Şimdi Ara

SONY FW Serisi LAPTOPLAR İÇİN XP DRİVER+FN tuşları çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
1
Favori
22.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  SONY FW Serisi LAPTOPLAR İÇİN XP DRİVER+FN tuşları çalıştırma

SONY Yeni serisi FW modellerine XP yüklemek isteyen arkadaşlar buradaki dosyalarla artık Notebooklardan

tam verim alarak kullanabilirler.

Burada verdiğim dosyaların tamamı SONY VAİO FW 11E model laptopda denenmiştir.

FW serilerinin çoğu özellikleri aynı zaten farkları blueray vb dir bu driverların %90ını diğer FW serilerinede uyar.

SONY FW 11E XP DRİVER

BÜTÜN DRİVERLARIN OLDUĞU

http://rapidshare.com/files/153624183/Sony_Vaio_Fw11E_Xp_Driver_By_Sewdali.rar

SADECE BLUETOOT DRİVERİ YOK ODA AŞAĞIDA AYRI BİR LİNKTE

http://rapidshare.com/files/150561360/Sony_Fw11E_Xp_Driver_By_SeWDaLi.rar

Bluetoot Driveri
    http://rapidshare.com/files/150929564/Sony_FW11E_Bluetoot_XP_Driver_By_SeWDali.rar

Ses Ve Bazı Kısa Yolların Çalışması İçin Gereken Yama

http://rapidshare.com/files/150809815/SONY_By_SeWDaLi.rar

FN tuşlarıyla ışık ayarını yapamıyoruz ona alternatif bir yama

http://rapidshare.com/files/150809885/FN_Tu_lar_na_Alternatif_By_SeWDaLi.rar

Hepsinin winrar şifresi: sewdali

Normal XP CDsi ile yükleme yapamazsınız SATA DRİVER Entegre edilmiş bir XP olmalı ,

Kısa yapımını anlatayım:

1-Önce buradan Sata driverlarını buradan indirin :http://rapidshare.com/files/150574517/Sata_Driver.rar bir klasöre çıkartın.

2- Xp cd'nizin içindeki bütün dosyaları D diskinde xp isimli klasöre kopyalayın.

3- Nlite programını buradan indirin ve kurun (Türkçe desteği var kurduktan sonra seçiliyor.)
    link çalışmazsa
    www.nliteos.com
    nLite - Deployment Tool for the bootable Unattended Windows installation - Download
    http://www.nliteos.com/download.html

Nliteyı çalıştırın XP nin yüklü olduğu klasörü seçin Görev seçiminden sadece SÜRÜCÜLER ve AÇILABİLİR İSO sekmesini seçin

Sürücülerden ekleye tıklayın Sata driverini açtığınız klasörü bulun iaAHCI.inf dosyasını seçin ve CD ye yazıdırın artık SATA driverlı XP Cdmiz hazır.

Uğraşmak istemeyen arkadaşlara kendimin entegre edip, kullandığım XP cdsini Nete yükledim pmden link verebilirim.

VİSTAnın hantallığı ile inanın uğraşılmaz benim XPye geçmemde en büyük etken wireless bağlantılarında sorun çıkarıyordu

bazı şifreli modemler Vista ile bağlanmada sorun yaşıyordu.

Isınma vb kesinlikle hiç yok (24 saattir açık PC download yapıyorken) sıcaklık değerleri

YENİ EKLENENLER

SONY FW 11E (21E ) vb modellerin WİN 7 (32bit) için FN tuşlarının çalışması gereken programlar bir arada

FN Tuşlarının Win 7 çalışması için gereken driverların olduğu klasör silinmiş yeniden yükledim

www.dosya.tc
    W_N7fNTU_LARI.rar dosyas�n� indir - download
    http://www.dosya.tc/down/EssztZ/W_N7fNTU_LARI.rar.html

pass:sewdali

Bütün FN tuşları ve bütün kısayollar çalışmaktadır, ayrıca en üstteki ses açma kapama vb tuşlarda çalışmaktadır ve ekranda simge uyarıları gözükmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeWD@Li -- 22 Mayıs 2011; 21:57:57 >

Milletimin Kanını Emen Vampirlerin Kalbine Kazık Çakacak Kadar Cesur Olalım...

• helal olsun...

bir de vaionun orjinalinde gelen programları yüklersen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuhenesya -- 4 Ekim 2008; 22:12:47 >

Orjinalden alıntı: yuhenesya

helal olsun...

bir de vaionun orjinalinde gelen programları yüklersen sevinirim.

