Şimdi Ara

Sony SLT A58 Almayı düşünüyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
11.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üstadlar uzun zamandır Profesyonel makine alıp almama konusunda kararsızdım ve artık sona yaklaşıyor gibiyim. Araştırıyorum araştırdıkça da kafam karışıyor:) Canon 600D olarak araştırmalarıma başladım fakat son zamanlarda Sony SLT-A58 modelini de çok beğendim. Yalnız fotoğrafium'da Sony A58K 1600 TL iken Sony A57K 2200TL civarıydı sanırım. A58 daha yeni bir model değil mi neden arada bu kadar fiyat farkı var acaba önce bu konuda bir fikir edinmek istiyorum. Sonrasında ise merak ettiğim konulardan biri de lens konusu. Makine ile birlikte 18-55 kit lens geliyor. Ben bunun yanına 55-200 veya 70-300 lens almayı düşünüyorum. Mantıklı bir karar vermiş olurmuyum sizce? Ve hangisini almamı önerirsiniz? Genelde manzara resimleri çekmeyi düşünüyorum fakat makro çekimlere de bir hayli özeniyorum. Makro için hangi lensi almalıyım veya bu lensler işimi görürmü? Manzara çekerken bazen deniz veya şelale resmi çekeceğim ancak güneş altında bazen F değerini büyütüp süreyi uzatmak gerekebiliyor diye öğrendik hep fakat lenslerin üzerine baktığımda f değerleri 5.6 ya kadar büyüyor sanırım. Bu durumda filtre ile mi güneş altında bu sorunun üstesinden gelebiliyoruz? Çok soru sordum ama kusura bakmayın aydınlatırsanız sevinirim:)







  • Makro için Tamron 90mm 2.8 lensi öneririm, bence f/p olarak iyi. Forumda SONY konusunda kullanıp memnun olan arkadaşlar var

    Manzara fotoğrafında bahsettiğin şey diyaframı küçültmek sanırım(f'i sayısal olarak büyütmek oluyor), diyaframı da kıstıkça sensöre düşen ışık azalacak bunun sonucu olarak enstantene değerini(makinanın ışık alma süresi)ni arttıracaksın. Fazla arttırırsan elde titreme olur fotoğrafa yansır, tripod ile bu sorunu çözelbilrsin. Filtreler ise kullanım amacına göre ayrılıyor tek bir filtre yok
  • Hocam evet demek istediğim deniz veya şelalenin uzun pozlamasini çekmek icin örneğin 5" gibi bir degere getirdiğimizde ışık cok yüksek olacağından f degerini büyütmek gerekecek. Elimdeki sx150 ile bunu yapmaya çalıştığımda makine f/8 degerine kadar cikabildiginden bana yetmiyor dolayısıyla öğlen vakti uzun pozlama yapamıyorum. Bunun önüne gecmek icin f degeri daha da büyüyen bir lens mı almak gerekiyor yoksa filtreler yardımıyla bunu asabilirmiyim? Bunu merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouz77

    Hocam evet demek istediğim deniz veya şelalenin uzun pozlamasini çekmek icin örneğin 5" gibi bir degere getirdiğimizde ışık cok yüksek olacağından f degerini büyütmek gerekecek. Elimdeki sx150 ile bunu yapmaya çalıştığımda makine f/8 degerine kadar cikabildiginden bana yetmiyor dolayısıyla öğlen vakti uzun pozlama yapamıyorum. Bunun önüne gecmek icin f degeri daha da büyüyen bir lens mı almak gerekiyor yoksa filtreler yardımıyla bunu asabilirmiyim? Bunu merak ediyorum

    Anladım, bahsettiğin iş için ND filtre kullanabilirsin, işini görür fazlasıyla;

    bknz:http://blog.fotografium.com/nf-filtre-kullanilmali/

    + olarak diyafram 8'in üstüne de çıkar dslr'larda(sayısal değer olarak). Ben en son f25 vardı diye hatırlıyorum benim 18-105te. Tabi uç değerler performansı fazlasıyla düşürür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 6 Mayıs 2013; 18:59:20 >




  • Araştırdıkça kafam karışıyor çelişkiye düşüyorum yahu son olarak şu sorularımı aydınlatırmısınız:)
    1)Canon 650D+18-55IS II=1400 TL (N11)
    2)Nikon D5100+18-55 VR Kit=1250 TL (N11)
    3)Canon 600D+18-55IS II=1300 TL (N11)
    4)Sony A58+18-55Lens+55-200 veya 75-300 Lens=1500TL (Amerika)
    Sizce hangisini almak mantıklı arkadaşlar? Sony'i alırsam bu setten başka herhangi bir lens almadan beni bir hayli götürürmü? Sony için hangi lens paketini almak mantıklıdır? Bir de merak ettiğim ABD'den alınan Sony'nin Türkçe menüsü varmıdır?
  • A57 ile arasında neden bu kadar fark var???
  • A58 daha yeni bir model olmasına rağmen a57 daha üstün ozelliklerdeymis. A58,A57'nin kırpilmis haliymis hocam. Araştırmalarım sonucu bunları öğrendim:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouz77

    Araştırdıkça kafam karışıyor çelişkiye düşüyorum yahu son olarak şu sorularımı aydınlatırmısınız:)
    1)Canon 650D+18-55IS II=1400 TL (N11)
    2)Nikon D5100+18-55 VR Kit=1250 TL (N11)
    3)Canon 600D+18-55IS II=1300 TL (N11)
    4)Sony A58+18-55Lens+55-200 veya 75-300 Lens=1500TL (Amerika)
    Sizce hangisini almak mantıklı arkadaşlar? Sony'i alırsam bu setten başka herhangi bir lens almadan beni bir hayli götürürmü? Sony için hangi lens paketini almak mantıklıdır? Bir de merak ettiğim ABD'den alınan Sony'nin Türkçe menüsü varmıdır?

    Türkçe menü olmayacak, İngilizceniz varsa pekte sorun olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouz77

    A58 daha yeni bir model olmasına rağmen a57 daha üstün ozelliklerdeymis. A58,A57'nin kırpilmis haliymis hocam. Araştırmalarım sonucu bunları öğrendim:)

    İkisi de aynı seviyede makine, birbirlerine göre A58in A57ye göre üstün özellikleri de var, kırpılmış özellikleri de var ama öne çıkan yenilikler oled vizör, yeni sensör, daha uzun pil ömrü, kırpılmış özellikler ise çekilen fotoğrafa yansımayacak özellikler
  • 2200 verip a57 almaktansa 1600 e a58 alınabir der misiniz? Ya da bu fiyata başka ne olur (sıfır olmak şartıyla)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ingilizcem iyi değildir ama ben bugüne kadar hiçbir makinamı, cep telefonumu ve hatta bilgisayarımı Türkçe ayarına getirip kullanmadım !.. Belki temelinde 1990'larda bilgisayar kullanmaya başladığımdan ve o dönemlerde Türkçe kaynak, dergi vs. tutun da herhangi bir şey bulmak çok çok zor olduğundan bu duruma alıştığım için olabilir. Photoshop'u da Türkçe kullanmam mesela. Benim bildiğim Türkçe ötesi bir dile sahip oluyorlar, insan bildiğini bile şaşırabiliyor. Fotoğraf makinasında ince detaylar hariç zaten dile ne kadar gerek var ?!
    -
    Gövdede AF motoru olması sebebi ile ben en sona Nikon'u koyardım ama fiyat olarak da en ucuzu o. Diğer yandan alacağınız 1 adet ikinci lens ile Nikon o fiyat farkını kapatacaktır!
    2'inci lensi sebebi ile A58 ilk sırada görünüyor benim için. Sonra 650D (ki 600D ile arasındaki fiyat farkı için eski model almaya değmez) bazı yönleri ile A58'den iyi olduğundan.




  • ouz77 kullanıcısına yanıt
    aynı konuda aynı çelişkileri yaşıyorum şu an.. acaba aldığın makine hakkında bilgi verebilir misin ??
  • Hocam ilk kez DLSR alacaksanız kesinlikle Sony alın derim. Ben A58 aldım ve inanılmaz memnunum. Yanına bir de Tamron 70-300 lens aldım. Çok fazla fotoğraf çekme imkanım olmadı ancak çektiğim fotoğraflarda istediğim derinliği bulduğuma inanıyorum. Sony birçok özelliği ile Canon ve Nikonun yukarıdaki modellerinden kat kat daha iyi diyebilirim. Elektronik vizor olması da benim için muhteşem kolaylık oldu. Yaptığım ayarlar anında ekranda görebiliyorumve o ayarlarda çektiğim resim aynen kaydediliyor. Aklında soru işareti varsa pm atabilirsin her türlü yardımcı olmaya çalışırım
  • ouz77 kullanıcısına yanıt
    üstad çok sağol.. kararsızdım ama karar verdim yazdıklarınla.. ilave olarak 57 mi alıyım 58 mi onuda söylesene.. parası çok sorun değil,, muhtemelen sen bu konuda daha iyi fikir sahibi olmuşsundur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by-ram -- 14 Haziran 2013; 10:20:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by-ram

    üstad çok sağol.. kararsızdım ama karar verdim yazdıklarınla.. ilave olarak 57 mi alıyım 58 mi onuda söylesene..

