Şimdi Ara

SONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
3.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum üyesi arkadaşımız Kıvanç bey'in yeni almış olduğu Amplifikatör . 87 yılı üretimi çok canlı güzel ses veren hala popüleritesini koruyan bir cihaz .
    Kıvanç bey 2 el almış ,bazı kozmetik sorunları olsada uygun fiyatı bu sorunları örtecek diye düşünülmüş .
    bana gelen ilk problemi şöyle anlatmıştı , amplifikatör ilk açılıştaki sistem koruma protector arızası kırmızı ışık hiç sönmüyor fakat cihaz sorunsuz çalışıyor .
    Volume pot hışırtı yapıyor ,sol kanaldan daha az ses çıkıyor .
    cihaz elime ulaştığında çalıştırmadan önce mutlaka üst kapağı sökerim ,DcOffset için D.M.M bağlarım ne oluyor bitiyoru görmek için .
    cihaz bir bakım görmüş önceden , A kanal hoparlör çıkış rölesi kötü bir biçimde kesilmiş ,belliki kontaklara ulaşılmak istenmiş ,neden kesilmiş anlamadım ,plaketi sökseler röle kapağı rahatlıkla çıkacak halbuki .
    zaten röle ömrünü tamamlamışsa ne yapsan iflah olmaz ,mutlak suretle değişmesi lazım . B çıkıştaki rölede sorun yok
    Volume pot değişmiş ,keşke orijinali üzerinde kalsaymış ,replika Alps 8 pin Log kullanılmış .
    protector katı fena kararmış ,belliki üzerinde fazlaca kafa yorulmuş .
    çok şükür ki power amp ve pre amp katı değişen yok ama ufak tefek lehim izleri var .
    üzerinde kocaman heybetli 2 tane Nichicon 12000 uF filitre kondansatörü power beslemekte ,2 tane 4700 uF kondansatörde pre katını . diğer elektrolitikler Elna Muse .

ilk tespitlerimde bias akımının biraz yüksek olduğu direnç üzerinde olması gereken 15mV değilde bir kanal 27 mV ile 23 mV olduğu offset lerin normal tolerans değerler içinde 5-9 mV olduğu .

fakat bir kaç tane rastgele el attığım muse elektrolitikler oldukça güçten düştüğünü gözlemledim .
    sonuçta bu cihazı çok sevdiğini sesini çok beğendiğini söylediği Kıvanç bey kapsamlı bakıma onay verdi .

öncelikle üzerinde olan tüm elektrolitikler değişmeli fakat idare edebilir dediğim değerleriyle en az 3-5 sene toleranslarını koruyacağını düşündüğüm power supply kondansatörleri fatura kabarmasın diye ertelenebileceğini anlattım .
    Zira bu ampliye öyle her ebat kondansatörüde monte edemiyorsunuz 30 sene önce ölçüler bile farklıydı fakat transformatörün yanında 2 tane gani gani boşluk var ,bu boşluk aslında TA 800 lerde olan çift transformatörün sığacak boşluk 700 de bu boşluklara devasa Nichicon super trough ile montaj edilerek , en keskin olmayan kulağın bile fark edeceği stabil gerilim ile güçlü bas lar elde edilir .
    şu andaki mevcutlar iş görür , ileride arzu ederlerse değiştiririz .

Röleleri söktüm , özellikle kapağı kesilmiş olanı ,bir kanalda olan ses kaybı replika Alps olabileceği gibi asıl sebep çıkıştaki koruma rölesinin kontaklarının iyi temas etmemesi sonucu oluşan direnç . 17 küsür ohm . ciddi bir sorun bu .
    röle yok , Omron sever olarak rölenin aynısını ne omron türkiyede ne yurtdışında bulabildim ,muadil var ,bacakları uymuyor ve zaten orijinal değil replika abuk sabuk bir marka .
    bu tür hat rölelerinde omron my4 çok beğenirim , sorunsuz ve uzun ömürlidir . üzerinden çıkan bozulmuş röleleri söküp tek çare olarak omron my4 adapte etmek olacak.
    kulaklık çıkış röleside değişmiş ,orijinal 12 v röle bulamamışlar 24v röle takıp emk diotun üzerine paralel 2,2k dirençi atıvermiş usta !.
    çok severim böyle icat çıkaran ustaları !!!.
    pre katında bazı soğuk lehimler tespit ettim , lafı uzatmayayım uzun soluklu bir işe girdik ,elna muse yurtdışından geliyor ,8 pin orijinal pot yok ,mecbur yine replika satın alıyorum , fakat aralarındaki kalite farkını anlamak için 4 tane ayrı firmadan sipariş ettim ,en erken 15 gün en geç 40 gün sürüyor ,şahitim vallahi :)
    adam gibi olması için sabırlı olmak gerekiyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 27 Nisan 2017; 11:5:35 >

• SONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamirSONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamirSONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamirSONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamirSONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamirSONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamirSONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamirSONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamir

• Anlatıma bayıldım ,özellikle tepkiler

vintage stereoyoutube
    Sony TA F700 ES review also Sony ST-S700 ES - Sony CP-227ESD - Sony TC-WR900
    https://www.youtube.com/watch?v=6NbjLYIgE_g

• SONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamir

Dün gece Omron röleleri plakete adapte etmiştim , Kıvanç bey detayları görmek isterim demişti . Unutmadıkça yayınlayacağım .
  • Kolay gelsin, sahibine şimdiden hayırlı olsun

Uğraşması keyifli cihazlar (tabi uygun parçayı buldukça) dönemin muadil Pioneer entegrelerinden bakım konusunda yapı olarak daha iyi cihazlar espritler. Pioneer biraz Fransız arabaları gibi tabiri caizse. Yanlız günümüz cihazlarındaki potlar o Alps'in 3/1 kadar gitse kafi
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Saygılar ustam ,evet eski cihazları restore ederken en korktuğum şey Pot un arızalanması veya değiştirilmiş olması ,bir şekilde karbon tozu sebebiyle veya kir sebebiyle cızırtı yapan kolay temizleniyorda ,onarılamaz halde olan için eskiyi günümüzde bulmak zor , bir takım adaptasyonlar gerekebiliyor .fakat 8 pin Log yapan artık firma yok veya ben daha duymadım ,Noble diye bir marka vardı üretiyordu ,fakat yıllar önce üretimi durdurmuş ,internette aradım yok .
    malesef yine benden önceki tamir eden kişi gibi replika ürün veya az tanınır marka kullanmak zorunda kalacağım , pek bu replikalar güvenmediğim için 4 tane başka markalardan sipariş ettim içlerinden en paralel stereo hareket eden ve en doğru değeri göstereni seçmek zorunda kalacağım . aslında orijinali 120 k fakat 100 k var ,şu anda mevcut olan 100 k Alps replikası 80 K gösteriyor
    keşke diyorum eskisi üzerinde olsaydı ,belki kurtulabilirdi . umarım can sıkmadan uzun yıllar götürecek pot seçeyim .
    Öyle acemi bir ustaya denk gelmiş ki cihaz ,PCB bakır yolların bazılarını aşırı sıcak havya veya yanlış söküm neticesinde kaldırmış .
    tabiri caiz se ıncık cıncık uğraştırıyor

• Kolay gelsin abi. Es serisi gerçekten merak ettiğim bir seri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • stakanar S kullanıcısına yanıt
    çok canlı calıyor , bana Pioneer x7x serisini hatırlattı .
  • Speaker seçici ,protector röle sürücü ve protector kontrol lambaları devreleri bir arada olan kart , daha önce yazdığım gibi lehim pompası kullanmadan veya aşırı sıcak havya sebebiyle zorlayarak sökerken kalkan bakır yolları düzgünce tamamladım ,tüm devre elemanları ölçüldü ,eksik 10 uF kondansatörde monte edildi , daha önce tamir eden usta anlaşılan parça artırmış veya gereksiz demiş .
    elimde mevcut olan elemanlarla tamamladım ,plaket temizlendi ,koruyucu sprey ile sonlandırıldı
    bakır sogutucuyu bile elimde hazır polish makinası varken parlattım ,termal macun sürüldü , kilit boyası sürüldü . SONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 27 Nisan 2017; 18:41:54 >

• SONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamir
  • Galiba ustanın stajyerlik dönemine denk gelmiş bu cihaz büyük talihsizlik hele ki o derece yakması devreyi
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Pioneer mi ben gideyim yavaştan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stakanar S kullanıcısına yanıt
    Nereye gidiyorsun daha karpuz kesecektik Alicim .