Önemli değil hocam bluetoot driverinida buldum şuan bluetootda çalışıyor ilk mesajıma ekliyorum

• peki bu pil sorununu nasıl hallettin hocam ben vistayı saf haliyle kurdum şimdi ikide bir pil hatası veriyor ardından bekleme moduna geçiyor. sanırım vistaya pili tanıtmak için yazılım yüklemek gerekiyor.

Orjinalden alıntı: h.ozgur

peki bu pil sorununu nasıl hallettin hocam ben vistayı saf haliyle kurdum şimdi ikide bir pil hatası veriyor ardından bekleme moduna geçiyor. sanırım vistaya pili tanıtmak için yazılım yüklemek gerekiyor.

Hocam ben VİSTAyıda normal kurmuştum ama öyle pil sorunu falan olmadı ? Kurduğunuz VİSTADAN kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum

Pm atmıştım ama PM alamıyordunuz, PC açılışında F10a basarsanız Recovery açılır oradan ilk geldiği gün ki haline dönebilirsiniz.

Yada burada anlattığım şekilde XP yükleyebilirsiniz.

• selam arkadaşlar bir sorum olacaktı.
    şimdi biz bu bilgisayar xp yükleyince garantisi ile ilgili bir sıkıntı olacak mı? Bence bir sıkıntı yok ama sony shoplar olur diyorlar. ne dersiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: neo00

selam arkadaşlar bir sorum olacaktı.
    şimdi biz bu bilgisayar xp yükleyince garantisi ile ilgili bir sıkıntı olacak mı? Bence bir sıkıntı yok ama sony shoplar olur diyorlar. ne dersiniz?

Hocam olacağını sanmıyorum satarken VİSTA ile kullanmak zorundayız diye bir şey mi var_? Belki de PARDUS ile kullanacam !!!

Ayrıca Recovery kısmı duruyor XP yükleseniz bile ilk geldiği gün ki haline dönebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar sony faio fw11e de boot ekranını nasıl görüyorsunuz? Ben F8 ile deniyorum ama olmuyor??
  • ok hallettim. önce biosdan bootable enable yapmak gerekiyormuş. sonra f8 ile deneyince oluyor. güzel bir güvenlik sistemi oluşturmuşlar. tebrikler sony :)
  • artık kafayı yemek üzereyim. fw11e ye xp kurdum. her türlü ayarları kontrol ettim ama bir türlü wireless networkleri göremiyorum... wireless driverını kaldırdım yeniden kurdum vs. ama nafile.. acil yardım ltf..
  • sewd@ali nın verdiği download ları takip edin, başka bir yerlerde driver filan aramayın. ondan karışmış olaylar.

Bu arada sewd@ali sana bir sorum olacak. Ekran çözünürlüğünü ne yapıyorsun? 1600X1200 mü? Daha düşük bir çözünürlük denediğimde kalite düşüyor. nasıl yapacaz bu işi?
  • quote:

sewd@ali nın verdiği download ları takip edin, başka bir yerlerde driver filan aramayın. ondan karışmış olaylar.

Bu arada sewd@ali sana bir sorum olacak. Ekran çözünürlüğünü ne yapıyorsun? 1600X1200 mü? Daha düşük bir çözünürlük denediğimde kalite düşüyor. nasıl yapacaz bu işi?

Hocam benim verdiğim driver yedekleri ile kullanıyorum ben şuan PCyi sorunsuz Wireless + Bluetoot hepsi çalışıyor sanırım sizde sorununuzu çözmüşsünüz

Ekran çözünürlüğü 1600 x 900 bende seviyorum bu şekilde daha hoşuma gidiyor daha düşük ayarlarda kullanmadım sanırım çözünürlükten ve ekranın 16.4 olmasından dolayı simgeler orantısız duracaktır

Verdiğim driverlarda bluetootu ayrı dosya olarak vermiştim birazdan bütün driverlarla alan Yedeğimi ekleyecem

• http://rapidshare.com/files/150809815/SONY_By_SeWDaLi.rar

hocam bunu yüklediğim zaman wireless network gidiyor. saatin yanındaki yerde Wireless Switch Settings alanında sadece bluetooth çıkıyor. sorun yine aynı sorun yani. hiç bir wireless network u göremiyorum malesef..
  • quote:

www.rapidshare.com/files/150809815/SONY_By_SeWDaLi.rar

hocam bunu yüklediğim zaman wireless network gidiyor. saatin yanındaki yerde Wireless Switch Settings alanında sadece bluetooth çıkıyor. sorun yine aynı sorun yani. hiç bir wireless network u göremiyorum malesef..

