Şimdi Ara

SONY STR-DN 1080 7.2 ATMOS DTS-X ..KULLANANLAR VE PAYLAŞIM BAŞLIĞI (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
899
Cevap
33
Favori
54.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok kısa vaktinizi alacağım ama yana yakıla ses sistemi dizmek için araştırma yapıyorum.

Avr %99 1080 ya da 790 olacak ama %99.9 Sony olacak. Bunlardan biri.

TV 55xg8096, kafamda da bir kaç aya 75xg9505 ya da 85xg8596 almak var. Dolayısıyla Sony bravia sync muhabbeti yüzünden Avr de Sony olacak.

earc denilen dalga var şu an kullandığım tvde. Uhd netflix de var.

Şimdi ben 1080 ya da 790 ve 5.1 dizilim ile netflix takıldığımda, Dolby atmos mu olacak yoksa illa 5.1.2 mi dizmek gerek?

Bir soru da şu. Üşengeçlikten sony Avr almayı düşünen adamım ben. Konunun önceki sayfalarında tvler ve çıkışları ile ilgili bir ton şey dönmüş, ben o kadar kalifiye bir adam değilim. Str 1080 ya da 790 ve 5.1.2 dizilim ile, Sony earc çıkışlı 55xg8096 tvde netflix ya da mx player üzerinden usbde oynattığım uhd filmleri dolby atmos izleyebilecek miyim yoksa araya fire stick ya da benzeri bir ek Box falan koymam gerekecek mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanbudak

Teşekkürler cevap yazdığınız için dediklerinizin çoğunu yaptım tekrar TV ayarlarını kontrol edeyim
    Bu zincire gore bir sorun olmamasi gerek. Atmos yerine ne yaziyordu Dolby Digital + mi? Bende bir kere oyle dedigi olmustu. Tvyi ve Avryi yeniden baslattim. Avr kumandasindan da ozellikle TV kaynagini sectim. Atmosa gecti bir daha sorun olmamisti.

• quote:

Orijinalden alıntı: dış kapının iç mandalı

Çok kısa vaktinizi alacağım ama yana yakıla ses sistemi dizmek için araştırma yapıyorum.

Avr %99 1080 ya da 790 olacak ama %99.9 Sony olacak. Bunlardan biri.

TV 55xg8096, kafamda da bir kaç aya 75xg9505 ya da 85xg8596 almak var. Dolayısıyla Sony bravia sync muhabbeti yüzünden Avr de Sony olacak.

earc denilen dalga var şu an kullandığım tvde. Uhd netflix de var.

Şimdi ben 1080 ya da 790 ve 5.1 dizilim ile netflix takıldığımda, Dolby atmos mu olacak yoksa illa 5.1.2 mi dizmek gerek?

Bir soru da şu. Üşengeçlikten sony Avr almayı düşünen adamım ben. Konunun önceki sayfalarında tvler ve çıkışları ile ilgili bir ton şey dönmüş, ben o kadar kalifiye bir adam değilim. Str 1080 ya da 790 ve 5.1.2 dizilim ile, Sony earc çıkışlı 55xg8096 tvde netflix ya da mx player üzerinden usbde oynattığım uhd filmleri dolby atmos izleyebilecek miyim yoksa araya fire stick ya da benzeri bir ek Box falan koymam gerekecek mi?
    Oncelikle 75" tv yerine o butcelerde olacagini dusundugum Lg 65" B9 ya da C9 oneririm. Bu saatten sonra led ekranlardan kurtarin kendinizi Oledlere gecin. Yanma yapisma derdi yok artik korkunuz o ise. Avr sony diye tv sony olmali diye bir sey yok. Herhangi bir avantajiniz olmayacak. Artik her tv akilli. Her avr de akilli. Onlari dert etmeyin. O paralara cikiyorsaniz tvde sektorun lideri net olarak Lg Oled. Benim TV Lg Oled, Avr Dn1080. Birbirleriyle dans ediyorlar oyle diyeyim. Sony'nin Oledleri de var ama onlar da oled panelleri LG'den aliyorlar yani ayni goruntu ama cok daha pahalilar.

