Şimdi Ara

::::: SONY ERICSSON W810i ::::: (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.735
Cevap
13
Favori
632.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Şu ana kadar bir çok mp3 player denedim. Mp3 playerlarla birlikte kulaklıklarda denedim. Eski çalıştığım işten dolayı müzik ve ses sistemlerini de inceleyebilme fırsatım oldu.
    Müzikle ilgili nasıl bir cihaz alırsan al kulaklığını iyi seçtiğin sürece Ipod'da da thomsonda da aynı kaliteli sesi duyabilirsin. Benim için önemli olan sesin bangır bangır gelmesi değil. Ayrı ayrı sesi duyabilmem ve bu seslerin gerçek seslere benzemesidir. (HI-FI forever) W810 ile gelen kulaklık benim ihtiyacımı tamamiyle karşılıyor. Daha fazlasını istemem sadece görgüsüzlüğüm olur. Çünkü yeterli olan bir şey için yeniden para harcamaya gerek yok.
    Kulaklıkları değiştirerek başka kulaklıklarla w810'unu denersen aradaki farkı anlarsın. Elindeki kulaklıkları ne kadar süredir kullandığını bilmiyorum ama kulaklıkların arabalar gibi açılma olayı var. (Eğer pm den ulaşırsan anlatırım) Uzun bir süredir kullanmıyorsan yapmanı tavsiye ederim.
    Walkman olayını bırakıpda bu telefonun telefon özelliğini düşünürsen sorunsuz bir cihaz olduğunu kabul etmen gerekir.

• quote:

Şu ana kadar bir çok mp3 player denedim. Mp3 playerlarla birlikte kulaklıklarda denedim. Eski çalıştığım işten dolayı müzik ve ses sistemlerini de inceleyebilme fırsatım oldu.
    Müzikle ilgili nasıl bir cihaz alırsan al kulaklığını iyi seçtiğin sürece Ipod'da da thomsonda da aynı kaliteli sesi duyabilirsin. Benim için önemli olan sesin bangır bangır gelmesi değil. Ayrı ayrı sesi duyabilmem ve bu seslerin gerçek seslere benzemesidir. (HI-FI forever) W810 ile gelen kulaklık benim ihtiyacımı tamamiyle karşılıyor. Daha fazlasını istemem sadece görgüsüzlüğüm olur. Çünkü yeterli olan bir şey için yeniden para harcamaya gerek yok.
    Kulaklıkları değiştirerek başka kulaklıklarla w810'unu denersen aradaki farkı anlarsın. Elindeki kulaklıkları ne kadar süredir kullandığını bilmiyorum ama kulaklıkların arabalar gibi açılma olayı var. (Eğer pm den ulaşırsan anlatırım) Uzun bir süredir kullanmıyorsan yapmanı tavsiye ederim.
    Walkman olayını bırakıpda bu telefonun telefon özelliğini düşünürsen sorunsuz bir cihaz olduğunu kabul etmen gerekir.

+1
    ne güzel söylemişsin, kalemine sağlık.

• online1 kardeş'e

Sony ericsson harici hoparlr yaptı tavsiye ederim

guzelce kafana bağlarsan çok ii ses verio
    kulak içinede girmio
    senin istediğin herşey var o harici hoparlorlerde

bnce doğru seçim olur
  • hayret yaa bende knight gibi 6 da dinliyom 8 de kulaklarım parçalancak gibi ama online hala az ses veriyor ve teknoloji manyağı bi telefonu teknoloji özürlü bir telefon olan 6610 ile karşılaştırıyor.bunu anlamak mümkün değil.telefonun bi kere bütün özellikleri müthiş.kendisine sormak istiyorum sanırım kendisi nokia taraftarı en iyisi o bunu verip bi nokia telefon alsın.bide bu 700 milyona bukadar özelliği bir arada ve muhteşem şekilde bulunduran bir cihazın üzerinde nokia yazsaydı verceği parayı düşünseydi iyi olurdu.çünkü hakkaten türkiyede yavaş yavaş nokia defteri kapanıyor sony-ericson defteri açılıyor.
  • arkadslar bende aranıza dun katıldım.6600 ı degistirmenin vakti gelmişti.burda yorum yapıp benim bu cihazı almamı saglayan herkese tesekkurler.cihaz mukemmel.nokia ya alıştıgımicin biraz zorluk cekiyoruma ama olsun.bide su gprs i ( edge) yi kapatamadım ben. o kadar aradım en sonunda baglantı ayarlarını sildim. ancak ole kontur gitmiyor:) nasıl actıysam artık. bu konuda bilgi verebilirmisiniz.ekranda sinyal gosteren yerde (e) yazısı cıktı. o bir turlü gitmiyor.umarım anlatabilmişimdir.SAYGILAR....