Efet hocam o utilityde bir uyum sorunu var sanırım aslında bende de 1-2 kere yaptı bazen çekiyor bazen çekmiyor bende onu kurmuyorum şuan o yüklü değil,

zaten o sadece S1 tuşunun yanındaki ses tuşları için yoksa onsuzda bluetoot çalışıyor

İlk mesaja en son Driver paketi eklendi . rar şifresi : sewdali

Eski pakedide kaldırmıyorum tek farkları birinde bluetootda var diğerinde yok

• şimdi sony yetkilisi ile görüştüm driver konusunu. ben dedimki, sonu us, sony asia bütün fw serilerinin xp driverlarını internet sitelerine yüklemiş. siz neden yüklemiyorusunuz. ben vista ile kullanmak zorunda mıyım?
    diyorki, bize fw serisinin xp driverları nedeni ile çok talep geldi, biz de bunu gerekli birimlerimize aktardık ve onlarda konuyu microsoft a söylediklerini!(sanki microstf yazacak driverları) ve driverları geldiğinde internet sitelerine koyacaklarını söylüyor. şimdi, ben ürünü alalı 4 gün oldu ve geri iade etmeyi dahi düşünüyorum. Yani ben S1 ve Fn tuşlarını kullanamayacak isem, ne anlamı kalıyor ki artı özelliği olmasının??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo00 -- 14 Ekim 2008; 14:09:48 >
  • quote:

http:/****.com/files/150809815/SONY_By_SeWDaLi.rar

Hocam wireless hala çalışmıyor mu? Çalışmıyor ise şunu bir kontrol edermisin? Start-run-msconfig-Startup altında Switcher diye bir program var mı? Onun seçimini kaldır ve yeniden başlat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_koyun -- 15 Ekim 2008; 1:23:43 >
    wireless çalışıyor halletim. bu arada download için fw190 modeli genelde benzer. buradan modelin driverlarını erişebiliyoruz. wireless driver ını buradan aldım ben. bluettoth u buradan yüklemedim. onu ise sewdali nın verdiği bluettoth driver ını kullandım.
    Fn + F5 gibi bazı tuşlar çalışmıyor. S1 çalışmıyor. Kamera ise 1.3 mp olarak çalışmıyor.
    Ayrıca, Sony US in sitesini çok beğendim. Adamların teknik servisi ile canlı chat bile yapıyorsunuz. FW11E modeli için tam 1.5 saat chat yaptım[tabi modelimi FW190 olarak söyledim le :)]. Ama Sony eurosia da iş yok arkadaşlar. Ben böyle aşkı da, böyle aşkın ızdırabını da... neyse, söyleencek çok şey var. tam 4 günüm sırf bu driverlar yüzünden gitti.

• quote:

serkan merhaba,
    wireless çalışıyor halletim. bu arada download için fw190 modeli genelde benzer. buradan modelin driverlarını erişebiliyoruz. wireless driver ını buradan aldım ben. bluettoth u buradan yüklemedim. onu ise sewdali nın verdiği bluettoth driver ını kullandım.
    Fn + F5 gibi bazı tuşlar çalışmıyor. S1 çalışmıyor. Kamera ise 1.3 mp olarak çalışmıyor.
    Ayrıca, Sony US in sitesini çok beğendim. Adamların teknik servisi ile canlı chat bile yapıyorsunuz. FW11E modeli için tam 1.5 saat chat yaptım[tabi modelimi FW190 olarak söyledim le :)]. Ama Sony eurosia da iş yok arkadaşlar. Ben böyle aşkı da, böyle aşkın ızdırabını da... neyse, söyleencek çok şey var. tam 4 günüm sırf bu driverlar yüzünden gitti.

Hocam iilk aldığımda fw11e yi (eylül başı veya ağustos sonuydu galiba) notebookreview.com un forumlarında driver bularak kurmuştum. Daha sonrada sony nin amerika support sitesinden fw130 için olan xp driverlarını buldum ve kurdum. Galiba Fw130 ile fw190 aşağı yukarı aynı. Orda ki wireless driver ı ile de senin le aynı sorunum olmuştu :) Sonra yukarıda bahsettiğim progtramı deactive edince sorun düzeldi. Her gün bir defa vaio-link.com a girmek adetim oldu :) Bakalım adam gibi utility leri , driver ları çıkacak mı ? Heyecanla bekliyorum valla.

• serkan merhaba,
    xp de ekran çözünürlüğünü sen kaç ile kullanıyorsun? 1600 X 900 ile mi? Mümkünse masaüstü görüntünü buraya gönderebilir misin?
  • quote:

serkan merhaba,
    xp de ekran çözünürlüğünü sen kaç ile kullanıyorsun? 1600 X 900 ile mi? Mümkünse masaüstü görüntünü buraya gönderebilir misin?

Selamlar. 1600*900 kullanıyorum.

http://img131.imageshack.us/img131/9776/desktopfw8.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_koyun -- 15 Ekim 2008; 23:26:13 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.