Şimdi Ara

üstadlardan 'SONY SA-W505' aktif subwoofer için yorumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili üstadlarım, aşağıda resmi görülen ve teknik özellikleri yazan, aktif subwoofer'ı kullanan, dinleyen yani kısaca bilgisi olan, üstadların cihaz hakkında yorum yapmasını rica ediyorum. Şimdiden yorum yapan bütün üstadlara teşekkür ederim.


     üstadlardan 'SONY SA-W505' aktif subwoofer için yorumlar



  • teknik özellikler

     üstadlardan 'SONY SA-W505' aktif subwoofer için yorumlar
  • dinlemedim ama 50hz inen 20cm göbekli bir subwoofer ... ne kadar iyi olur bilemiyorum
  • 8" çapında bir sürücü ve inebildiği en düşük frekans 50hz Pek iyi bir değer değil ama dinlemediğim için net bir şey söylüyemiyeceğim. Yine de çok iyi olacağını sanmam çünkü inebildiği frekans gerçekten kötü.
  • valla benim kullandığım sub 16hz'e iniyor ... bence işine yaramaz bu cihaz ...

    pioneer sw-250 al bundan kat kat daha iyi ...
  • @technician77 dostum konu ile ilgisi yok ama soramadan edemeyeceğim subwoofer ının markası ve modeli nedir acaba?
  • 300mm MAGNAT

    quote:

    Orjinalden alıntı: venom800

    @technician77 dostum konu ile ilgisi yok ama soramadan edemeyeceğim subwoofer ının markası ve modeli nedir acaba?
  • Hocam o işte bir hata var. 16Hz çok çok düşük bi frekans ve onu dinlemekde ciddi ciddi bir iş. Çok kaliteli bir kabinin olmalı ayrıca çok kaliteli bir amplifikatörün. Uluslararası forumlarda 18Hz dinleyen herifler göbek atıyor, millete şampanya ısmarlıyor.. 16Hz ütopik bi rakam!
  • Pardon geri aldım sözümü. Senin alet Sub300A ise eğer; doğru 16Hz veriyor ama bass prosesörlü amplisi var yani düşük frekanslarda (50hz altı) bass boosting yapıyor. Zaten o yüzden RMS gücü 100W. Normalde 100W skalası için 20-25cm çapında wooferler seçilir. 30cm peak bas değerlerdeki 8-12dB ekstra amplifkasyon için seçilmiş.
  • eyvallah dostum ...

    ben tv de haberleri izlerken bile korkuyorum uğultudan

    quote:

    Orjinalden alıntı: drhardware

    Pardon geri aldım sözümü. Senin alet Sub300A ise eğer; doğru 16Hz veriyor ama bass prosesörlü amplisi var yani düşük frekanslarda (50hz altı) bass boosting yapıyor. Zaten o yüzden RMS gücü 100W. Normalde 100W skalası için 20-25cm çapında wooferler seçilir. 30cm peak bas değerlerdeki 8-12dB ekstra amplifkasyon için seçilmiş.
  • Osuruk sesi gök gürültüsü gibi gelir netekim...
  • hiç sorma valla


    quote:

    Orjinalden alıntı: drhardware

    Osuruk sesi gök gürültüsü gibi gelir netekim...

  • arkadaşlar, bi kıyak geçinde, şu "hz, ohm, db" gibi terimlerin açılımını ve ne işe yaradığını falan söyleseniz, hani bi sevaba girersiniz yaaa. ben subwoofer alıcam, ama nelere dikkat etmeliyim çok merak ediyorum, ve öğrenmek istiyorum.

    şimdiden çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahattintopaloglu -- 26 Ekim 2006; 12:43:58 >
  • ewet üstadlar.........


  • dostum bendede 100 watt 50 hz sony sub var modelini unuttum ama çok benziyor 20 cm hop'ü uzak dur odun gibi bas ses veriyor,arkadaşımda bose sub'ı var her dinlediğimde eve gidip camda atasım geliyor o yüzden aman diyimm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blackeagle76

    dostum bendede 100 watt 50 hz sony sub var modelini unuttum ama çok benziyor 20 cm hop'ü uzak dur odun gibi bas ses veriyor,arkadaşımda bose sub'ı var her dinlediğimde eve gidip camda atasım geliyor o yüzden aman diyimm


    Ek olarak bose o sesi 13 cm gibi kucuk bir hoparlorden elde ediyor.
  • subwoofer alırken öncelikle kaliteli malzeme,kaliteli işçilik ve marka ön plana çıkar ... tabiki ürünün teknik olarak özellikleride çok çok önemlidir ...

    ağır olması büyük bir avantaj dır her zaman ... hz leri düşük olması ve sürücüsünün büyük olması önemli ...
  • Konuyu hortlatayım dedim Bu işten hiç anlamadığı halde yorum yapanlar sanırım artık çok şey öğrenmiştir.

    Yukarı da belirtildiği gibi 19 kilo ağırlığında Sony SA-W505 Reproduction frequency range 20Hz - 150 Hz bu frekans aralındaki sesleri verebiliyor anlamı taşıyor. Sanırım özelliklerini okumaya kimse sabretmeden yazdı. High frequency cut-off 50Hz - 150Hz bir elektronik filtredir. 50Hz e ayarlarsanız 50Hz in altındaki sesleri 80Hz e ayarlarsanız 80Hz'in altındaki sesleri duyarsınız. Bazı ürünlerde bu 50Hz - 200Hz arasıdır. Ne kadar büyük o kadar iyi diyenler var, büyük olunca iyidir diyen yanılır. 30cm ve üstünde de son derece kötü ürünler üretilmektedir.

    Yukarıda bazılarının yazdığı gibi bu ürünün frekans aralığı 50Hz -150Hz arası değil 20Hz -150Hz arasıdır. Her zaman üzüldüğüm anlayandan çok anlamayanın yazmasıdır. Dilerim bu açık 2018 de biraz olsun kapanmıştır. Milyonlarca insan henüz sub seçimi yapmayı ve ayarlamayı hala bilmemektedir.

    Europe and other countries 220 - 230V, 50/60Hz Bu bilginin hoparlörün frekans aralığıyla ilgisi yok, alternatif akımla ilgisi var.. 220 V AC 50Hz Kolaylıklar dilerim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.