arkadslar bende aranıza dun katıldım.6600 ı degistirmenin vakti gelmişti.burda yorum yapıp benim bu cihazı almamı saglayan herkese tesekkurler.cihaz mukemmel.nokia ya alıştıgımicin biraz zorluk cekiyoruma ama olsun.bide su gprs i ( edge) yi kapatamadım ben. o kadar aradım en sonunda baglantı ayarlarını sildim. ancak ole kontur gitmiyor:) nasıl actıysam artık. bu konuda bilgi verebilirmisiniz.ekranda sinyal gosteren yerde (e) yazısı cıktı. o bir turlü gitmiyor.umarım anlatabilmişimdir.SAYGILAR....

Öncelikle telefonunuz hayırlı olsun.

Telefonla internete bağlandığınızda tarayıcıdan çık komutunu vererek bağlantıyı kesebilirsiniz. Telefonun sol üst köşesinde bulunan (E) EDGE'i sembolize eder ve kaldırılması mümkün değildir. EDGE desteği kesilince (G) GPRS sembolü çıkar. Kısacası sembollerin kontöre ya da faturaya bir etkisi söz konusu değildir.

• Eleştriler

Arkadaşlar eleştirilerinizin bazılarında haklısınız nokia devrenin kapandığı doğru zaten, size %100 katılıyorum!
    nokia telefonlarıda araştırdım fakat şekilleri cok cıvıttı artık, karizma telefonlarıda 1.200 ün üstünde...
    şu an piyasada alınabilcek telefonlara baktığınız zaman sony ericson rakipsiz gibi fakat benim kızdığım yönü WALKMAN!

biraz önce öğle yemeğine cıktıgım arkadaşımda nokia N72 vardı, ve ona ne zamandır övdüğüm telefon olan w810i yi gösterdim.. ve n72 ye bluetooth dan mp3 gonderdim, ve sesleri dışarı vererek test yaptık,
    nokia n72 gibi DANDİK bir telefondan mükemmel bir ses çıktı, baslar tizler o kadar belliydiki hayret ettim, sonra benim w810i yi açtık ve resmen rezil oldum... bana dedikleri " BUMU LAN WALKMAN TELEFON?! "

nokia n72 kadar yavaş çalışan bir telefon görmedim fakat walkman walkman diye bağıran sony'e ses kalitesinde fark atmış olması şaşırtıcı değilmi ?

ayrıca bir arkadaşta farklı kulaklık takıp deneyebilirsin demiş, evet bende sennheiser kulaklıklığı var onu takıp denedim fakat aynı, aletten ses cıkmıyorki, kulaklık naapsın ?!
    benim kulaklığı görmek isteyenlerhttp://www.sennheiser.co.uk/uk/icm.nsf/root/500266 adresinden bakabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: online1

W810i'yi Biraz eleştirelim

1. Bu kadar walkman phone dediler, fakat sesi gerçektende yetersiz, doyurucu bangır bangır bir ses desibeli yok maalesef,
    Muzik dinlerken sesin yüksek olması müzikten aldığınız keyfi arttırıyor coşku veriyor, fakat o coşkuyu bu telefonda alamadım, radyo dinlerken bile ses yetersiz... eskiden nokia 6610'um vardı onla kıyasladığımda nokia nin sesini daha doyurucu buluyorum. valla şahsen şu an bile değişik radyo istasyonlarında test ediyorum nokia'dan daha iyi bas geliyor diğer yanda sony de bas en sonda! :)) sağ kulağımda sony, sol kulağımda nokia var, eğer kulaklarımda bir problem yoksa bu sony 70-80 yaş grubu hafif müzik için iyi, ama onlarda iyi duymaz :)) en iyisi cocuklar için iyi diyelim.. :)
    eğer müziğe meraklıysanız ses konusunda hayal kırıklığına ugrayabilirsiniz

ha yok kardeşim ben bu telefonu türk sanat müziği dinlemek için aldım diyosan, bence iyi bi telefon

2. ayrıca telefonun tuş kilidi olayı tam bir facia! tuş kilidi saniyesini kendin ayarlayamıyorsun, zırt pırt cok kısa bir saniyede tuş kilidi otomatik devreye giriyor, tabi istersen otomatik yapmayabilirsin ama bu seferde cebine atıp gidince bakmıssın bütün herkesi telefonun kendi kendine arıyor! cok basıma geldi bu zamanında :)

3.Tuş takımları konusuda biraz parmaklarınızı ağrıtacak cinsten, bana biraz küçük gibi geldi...

