Şimdi Ara

SONY VİDEO KAMERA DESTEK HATTI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.651
Cevap
13
Favori
721.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Desperado: minidiv tercih etmekle paranı sokağa atmış olmazsın emin ol. DV sistemi yıllardır kullanılmaktadır ve sorunsuzdur. DVD ise daha yeni olmakla beraber daha hassas dv ye göre görüntü kalitesi daha kötüdür. Tek kasetle bu işler dönmez en azından 10 tane al sonra istersen 100 kere kayıt yap.
    Fear is : Kafa bozulunca değiştirilebilen bir parçadır. Pahalıdır ancak temiz normal bir kullanımla en az 3 sene çalışırsınız. Birçok haber ajansı dv kameraları senelerdir kullanmaktadır. Kaldı ki siz amatör kullanıcı olarak kameraya daha iyi bakarsınız.
  • Sevgili eran,

    O dört kamera arasında yapacağın tercihte benim de görüşlerim yeknet arkadaşımla paralellik göstermektedir. Kesinlikle TRV serisi almanızı önermem. Adı geçen kameralar arasında benim tercihim HC42e.den yana. Hatta bulabilirseniz HC40 alabilirsiniz lakin HC42.ye göre birçok açıdan daha iyi.
  • arkadaslar vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim benimde düşüncem HC42E modelinden yana idi fakat bu modeli bulamayınca HC39E modelini aldımıştım (Tv den kayıt özelliğinin olmasını kesinlikle istediğimi ve renkli sensor olmalı) demiştim ve bana tv den kayıt özelliği HC39E de var demişlerdi ve bunun üzerine bu özellik yok ise HC42 ile değiştiririm demiştim bu özelikde olmayınca ve forumdaki görüşler ve kullanan arkadaslar tavsiyesi üzerine HC42E modeli ile değiştirmek üzere bugün satıcıya iade ettim ve HC42E modelini sipariş ettiler nasip olursa yarın kamera elime gececek birde cameradan bilgisayara görüntüyü atabilmek ve cd ye yazabilmek için bir port kartından bahsediyorlar 40-50 YTL civarı üzerinde usb portu falan bulunuyor 2 model oldugu söyleniyor bu kart nasıldır adı nedir özellikleri ve işlevliği nedir gercekten kullanışlı olurmu bunun hakkındada ban bilgi verebilirseniz memnun olacagım vereceğiniz bilgilerden dolayı şimdiden tşk ederim


    Saygılar




  • Eran sorunun cevabını yine bu sayfada bulacaksın. Kasetten bilgisayara kayıpsız görüntü atabilmek için PC ye iee1394 kartı almanız gerekir ve bunun fiyatı 20$ civarındadır.
  • Allah'im yaaa deli olucam... Birisi birseyler soylesin... HC42E modelini Handycam Station'daki usb'den dogru pc'ye bagladim ama USB driverlarini bulamiyo... Pinnacle gibi bir programda calisabilmek icin ne yapicam ben? yahu onceden dcr-trv 235 kullaniyordum ieee1394 yolu ile ne kadar rahat bagliyordum kamerayi.... bu arada win XP SP2 kullaniyorum... Saygilar..
  • neden usb den bağlamaya çalışıyorsunuz? önceki gibi iee1394 den bağlamalısınız.
  • sony dcr-hc19e yeni aldım tek sorunum cektiğim fotorafı video kamera da gozukmuyo bilgisayarada aktara mıyorum yardımcı olurmusunuz???
  • SONY DCR-HC42E ile SONY DCR-HC90E kameraları arasında kararsız kaldım.
    SONY DCR-HC90E kamerası (çekim kalitesi yönünden) SONY DCR-HC42 kamerasına göre daha iyimidir.
    veya üstün başka özelliği var mıdır. aradakı fiyat farkı 500-600 ytl arasında. SONY DCR-HC90E kamerasını alırsam verdiğim farka değer mi. yardımlarınızı bekliyorum.
  • Neden USB? Aslinda dogru soyluyorsun ama herkesde ieee1394 baglantisi yok... Bunu bir arkadasta denemek istedim ve olmadi... Ben de takildim bu olaya.. Neden USB'den olmuyor acaba.... Neden olmaaaaz... Birisi birseyler soylesin... Neden Kamerami USB'den baglayip da Pinnacle ya da Ulead ile kullanamiyorum??



    quote:

    Orjinalden alıntı: yeknet

    neden usb den bağlamaya çalışıyorsunuz? önceki gibi iee1394 den bağlamalısınız.
  • bugün sony yetkili satıcısından dcr-hc42e sony kamerasını aldım. ilk izlenimler güzel, dokunmatik ekran olduğu için lcd ekran çabuk lekeleniyor.. henüz şarja taktım. 12 saat sonra rahatça kontrol edip tecrübelerimi anlatacam. fiyatı konusunda ise doğubankta sorduğumda 900 ytl civarı fiyat söylediler, tabi garanti yok.
    garantisiz mal almak istemediğim için yetkili satıcıdan peşin olarak yaklaşık 1.200 ytl 'ye aldım. normalde kredi kartına taksitle 1.450 şu ara.
  • cunsav : neden iee1394 olması gerektiğini şöyle özetleyebiliriz. usb nin maksimum hızı 12mbps DV datası ise 25mbps dir. Dolayısıyla DV kaydı usb ile aktarırsanız görüntü kalitesi yarı yarıya düşer. iee1394 400mpbs e kadar kayıpsız data aktarabilir.
    usb den olmaz diye bunun için diyorum. Ancak usb den bağlamanıza rağmen aktaramıyorsanız ya pcnizin usb driverlarında veya kamera da usb streaming ile ilgili bir ayar problemi olabilir.

