Şimdi Ara

Sony Vaio VPCEB4Z1E/BQ KULLANAN VAR MI SEVGİLİ ARKADAŞLAR :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bimeksten malesef mecburi aldığım bir hediye çeki var 993TL. Hangi markayı araştırsam bir problem, Sony yi kullanıp memnun olanlar vardır umarım.

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/116985/sony-vaio-vpceb4z1e-bq.aspx

Ürün linkte, kullanan varsa, fan sesi, ısınma, ekran kalitesi gibi konularda yardımcı olursa çok çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler :)

• bende bakıyorum bu ürüne... sony bayi 1700 demişti,en uygun söyleyende oydu. bence gayet uygun. o olmasa bile şu asus bende on numara. gidip bimeks te de gördüm.bende bu ikisi arasında kaldım

http://www.bimeks.com.tr/urun/116380/asus-k52jt-sx299r.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: abcdef_23

bende bakıyorum bu ürüne... sony bayi 1700 demişti,en uygun söyleyende oydu. bence gayet uygun. o olmasa bile şu asus bende on numara. gidip bimeks te de gördüm.bende bu ikisi arasında kaldım

http://www.bimeks.com.tr/urun/116380/asus-k52jt-sx299r.aspx

Sony yi ben bilmiyorum araştırıyorum ama Asus un fiyatı özelliklerine göre fazla. 6370 dediğin ekran akrtı 5650 nin yarı performansını zor verir bilgine. Modeli yüksek gibi görünüyor 6 ile başladığı için ama ikinci rakam kaliteyi belirliyor. ilk rakam serisini. 5650-6550 den aşağı bir ekran kartı düşünme oyun oynamak istiyorsan ,istemiyorsan da hiç bu kadar para vermeyi düşünme :)

• Başka bir arkadaşın başlığındada yazdım bu model Sony i aldığım gibi ertesi gün iade ettim iade nedenim ürünle ilgili değil.
    Ancak ürünün kasasının uyduruk hatta resmen kalitesiz olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.Tuşlarda sanki yapıştırılmış gibi uyduruk duruyor.Ekranın görüntüsü güzel ama bir çok sony kullanan arkadaşın dediği karıncalanma sorunu falan olduğu.Markasının sony olduğu sizi yanıltmasın.Sitelerde Sony modellerinin fiyatlarını bir inceleyin i5 480 işlemci,hd 5650 1 gb ekran kartı,ve daha bir çok kağıt üstünde güzel özelliğe karşın daha alt düzey donanıma sahip diğer Sonyler çok daha pahalıya satılıyor bu da beni bu modelde bir üretim hatası yada başka markalarda sıkça gördüğümüz kronik bir problem olduğunu düşündürüyor.
  • ben sony e çok heveslenmiştim... epey araştırdım,i3 işlemcilere 1500-1400 diyorlar ekran kartına bağlı olarak,nette zaten uygun değil,pahalı... i5 ve bu özellikteki sony 1500 lira eder bence...
  • ne yani. sorun sadece klavyenin kötü duruşu ve fiyatı ucuz olmasından dolayı mevcut bulunan şahsi kuruntun mu?
    böyle eleştiri ömrümde ilk kez görüyorum,yok fiyatı ucuz,yok klavyesi kötü,sony laptopu ondan geri verdim... yuh yani,helal olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abcdef_23 -- 26 Mart 2011; 21:48:54 >
  • Ben Sony Vaio VPC-EB4X1E/BQ kullanıyorum 1 aydır, çok da memnunum, sizlerin almayı düşündüğü VPC-EB4Z1E/BQ nun bir üst modeli benimki, ekranım full HD 1920X1080 çözünürlükte ve Blu-ray okuyucu var fazladan...İşlemci i5-480M , ekran kartı ATI HD5650 1 GB, HDD 500 GB, bluetooth , HDMI, E-sata, Magic Gate artı özellikler, bir arkadaşımız kasanın malzemesini beğenmemiş ancak bu kasa karbon fiberdir plastik değildir, ben kimya yüksek mühendisiyim ve karbon fiberin ne olduğunu izninizle iyi bilirim, karbon fiber ısıya çok dayanıklıdır ve ısınmaz, ayrıca hafiftir bu notebooklar 2,586 kg diğer Sony'ler magnezyum ya da alüminyum kasaya sahiptir ve ısınma sorunu olabilir, ayrıca 15,6" ekrana sahip olan metal kasalarda ağırlık bu hafif metallere rağmen 2,9-3,1 kg arasında olabiliyor.
    Bence elinizdeki çekle gidin alın Sony'yi unutmayın bir Sony'nin ömrü 7 yıldır, ben Sony öncesinde Asus kullandım, evimde 3 adet Asus notebook var ama maalesef üçü de servis gördü, üçü de ateş gibi ısınıyor hele A serisi olan bir tane var dizimi yaktı resmen 2.derece yanık oldum..Asus'a