4. Bekle modu'da gerçekten kötü tasarlanmış, beklerken saati göremiyorsun, yani saate bakmak için bir tuşa basıp telin ışığını yakman gerekli çünki ekran telefon kapalıymıs gibi bekleme moduna geçiyor.

5. Kameranın koruma kapağı olmaması çok büyük bir dezavantaj, resim çekiceksen görüntü kalitesi önemlidir, mercekte toz varsa bu resme olumsuz etki eder flu görüntü verir. ee bundada resim çekmeden önce bu telefonla birlikte yanında taşıyacağın kulak çöpüyle merceği silmen gerekir.

6. ahh x-press on kapaklar ahh, yine nokianın güzelliği w810 da yok, kapak değiştirme olayı için prof. telefoncu olmanız gerekiyor, içi tozlanınca açıp nası temizliycem şimdiden düşünüyorum...

7. Telefona hiç güneşte bakan oldumu bilmiyorum ama, telefonun mantığında enerji tasarrufu için ışık sensörü var, ışık fazlaysa fazla ışık yakmıyor, boyle oluncada direk güneşte telefonda ne yazdığını görmekte sıkıntı çekebilirsiniz..

8. Telefonda radyo yada mp3 dinlerken dinlediğiniz müziği kulaklığın üzerinde bulunan tuştan değiştirememeniz gercekten berbat! 2002'de aldığım nokia da bu özellik vardı ve telefonu cebimden cıkarmadan kanallar arası gezebiliyordum, w810i nin kulaklığına bi tuş koymuşlar bir tek telefon gelince acıp kapamaya yarıyor, bence cok saçma.. orda zoom + - tuşuna farkı tarzda bastığın zaman 20 farklı iş yapıyor, (örneğn sesi arttırcan bakmıssın yanlışlıkla sıradaki mp3'e geşmişsin buda saçma..)
    yani bu benim tespitlerim, aynı fikirde olmayan varsa söylesin...

benim bu telefonu almamdaki baslıca sebep 512mb hafıza ve mp3 radyo özelliği olmasıydı, ama bugun geri verme fırsatım olsa hemen geri veririm çünki müzik çalarken yüksek volume alamıyorum. bendemi problem diye arkadasın 810 nunda denedim ondada aynı..

Nokia 6610 da radyo dinlerken çevredekiler rahatsız olmasın diye sesini biraz kısık dinlerdim o bile yetiyodu, ama w810i de sesi sonuna kadar açıyorum banamısın demiyor, daha bana adam gibi ses gelmiyorki çevredeki insanlar rahatsız olsun...

yani soyle soyleyim anlarsınız nokia nın ses seviyesinde 6/10 = sonyde 10/10 desem yanlış bi eşitleme olmaz...

sanırım bu telefon türk sanat müziği dinleyenler için yapılmış aldığıma çok pişmanım ya... yazık oldu harbiden verdiğim paraya..
    keşke almasaydım 700 milyon vermiştim.

burda herkes kör kütük telefonu övüyor fakat 700 milyon edicek bir telefon değil, hatta bazılar 800-900 ye alıyor yazık paranıza...
    almadan oncede bu forumu okudum millet oyle bi gaz veriyoki, telefonu bi kaç dükkanda bulamadım hırs yaptım... illa alcam diye, sonny ericcson'nun adamları var sanırım, bu kadar gaz verilmez valla.. yaklaşık 30-40 sayfa entry okudum, gece 12' gibi açık dükkan bulsam hemen gidip alcaktım.. ya millete bu kadar gaz vermeyin yazık ya... bence almadan once iyi test edin, ben mp3 testi yapmadıgıma pişmanım..

not: bende son sürüm var ve değişik mp3 lerde test yaptım.