    Ben en son bu iki model arasında kalmıştım daha yeni bir sensöre sahip olduğu için A58 almam önerilmişti bir çok Alpha kullanıcısı tarafından. A57 daha iyi bir makine olmasına rağmen bu şekilde önerilince ben de bunu aldım ve A57'nin sahip olduğu üstün özellikleri çokta aramayacağım gibi duruyor. Kısacası A58, A37 ve A57 arasında A57'ye yakın bir model olarak biliyorum. Hangi modeli alırsan al diğerini aratmayacağından eminim;) Sony bu noktada çok kafa karıştırıcı bir makine üretmiş :) Ben haftalarca araştırdım karar veremedim sonunda A58 aldım :)
  • Merhabalar;

    yakın zaman içerisinde aldığım a58 cihazı için ilk izlenimlerim gayet olumlu. Cihazı tam olarak kullanmadım. Cihazı kullanan arkadaşlar var ise yorumlarını rica edebilir miyim?
  • arkadaşlar bende 1 ay önce a58 aldım ve su an kullanmaktayım. çektiğim fotoğraflar aslında iyi gözüküyor. ama bazen gölgelerin daha soğuk durduğunu fark ediyorum. fotoğraflarda sanki renkler sıcak çıkmıyor gibi. bu anlattıklarım akıllı mod için böyle.acaba bu konuda aynı durumu fark edenler var mıdır.
    teşekkürler
  • arkadaşlar sony a58 ile canon 600d arasında kalmıştım ama sony a 58 de bende karar kıldım. internette sony a58 ve canon 600d ile çekilmiş fotoğrafları karşılaştırmak istiyorum ama çok bir sonuç çıkmıyor.bunları tam karşılastırabılecegim bir adres bilen varmı acaba.yada elinde iki makineylede çekilmiş aynı görüntü olan.

    teşekkürler.
  • Sony slt serisi tüm makineler renkleri oldugundan soluk çekiyor. Bunu zaten herkes söylüyor ama benim acımdan cok bir problem degil bu çünkü lightroom programında sadece beyaz ayarı yaparak renkleri cok basit doygun hale getirebiliyorsunuz. Bunun icin lightroomu açtıktan sonra resmi seçip develop menüsüne gelip sag taraftaki şırınga seklinde olan araç ile resimde gercekten beyaz olduğunu bildiginiz bir yere tıklıyorsunuz. Bu kadarcik bir işlem ile renkleri canlı hale getirebilirsiniz. Sonylerin tercih edilme sebebi makinedeki titreşim engelleme özelliğidir. Bir de elektronik vizor olabilir. Bu yüzden çekilen resmin renk doygunlugunu önemsemeyin bence. 600d de guzel makinedir ancak tercihiniz a58 olmalıdır diye düşünüyorum. Alphaturk foruma uye olup orada bu konuyu gündeme getirebilirsiniz. Zira orada Canondan sony'e veya tam tersi gecen arkadaslar mevcut;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevabın için teşekkürler ouz77

    mekina özellikleri açısından güzel zaten video çekiminde sony lider marka. ben makinayı okadar detaylı kullanacağımı sanmıyorum .genelde akıllı modda kullanırım.o zamnda isterimki makine renkleri daha sıcak çeksin.mesela benim kullandığım htc one s telefonun fotoğraf özelliği süper. neredeyse fotoğrafları gerçeğinden güzel gösteriyor diyeceğim. benim makinede biraz da istediğim bu canlı resimler.

    her foto için dediğiniz programda işlem yapmak zaman alırmı bilmiyorum. mesela tatil resimleri çekiyorsunuz tabı onlar da çok oluyor. hepsine uygulamak zaman alabilir.

    canonla ilgili sormamın sebebi.bu makineler başlangıçta nikon 5100 de dahil olmak üzere tavsiye edilen makineler.bende canon ve nikon arasında tercihimi caondan yana yapmıştım. ama media markt a gitiiğimde görevli sony den bahsedince tabi oto fokus ozelliği,titreşim ve hız falan bu teknik olarak daha cazip geldi.şimdi sony kullanıyorum. bu model yeni olduğu için internette ürün incelemeleri bulunabiliyor, fakat canon 600d ile karşılaştırma sadece teknik olarak var. yani aynı sahneyi her iki makine ile çekip karşılaştırma durumu daha yok. benim merak ettiğim acaba canon 600 d de fotoğrafları soluk çekiyormu. yoksa benim thc telefonda dediğim gibi canlımı çekiyor.

    teşekkürler.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.