefon

Eğer önerebileceğiniz bir root rehberi(xdadan olabilir) ve stabil custom rom varsa (android 7 veya üstü), denemek isterim.

Edit: bu arada kulaklık sorunun sizde olmaması büyük şans. Bu telefonun en yaygın kronik arızası kulaklık girişi. Hatta google playden soundabout programının yorumlarına bakarsınız kullanıcıların nerdeyse tamamının z5p sahibi olduğu görülüyor. ben iki defa yaptırdım kulaklık girişini, üçüncüde pes edip bluetooth kulaklığa geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 20 Mart 2019; 12:53:8 >

• ChelseaSmile kullanıcısına yanıt
    Dokunmatik sorunu dediğin nedir tam olarak??
    Bende aşırı ısınınca dokunmatik sapıtıyor farklı algılıyor mesela sağ dokunuyorsam ortaya algılıyor ama güç tuşuna açma kapamaya basıp ekran açılıp kapanınca düzeliyor soğukken bir şey yok ısınınca oluyor yazılımlık bi durum görünmüyor bence.
    Oyun oynamıyorsanız sıkıntı değil ha bide banka işleriyle çok uğraşmıyorsanız hani yanlış buton veya rakama basmazsanız sıkıntı yok.
    Benim telefonda beğenmediğim tek özellik kendi klavyesi çok kötü bi de kamera karıncalı foto çekiyor yani gran yapıyor.
    XZ4 ün fiyatını bekliyorum.

• CR7_35 kullanıcısına yanıt
    Ghost touch hocam, tam olarak anlattığınız şey. Ama bende ısınmada değil devamlı oluyor. Özellikle klavyede çok sıkıntı çekiyorum, sürekli yazım yanlışı yapıyorum.
    Tuş kilidi kapayıp açarsam 30-40 saniye, restart atarsam 4-5 dakika normal çalışıyor, sonra tekrar ediyor.
    Yazılımsal olduğunu düşünme nedenim XZnin iskandinav ülkelerinde satılan beyaz renkli modellerinde çok benzer bi sorun vardı ve update ile büyük ölçüde çözülmüş.
    Aynı sorun z5 ve z5cde de yaygın olarak görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 20 Mart 2019; 13:34:37 >
  • 2.el mi aldınız 0 mı ??
    Ben teşhir ürünü aldım 10 dk kurcaladım vitrinde bi sıkıntı yoktu eve gelince ilk başlarda yaptı özellikle klavyede fark ettim sonra ekranı aç kapa yaptığında düzeldiğini fark ettim benim ki büyük sorun değil ısınınca oluyor demek ki ısınmada ekran sapıtıyor zaten Sony destek bölmünde de yazıyor bu telefon ısınınca dokunmatiğin düzgün çalışması için soğumasını bekleyin yazıyor.
    Sizin sorun ciddi servise verin bence veya satın telefonu.
    Bide yazılımsal olarak nasıl düzeltiliyor bu TR forumlarında baktım yani sitelere falan baktım DH de yıllar önce Z1 de aynı sorunla karşılaşmış sorunun çözümüde yokmuş yazılmış yani Z serilerinin ısınmaya bağlı kronik sorunu olabilir.
    Çözümü bulursanız banada yazın ben Xperia Companion la onarım yapıp formatlıcam telefonu düzelmezse ki düzelmeyecek ilerleyen zamanlarda satarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MesutBY

Çok sevinirim. Ama Turbobit felan olmasın n'olur, Google drive olsa makbule geçer doğrusu.
    Maalesef hocam sadece turbobit üzerinden dosya yüklüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

Benim de o kadar gömdüğüme bakmayın, aslında şu dokunmatik sorunu olmasa seviyorum telefonu Kendi jenerasyonu iphonelar, samsunglar kasım kasım kasılırken z5p hala yağ gibi akıyor. Zaten xperiadan kopamama nedenim de bu temiz, karışık olmayan, şişmeyen akıcı arayüzdü. S8den sonra Samsung’da bunu farkedip aynı kanala girdi.
    Donanımı 3 yıllık bir cihaz için hala günümüz orda segment cihazların üzerinde. Ekran deseniz zaten muhteşem, samsungun insanı epilepsi yapan kristal parlak panelinin yanında, alıp tablo diye izleyesiniz geliyor.

Dokunmatik sorunumun yazılımsal olduğundan eminim, resmi forumlara bakarsanız z5 ve sonrası modellerin bazı serilerinde (xz dahil) bu dokunmatik problemi kronik olarak var. Bazı modellerde güncelleme ile çözülmüş, bizim eski jenerasyonlar güncelleme almadığı için çözülemedi.