Ikinci olarak. Tavanda hoparlorunuz yoksa Atmos bir isinize yaramaz. Atmos kanal temelli degil object based yani obje temelli bir ses teknolojisi. Ucak gecer helikopter ucar yagmur yagar. Ses tam olarak neredeyse tam olarak oradan verir. O yuzden tavanda hoparlor yoksa Atmos da gecersiz kalacak. Yani en az 5.1.2 dizilim gerekir. Yukaridan carptirma seklinde de onermem yazik oluyor Atmosa. Ciddi ciddi tavana girisip o hoparlorleri monteleyeceksiniz bu Atmosu tam eksiksiz istiyorsaniz. Atmosun baska bir artisi yok zaten. Ses kalitesi filan atmosla ilgili seyler degil onlar. Atmos muhtesem bir object based ses cozumu ama tavana o hoparloru istiyor hakli olarak.

Ucuncu olarak. Tv'de earc oldugu surece araya bir sey koymaniza gerek yok Atmos iletir. Ama en az 5.1.2 dedigim gibi. Sadece 5.1 ile 10 sene onceki Avryi de alsaniz dn1080 de alsaniz ayni sesi duyarsiniz. Tavanda veya height hoparlor olmadigi surece Avrde bos bir Atmos yazisi gorunur sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 2 Mart 2020; 16:39:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Oncelikle 75" tv yerine o butcelerde olacagini dusundugum Lg 65" B9 ya da C9 oneririm. Bu saatten sonra led ekranlardan kurtarin kendinizi Oledlere gecin. Yanma yapisma derdi yok artik korkunuz o ise. Avr sony diye tv sony olmali diye bir sey yok. Herhangi bir avantajiniz olmayacak. Artik her tv akilli. Her avr de akilli. Onlari dert etmeyin. O paralara cikiyorsaniz tvde sektorun lideri net olarak Lg Oled. Benim TV Lg Oled, Avr Dn1080. Birbirleriyle dans ediyorlar oyle diyeyim. Sony'nin Oledleri de var ama onlar da oled panelleri LG'den aliyorlar yani ayni goruntu ama cok daha pahalilar.

Ikinci olarak. Tavanda hoparlorunuz yoksa Atmos bir isinize yaramaz. Atmos kanal temelli degil object based yani obje temelli bir ses teknolojisi. Ucak gecer helikopter ucar yagmur yagar. Ses tam olarak neredeyse tam olarak oradan verir. O yuzden tavanda hoparlor yoksa Atmos da gecersiz kalacak. Yani en az 5.1.2 dizilim gerekir. Yukaridan carptirma seklinde de onermem yazik oluyor Atmosa. Ciddi ciddi tavana girisip o hoparlorleri monteleyeceksiniz bu Atmosu tam eksiksiz istiyorsaniz. Atmosun baska bir artisi yok zaten. Ses kalitesi filan atmosla ilgili seyler degil onlar. Atmos muhtesem bir object based ses cozumu ama tavana o hoparloru istiyor hakli olarak.

Ucuncu olarak. Tv'de earc oldugu surece araya bir sey koymaniza gerek yok Atmos iletir. Ama en az 5.1.2 dedigim gibi. Sadece 5.1 ile 10 sene onceki Avryi de alsaniz dn1080 de alsaniz ayni sesi duyarsiniz. Tavanda veya height hoparlor olmadigi surece Avrde bos bir Atmos yazisi gorunur sadece.

Alıntıları Göster
    Hocam nasıl yanma derdi yok oledlerde. Tv bölümünde deli gibi bununla ilgili şikayetler iadeler var. Bu korkudan led alan cok kisi var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

Hocam nasıl yanma derdi yok oledlerde. Tv bölümünde deli gibi bununla ilgili şikayetler iadeler var. Bu korkudan led alan cok kisi var.

Alıntıları Göster
    2019 serisinde ben burn in yasayan birini gormedim. Bahsettiiniz konuyu takip etmiyorum ama sorun yasayanlar daha onceki yil cikan modeller kullaniyor olabilir mi?

Sahsen kasim 2019'dan beri Oled kullanicisiyim ve almadan once yerli yabanci cok kullanan goruslerini okudum. 2019 modelde burn in yasayan kimseye rastlamadim.

Ikinci olarak ben ulkemizdeki yorumlara hic guvenmezdim. Samsung bu ulkede cok ciddi algi yonetimi yapiyor.