çok abartmışın dostum:)

1. ses yeterlli değil bu konuda haklılığın olabilir ama unutma bu herkez için aynı şey değil bu sesi yeterli bulanda war:) hatta mp3 yüklemeden önce ses düzeltme programlarıylada amplifiye edebilirsin büyük bi sorun deil bu ses olayı:) hayal kırıklığınada uğramadık:)

2. tuş kilidi olayı bir facia değil kesinlikle:) kullanım yanluşlığı olabilir. SE sanırım teli kullandıktan sonra hemen cebe atma olayını düşünmüş olabilir bu yüzden senin tabirinle cırt pırt cok kısa bi saniyede otomatik kilide giriyo bence mantıklı. zaman ayarına gerek yok 5 saniyeye ayarladığını düşün hemen cebe attın 5 saniye dolmadan bi elin değsede arama yapsa o zamanda niye kısa sürede kilide girmiyor diyemi şikayet edicen cix cix:) birde manuel kilit war bunuda sen istediğin anda hemen koyabilirsin kilide bence bundada sorun yok:)

3. tuşlar bitişik deil rahat bi kullanımı war küçük we çıkıntılı olabilir (bunu dezawantaj olarak kullanabilirsin) ama buda büyük bi sorun deil:)

4. bu konuda birşey diyemem ama sadece dier bazı SE modellerinin gibi sadece saati gösterse iyi olurdu ama bunda bir tuş yardımı ile görmek mümkün. bunu belki güçtasarufu olarak düşünmüş olabilir:)

5.ewet haklısın keşke kamera kapağı olsaydı. ama abartılı bi toz yoksa çekimlerde sorun göremedim ben bizzat denedim:)işin esprisi yanında kulak köpüğü taşımana gerek yok gömleğinweya tishirt un bir köşeside iş görür:P

6.ewet x-press kapak yok zewkimize göre kapak alıp zırt pırt deiştirelim deiştirirkende bi taraflarını deforme edelim falan filan... uzun zamandır bu telefonu kullananlara soruyorum telefonun herhangi bi yerine kaçmış toz warmı:)

7. walla bi çok telefona güneşte bakma fırsatım oldu ama her telefon güneşe yeniliyor malesef sadece SE deil:) bence bu telefonun kontrast olayı çok iyi bide yanlış izlenimin war. telefon aydınlıkta ekranın ışık oranı artar tuş ışığı kapanır; karanlıkta ise göz almaması için ekran ışık oranı azalır we tuş ışıkları açılır:) bu mantıklı bence:)

8. bi konuda haklısın keşke kulaklıgın üzerinde bulunan tuşla kanal we parça değişimi yapsaydı iyi olurdu:) 1 tuşla 2 iş yapması bence güzel iyi düşünülmüş tel cebindeyken yanda bulunan ses + we - tuşlarını rahatça elle bulabilirsin we hem kanal we parça değiştirirsin hemde sesi açıp kapatabilirsin:) telefonu cepten çıkarma sorunu olmuyor ben öyle yapıyorum:) 20 farklı iş yapmıyor anlayacağın bir tuş:) buda benim fikirlerim tabiki tercih we beklenti meselesi bu:)
    2 Gb memorystick alıp taktım şimdi süper bayağı mp3 yükledim tonla tema we oyun yükledim yawaşlama gibi bi sorunuda yok ayrıca beni en cezbeden tarafı ise uçakta weya otobüste mp3 dinleyebiliyorum başka hangi telefonda war bu özellik bilmiyorum:)

yani bu w810i çokda abartilacak Facia bir telefon değil birçok takoz gibi (halen bugun yapılan bazı telefonlar) ebadı büyük cep weya çanta telefonu diyebiliriz telefonlardan daha iyi diyebilirim:)
    eleştirirken biraz abartmazsak we tam teşhis koyduktan sonra eleştirisek bence telefon alacaklara daha sağlıklı olur bu bilgiler:9 saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: KNİGHT586

@ Online1

Öncelikle yerli ve yabancı forumlarda SE W810i ile ilgili çok az probleme rastlayabilirsiniz. Dergilerden bir çok ödül almış bir telefonun ses kalitesini beğenmemeniz oldukça şaşırtıcı...

Chip: Ayın ürünü
    Stuff: 5 yıldız
    T3: Yılın telefonu vs.

Ne yazık ki dediklerinizin bazılarına katılmakla beraber çoğuna da katılmıyorum...

1-) Günümüzde cep telefonları iyi MP3 performansı sunmalarına rağmen hiçbir telefondan bir iPOD performansı bekleyemeyiz. Müzik için 8 seviye bulunuyor ve ben 6. seviyeyi kullanıyorum. 8. seviyede çok nadir müzik dinlerim çünkü rahatsız edici hale gelebiliyor. 8. seviyeye rağmen ses yetersiz geliyorsa

- Kulak sağlığınızda problem olabilir.
    - Kulaklıkları iyi takamamış olabilirsiniz.
    - Ön yargı ile yaklaştığınız için ses kalitesi sizi tatmin etmemiş olabilir.
    - Yüklediğiniz MP3'lerin kalitesi düşüktür.