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daha 2 gün önce 1800e aldım bu ürünü şimdi bu fiyata gördüm şok oldum bence hiç kaçırma al derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertunc07

daha 2 gün önce 1800e aldım bu ürünü şimdi bu fiyata gördüm şok oldum bence hiç kaçırma al derim

peki arkadaşın dediği gibi uyduruk bi makina mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

Başka bir arkadaşın başlığındada yazdım bu model Sony i aldığım gibi ertesi gün iade ettim iade nedenim ürünle ilgili değil.
    Ancak ürünün kasasının uyduruk hatta resmen kalitesiz olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.Tuşlarda sanki yapıştırılmış gibi uyduruk duruyor.Ekranın görüntüsü güzel ama bir çok sony kullanan arkadaşın dediği karıncalanma sorunu falan olduğu.Markasının sony olduğu sizi yanıltmasın.Sitelerde Sony modellerinin fiyatlarını bir inceleyin i5 480 işlemci,hd 5650 1 gb ekran kartı,ve daha bir çok kağıt üstünde güzel özelliğe karşın daha alt düzey donanıma sahip diğer Sonyler çok daha pahalıya satılıyor bu da beni bu modelde bir üretim hatası yada başka markalarda sıkça gördüğümüz kronik bir problem olduğunu düşündürüyor.

Dostum ben bu ekranı karıncalanan bilgisayar marka ve modellerinden kaçtıkça onlar beni bir şekilde buluyor.

Anlamadım gitti. Bu vazgeçeceğim 3. model olacak yahu... :(
    Bunun bir de full hd bluray'li versiyonu var, acaba onda da karıncalanma olabilir mi?

yoksa bütün i5'li modellerde mi oluyor.
    Toshiba'ya yönelsem acaba???

• http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=117045#

Nasıldır dostlar?
    Özellikleri kağıt üstünde iyi duruyor. Full hd ekran gt550 ekran kartı. Sony yerine Asus mu alsam acaba.? Asus'un servisi ile olumlu bir iki yorum okudum.

Sony eb serisinde ekranda karıncalanma sorunu oluyor mu?
    Ben sony bayisine gittim ebz4 için 1800 tl istediler. Siz hangi sony bayisinden o fiyatı aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnbvc

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=117045#

Nasıldır dostlar?
    Özellikleri kağıt üstünde iyi duruyor. Full hd ekran gt550 ekran kartı. Sony yerine Asus mu alsam acaba.? Asus'un servisi ile olumlu bir iki yorum okudum.

Ben sony bayisine gittim ebz4 için 1800 tl istediler. Siz hangi sony bayisinden o fiyatı aldınız?

Gençler Sony Vaio vpc 4z1e/bq ile aranıza katılmış oluyorum.

Aslında 4x1e almayı düşünüyordum. Vatan'ın sitesinde gördüğünüz gibi

http://www.vatanbilgisayar.com/sony-eb4x1ebq-eb4x1ebq-core-i5-480m-2.66ghz-4gb-500gb-dvdrwbr-1024mb-hd5650-15.5cam-w7pr/productdetails.aspx?I_ID=52307

%18 kdv indirimi ile 1865 tl yazıyordu fiyat olarak.

Mağazaya gidince kötü bir süpriz ile karşılaştım, bu fiyat yalnızca internet satış fiyatı imiş ama o sayfada göreceğiniz üzere herhangi bir bilgilendirme yoktu. Sadece ana sayfada internet sayfasına özel yazıyormuş ama ben google'dan bulduğum için ana sayfadaki uyarıyı görmedim.
    Nakit vereyim o fiyattan bana verin dedim, kabul etmediler.

Neyse mağaza fiyatı da bana yine de uygun geldi ama ürünün web sitesine ürünün sayfasına açıklama konmaması konusu canımı sıktı ve bende 4x1 ve Vatan'dan almaktan vazgeçtim.

Bimeks'e gittim ve 1519'e eb4z1 aldım. Fiyatı sony mağzalarına göre daha uygun geldi. Sadece full hd olması ekranın ve bluray için o kadar fark da ödememiş oldum.

Bu aleti kaç saat sarjda tutmalıyım kullanmadan önce???