Ve de sunu eklemek isterim. Lg 2019 modellerde Pixel refresher, screen shift ve auto logo luminance ozelliklerini ekledi. Bunlardan bazilarini belki de hepsini bir onceki sene modellerine de update ile ekledi diye biliyorum.

Bu ozellikler nedir dersek,

Logo luminance: Ekranda sabit duran ne varsa otomatik olarak o noktadaki piksellerin isigini kisiyor.
    Pixel refresher: Her 4 saatlik kullanimda bir, Tv yi kapattiginizda tv kendine piksel yenilemesi yapiyor. Bakima aliyor kendini.
    Screen shift: Belli bir surede bir ekrandaki tum goruntuyu her tarafa birer piksel kaydiriyor. Biz bunu Tvyi monitor olarak kullanmadikca farketmiyoruz bile. Malum birer piksel sadece.

Su ozelliklerde burn in olmasi imkansiz diyebilirim. Her onlemi almis LG. Kendim de hepsini acik tutuyorum kullaniyorum.

Acaba diger konu dediginiz konuda bahsettiginiz arkadaslar bunlarin hepsini kapatti da bilincsiz mi kullaniyorlar tvleri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 2 Mart 2020; 17:19:21 >

• Ve de bu konuda otorite kabul edilen digital trends, rtings ve hdtvtest gruplari burn in icin hep update yayinliyorlar. Hatta ki hdtvtest daha gecen gunlerde 24 saatlik kesintisiz C9 testi yapti. Ekranda 24 saat boyunca fortnite oynandi.

Sonuc sifir burn in.

Tabii siz de bu bloglar da lg algisi yapiyor olabilir diye dusunuyor olabilirsiniz ama bu siteler cok koklu saygideger siteler. Ve de hepsini mi lg satin aldi cunku bir tane bile burn in vakasi gostermediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 2 Mart 2020; 17:25:56 >
  • Dante kullanıcısına yanıt
    Üstad Dolby digital+ yazıyor bir türlü atmosu göremedim dediklerinizi uyguladım ama yok video indirdim atmos avr de yazdı atmos eyvallah yinede size çok teşekkür ederim cevap larimiz ve bilgileriniz paylastiniz sağolasın

• quote:

Üstad Dolby digital+ yazıyor bir türlü atmosu göremedim dediklerinizi uyguladım ama yok video indirdim atmos avr de yazdı atmos eyvallah yinede size çok teşekkür ederim cevap larimiz ve bilgileriniz paylastiniz sağolasın
    Peki dizi/film sayfasina girdiginuzde o tanitim ekraninda yani, Dolby atmos logosu var mi? Su fotografini attigim kisimda.
    SONY STR-DN 1080 7.2 ATMOS DTS-X ..KULLANANLAR VE PAYLAŞIM BAŞLIĞI

• quote:

O tanitim ekraninda Dolby D + basliyor su sekilde

Ama sonra izlemeye basla dediginizde

Bu sekle donmesi gerek.

• Evet aynen atmos a geçmiyor üstad neyse uğraşıyor um artık bulcaz bir yolunu üstad bu arada müzik güzel olmaz falan dediler mu avr de stereo performans bana süper geldi klipsch f28 kolonlar müthiş birde flac ve DTS müzikleri denedim süper

• quote:

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hocam bayağı yardımcı oldunuz.

Son olarak, %99 film izlenecek bir dizilim için str 1080 ile 790 arasında ne kadar fark olur acaba? Bir haftadır neredeyse araştırma yapıyorum, beynim yandı sanırım. Genelde film konusunda çok farkları olmadığı ama str dn 1080 in müzik konusunda 790dan çok daha iyi olduğu söyleniyor ki bu da benim için aşırı önemsiz. Müzik dinlemiyoruz.

• dış kapının iç mandalı kullanıcısına yanıt
    Sony 1080 o fiyat skalasında iyi bir avr. Tel dezavantajı bana göre front pre out çıkışı olmaması. Ama müzikle alakalı bir beklentiniz olmadığı için sisteme sonradan bir stereo amfi ekleme durumunuz olmayacağı için sizin için bir eksi olmaz.