2-) Telefonda otomatik tuş kilidi uygulaması iyi. Fakat zaman özelliği koyabilirlerdi.

3-) Tuş takımı mesaj yazmayı işkence haline getirmiyor, oldukça rahat. Tabi çok büyük parmaklı insanlar için durum biraz zor olabilir.

4-) Bekleme modunda saati göremememiz bir dezavantaj olarak nitelendirilebilir. Fakat ses tuşuna bastığımızda beyaz arka plan dahilinde saati görebiliyoruz.

5-) Lens koruyucu kapağın olmaması da bir dezavantaj sayılabilir. Fakat dikkatili olduktan sonra hiçbir sorun bulunmuyor. Telefonumun lensinde leke bulunmasına rağmen fotoğraf kalitesi hiç etkilenmedi. Eklediğim fotoğrafların çoğu lekeli lensle çekilmiştir.

6-) Değiş tokuş kapak olmaması bir dezavantaj değil. Olsa da olur olmasa da... Telefonun zaten tozlanma gibi bir sorunu bulunmuyor.

7-) Telefonda aydınlık bir mekanda tuş takımı ışıkları söner ekranın parlaklığı artar; karanlık bir mekanda tuş takımı ışıkları yanar ve ekran parlaklığı azalır. Bunun neresi yanlış anlayamadım.

8-) Zoom tuşu ile 20 tane iş yapılmıyor. Teker teker basarsan sesi artırabilirsin ya da kısabilirsin. Uzun süre basılı tutarsan şarkı değişir.

9-) Telefonu 6610 ile kıyaslamanın ne kadar doğru olacağı tartışma konusudur. En iyisi bu konuda hiçbir yorumda bulunmamaktır.

Buradan çıkarılacak sonuçlar:

1-) Hayatta herşeyi parçalamak kolaydır; ön yargıyı parçalamak zordur. Hala telefon konusunda ''Nokia en iyisini yapar'' mantığıyla yaklaşıyoruz ki bunu çok yanlış görüyorum.

2-) Bir ürünü almadan önce kesinlikle satış noktalarında ürünü deneyiniz.

Saygılarımla...
    İyi forumlar...

Knight586 kardeş daha yeni gördüm mesajı kusura bakma ben yazmasamda olurmuş gereken cewabı wermişsin arkadaşa zaten
    way bea ne telefonmuş faciaya döndürüldü bir anda al sana al sana w810i:p

• iyi aksiyon olmuş burda :)

Eleştriler

Arkadaşlar eleştirilerinizin bazılarında haklısınız nokia devrenin kapandığı doğru zaten, size %100 katılıyorum!
    nokia telefonlarıda araştırdım fakat şekilleri cok cıvıttı artık, karizma telefonlarıda 1.200 ün üstünde...
    şu an piyasada alınabilcek telefonlara baktığınız zaman sony ericson rakipsiz gibi fakat benim kızdığım yönü WALKMAN!

biraz önce öğle yemeğine cıktıgım arkadaşımda nokia N72 vardı, ve ona ne zamandır övdüğüm telefon olan w810i yi gösterdim.. ve n72 ye bluetooth dan mp3 gonderdim, ve sesleri dışarı vererek test yaptık,
    nokia n72 gibi DANDİK bir telefondan mükemmel bir ses çıktı, baslar tizler o kadar belliydiki hayret ettim, sonra benim w810i yi açtık ve resmen rezil oldum... bana dedikleri " BUMU LAN WALKMAN TELEFON?! "

nokia n72 kadar yavaş çalışan bir telefon görmedim fakat walkman walkman diye bağıran sony'e ses kalitesinde fark atmış olması şaşırtıcı değilmi ?

ayrıca bir arkadaşta farklı kulaklık takıp deneyebilirsin demiş, evet bende sennheiser kulaklıklığı var onu takıp denedim fakat aynı, aletten ses cıkmıyorki, kulaklık naapsın ?!
    benim kulaklığı görmek isteyenlerhttp://www.sennheiser.co.uk/uk/icm.nsf/root/500266 adresinden bakabilir.

