Şimdi Ara

Sony STR-DH190 için stereo hoparlör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Bende Sony STR-DH790 7.2 ev sinema sistemi amfisi ile Sony SS-CS3 kule, Sony SS-CS10 merkez (Sony SS-CS8 Türkiye'de maalesef yok), Sony SS-H77 (Eski Japon Sony FH-B70CD hoparlörü, Sony SS-CS5 Türkiye'de maalesef yok), Sony SS-CSE atmos ve SA-CS9 Subwoofer hoparlörler mevcut. Ev sinema sistemi olarak site apartmanında oturan biri için yeterli ve çok memnunum.


    Bunun dışında Sony STR-DH190 2.0 kanal stereo amfi de aldım. Aslında STR-DH790'ı 2 kanal ya da A.F.D. özelliği ile 2+1 kanal olarak da dinleyip gayet zevk alıyordum. Ancak stereo işi stereo amfinin dedim ve aldım. İyi mi yaptım bilmiyorum, fark etti mi, aynı hoparlörü dinleyemediğim için yine bilmiyorum.


    Neyse sonuç olarak elimde Sony SS-D305S eski bir 3 yollu Japon hoparlör vardı, şimdilik ona bağladım ve dinliyorum. Ama ses berrak ve SS-CS3 gibi hoş, güzel gelmiyor. Zaten bu stereo amfi için de Sony SS-CS3 kule hoparlör tavsiye ediliyor. İyi güzel ama subwoofer olmayınca SS-CS3 kuleler bana bass'sız cılız geliyor, ya da subwoofer'a kulağım alıştı, belki de ondan öyle geliyor. Bir çift güzel stereo hoparlör istiyorum. Sadece müzik dinleyeceğim. Bütçe kısıtlı 5.000-10.000 TL arası tatminkar ve uyumlu bir şey istiyorum. Müzik için 2.0 stereo dinlemek doğru deniyor, nitekim de öyle ama subwoofer tamamlıyor aslında. Bir ara Dali Lektor 8 dinlemiş ve bass olarak yeterli bulmuştum. Bu ayarda bir hoparlör de olabilir. Tavsiyeleriniz ne olur?


    Sony STR-DH190 > 6-16 Ohm ve 8 Ohm'da 2x100 watt güç vermektedir.


    NOT: Spektrum analiz ekolayzer sevdiğim için cihaza bir de Technics SH-GE90 DSP ekolayzer bağladım. Bunun için de yorum rica ederim.


    Teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astro1976 -- 30 Ekim 2021; 2:34:23 >







  • Merhaba, Şu an o fiyatlara alabileceğiniz en iyi hoparlörler Monitor Audio RX6/RX8 serisi veya Dali İkon 6'lardır. Kendim Sony STR-DH590 AVR'de Monitor Audio kullanıyorum. Çok memnunum.

  • abacus kullanıcısına yanıt

    Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak bahsettiğiniz hoparlörleri ancak ikinci el bulma şansım olabiliyor. Güncel piyasada bulunabilen hoparlör öneriniz olur mu? Mesela pahalı ama Yamaha NS-555 hatta daha pahalı Yamaha NS-777 gibi.

  • Güncel Piyasayı takip etmiyorum uzun zamandır. Yine bu firmaların giriş seviyesi kulelerine bakabilirsin. Yamaha'nın bahsettiğiniz hoparlörlerini çok beğenmiyorum. Bir de artık çok eski tasarımlar. Önerdiğim hoparlörlerde eski ancak zamanına göre iyi hoparlörlerdir.

  • BAna göre güzel raf tipi hoparlör ile de güzel ses alırsınız. Mesela youtube da sizin avr ile sürülen tempus 33'lerin demo'ları var. Dinlediğinizde ses kalitesi sizi şaşırtacaktır. Kulağınız subwoofera alıştığı için büyük boyutlu sürücülü kule hoparlörlerin bas sürücülerini harekete geçirecek yapıda avr'niz olmazsa istediğiniz sesi alamazsınız. Mesela kule tipi olan ancak küçük sürücülü şu anda kef q550'ler uygun fiyatlı. Stereo'da düşük seste yumaşaklık ve kulağı okşayan bas tiz dağılımı için devasa hoparlörlere gerek yok.


    Saygılarımla.

  • Birçok sitede 2020-2021-2022 olsun en iyi kule hoparlör listelerinde ilk 10, ilk 5 ve hatta ilk sırada Sony SS-CS3 (bendeki) kule hoparlörü görmekteyim. Aynı hoparlörden bir çift daha almak istiyorum ama maalesef Türkiye'ye uzun zamandır gelmiyor. Bass olarak cılız, ama isteyen SA-CS9 sub da endirekt bağlayabilir. Gerçekten fiyat performans canavarı. Klipsch vs 10 binlerce lira vermeye değecek kadar kulağınıza farkı yansıtıyor mu? Asla! Fiyat farkı gerçekten çok çok gereksiz ve malzemenin farklı olması bile aynı sesleri yüksek seviyede alabiliyorken çok çok gereksiz. Kulağımız iyi olabilir, sesleri almak isteyebiliriz. Ancak şu unutuluyor. Nasıl insan sesinin duyabileceği ses frekansları sınırlı ve her hoparlör ve sürücünün verdiği frekanslar da sınırlı ise insandan insana değişen algı, kulak frekans aralığı ve doğuştan yeteneği de farklı olabilmektedir. Kişiden kişiye değişmesinin sebebi de budur. Yine de herkes dinleyerek karar vermeli...





  • amfinizde volume değeri kaça gelince ses almaya başlıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astro1976 kullanıcısına yanıt

    Zamanında bu hop setinin 1,500tl gibi rakamlarda ilen almadığıma sizin yazınızı görünce tekrardan pişmanlığım yeşerdi :( Bendeki avr de sony güzelde uyum sağlardı. Neyse kısmet diyelim... Sony her halde artık avr ve hop işini bıraktı gibi... Hoş bırakmasa ne olur bizdeki fiyatları malum. Mevcut sistemim den de gayet memnunum bu arada.

  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Pandemiyle beraber Sony artık çok nadir gelmeye başladı. Amerika'dan hoparlör temin edebiliyorsunuz ama ne Türkiye'de ne de Avrupa'da Sony hoparlör artık bulunmuyor. Sebebini bilmiyorum. Sony sadece Türkiye'den telefonlarını çekmişti. Bunun dışında her ne kadar fiyatlar uçsa da fiyat performans olarak mesela SS-CS serisi bir harikadır. Dali ve Klipsch fiyatlarını görünce bana hak verirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astro1976 -- 5 Haziran 2022; 13:14:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • astro1976 kullanıcısına yanıt
    Biliyorum ve hak veriyorum size anlıyorum... Bende de magnat ve Sony ver işte. Gözüm gibi bakıyorum:) artık bu devirde eldekini korumak gerekiyor. Öyle bir zamana girdik. Her şey uçtu gitti...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Ne kadar güzel ve doğru söylemişsiniz. Maalesef devir eldekini koruma devri. Araç satsanız alamazsınız, hoparlör de satılmaması gerek... Almak gerçekten çok zor... ;(

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.