Şimdi Ara

Sony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
1
Favori
13.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • joven kullanıcısına yanıt
    4090 3 senemi komik bu gün 7 senelik 1080 bile her oyunu oynatır hatta 1050 ti bile oynatıyor PC başka bir mecra oyun konsolu yanlızca konsol başka bir şeye yaramıyor gereklimi bana göre değil PC herkese oyun konsolu oyundan başka birşey bilmeyenlere hitap ediyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • furkann406 F kullanıcısına yanıt
    rtx 4090 kasa dizme parasıyla rahat 5 makine ps5 cafe açılır

  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Konsollar hiçbir zaman ölü doğmadı doğmazda. Sadece sen ölü doğduğunu sanıyorsun. PC nin yüksek kartlarını görünce bu düşünceye hakim oluyorsun. Aslında öyle değil..PS4 bile şuan hala büyük kitle tarafından kullanılıyor ve hala canlı ve ölmedi. Konsolları algoritmasini anlamıyorsunuz. PC isterse bugün 8 serisi karta geçsin bu Konsolları hiçbir zaman entrerese etmez. Her zaman satar her zaman yogun rağbet görür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 10 Aralık 2023; 15:44:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt
    Aynen, ps4 çıktığında da aynı geyik dönmüştü. Ps4 ün parasına pc de aynı performansta ekran kartı alınabiliyordu ki ps5 de ilk çıktığında aynı olay oldu.
    Adamlar tek kalemde kaç milyon tane sipariş veriyor, ona göre indirim alıyor, asıl kârı oyundan alıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Olay sadece maliyet vs değil. İstediğim PC’yi alabilecek maddi imkanım var fakat Konsol her türlü daha konforlu ilk oyun oynamaya delta force, age of empires gibi oyunlarla PC’de başlamıştım senelerce PC’de oynadım, daha sonra ilk defa pc yerine ps 4 aldım, dünya varmış inanılmaz rahat bir aletti. Şimdi ps 5 kullanıyorum salonda istediğim pozisyonda istediğim gibi oynuyorum evlilikten sonra konsolun değerini daha iyi anladım eşim yanımda oturur oyunlarla ilgilenmese bile hem oyun oynayıp hem birbirimizle ilgilenebiliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turcopolo -- 10 Aralık 2023; 16:2:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birbirinin muadili değiller, imkânı olan ikisini birden almalı. Birini seçmek zorunda kalansa bütçesine ve kullanım amacına göre karar vermeli, bu kadar basit.

  • joven kullanıcısına yanıt
    Herkes en üst seviye donanım almak zorunda değilki, orta karar bir sistemle bile 5-6 sene günceli takip edebilirsiniz. Sonra birkaç güncellemeyle bir o kadar daha gidebilir, PC kurarken seçeceğiniz platform ve bileşenlere göre değişiyor bu durum. Eski oyunları ve uygulamaları her zaman çalıştırabilirsiniz, neredeyse sınırsız bir özgürlük var. PS'de ise Sony ne verirse o işte.

  • PS hiçbir zaman PC teknolojisine yetişemedi. Eski Amiga larda olduğu gibi PC den daha güçlü bir grafik birim olmasını hata AmigaOS gibi popüler bir OS'a sahip olmasını çok isterdim, olmadı. Oyun konsolundan bir adım öteye geçemedi.

    Düşük çözünürlük, düşük poligonlarla oyun yapılıyor, senaryo ve hikayeler güçlü, oyun kalitesinde oyunlar, görseller ve efektler tatmin edici. Ama detaya girince, görsel ve çözünürlük bakımından günümüz ekran kartları ve işlemcilerle yarışamaz. FPS drop konusu PS5 de olmuyor, çünkü oyunlar o donanıma göre yapılıyor. Diğer oyunlar tüm genel PC ler için yapılıyor, farklı donanımlar farklı uyumsuzluklar yapabiliyor. Günümüzde 1000 FPS veren oyunlar var PC de. Ultra kalitede 80-200 FPS.