Dostum bu büyük kulaklığımı telefona takıp denedin:) werdiğin linkte ben kulaklığı büyük gördüm yanlış link değilse. bide hiçmi ses kalitesinde değişiklik olmadı:) bende daha kaliteli bi kulaklık warsa alıp denemek isterim tabi sizlerin deneyimlerini göz önüne alarak:)

• arkadaşın canı sıkılmış heralde yada noıkia ajanı sallamış herkese verişmiştir.. yaw kardeşim w810da değişen kapak olmadıgını bilmeden mi aldın da kapağın lafını ediyosun??yada içini temizlemene gerek yok demekki içi tozlanmıyorki kapak yapmamışlar??yok ekranı güneşte gözükmüyo yok sesi kısık galba sen w810 yerine 3210 falan almışsın bu akdar insan övüyosa iyi teldir demekki w810
    quote:

W810i'yi Biraz eleştirelim

1. Bu kadar walkman phone dediler, fakat sesi gerçektende yetersiz, doyurucu bangır bangır bir ses desibeli yok maalesef,
    Muzik dinlerken sesin yüksek olması müzikten aldığınız keyfi arttırıyor coşku veriyor, fakat o coşkuyu bu telefonda alamadım, radyo dinlerken bile ses yetersiz... eskiden nokia 6610'um vardı onla kıyasladığımda nokia nin sesini daha doyurucu buluyorum. valla şahsen şu an bile değişik radyo istasyonlarında test ediyorum nokia'dan daha iyi bas geliyor diğer yanda sony de bas en sonda! :)) sağ kulağımda sony, sol kulağımda nokia var, eğer kulaklarımda bir problem yoksa bu sony 70-80 yaş grubu hafif müzik için iyi, ama onlarda iyi duymaz :)) en iyisi cocuklar için iyi diyelim.. :)
    eğer müziğe meraklıysanız ses konusunda hayal kırıklığına ugrayabilirsiniz

ha yok kardeşim ben bu telefonu türk sanat müziği dinlemek için aldım diyosan, bence iyi bi telefon

2. ayrıca telefonun tuş kilidi olayı tam bir facia! tuş kilidi saniyesini kendin ayarlayamıyorsun, zırt pırt cok kısa bir saniyede tuş kilidi otomatik devreye giriyor, tabi istersen otomatik yapmayabilirsin ama bu seferde cebine atıp gidince bakmıssın bütün herkesi telefonun kendi kendine arıyor! cok basıma geldi bu zamanında :)

3.Tuş takımları konusuda biraz parmaklarınızı ağrıtacak cinsten, bana biraz küçük gibi geldi...

4. Bekle modu'da gerçekten kötü tasarlanmış, beklerken saati göremiyorsun, yani saate bakmak için bir tuşa basıp telin ışığını yakman gerekli çünki ekran telefon kapalıymıs gibi bekleme moduna geçiyor.

5. Kameranın koruma kapağı olmaması çok büyük bir dezavantaj, resim çekiceksen görüntü kalitesi önemlidir, mercekte toz varsa bu resme olumsuz etki eder flu görüntü verir. ee bundada resim çekmeden önce bu telefonla birlikte yanında taşıyacağın kulak çöpüyle merceği silmen gerekir.

6. ahh x-press on kapaklar ahh, yine nokianın güzelliği w810 da yok, kapak değiştirme olayı için prof. telefoncu olmanız gerekiyor, içi tozlanınca açıp nası temizliycem şimdiden düşünüyorum...

7. Telefona hiç güneşte bakan oldumu bilmiyorum ama, telefonun mantığında enerji tasarrufu için ışık sensörü var, ışık fazlaysa fazla ışık yakmıyor, boyle oluncada direk güneşte telefonda ne yazdığını görmekte sıkıntı çekebilirsiniz..

8. Telefonda radyo yada mp3 dinlerken dinlediğiniz müziği kulaklığın üzerinde bulunan tuştan değiştirememeniz gercekten berbat! 2002'de aldığım nokia da bu özellik vardı ve telefonu cebimden cıkarmadan kanallar arası gezebiliyordum, w810i nin kulaklığına bi tuş koymuşlar bir tek telefon gelince acıp kapamaya yarıyor, bence cok saçma.. orda zoom + - tuşuna farkı tarzda bastığın zaman 20 farklı iş yapıyor, (örneğn sesi arttırcan bakmıssın yanlışlıkla sıradaki mp3'e geşmişsin buda saçma..)
    yani bu benim tespitlerim, aynı fikirde olmayan varsa söylesin...

benim bu telefonu almamdaki baslıca sebep 512mb hafıza ve mp3 radyo özelliği olmasıydı, ama bugun geri verme fırsatım olsa hemen geri veririm çünki müzik çalarken yüksek volume alamıyorum. bendemi problem diye arkadasın 810 nunda denedim ondada aynı..

