Şimdi Ara

::::: SONY ERICSSON W810i ::::: (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.735
Cevap
13
Favori
632.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

arkadaşlar ben nokia kullanıcısıyım burdaki önerilere bakarak bugün gidip w810i aldım telefonun görüntüsü çok hoşuma gitti gerçektende flash temalarıda çok hoş ses seviyesini 6.cı kademede dinliyorum daha yükseyi insanı rahatsız ediyor bu arada telefonuda çok zor buldum canım çıktı bulana kadar ne tel miş be bi kaç sorum olacak

1.telin ilk şarjını ne kadar yapmalıyım
    2.sesten tam performans almak için ekolayzır ayarlarını ne önrirsiniz acaba

şimdiden herkese tşkler

Öncelikle telefonun hayırlı olsun.

1-) Telefonda bulunan ilk şarjı bitirip telefonu şarja bağlayabilirsin. Telefonu şarja taktıktan sonra pil tamamen dolunca telefonu şarjdan ayırabilirsin. Ne de olsa pil dolduktan sonra telefonun uzun süre şarjda kalmasının günümüzün modern pillerinde bir anlamı kalmadı.

Fakat ilk 5-6 şarjı telefondaki pili tam bitirip yapmanı tavsiye ederim.

2-) Equalizer ayarlarını Walkman Phones Fun Club topicinde ilk sayfaya yazmıştım... Orada üyelik işlemini de gerçekleştiririz.

• quote:

KNİGHT586
    Özellikle sana soruyorum n71 den bu cihaza geçsem nasıl olur? n71'den önce k750i kullanıyordum daha sonra n71 aldım ama ekrandaki çizilmelerden dolayı telefondan soğudum. Şimdi w810 hakkında birkaç tanede soru sormak istiyorum:

-w810'un malzeme kalitesi nasıl, k750 kadar kötümü?
    -video çekimi k750 ile aynımı? Benim k750'de karelenme oluyordu.
    -Dış hoparlörün sesi tatmin edici mi?
    -Benim k750de mesaj hafızam hemen doluyordu. w810'da mı böyle?
    -Ekranın k750'den büyük oluşu bariz bi şekilde belli oluyor mu?
    -Navigatör tuşlar (yuvarlak tuşlardan bahsediyorum) kullanışsız mı?
    -Güncellemeleri gprs'den yapabiliyormuyuz? Yapabiliyorsak zaman olarak ne kadar sürüyor?
    -Şarjı normal kullanımda kaç gün gidiyor?
    -K750 de bluetoot'dan dosya gönderirken donma oluyordu. w810 da da oluyor mu?

Bu sorularıma cevap verebilirsen çok sevinirim...

N71'den W810i'ye geçmenin hiçbir sakıncası bulunmuyor. Bir başka topicte de sorununu gördüm...

Gelelim sorularına...

1-) W810i'nin malzeme kalitesi K750i'den daha iyi... K750i'de olduğu gibi telefonun sağından solundan sesler gelmiyor. Telefonun metal kısmında boya dökülmesi olmuyor ve tuş takımı sağlam... Yalnızca kamera bölgesine biraz bastırınca hafif gıcırdama olabiliyor.

2-) Bu adreste W810i ile çekilmiş video kayıt örneklerine ulaşabilirsin:www.youtube.com/results?search_query=Sony+Ericsson+W810i

3-) Dış hoparlörün sesi W800i'ye göre firmwaredan kaynaklanan kimi problemlerden dolayı biraz kısıkmış. Fakat kesinlikle tatminkar olduğunu söyleyebilirim.

4-) W810i'de mesaj hafızasının toplam ne kadar olduğunu bilmiyorum. Çünkü 3-5 mesaj birikir birikmez telefondan silerim. K750i'den farkı olduğunu da sanmıyorum.

5-) Ekranın kalitesi kendini belli ediyor. Ekran daha parlak ve biraz daha net.. Bu durumu özellikle fotoğrafları incelerken anlayabiliyoruz.

6-) Navigasyon tuşları oldukça kullanışlı.. Joystick gibi problem yaratmıyor. Hassaslık kaybı söz konusu bile değil.