    Ne olursa olsun, mevcut PS5 4070'in dahi üzerinde görüntü kalitesi veremez. PC nin en büyük avantajı istediğin zaman upgrade edebiliyorsun, PS de bir sonraki sürümü beklemek zorundasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 10 Aralık 2023; 16:19:44 >




  • Modülerlik her zaman üstündür. Bir kere adam akıllı bir PC topladın mı bir daha silbaştan toplamaya gerek kalmaz. Ekran kartı mı yetersiz sadece ekran kartını değiştir bitti gitti. Ya da işlemci mi darboğaz yapıyor sadece işlemciyi değiştir bitti gitti. Ama PS’de öyle mi? Cihaz eskiyor hadi değiştir içindeki GPU’yu? Yapamazsın arkadaşım. PC her türlü tokatlar. Parasının ve alacağı verimin kıymetini bilen adam bir kere PC’yi topladı mı bir daha silbaştan donanım değiştirmez. Hangisi eskidiyse modüler olarak o donanımı değiştirir yoluna devam eder. GTA VI hele bir PC’ye çıksın grafik kalitesi görün bakalım nasıl oluyor. PS5’te göremediğiniz detayları göreceksiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    Sanki görseller aynı kalitede oluyormuş gibi konuşmuşsunuz. Konsol dediğiniz pc masrafına ve karmaşasına girmeden oyun oynamak için çıkarılmış f/p cihazıdır. Çıktığından itibaren de 8-10 yıl desteklenir, optimize de edilir, doğru. Bu zamana kadar pc yanında pss almamın sebebi de koltuk konforunda oyun oynayabilmem ve exclusiveleridir. Hiçbir zaman performans, konsol tercihimde kriter olmadı çünkü ilk yıllar dışında üstün olması mümkün değil.

    Ama 4090'la PS5'i kıyaslamanız komik olmuş. Optimizasyon dediğiniz şey büyük çoğunlukla düşürülen textureların kalitesi, draw distance, obje/npc sayısı ve çözünürlük gibi direkt kaliteyi ettkileyen kırpmalarla yapılıyor. Görsel vs fps olarak konsolla PC arasında uçurum oluyor.

    Bunun en bariz örneğini GTA 6'nın çıkışında göreceksiniz. Tahminimce 30 fps'de çalışacak ya da PS'nin pro sürümünü göreceğiz.





  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt
    PS4'te çok sayıda exclusive varken, PS5'te bir elin 5 parmağını geçmez. PS5 maalesef remaster konsolu olarak yoluna devam ediyor. Üstelik konsolun yarı ömrü çoktan doldu, slim modeli çıktı ama konsol aldıracak exclusive oyun sayısı çok az hala... PS1'den beri konsol alan biri olarak, PS5'in benim açımdan hiçbir albenisi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 12 Aralık 2023; 8:42:32 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    PS4 ün ilk 3 yılına bir de PS5 in ilk 3 yılına bakmanı öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    Mesele burada cebimizden çıkacak para konsol tarafında enaz bir yedi sene donanım olarak tek kuruş harcamadan oyun oynamak pc tarafında yedi sene aynı donanımla güncel yeni çıkacak oyunları oynamak pek olası değildir.

  • Benim açımdan bu tamamen kişisel .Bir sürü konsol aldım ama hepsini geri sattım :) Pc benim için hem para kazanma aracı hem de hobi.Baştan sona toplamak bile ayrı keyif.Oyun içinde ince ayar yapmak bile benim hoşuma gidiyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexus -- 10 Aralık 2023; 17:27:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • PS canımız, seviyoruz. Hiç kimse yapmazken ilk ve senelerce bizlere Türkçe altyazı ve Türkçe dublajlı o mükemmel oyunlarının deneyimlerini yaşattılar ancak PC’nin yeri ayrı konsolun ayrı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eko35/5 kullanıcısına yanıt

    Bu arkadaş oyunlardaki NPC'ler gibi yorum yapabiliyor.   O yüzden çok dikkate almayın.

  • dünyanın en saçma ve gereksiz karşılaştırması

    KONSOL vs PC

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana platformumun olarak hem kons hem bilgisayar olduğu zamanlar vardı. Çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki sadece oyun oynamak için yeni nesil konsol en iyisi. Özellikle vaktiniz sınırlıysa. Konsolun başına oturuyorsunuz ne grafik ayarı derdi var ne driver ne güncelleme. Bilgisayarı profesyonel iş ve günlük işlerim için kullanıyorum. Oyun için bence konsol daha mantıklı.

  • PC deki gibi parası verip aldığım oyunun online kısmını ücretsiz oynarken PS de extra para vermeyi yazmayı ihmal etmişler.

    PC ile hiçbir oyun konsolu kıyaslanamaz zaten ikisininde işlevi farklı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.