Bunun dışında tavan hoparlörü olmadan atmos yazısını göremezsiniz. Fakat earc sayesinde tv’nin usb girişinden oynattığınız dts-hd, dolby true hd gibi ses formatlarını amfiden tam olarak alabilirsiniz. Yani ekstra bir medya oynatıcıya gereksiniminiz olmaz.

• Dante kullanıcısına yanıt
    Hayır orda görünmüyor Netflix aradım full hd. Abonelik bir türlü ayarliyamadim

• quote:

Son olarak, %99 film izlenecek bir dizilim için str 1080 ile 790 arasında ne kadar fark olur acaba? Bir haftadır neredeyse araştırma yapıyorum, beynim yandı sanırım. Genelde film konusunda çok farkları olmadığı ama str dn 1080 in müzik konusunda 790dan çok daha iyi olduğu söyleniyor ki bu da benim için aşırı önemsiz. Müzik dinlemiyoruz.

Alıntıları Göster
    Tork ve detay anlaminda dn 1080 kesinlikle sinemada cok daha basarili. Tereddut etmeden 1080 alin. Kirpilmis modellere ben bakmazdim sahsen. Koca koca focal cobaltlari hic zorlanmadan subwoofer olmadan surup muhtesem deneyim yasadik 1080 ile

• quote:

Ve de bu konuda otorite kabul edilen digital trends, rtings ve hdtvtest gruplari burn in icin hep update yayinliyorlar. Hatta ki hdtvtest daha gecen gunlerde 24 saatlik kesintisiz C9 testi yapti. Ekranda 24 saat boyunca fortnite oynandi.

Sonuc sifir burn in.

Tabii siz de bu bloglar da lg algisi yapiyor olabilir diye dusunuyor olabilirsiniz ama bu siteler cok koklu saygideger siteler. Ve de hepsini mi lg satin aldi cunku bir tane bile burn in vakasi gostermediler.
    Hocam tv bolumunu bir goz atin beni cok korkuttu acikcasi bu oledler. Oraya dikkat et buraya dikkat et vs kabus gormektense uyumamayi tercih ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

Hocam tv bolumunu bir goz atin beni cok korkuttu acikcasi bu oledler. Oraya dikkat et buraya dikkat et vs kabus gormektense uyumamayi tercih ediyorum

Alıntıları Göster
    Samimi olarak iciniz rahat etsin diyorum tabii ne kadar guvenilir gelir size bilmiyorum ama ben asla elektronik cihaz almadan once ulkemizdeki yorumlari arastirmam. Bu ulkede Q90 gibi 10 seneyi geckin led teknolojisinin oled'den iyi oldugunu soyleyen insanlar var. Donanimhaberin roportaj adi altinda samsung calisaniyla qled vs. Oled reklami var. Calisanin utanmadan qled cok daha iyi soylemleri var.

Bu ulkede neyi ciddiye alalim? :)

Burn in birkac senelik modellerde evet vardi. Evet rtings de esegi saglam kaziga baglayip 2019 oledlerde de speclerde burn in riski yuzde 0 diyemiyor, cunku Oled. Ama dedigim gibi 2019 modellerde buyuk stress testlerine ragmen henuz gorulmedi. Almadan cok arastirdim yoksa 9 bin liralari kolay kazanmiyoruz ben de almazdim. Ama sunu soyleyeyim icim cok rahat sekilde aldim. Ha 1 sene sonra 2 sene sonra burn in cikar mi cikmaz mi tabii kimse bilemez ama Lg bu konuda tvyi bir cok ozellikle donatmis ve onune gecememis olsalar piyasaya surmezlerdi. Cunku ulkemizde bir yere kadar ama dunya genelinde LG 2019 oledler peynir ekmek gibi gidiyor ve buyuk begeniyle kullaniliyor.

HDTVTestyoutube
    How Game Mode Affects Picture Quality + 24-Hour OLED Burn-In Test with Fortnite
    https://www.youtube.com/watch?v=ZmT8yvopMLg&feature=youtu.be

Su testlerde Q90'in oyun modunda ne kadar kotu oldugunu gorebilirsiniz ornegin. Devaminda ise 24 saatlik C9 burn in testi var.