7-) Güncellemeleri GPRS üzerinden yapabiliyoruz. EDGE sayesinde güncelleme en fazla 5 dk sürüyor. Yalnız bu durum faturaya hiç iyi yansımıyor. (Özellikle Turkcell'de)

8-) Telefonun şarjı normal kullanımda 5-6 gün; yoğun kullanımda 2.5-3 gün gidiyor.

9-) Telefonda hiçbir durumda kitlenme olmuyor. Başımdan hiç donma olayı geçmedi, geçeni de duymadım.

• Eveeeeet arkadaşlar, bende uzun bir aradan sonra gd92’den w810i’ye geçiş yapabildim. Gerçi GD92’den tek farkı mp3 ve foto özelliği ama olsun:P Telefonu 760YTLye Genpadan aldım ama 12 ay taksit yaptırdım. Bide şu kırılmaya,ıslanmaya ve çalınmaya karşı garantide yaptırdım ama pişman oldum. Çünkü eve gelip, paketi açıp şartları okuduğumda galiba o garanti olayının bi işe yaramayacağını anladım:) Yok şu durumu kapsamaz bu durumu kapsamaz, deli oldum…..
    Neyse telefona gelelim. Telefon aynen Knight arkadaşımızın incelemesindeki gibi bi şekilde sunuluyor. İlk başta 2-3 saat şarja koydum teli, şarj olduktan sonrada yaklaşık bi 20 saat geçti. Bu sırada bi kaç mp3 attım, 40-50 fotoğref çektim, 1 saate yakın radyo dinledim bi o kadarda mp3, bide telefonu kurcaladım filan ve şu anda pilin durumu %47’de. Bu normal mi?
    Çektiğim fotoğrafların kalitesi bayağı iyi. Ama normal çektiklerim pek iyi değil, oda benim yüzümden olsa gerek. Çünkü akşam üstü çektim ve güneş batıyordu, bu yüzden ve ayarlarıda pek bilmediğimden kötü çıkmış olabilir. Ama makro modunda çektiklerimin neredeyse hepsi çok güzeldi. Hoparlörü son ses açıp mp3 dinledim, şu anda cızırtı filan yok. Sesi D600den daha iyi veriyor, abimle karşılaştırdık. Yazılımı en son çıkan yazılım. Bunun dışında şöyle bişey oluyor, acaba bu bi sorunmudur. Hani telefon bi süre durunca ekran sönüyor ya, geri tuşuna basıp aktif ettiğimde ilk önce çok kısa bir süre bembeyaz bi ekran gözüküyor. Aynı şey fotoğrafları bilgisayara yüklerkende ara sıra oluyor. Bu normalmidir?
    Benden şimdilik bu kadar, zamanla izlenimlerimi ve fotoğraf örneklerinide ekleyeceğim.

• beyaz ekran normal

Orjinalden alıntı: KNİGHT586

quote:

KNİGHT586
    Özellikle sana soruyorum n71 den bu cihaza geçsem nasıl olur? n71'den önce k750i kullanıyordum daha sonra n71 aldım ama ekrandaki çizilmelerden dolayı telefondan soğudum. Şimdi w810 hakkında birkaç tanede soru sormak istiyorum:

-w810'un malzeme kalitesi nasıl, k750 kadar kötümü?
    -video çekimi k750 ile aynımı? Benim k750'de karelenme oluyordu.
    -Dış hoparlörün sesi tatmin edici mi?
    -Benim k750de mesaj hafızam hemen doluyordu. w810'da mı böyle?
    -Ekranın k750'den büyük oluşu bariz bi şekilde belli oluyor mu?
    -Navigatör tuşlar (yuvarlak tuşlardan bahsediyorum) kullanışsız mı?
    -Güncellemeleri gprs'den yapabiliyormuyuz? Yapabiliyorsak zaman olarak ne kadar sürüyor?
    -Şarjı normal kullanımda kaç gün gidiyor?
    -K750 de bluetoot'dan dosya gönderirken donma oluyordu. w810 da da oluyor mu?

Bu sorularıma cevap verebilirsen çok sevinirim...

N71'den W810i'ye geçmenin hiçbir sakıncası bulunmuyor. Bir başka topicte de sorununu gördüm...

Gelelim sorularına...

1-) W810i'nin malzeme kalitesi K750i'den daha iyi... K750i'de olduğu gibi telefonun sağından solundan sesler gelmiyor. Telefonun metal kısmında boya dökülmesi olmuyor ve tuş takımı sağlam... Yalnızca kamera bölgesine biraz bastırınca hafif gıcırdama olabiliyor.

