Şimdi Ara

Sony vaio pcg505Ex model laptopda windows çöktü. harddiski görmediği için format atamiyorum YARDIMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony vaio pcg505Ex model laptopda windows çöktü. Bilgisayar harddiski görmediği için format atip tekrar windowsu kuramiyorum. Bana laptoplarda bu tip durumlar olur harddiski tanıttırman lazım dediler. Alet yurdışından geldiği için hiç cd si de yok. Vaioun sitesinde orjinal driverlarin dosyalari var onlari aldim harddiski tanıttırmak için ama yapamadim. Bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilirmi...

• dostum eğer daha önce format atmadıysan F10 tuşu ile otomatik olarak yeniden sistemi kurabilirsin. vaio larda gizli bir partition var ben bunu öğreniniceye kadar 2 tane vaio elimde kaldı o gün bu gündür vaio lara el sürmem kolay kolay
  • ya f10 tusunu ben otomatik cd yukleme olarak biliyodum. Vaio logosunun çıktığı yerde f10'a basınca cd yi otomatik yukluyo diye duydum. Yaptım ama olmadı. senin soyledigin nasıl oluyor..
  • makinenin recovery cd lerini bulmaya calis. internette bulabilme ihtimalin var. Bunun disinda makinede disket surucusu var ise; XP yada 2000 boot ettigi anda ozel surucu yuklenmesi icin bir opsiyon sunar. F6 ya bastiginda disketten harddisk icin gerekli olan suruculeri yuklemesini saglayabilirsin. Sanirim bu suruculeri de web sayfasindan indirebilirsin (e koymuslardir artik) . Disket surucusu yok ise is biraz daha zorlasiyor, kurulum icin ozel bir cd yapip icerisine senin hdd icin gerekli olan suruculeri (ki genelde raid suruculeri olur) eklemen lazim. nasil yapacagini da hemen surdan ogrenebilirsin >http://www.vttoth.com/xpboot.htm . Son olarak bulabilirsen recovery islemi her zaman cok daha kolay olacaktir.

• o recovery olayı sistemin baştan aşağıya yeniden kurulması olayıdır. eğer basınca bir hareket olmadıysa gizli partition ı silmişsinizdir. driverların hemen hemen çoğu var internette ama o zaman ben bayağı bir tırmalamıştım en sonunda dayanamayıp istanbulda yetkili servisine gönderdim kuruldu dvd leri ile beraber geri geldi. şimdi problem olduğunda f10 yapıyorum dvdlerle kurabiliyorum ancak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba laptop format yardım?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.