Custom roma geçersem çözüleceğine inanıyorum. Xperiaya geçmeden önce en son note1 kullanmıştım, sonra xperia z,z2,z3 en son z5p ile devam ediyorum. Note1de ve o yıllarda rom, root işlemleri çok daha basitti, telefonun hafıza kartında custom romları taşıyıp canım sıkıldıkça değiştiriyordum. Ancak sonyde işler biraz daha karışıkmış, bootloader kilidi açmayı vs bilmiyorum. Xda forumun da güncel olmadığını görünce cesaret edemedim. Arayüz şişmediği için ihtiyaç da duymamıştım, z2mi hala şirket telefonu olarak kullanıyorum kaç yıllık telefon

Eğer önerebileceğiniz bir root rehberi(xdadan olabilir) ve stabil custom rom varsa (android 7 veya üstü), denemek isterim.

Edit: bu arada kulaklık sorunun sizde olmaması büyük şans. Bu telefonun en yaygın kronik arızası kulaklık girişi. Hatta google playden soundabout programının yorumlarına bakarsınız kullanıcıların nerdeyse tamamının z5p sahibi olduğu görülüyor. ben iki defa yaptırdım kulaklık girişini, üçüncüde pes edip bluetooth kulaklığa geçtim.
    Hocam aynı şeyleri düşünüyoruz. Kopamıyorum telefondan 2 sorun var bendekinde, birincisi elbette kulaklık girişi, diğeri de batarya performansı. Kulaklık olarak bluetooth kullanıyorum o açıdan pek sorun olmuyor. Batarya da bir kez şiştiği için değiştirdim, sanırım orijinal olmadığı için pek verimli değil.

Root rehberi bulabilirseniz ben de yapmayı düşünüyorum, hiç olmazsa telefonu sıfırlamış olurum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Joe.Joe kullanıcısına yanıt
    root için z5 ailesi konusuna bakabilirsin hocam.

Bataryaya gelirsek kvk veya teleserviceden alınma değilse tabiki de çin malıdır hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

root için z5 ailesi konusuna bakabilirsin hocam.

Bataryaya gelirsek kvk veya teleserviceden alınma değilse tabiki de çin malıdır hocam.
    Teşekkürler hocam bakayım o konuya. Evet batarya orijinal değil ama orijinal batarya takılıyken de son zamanlarda kötüleşmişti batarya performansı. Bataryası biraz daha iyi olsa hiç satmayı düşünmem ama zor durumda bıraktığı çok oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joe.Joe -- 6 Nisan 2019; 7:30:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, annemim kullandığı 3 yıllık z5 premium bugun kapandı ve açılırken sonny yazısı geliyor sonrasında pin kodu yerinde ekran kararıyor ve hiçbir tepki vermiyor. Ne yapabilirim acaba :( Ekran kitli oldugu için pc üzerindende sıfırlama yapamıyorum.
  • azelike kullanıcısına yanıt
    İlk başta şarjda takılı iken açmayı deneyin. BBatarya bitmiş olabilir. Ondna sonra xperia companion cile yazılım onarımını deneyin o da olmaz ise flashtool ile yazılım atın.
    Cıhazı söktüm parçarları teker teker temizledim.. gene düzelmedi. Açılırken ekran gidiyor ve gelmiyordu sonunda şunu farkettim ekran gittikten sonra ekran ile anakart baglantı pinine biraz baskı uygulayınca ekran geliyor bir daha gitmiyor. Telefonu kapatana kadar sorunsuz kullanabiliyorum ilginç gerçekten.
  • azelike kullanıcısına yanıt
    O zaman temassızlık var hocam. Mutlaka fark edilmemiş de olabilir bir darbe almış cihaz.
  • Bende z5 den kopamıyorum. 5 haziranda 3 yılıma gireceğim. Telefonu sıfır ışık ile kullanıyorum.
    Kulaklık girişi arızalı ve bir defa servise gönderdiğimde 800 TL ücret istediler ekran eğikliğinden açma kapama yerinde hafif bir bükülme vardı bende yaptırmadım.

Onun dışında batarya performansı ilk aldığımdan beri kötü ama yazılım ve donanım olarak iyi, sesin çıkmasını isteğim zaman iyi çıkmaması gecenin bir yarısıda ortamı inletmesi ise garip...

Ana hatları ile bir defa root attım ama bankaların bazı nfc özelliğini kullanamadığımdan geri eskiye dönüş yaptım.

Performansı arttırıcı varsa yaptığınız bir uygulama paylaşırsanız sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.