2-) Bu adreste W810i ile çekilmiş video kayıt örneklerine ulaşabilirsin:www.youtube.com/results?search_query=Sony+Ericsson+W810i

3-) Dış hoparlörün sesi W800i'ye göre firmwaredan kaynaklanan kimi problemlerden dolayı biraz kısıkmış. Fakat kesinlikle tatminkar olduğunu söyleyebilirim.

4-) W810i'de mesaj hafızasının toplam ne kadar olduğunu bilmiyorum. Çünkü 3-5 mesaj birikir birikmez telefondan silerim. K750i'den farkı olduğunu da sanmıyorum.

5-) Ekranın kalitesi kendini belli ediyor. Ekran daha parlak ve biraz daha net.. Bu durumu özellikle fotoğrafları incelerken anlayabiliyoruz.

6-) Navigasyon tuşları oldukça kullanışlı.. Joystick gibi problem yaratmıyor. Hassaslık kaybı söz konusu bile değil.

7-) Güncellemeleri GPRS üzerinden yapabiliyoruz. EDGE sayesinde güncelleme en fazla 5 dk sürüyor. Yalnız bu durum faturaya hiç iyi yansımıyor. (Özellikle Turkcell'de)

8-) Telefonun şarjı normal kullanımda 5-6 gün; yoğun kullanımda 2.5-3 gün gidiyor.

9-) Telefonda hiçbir durumda kitlenme olmuyor. Başımdan hiç donma olayı geçmedi, geçeni de duymadım.

telefonu ilk aldığım gün kurcalarken music mate uygulamasını açtım o sıradada yanlışlıkla elim soldaki play/pause tuşuna bastım sonra iptal etmek için bir tuşa bastım hepsi biribirine girdi telefon kitlendi daha yeni almıştım alıp karıştıralı 5 dk bile olmamıştı.Alın size bir kitlenme durumu

anca pilini çıkartıp tekrar açabildim

• quote:

telefonu ilk aldığım gün kurcalarken music mate uygulamasını açtım o sıradada yanlışlıkla elim soldaki play/pause tuşuna bastım sonra iptal etmek için bir tuşa bastım hepsi biribirine girdi telefon kitlendi daha yeni almıştım alıp karıştıralı 5 dk bile olmamıştı.Alın size bir kitlenme durumu

anca pilini çıkartıp tekrar açabildim

Telefon birden çok komut alınca biraz stabilitesini kaybetmiş gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 17 Eylül 2006; 13:04:29 >

bende E900 ve W810 arasında kararsız kalanlardandım
    an itibariyle W810 de karar kıldım ve pzt.siparişimi geçeceğim

malumunuz balıkesir küçük bir yer ve gözünüz kapalı girip elektronik cihaz alabileceğiniz tek yer teknosa.diğer dükkanlarda fiyatlar çok uçuk...

yaptığım fiyat araştırmaları sonucunda internetten taksitle almanın daha mantıklı ve hesaplı olacağı kanısına vardım
    kanguruda 12 taksit 719 YTL ye buldum.ne dersiniz güvenebilirmiyim bu siteye???nakit alma imkanım maalesef yok

genpa,telpa, kvk,teknosa vs güzel sağlam siteler ama gelgelelim iş k.kartına 12 taksit olunca fiyat 800-850 ye kadar çıkabiliyor.

telefonun kullanımını sonyericsson un sitesinde denedim.+ K700 kullanıcısı olduğumdan bu yeni modelde yabancılık çekmedim.

demem o ki telefonu internetten taksitle almaktan başka çarem yok

flash tema olayını ve firmware güncellliğini saatlerce yorumları okumama rağmen hala çözemedim

telefonu kullanmaya başladığımızda firmware in güncel olup olmadığını nereden anlayacağız?

yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoire -- 16 Eylül 2006; 21:39:23 >

• ayarlar>güncelleme servisi>yazılım sürümü umarım yardımcı olmusumdur

Orjinalden alıntı: funy251

ayarlar>güncelleme servisi>yazılım sürümü umarım yardımcı olmusumdur

teşekkürler...