• quote:

quote:

Nasıldır dostlar?

http://www.vatanbilgisayar.com/sony-eb4x1ebq-eb4x1ebq-core-i5-480m-2.66ghz-4gb-500gb-dvdrwbr-1024mb-hd5650-15.5cam-w7pr/productdetails.aspx?I_ID=52307

Mağazaya gidince kötü bir süpriz ile karşılaştım, bu fiyat yalnızca internet satış fiyatı imiş ama o sayfada göreceğiniz üzere herhangi bir bilgilendirme yoktu. Sadece ana sayfada internet sayfasına özel yazıyormuş ama ben google'dan bulduğum için ana sayfadaki uyarıyı görmedim.

Neyse mağaza fiyatı da bana yine de uygun geldi ama ürünün web sitesine ürünün sayfasına açıklama konmaması konusu canımı sıktı ve bende 4x1 ve Vatan'dan almaktan vazgeçtim.

Bimeks'e gittim ve 1519'e eb4z1 aldım. Fiyatı sony mağzalarına göre daha uygun geldi. Sadece full hd olması ekranın ve bluray için o kadar fark da ödememiş oldum.

hayırlı olsun hocam iyi seçim yapmışsın fiyat gerçekten çok iyi 2 gün için 300tl zarara uğradım ben gerçi :))
    gelelim soruna bu konuda ben de araştırma yaptım herkes farklı söylüyor 8 saatten 16 saate kadar bir değişik düşünce/söyleyiş var. ben 8 saat sonra çıkardım şarjdan yalnız herkesin hemfikir olduğu bir konu varsa o da en azından 3 kez tam şarj/deşarj yapman bataryanın ömrünü uzattığı ve kesinlikle bataryasız kullanma sonuçta 3kuruşluk batarya fiyatı vermemek için 10kuruşluk bilgisayardan olma riski var ve son olarak ben uzun süre kullanacağım ve sürekli fişe takılı kullanacağım için bu batara ömrünü uzatma hikayesi de bana göre değil. son olarak yine de sen bilirsin kaç saat şarjda tutacağını.

• Sony dandik kasalı modelini pek görmedim,4-5 kere alıp satmama rağmen,ürün fiyata göre zaten güzel ama sizin için kasa kalitesi sağlamlık hissi veren notebook arıyorsanız,premium notebooklardan alırsınız,alienware,apple macbook pro sony ar,tz serisi vb.,tabi donanımlı söle güçlü bir premium notebookta ortalama 1000 euro dan başlar.
  • quote:

quote:

Nasıldır dostlar?

1519'e ben de eb4z1e aldım dün, bimeksin kampanyasından iyi karar verdim diyorum fiyat çok iyi çünkü.
    kasasının klavye kısmı çoğu kişinin dediği gibi biraz 2. kalite duruyor ama güzel bilgisayar özellikleriyle ve fiyatıyla.
    eb3s1e vardı tek farkı işlemcisi i5 460m, yorumlar iyiydi, ısınma sorunları yok. sadece garip bir ses geliyor diyor bazı kişiler o kadar.

• VPCEB4Z1E/BQ Sony Vaio Notebook alınır mı alınmaz mı arkdaslar? herkes birşeyler soylemiş aklım karıstı
  • Sony Vaio kalitesi ortada olan bir marka!...Bu ürünü sadece uzaktan inceleme fırsatım oldu. ilk izlenimlerim oldukça olumlu.İlk incelemelerimde bataraya sorunu var diye duydum, ama sony bildiğim kadarıyla pil değişimi yaparak sorunlu olan pilleride yenisi ile değiştirdi.Fiyatına ve markasının SONY oluşu zaten ürünü cazip kılıyor..Cihaz bu fiyata alınabilinecek en iyi notebooklardan biri...Yazılan birkaç negatif yorumu kafanıza takmayın..Çok fazla bilgi aşamasına girmiyorum zaten ürünün birçok yerde bütün ayrıntılı donanım bilgileri yer almakta,birçok kaynaktan inceleyebilirsiniz.Sony Türkiye sayfasını ziyaret ederek ürüne ait tüm bilgileri alın.Windows 7 Home Premium olması son derece güzel...Bu özellikler sahip bir sistemin Windows 7 Home Premium ve üstü yazılımlar tavsiye olunur....Kullanılan işlemci hızı ve ön bellek miktarı çok iyi performansı yerinde bir tercih olmuş.Kullanılan ram bellekler DDR3 1066Mhz 4GB ama istenildiği takdirde 8GB kadar donımsal desteği mevcut HDD kapasitesi gayet normal.Ekranı geniş ekran çok güzel görüntü veriyor!...Genel anlamda fikir edinmenize biraz daha yardımcı olmaya çalıştım...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.