Şimdi Ara

Sony, Bravia televizyonlarının kontrolünü TCL’ye devrediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony, Bravia televizyonlarının kontrolünü TCL’ye devrediyor
    Sony Group, televizyon pazarındaki köklü markası Bravia kritik bir adım atıyor. Şirket, düşük kârlılık baskısının giderek arttığı TV donanım işinden çıkış stratejisi kapsamında, ev eğlence sistemlerini kapsayan bu birimini Çin merkezli TCL Electronics ile kuracağı yeni bir ortak girişime devretmeye hazırlanıyor. Bu adım, Japon teknoloji devinin televizyon üretimindeki doğrudan kontrolünü bırakması anlamına geliyor.

Kontrol TCL’de olacak

Sony ve TCL, Sony’nin TV donanım işini kapsayan ev eğlence operasyonları için bağlayıcı olmayan bir anlaşmaya imza attı. Planlanan ortak girişimde TCL yüzde 51 paya sahip olacak, Sony ise yüzde 49’luk azınlık hissesi ile yer alacak. Böylece operasyonel kontrol TCL tarafına geçerken, Sony markası ve teknolojik katkıları yeni yapı içinde korunacak.

Taraflar, ilgili bağlayıcı anlaşmaların Mart ayı sonuna kadar tamamlanmasını, gerekli düzenleyici onayların alınmasının ardından ise yeni şirketin Nisan 2027 itibarıyla faaliyete geçmesini hedefliyor.

Kurulması planlanan yeni şirket, “Sony” ve “Bravia” markalarını kullanmaya devam edecek. Ortak girişim ürün geliştirme ve tasarımdan üretime, satıştan lojistiğe kadar televizyon ve ev tipi ses sistemlerine yönelik tüm küresel operasyonlardan sorumlu olacak.

Sony, bu ortaklıkla birlikte görüntü ve ses işleme teknolojileri, marka değeri, tedarik zinciri yönetimi ve operasyonel uzmanlığını yeni yapıya aktaracak. TCL ise gelişmiş panel teknolojileri, dikey entegre üretim yapısı, güçlü küresel pazar erişimi ve uçtan uca maliyet verimliliği ile ortaklığa katkı sağlayacak.

Ayrıca Bkz.TV tavsiyesi için en iyi televizyon modelleri (Ocak 2026)

Son yıllarda mini LED, QLED ve yüksek yenileme hızlı paneller gibi alanlarda agresif yatırımlar yapan TCL, bu hamleyle birlikte premium televizyon segmentindeki konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Anlaşmanın hayata geçmesi durumunda, Sony’nin güçlü görüntü işleme algoritmaları ile TCL’nin üretim ve panel teknolojilerinin birleştiği daha rekabetçi fiyatlı Bravia modellerinin piyasaya çıkması mümkün hale gelebilir. Öte yandan bu durum aynı zamanda Sony için de televizyon donanımında bir dönemin kapanacağı anlamına geliyor.

Kaynak:https://www.theverge.com/news/864263/sony-tcl-tv-business-partnership-takeover-announcement
    Kaynak:https://www.sony.co.jp/en/news-release/202601/26-0120E/

• Henüz olmasa da yaklaşık PHILIPS-AOC gibi bir kullanım hakkı doğacak.

TCL için mantıklı mı? Evet niş pazarda Bravia markası değerli. Ama TCL sıfırdan giriş yapan bir oyuncu değil. Dikey büyümeyi entegre etmiş keni TV üretirken CSOT panelleri pazardaki markalara pazarlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten ne panel ne işletim sistemi kendisindi. 90'lardaki TV döneminden hiç bir kırıntı da kalmadı artık, marka isminden dolayı hala savunmaya devam edenlerin olması bile zamanında bir şeyler başardığı için. Fazla bile dayandı desek yeridir.

• Maalesef japonlar her sektörde çinliler ve korelilerin gerisinde kaldı. Sony bu gidişle playstation ve kameralar hariç hiçbir şey üretmeyecek

• Sony’nin Bravia teknolojileri TCL modellerde yer alacaksa TCL piyasayı sallar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Zaten ekstra birkaç görüntü işleme teknolojisi sayesinde fiyatları rakiplerinden %50 pahalıydı. Şimdi bu teknolojileri bir de ucuz TCL televizyonlarda kullandırırlarsa  

doğru tespit. zaten bu iki alandan kazanıyorlar geri kalan çöpp.

TCL'de Sony'den eksik hiçbişey yok. Gerçekten yok. %60 fiyatına %95i veriyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

PSN / XBOX / STEAM / YTUBE : ShinQda

LG Oled G1 - LG Soundbar GX - Playstation 5 Pro with Logitec / Razer / SteelSeries
  • Tcl panellerde bir yıl sonunda hayalet görüntü sorunu çıkıyor Huawei led ekranlardada var bu . Sony bu kararla ayagına sıkar . Kalitesi rcl seviyesine iner.

• 2020 model xh9077(gri) (9096 siyah) 4k @120Hz halen güncelleme alıyor. 15metre fiber optik hdmı ile sorunsuz kullanıyorum. Full array led çok başarılı. Donmayan tek Android Sony olabilir. TCL yazılım olarak Sony'den kazanım sağlarsa piyasada ekstra etki yaratır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Git LG ile anlaş Samsung’la anlaş Çin çakması TCL ile değil Sony efendi

2018 yılında aldığım Sony 55xe9005 Tv ile görüntü ve renk şöleni yaşıyorum

• Sony TV’ler çocukluğumuzun efsanesiydi. Bravia ismi kaliteyle özdeşti ama artık sektör çok değişti. TCL ortaklığı işin ticari gerçeği olabilir; umarım Sony’nin görüntü işleme ve kalite anlayışı bu işbirliğinde kaybolmaz. Marka yaşasın ama ruhu da korunabilsin.

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Vestel 43UD9300 | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti
  • furkan987654321 F kullanıcısına yanıt

japonya, Endüstri üreten endüstride dünya devi olarak almanya ile başı çeker, korenin ve çinin çok ekmek yemesi lazım daha…

( fanuc, mitsubishi, omron, hitachi, okuma, mazak, makino, smc, keyence..vs daha bir sürü dünya devi )

sosyal alanda bir sony’si varmış gibi görünebilir..

4 yıl 3 aydır bende çıkmadı hayalet mayalet. TCL TV'm ilk günkü gibi hala...

Hocam bizzat denedim sony görüntü konusunda efsane ötesi, şuana kadar böyle bi görüntü kalitesi daha görmedim,samsung 4k tv de aldım lg de aldım , ama renk ve donmayan arayüz istersen sony den başka tv yok, samsung ve lg 2 sene geçmeden kasıyor

Hocam buna katılıyorum. Son kullanıcıya ulaşan tüketim ürünlerinde Çin geçmiş olabilir ancak, örneğin denizcilik endüstrisinde gemilere ait birçok parça Japonya ve Kore tarafından imal edilir, yedek parçalar da bu iki ülkeden gelir. Tokyo Keiki (navigasyon), Furuno (navigasyon), STX-MAN (gemi makineleri) ve daha sayamadığım birçok yüksek teknoloji.. Bu sadece kendi sektörümden bir örnek.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.