• quote:

Alıntıları Göster
    Butce cok onemliyse dh790'a dusmek yerine dn1080 ile hemen hemen ayni ozelliklerdeki Yamaha Rx v585'e bakabilirsiniz. Dn1080 alacagim donemlerde V585 fiyatini 3400'e dikmen muzikte buldum. Ama yeni parti gelecek fiyatlar artacak demislerdi. 3400 ile dn1080den 600-700 lira ucuz oluyordu.

790 vs 1080 ise illaki 1080 donanimi daha kaliteli bilesenlerden olusuyordur. Tork olarak zaten belli 1080 guclu. Ek olarak dsp'ler ve benzeri unitelerde kalite farki olabilir. Aradaki fiyat farki az degil cunku. Bu etmenler de hoparlorleri ne kadar iyi surecegini ne kadar guclu ses verecegini etkileyecektir. Filmlerde guclu "punchy" sesler cok onemli. O yuzden 1080 olmazsa v585e yonelin.

1080 vs 790 linki birakayim ek olarak:

https://www.zkelectronics.com/compare/sony-str-dh790/usa,-canada-and-taiwan/sony-str-dn1080/usa-and-canada/

Earc karsilastirmasi eksik kalmis dn1080 de yok gorunuyor bu yanlis. Update ile geldi.

• quote:

Hayır orda görünmüyor Netflix aradım full hd. Abonelik bir türlü ayarliyamadim
    Logo gorunmuyorsa sorun burada. Logo gorunmeli ilk olarak. Sorun avr baglantinizla alakali degil gibi geliyor bana. Tv ile avr baglantisini kaldirin bakalim. Netflixi tek basina tvden acip bakin o logolar gelecek mi. Yoksa uyeliginiz 4k degil demektir.

Veya netflix ayarlarindan stream kalitenize bakin. Auto veya 4k secili olmali. Bir ihtimal Netflix internet baglantinizi yetersiz goruyorsa ses kalitesini Atmosa cikartmiyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Mart 2020; 10:35:56 >
  • Merhaba arkadaşlar. Bende elimde bulunan Pioneer vsx923 avr yi değiştirme düşüncesindeyim. Dolby atmos olan bir avr almak istiyorum ancak cihazların fiyatları da epey yüksek.
    Dolby atmos gibi bir formatı destekleyen ve alınabilecek uygun bir avr Sony dn 1080 gibi ancak ses açısından acaba değiştirmek nasıl bir etki yaratır onu da düşünüyorum. Kaynak olarak Netfilix ve Bluray filim kullanıyorum.
    Bu konuda görüşlerinizi de alabilir miyim.
    Sistemim:
    Görüntü: LG Tv
    LG Projeksiyon
    Mi tv box s
    Center: Bose VCS 10
    Ön: Focal.JMLab Chorus 716S
    Arkalar: Focal Chorus 800 V 2 adet
    Focal Chorus 700 V 2 adet
    Subwofer: Harman Kordon Ts 11
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusunur71

Merhaba arkadaşlar. Bende elimde bulunan Pioneer vsx923 avr yi değiştirme düşüncesindeyim. Dolby atmos olan bir avr almak istiyorum ancak cihazların fiyatları da epey yüksek.
    Dolby atmos gibi bir formatı destekleyen ve alınabilecek uygun bir avr Sony dn 1080 gibi ancak ses açısından acaba değiştirmek nasıl bir etki yaratır onu da düşünüyorum. Kaynak olarak Netfilix ve Bluray filim kullanıyorum.
    Bu konuda görüşlerinizi de alabilir miyim.
    Sistemim:
    Görüntü: LG Tv
    LG Projeksiyon
    Mi tv box s
    Center: Bose VCS 10
    Ön: Focal.JMLab Chorus 716S
    Arkalar: Focal Chorus 800 V 2 adet
    Focal Chorus 700 V 2 adet
    Subwofer: Harman Kordon Ts 11
    923 kullanmış biri olarak çok daha detaylı ses alacağının garantisini verebilirim. sony bu işte gerçekten çok başarılı,kullanmadan bunu insanlara anlatmak çok zor, ön yargıyı yıkmak kolay değil. sisteminde uygun,, atmos için 2 hop. alırsan çok keyifli anlar yaşarsın..

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.