Nokia 6610 da radyo dinlerken çevredekiler rahatsız olmasın diye sesini biraz kısık dinlerdim o bile yetiyodu, ama w810i de sesi sonuna kadar açıyorum banamısın demiyor, daha bana adam gibi ses gelmiyorki çevredeki insanlar rahatsız olsun...

yani soyle soyleyim anlarsınız nokia nın ses seviyesinde 6/10 = sonyde 10/10 desem yanlış bi eşitleme olmaz...

sanırım bu telefon türk sanat müziği dinleyenler için yapılmış aldığıma çok pişmanım ya... yazık oldu harbiden verdiğim paraya..
    keşke almasaydım 700 milyon vermiştim.

burda herkes kör kütük telefonu övüyor fakat 700 milyon edicek bir telefon değil, hatta bazılar 800-900 ye alıyor yazık paranıza...
    almadan oncede bu forumu okudum millet oyle bi gaz veriyoki, telefonu bi kaç dükkanda bulamadım hırs yaptım... illa alcam diye, sonny ericcson'nun adamları var sanırım, bu kadar gaz verilmez valla.. yaklaşık 30-40 sayfa entry okudum, gece 12' gibi açık dükkan bulsam hemen gidip alcaktım.. ya millete bu kadar gaz vermeyin yazık ya... bence almadan once iyi test edin, ben mp3 testi yapmadıgıma pişmanım..

not: bende son sürüm var ve değişik mp3 lerde test yaptım.

• quote:

Knight586 kardeş daha yeni gördüm mesajı kusura bakma ben yazmasamda olurmuş gereken cewabı wermişsin arkadaşa zaten
    way bea ne telefonmuş faciaya döndürüldü bir anda al sana al sana w810i:p

Kusura bakacak bir durum yok. Herkes düşüncesini açıklamakta özgürdür. Önemli olan elimizden gelen en doğru ve en objektif bilgiyi forumda verebilmektir.

Yalnız ortada bir durum var. Şahsen ben W810i almamış ve W810i ile ilgili hiçbir bilgi sahibi olmayan birisi olsaydım, yapılan büyük eleştirileri okuduktan sonra telefonla ilgili düşüncelerim 180 derece değişebilirdi.

Ben gerekenleri açıkladım ve açıklamaya devam ediyorum... Telefon her ne kadar bir MP3 çalar kadar büyük bir performans sunmasa da MP3 çalar görevini oldukça iyi bir şekilde yerine getiriyor. 8 ses seviyesinde 6. seviyeyi kullanıyorum. 8. seviyede çok az MP3 dinlerim çünkü bir süre sonra çekilmez bir hal alıyor.

Büyük olasılıkla Online1'in beklentisi çok fazla olduğu için hayal kırıklığına uğramış olabilir. Telefonun hoparlör ses seviyesi de normal ve yeterli. Duyma problemi yaşamadım ama gümbür gümbür de ses vermiyor.

Hoparlör ses seviyesine çok çok önem verenlere 6233'ü tavsiye ediyorum. Telefonda çift hoparlör bulunuyor.

W810i'nin N72'ye göre avantajları:

- Fotoğraf kalitesi
    - MP3 kalitesi
    - RDS destekli radyo
    - Hız
    - Bekleme ve konuşma süresi
    - Boyut
    - Ekran kalitesi
    - 4 GB'a artırılabilir hafıza vs.

Ama Maestro_34'ün de dediği gibi yazdıklarının çoğu dezavantaj değil...
    Ayrıca W810i ile ilgili bu kadar şikayeti ilk defa görüyorum.

Yerli ve yabancı her çeşit forumu inceledim ve böyle şikayetler görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 16 Eylül 2006; 14:25:15 >