    Herkesin bilgisayarına aktarma olsaydı video kameranın fotoğraf makinesinden farkı kalmazdı. video bu fotoğrafa benzemez.
  • sanırım destek hattı oldu için buraya yazmalıyım. Benim sorunum firewire kartıyla yapamadığım capture. bilgisayarda bir PCI firewire kart war. kamerayı (TRV 22E) bağlayıp capture a başladıktan 2-5 dk sonra bilgisayar kamerayı yeniden görüyo (tabi bu arada bağlantı kopuyo ve capture duruyo) sonra yeni donanım bulundu diyo. Bunu farklı bir PCI karla farklı bi kabloyla farklı bir bilgisayarda denedim sorun aynı. Acaba siz yardımcı olabilir misiniz? (s-video ile capture yaptığımda bi sorun olmuyo )
  • hem dijital hem analog çekim yapan sony kamera modeli analog kaetteki görüntüyü bilgisayara aktarabilirimi acaba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yeknet

    cunsav : neden iee1394 olması gerektiğini şöyle özetleyebiliriz. usb nin maksimum hızı 12mbps DV datası ise 25mbps dir. Dolayısıyla DV kaydı usb ile aktarırsanız görüntü kalitesi yarı yarıya düşer. iee1394 400mpbs e kadar kayıpsız data aktarabilir.
    usb den olmaz diye bunun için diyorum. Ancak usb den bağlamanıza rağmen aktaramıyorsanız ya pcnizin usb driverlarında veya kamera da usb streaming ile ilgili bir ayar problemi olabilir.

    Herkesin bilgisayarına aktarma olsaydı video kameranın fotoğraf makinesinden farkı kalmazdı. video bu fotoğrafa benzemez.

    yeknet arkadaşım 12 mbps usb 1.1 standardının hızı.usb 2.0 , 480 mbps destekler.bu kameralar usb 2.0 desteği olmadığından dolayımı görüntü kaybı oluyor.bunun başka nedeni olmalı çünkü bu teknoloji uzun süredir var ve kameralar usb 2.0 desteği ile geliyor diye biliyorum...




  • selam 1-2 gün oldu hc-90E aldim süper bir alet ama daha i-link le dvd yapmadim fotoraflari çok iyi gözüküyor henüz bastirmadim.ama bir tek zoom 10x pek randimanli değil gibi geldi bana. tecrübe edindikçe bilgi veririm.herkese iyi çalişmalar
  • merhaba
    sony dcr hc42e aldım bu makinayı webcam olarak kullanabilir miyim
    nasıl yapabilirim?_ yardımcı olur musunuz....
  • dostlar Sony HC42E cameraya hafıza kartı almak istiyorum alacagımız hafıza kartına video çekimi (64 veya 128 mb )yapabiliyormuyuz veya kaç dakikalık çekim yapabiliyoruz birde bu alet illaki sony nin orjinal hafıza kartı olması gerekiyormu yoksa kingston veya bir çok hafıza kartları satılmakta bunlardan birini alsak olurmu konu hakkında bilgisi ve deneyimi olan arkadasların yardımlarını bekliyorum
  • hafıza kartına sadece fotoğraf kayıt edebilirsiniz. Sony ler memorystick kullanır. Markası farketmez ama SD-MMC kart kullanamazsınız.
  • Merhaba arkadaşlar, iki gündür burada paylaşılan değerli bilgileri takip etmeye çalışıyorum. gerçekten çok faydalı bilgiler. emeği geçenlere ve bilgilerini burda paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim. bilgilerinizi paylaşan insanların iyi ve değerli insanlar olduğuna inanıyorum. bu günden sonra bende katılmaya çalışacağım.
  • quote:

    yeknet arkadaşım 12 mbps usb 1.1 standardının hızı.usb 2.0 , 480 mbps destekler.bu kameralar usb 2.0 desteği olmadığından dolayımı görüntü kaybı oluyor.bunun başka nedeni olmalı çünkü bu teknoloji uzun süredir var ve kameralar usb 2.0 desteği ile geliyor diye biliyorum...


    Ben de zaten usb1.1 i kastettim. usb 2.0 ın ve iee1394 protokolunun piyasaya çıkışı aşağı yukarı aynı zamanlar. Hangisinin üstün olduğu dünyada da tartışma konusu. Ancak usb 2.0 desteği birçok kullanıcının bilgisayarında veya kamerasında yok. yeni çıkan kameralar usb 2.0 ı destekliyor doğru. Ama eski kameralar usb 1.1 dir. Görüntü kaybının ana nedeni bu, tabi ki başka teknik faktörler de var.
    Ayrıca usb ile bağlantı uygun driver gerektirir. Eğer işletim sisteminiz de desteklemiyorsa usb den görüntü alabilmek için daha çok uğraşırsınız ve verim alamazsınız. iee1394 ise daha kolaydır 20$ lık bir kart ile kolay ve kayıpsız aktarım yaparsınız. Kameram olmadığı halde ödünç kamera ile çektiğim kaseti aktarmak için firewire kartı aldım ve kullandım. Şimdi zaman zaman elime kamera geçince görüntülerimi aktarıp DVD ye basıyorum. Kalitesinden kuşkum yok.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.