|
Merhaba, Bende Sony STR-DH790 7.2 ev sinema sistemi amfisi ile Sony SS-CS3 kule, Sony SS-CS10 merkez (Sony SS-CS8 Türkiye'de maalesef yok), Sony SS-H77 (Eski Japon Sony FH-B70CD hoparlörü, Sony SS-CS5 Türkiye'de maalesef yok), Sony SS-CSE atmos ve SA-CS9 Subwoofer hoparlörler mevcut. Ev sinema sistemi olarak site apartmanında oturan biri için yeterli ve çok memnunum. Bunun dışında Sony STR-DH190 2.0 kanal stereo amfi de aldım. Aslında STR-DH790'ı 2 kanal ya da A.F.D. özelliği ile 2+1 kanal olarak da dinleyip gayet zevk alıyordum. Ancak stereo işi stereo amfinin dedim ve aldım. İyi mi yaptım bilmiyorum, fark etti mi, aynı hoparlörü dinleyemediğim için yine bilmiyorum. Neyse sonuç olarak elimde Sony SS-D305S eski bir 3 yollu Japon hoparlör vardı, şimdilik ona bağladım ve dinliyorum. Ama ses berrak ve SS-CS3 gibi hoş, güzel gelmiyor. Zaten bu stereo amfi için de Sony SS-CS3 kule hoparlör tavsiye ediliyor. İyi güzel ama subwoofer olmayınca SS-CS3 kuleler bana bass'sız cılız geliyor, ya da subwoofer'a kulağım alıştı, belki de ondan öyle geliyor. Bir çift güzel stereo hoparlör istiyorum. Sadece müzik dinleyeceğim. Bütçe kısıtlı 5.000-10.000 TL arası tatminkar ve uyumlu bir şey istiyorum. Müzik için 2.0 stereo dinlemek doğru deniyor, nitekim de öyle ama subwoofer tamamlıyor aslında. Bir ara Dali Lektor 8 dinlemiş ve bass olarak yeterli bulmuştum. Bu ayarda bir hoparlör de olabilir. Tavsiyeleriniz ne olur? Sony STR-DH190 > 6-16 Ohm ve 8 Ohm'da 2x100 watt güç vermektedir. NOT: Spektrum analiz ekolayzer sevdiğim için cihaza bir de Technics SH-GE90 DSP ekolayzer bağladım. Bunun için de yorum rica ederim. Teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astro1976 -- 30 Ekim 2021; 2:34:23 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı