Şimdi Ara

ntuser baş belası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
29.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lüüttfenn yardım edin benim dökümanlar bölümüne ntuser dat dosyası diye bir şey var o nedir nasil silerim silemiyorum program denedim silmek için yine silemedim lütfen yardımm

• Yapay Zekanın Yanıtı

NTUSER.DAT Nedir?

NTUSER.DAT, Windows kullanıcı profili ayarlarını depolayan bir dosyadır. Kullanıcı tercihleri, uygulama ayarları ve diğer kişiselleştirilmiş bilgileri içerir. Her kullanıcı kendi NTUSER.DAT dosyasına sahiptir.

Bu dosya, kullanıcıların farklı hesaplarda oturum açtıklarında kişisel ayarlarını korumalarına olanak tanır. Örneğin, masaüstü duvar kağıdı, görev çubuğu ayarları ve dosya ilişkilendirmeleri gibi ayarlar NTUSER.DAT dosyasında saklanır.

NTUSER.DAT dosyası, aşağıdaki konumda bulunur:

C:\Users\[Kullanıcı Adı]\NTUSER.DAT

NTUSER.DAT dosyasının bozulması, kullanıcı profili sorunlarına neden olabilir. Bu sorunlar arasında giriş yapma sorunları, uygulama ayarlarının kaybolması ve kişiselleştirilmiş ayarların çalışmaması yer alabilir.

NTUSER.DAT dosyası önemli bir sistem dosyasıdır ve silinmemeli veya değiştirilmemelidir. Bu dosyayı değiştirmeniz gerekiyorsa, bir sistem geri yükleme noktası oluşturmayı unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Selamlar kardeşim,

ntuser.dat dosyası, sizin XP' deki tüm kullanıcı hesabınızı ve ayarlarınızı saklayan dosyadır.

Bu dosyayı silemezsiniz, XP izin vermez.

Eğer silerseniz, windows açılırken sorun yaşarsınız ve zaten ilk açılışta kendisi tekrar o dosyayı oraya koyacaktır.
  • bu daha önce yoktu nerden birden çıktı kardeşim
  • Kullanıcı bir windowsa giriş yaptığında windows onun için ya user.dat veya ntuser.dat adlı bir dosya oluşturur. Bu dosyayı simemelisiniz.

görmek istemiyosanız:

Herhangi bir klasöre girin ----> araçlar sekmesi----->klasör seçenekleri--->görünüm'den gizli dosyaları gösterme tabına gelin ve işaretleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal_07 -- 22 Ocak 2007; 14:18:32 >
  • ya tamam da ben 5 aydır pc kullanıyom yeni format attım bu oluştu nerden yani bir den nasil oldu diger bilgisayar lardda yokta bende niye var
  • Daha önce olmaması mümkün değil. Windows kurduğunuz ilk andan itibaren o dosya oradadır. Fakat gizli sistem dosyası olduğu için ilk zamanlar göremeyebilirsiniz.

"Araçlar" > "Klasör Seçenekleri" > "Görünüm"

sekmesinde

"Gizli dosya veya klasörleri gösterme"

kutucuğu ile

"Korumalı işletim sistemi dosyalarını gizle"

kutucuğuna işaret koyarsanız, tekrar gizlenecektir.

Selamlar...
  • ya ben diyorum ki o dosya yoktu eminim bu benim 5. formatım son formatımda dan sonra oluştu önceden yoktu yani önceki formattlarda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tamirci belası
    8 yıl önce açıldı
    BAŞ DÖNMESİ
    5 yıl önce açıldı
    Baş dönmesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • birde arkadaşlar zaman gectikce o dosyanın mb ytı yukseliyor
  • dosyayi farketmemissindir dostm. o dosya aktif olan her kullanici icin oradadir. zaten aktif kullanici ile onu silmen mumkun degil. silerssen de o kullanici ile oturum actginda tekrar olusacaktir.
  • dostum senin pc de bu var mı varsa kac mb ve nerde bulunuyor yazarmısın
  • quote:

Orjinalden alıntı: yunusemre_adana
    dostum senin pc de bu var mı varsa kac mb ve nerde bulunuyor yazarmısın

dostm varmi die bisey olmaz cnku her pcde var zaten. bende vista var su anda fakat bulundugu yer "E:\Documents and Settings\Serji" buyutuda ortalam 2 mb
  • Selamlar kardeşim,

Endişenizi anlıyorum ama, Bu dosyayı bu kadar kafanıza takmayın lütfen.

Windows XP her açıldığında o dosya kendini günceller. Dolayısıyla, tarihi ve megabayt değeri vs sürekli değişkendir. Çünkü bu aktif bir SİSTEM dosyasıdır.

Ayrıca Aktif olan tek dosya da bu değildir. Siz farkında olmadan, her gün "Windows" ve "System32" klasörünüz içinde güncellenen ve boyutları değişen o kadar çok dosya var ki...

Bunlarla uğraşıp silmeye çalışmanız mümkün değil ve zaten mantıksız...

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • teşekkürler
  • kartal_07 K kullanıcısına yanıt
    Ben de de ayni sorun var da bunu resimli bi sekilde ata bilirmisin yada ingilizcesini yaza bilirmisin kardes (Benim bilgisayar ingilizcede o yuzden)
  • msakalar M kullanıcısına yanıt
    konuya sonrada vakif oldum fakat bu konu bendede yeni oldu dediğiniz uygulamayı yaptım ve oldu bilgi için çok teşekkür ederim hayırlı günler dilerim
  • ALAYINAISYAN A kullanıcısına yanıt
    Konu açılalı 10 sene olmuş :)
  • https://forum.donanimhaber.com/m_121662876/tm.htm bana yardımcı olcak kımse yokmu yardmmm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.