Neden Pioneer ı x7x serilerini beğenmiyormusun ,şimdiki oyuncak D class amplilerinden 10 kat daha iyi . zaten bu ES lerin fiyatı x7x serileriyle aynı satılıyor . 800ES ile 878 aynı kalite desem doğru olur .
  • Hoparlör koruma Röleleri empedans değerleri farklı olması sebebiyle röle sürücü devresindeki direnç değerini hesaplama yaparak değiştirdim, aynı şekilde preamp sinyal hattı ve kulaklık çıkışındaki rölelerin voltajlarının (58 V ) seri bağlanmış olmasından dolayı kulaklık rölesinin empedansı orijinalinden daha yüksek olması ile değiştirildi .
    Bu işlemlerin sese hiç bir etkisi yoktur ,rölelerin mevcut voltaja göre adaptasyon voltajına uygun hale getirilmesidir .
  • Murphy kanunları derki !. Herşey yolunda gidiyorsa ,bir aksilik var demektir

yurtdışından gelen kondansatörlerden birini eksik hesaplamışım Stoğumda var aynı değerler ama başka markanın ve geniş ,plaketin kenarına denk geliyor ,montajlarken sıkıntı yaratacak diye mecbur tekrar sipariş verdim , aksilikler olmazsa çalışmam rast gitmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 29 Nisan 2017; 12:1:28 >
  • İnternette incelediğim bazı 700ES video serilerinde ON switch basınca protector ışığının kırmızıdan yeşile geçmediğini gördüm . aslında çözüm genelde !!!. yeşil ampul'un açık devre olması yani halk diliyle patlamış
    benden önce tamirci oraya Led bağlamış seri direnç ile tabiki çalışmamış
    ledin iç dirençini hesap edememiş ,beyz tetikleme ile çalışan ampuller Yeşil ledin yüksek iç dirençi sebebiyle yeşile geçemiyordu . Kırmızı ampulude değiştirdim ne olur ne olmaz diye ..
    düz şeffaf ampulu yeşil cam boyası ile renklendirdim , güzel oldu vallahi
    SONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamirSONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamir

• Hımmm oricinali gibi olmuş ,küçük işler fakat önemli !.
  • SONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamirSONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamirSONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamirSONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamir

Power katı tamamlandı ,beklediklerim geldi ,montajladım . son temizliğini yapıp termal macun sürüp monte edeceğim soğutucusuna . üzerinde termal silikon pad vardı ,fakat tekrar kullanılmayacak kadar yıpranmış ve sertleşmişti ,yerine mika ile izolatör kullanıp termal macun uygulayacağım , fabrikalar hızlı montaj sebeiyle son zamanlarda macunu tercih etmiyorlar ,izolatörler geçen zaman içinde özelliklerini yitirip işlevsiz hale geliyor ,aşırı ısınma sonucu yarıiletkenin kaybına kadar gidebiliyor .işi sağlama alıp termal macuna devam diyorum

Bu arada arkadaşımın rahmetli baba yadigarı Pioneer SA520 amplifikatörü ile PL320 pikabını restore ettim , fazla detay olmayınca elimdeki hazır malzeme ile 1 haftada tamamlandı ,pikap Direct drive motor ,mil yatağı kurumuş ,PLL devir potansiyometresi kirden çalışmaz haldeydi ,bakımları yapıldı ,Rolex saat gibi çalışır hale geldi .
    amplifikatör tüm potansiyometreler ,switchler temizlendi , tüm elektrolitikler yenilendi .
    8000 uf kondansatörler 6000 uF olmuş kaçak akımları % 4,5 çıkmıştı yerine 10000 uF kullandım besleme kapasitörlerini , asla ve asla seste çökme olmuyor artık .
    2X32 Watt lık bu Pioneer , cüssesinden beklenmeyecek bas veriyor . bende yadigar SA720 2X68 Watt var bakımsız restoresiz , böyle ses vermezdi . şaşırdım
    Terzi söküğünü dikemezmiş
    SONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamirSONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamir

• Aşırı temiz olmuş yeniden yeni desem yeri n

Nerede zor sürülen hoparlör getirin diye nara atar mı acep cihaz
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    pek yakında göreceğim !.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.