• cevap verdiginiz icin cok tesekkurler.
  • w810 almak için bir kvk bayi ne girdim ctesi günü ellerinde olacağını söylediler, sorun diil bir gün beklerim dedim, o sırada aynı fiyatta bir E900 çıkardı bunu düşünürmüsün diye sordu bana, bir anda kafam karıştı hiç aklımda olmayan bir cihaz birden bana çok güzel göründü, dokunmatik tuş takımı vs. , bu cihazın w810 kadar iyi foto çekebildiğini tabiki düşünmüyorum ama dizayn w810 dan aşşa diil, birde mp3 kalitesi ve ses seviyesi olarak en az SE kadar kaliteli olduğunu söylediler. tlf da uçuş modu da varmış.
    son derece estetik bir cihaz fırsatınız olursa mutlaka bakın ilk defa bir tlf bu kadar hoşuma gitti.
    sizin görüşleriniz nedir bu konu hakkında W810 / E900 ? hangisi daha iyi bir seçim, diğer bir sorum da,
    w810 alırsam eger firmware in hangi versiyon olduğuna bakmama izin verirlermi sizce ? en son firmware hangisidir acaba? yardımlarınız için şimdiden çok tşk ederim. vereceğiniz cevaplar doğrultusunda yarın gidip
    alacağım umarım. herkese tekrar teşekkür ederim.

• :)))) ya şurda telefonu eleştirdik demediğiniz kalmadı, sizde bana teknik cevap verin,
    Benim bu telefonu almamdaki başlıca neden WALKMAN phone Walkman phone diye bangır bangır reklam yapıyorlardı, e haliyle büyük beklentilerle aldım, ama ses kalitesi bu kadar kötü oluncada haliyle hayal kırıklığına uğradım, şimdi keşke ayrıca bi mp3 player alsaydım diyorum, ama artık çok geç telefonu geri veremem.

Birisi bana nokia ajanı demiş :))) yok ben CIA ajanıyım :))) haha

ya bana göre nokia'nın telefonları şu an berbat! karizma ve performans yerlerde... sony ericsson daha iyi fakat bir kez daha söylüyorum walkman phone aa süpermiş diye alırsanız hayalleriniz suya düşer...
  • Dostum orda gördüğün kulaklık piyasanın en iyilerinden biridir, prof'lar için. sennheiser desen sana ne olduğunu bu işten anlayanlar söyler.
    Kulaklığı taktığımda seste ayırt edilir bir değişiklik olmadı evet...

quote:

Orjinalden alıntı: roy31976

quote:

Eleştriler

Dostum bu büyük kulaklığımı telefona takıp denedin:) werdiğin linkte ben kulaklığı büyük gördüm yanlış link değilse. bide hiçmi ses kalitesinde değişiklik olmadı:) bende daha kaliteli bi kulaklık warsa alıp denemek isterim tabi sizlerin deneyimlerini göz önüne alarak:)

• quote:

:)))) ya şurda telefonu eleştirdik demediğiniz kalmadı, sizde bana teknik cevap verin,
    Benim bu telefonu almamdaki başlıca neden WALKMAN phone Walkman phone diye bangır bangır reklam yapıyorlardı, e haliyle büyük beklentilerle aldım, ama ses kalitesi bu kadar kötü oluncada haliyle hayal kırıklığına uğradım, şimdi keşke ayrıca bi mp3 player alsaydım diyorum, ama artık çok geç telefonu geri veremem.

ya bana göre nokia'nın telefonları şu an berbat! karizma ve performans yerlerde... sony ericsson daha iyi fakat bir kez daha söylüyorum walkman phone aa süpermiş diye alırsanız hayalleriniz suya düşer...

Bence sen cok abartıyorsun objectif ol senın ıstedıgın anladıgım kadarıyla yukses ses sevıyesı bız kalıte pesınde kosuyoruz sen yuksek ve kalıtesız ses pesınde kosuyorsun sorun burda

bangır bangır bagıran bır cep telefonu yok nokıalarda 6233 dısında ( daha dınlemedım sesını ama yorumlara gore cok yuksekmıs)

• quote:

:)))) ya şurda telefonu eleştirdik demediğiniz kalmadı, sizde bana teknik cevap verin,

Şu ana kadar hiçbir yerli ve yabancı forumda ya da telefon incelemelerinin yapıldığı sitelerde ''aldığıma pişman oldum, ses kalitesini hiç beğenmedim'' tarzında yorumlara hiç rastlamadım. Bu bir ilk oldu açıkçası... Ayrıca her türlü dergide de ses kalitesi açısından övülen ve tavsiye edilen bir telefon.
    Telefonun sesini bu kadar çok beğenmediyseniz bu beklentilerinizin aşırı derecede yüksek olduğu anlamına gelir. Bu telefonun ses kalitesinden hoşnut kalmadıysanız sizin hoşunuza ancak bir Nokia N91 gidebilir.

Artık açıklayacak başka bir konu kalmadı ve konu biraz fazla uzadı gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 16 Eylül 2006; 15:20:14 >

• w810 için aramayi engelleme programi varmi? konuyuda dağıtim biraz

psn@kryshn
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.