mesajı düzeltmekle uğraşıyorum 15 dakikadır :D
  • KNİGHT586 nikindeki ''İ'' harfi dikkatimi çekti. İngilizcede ''i'' harfi küçük yazılırsa noktalı büyük yazılırsa noktasız yani ''I'' şeklinde yazılır. Dolayısıylada nikinin doğru yazım şekli KNIGHT586 olmalı

Neyse biz konumuza gelelim n71'i verdim ve w810 aldım sayende. Teşekkür ederim yardımların için. Ben daha önce k750 kullanıyordum telefon baya bi geliştirilmiş valla; hem hızı hem tema şekilleri hem bilgisayar yazılımları gerçekten çok hoş olmuş baya memnun kaldım valla 1.5 yıl aradan sonra nokia almıştım ama telefonu 1 hafta kullanabildim

Orjinalden alıntı: _DuHaN_

arkadaşlar şöyle bi tespitte bulundum ama dogru ama yanlış radyo yu açtıgımda hoperlöre ses verdim ve dışarıya verdigi sesin gerçekten çok yüksek
    oldugunu farkettim fakat mp3 dinlemeye kalktıgımda radyodan çıkan kadar dışarıya mp3 sesi vermedigini gördüm yani bence telin hoperlörünün
    kapasitesi oldukça ii ama yazılım olarak desteklemiyo sanırım güncel sürümler çıktıkça hoporlör sesinin düzelecegine inanıyorum

Evet katılıyorum sana. Yeni yazılımlarla dış hoparlörden daha iyi ses alacağımızı umuyorum.

Arkadaşlar benim w810 yazılım sürümü: R4DB005 Bu en son yazılım mı daha yenisi var mı??

KNİGHT586 nikindeki ''İ'' harfi dikkatimi çekti. İngilizcede ''i'' harfi küçük yazılırsa noktalı büyük yazılırsa noktasız yani ''I'' şeklinde yazılır. Dolayısıylada nikinin doğru yazım şekli KNIGHT586 olmalı

Neyse biz konumuza gelelim n71'i verdim ve w810 aldım sayende. Teşekkür ederim yardımların için. Ben daha önce k750 kullanıyordum telefon baya bi geliştirilmiş valla; hem hızı hem tema şekilleri hem bilgisayar yazılımları gerçekten çok hoş olmuş baya memnun kaldım valla 1.5 yıl aradan sonra nokia almıştım ama telefonu 1 hafta kullanabildim

İngilizce'de büyük harf olarak İ değil I vardır. Bu hatanın da en başından beri farkındaydım. Kısa süre içinde adımı değiştirmeyi düşünüyorum. 586 eki sıkıcı olmaya başladı.

Rica ederim...

quote:

Evet katılıyorum sana. Yeni yazılımlarla dış hoparlörden daha iyi ses alacağımızı umuyorum.

Arkadaşlar benim w810 yazılım sürümü: R4DB005 Bu en son yazılım mı daha yenisi var mı??

R4DB005 en güncel firmware sürümüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 18 Eylül 2006; 8:50:31 >

• arkadslar bnm 3 ses cıkısından en usttekı dıger ıkısınden az ses verıyor sızce bı problem var mı eger vardıyorsanız bu nu verıp yenısını almayı dusunuyorum(tabıı ole bısı yaparlarsa) ama korkum yenı alcagımın problemlı cıkması
    su anda telefonumda gorunun tek sorun bu vedıger herseyden memnunum (arkadsımın 3250 sınden az ses vermesı dısında =( )
    bana bı acele bı cvp verırımısınız ve bu telın sesı yenı surumle yukselır mıı??? acele cvp please

.::HTC USERS CLUB::.

.: HTC TyTn II - Gb MicroSd :.

• Telefonda üç ses çıkışı bulunmuyor. Yalnızca bir hoparlör bulunuyor ve hoparlör estetik görünmesi açısından üç parçaya ayrılmış gibi görünüyor.

Telefonun hoparlör sesinin yeni çıkacak firmwarelar ile düzeleceğini düşünüyoruz. Fakat hoparlör sesi oldukça tatminkardır.

• 3250 ve 6233 gibi telefonlar piyasada hoparlör ses çıkışı en iyi olan telefonlardandır.

Ondan dolayı W810i ile karşılaştırmak çok da doğru değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 18 Eylül 2006; 11:36:38 >

• Telefonda stereo hoparlör bulunmadığına göre sorun yok demektir.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.