Şimdi Ara

SONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
3.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Tone katına ait switchlerin , potansiyometrelerin temizliği gerekir , olmadı !. tone katı üzerindeki devre elemanlarının kontrol edilmesi gerekir .

hocam Allah razi olsun umarim

temizlik ile halledilecek bir sorundur zira cihaz senelerce yatmis ve ben disini guzelce temizledim simdi icine sira geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakın pas çözücü ,WD 40 gibi yağlayıcılar kullanmayın !!!.
  • 8ball, izmirde isim vermeyeyim ama iyi diye bilinen bir tamirciye cd playerimi vermistim. basina neler geldigini elektrükcü iyi bilir. sahsi tavsiyem eger sorunu cozemezseniz o cihazi istanbula gondermenizdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Optik çıkış arızası varmış ,çatlak bir plaket ve ayarları bozulmuş lens olarak geri dönmüştü . cihazı onardıktan sonra ben satın aldım .
    teşekkür ederim keyifle kullanıyorum
  • Kıvanç bey'in daha önceleri kullandığı 81 model Pıoneer SA 710 amplifikatörü ,problemi Hum sesi .
    cihaz Sony teslim alırken bıraktılar , Aslında Hum sesi değilde topraklama eksikliğinden dolayı sağ kanalda süreklilik halinde hışırtı sesi .
    Yaptığım incelemede 50Kohm luk 8 pinli potansiyometrenin perçin pininin gevşemiş olması , potansı hafif plaketi elleyince hışırtı sesi kayboluyordu . potans sökülüp perçine lehimlemekle kalıcı olarak problemi çözmüş oldum .

panel ve düğmeler ,göstergeler çok kirliydi ,onlara el atarak temiz bir görünüme kavuştu .
    Güle güle kullansınlar .SONY TA-F 700 ES Restorasyon ve tamir

• DarthSidious kullanıcısına yanıt
    Oda birşeymi ben bugün basit bir lehim işini çok böbürlenen bir ustaya yaptırdım eve getirip cihazı fişe takınca hem cihaz hemde kulaklık yandı. Ki ben ustayı uyardım abi ölçmeden lehimleme adaptörün üzerindeki şablon ters olabilir diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra diyorsun ki abi çok yavaş çalışıyorsun
    KONTROL KONTROL KONTROL .
    Tüm parçaları çıkan veya taktığım kontrol ederim . tereddütte kalırsam araştırırım , bilmediğim şeye el sürmem . dürüstçe beni aşar derim .
  • Haybeye yapılan iş hakkıyla yapılan iş.. İşi ticarete dökünce mi bozuluyor insanlar anlamış değilim. Elleme biliyorsan da şu iyi ustadır de ona götürsün kişi. Dürüst olmak bu kadar mı zor
  • rica ederim ustad :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 808es almayı düşünüyorum 700es'den sonra aradaki farka değer mi?
  • 8ball kullanıcısına yanıt
    Buna ancak kendi kolonlarınızda dinleyerek karar verebilirsiniz . model numara yüksek diye sesi daha iyi olur kavramı yanlış !.
  • Haklısınız hocam şimdilik 700es işimi görüyor bundan önce 4 amfi kullanmıştım bunun ses rengi çok hoşuma gitti hevesim kolay kolay geçmiyor arada böyle 1 üstüne geçmek istiyom sadece ama gerçek bir efsane bu ES serisi bunu geçte olsa anladım.
    saygılar hocam.
  • Sadece şunu söyleyeyim kendi tecrübeme dayanarak; 870ES ile 808ES in ses karakteri biraz farklı her ne kadar birbirinin öncesi ve sonrası olsalarda.. İyi/kötü kullanıcının tercihi dinleme zevki tabi.
  • mail de attım ama hatırlamanız kolay olsun diye bu konuya da yazayım dedim.

üstad selamlar...ismim kıvanç...kaç yıl oldu bilmiyorum ama satın alıp size emanet ettiğim ve son derece temiz bir işçilikle toparladığınız sony ES serisi ampliyi keyifle kullanıyorum. Kullanıyordum diyelim ya da...Cihaz açılırken sorun yoksa yeşil ışık ile açılır biliyorsunuz. Bir sorun var ise ışık yeşile dönmez. Bir kaç gündür dinlemelerde "yahu biraz fazla mid duyuyorum...denge kaydoldu, bi saçmalık var" diyordum. Belki ben bugün farkettim, belki tuhaflık olduğu ilk andan itibaren öyleydi bilmiyorum, güç ışığının yeşile dönmediğini gördüm. Şu an müsaitliğiniz nedir? Cihaz günlük hayatımın önemli bir parçası, mümkünse hemen göndermek isterim. İlk işçilikten sırasında bazı parçaları da değiştirmemiştik. Hem bir genel bakım olur, değişmesi gereken başka bişey varsa onları da elden geçiririz.

Bu arada umarım iyisinizdir. Sizden gelecek cevabı heyecanla bekleyeceğim.
    Kıvanç Tanrısevdi

• Kıvanç beyle irtibatı sağladık . koruma devresi yeşil ışığı ampul olup açık devre olmuş , değiştirerek sorunu çözduk .
    sesteki gariplik , ortak şase bağlantısı vida ile sabitlenmiş ,cihaz daha önce zaten oldukça kurcalandığı için vida yuvası gevşemiş ,sıkmaya çalıştığınızda yalama olmuş sonlanmıyor . epoksi döküp tekrar kılavuz cekmek çare olabilirdi belki ama daha garanti şase bağlantı kablolarını lehimledim . ileride bir problem olsa bile lehim tekrar sökülebilir . ayrıca mute devresindeki mini röle tam temas sağlamıyordu ,onuda panasonic marka röle ile yeniledim .
    sonuçta eski gücüne tekrar kavuşan 700 ES geri döndü .
    Güle güle kullanın .
  • Sizi tebrik ediyorum,ben de ufaktan youtubeden videolar izleyerek bu işi öğrenmek istiyorum.Kaset devir ayarı nasıl yapılır mesela bu şekilde sorular var kafamda.

Çalışmayan bir cihazı çalışır duruma getirmenin hazzı bir başkadır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.