Şimdi Ara

SONY BİZE PSN YAP - SONUNDA TÜRKİYE PSN HAYATA GEÇTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
7.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  SONY BİZE PSN YAP - SONUNDA TÜRKİYE PSN HAYATA GEÇTİ

Evet sonunda Türkiye PSN'e kavuştuk. Konu ile ilgili olarak blog'ta gerekli güncellemeleri yapacağım. Duygu ve düşüncelerinizi ifade etmeyi unutmayınız....

http://sonybizepsnyap.blogspot.com/

PSN ile yaşadığımız kredi kartı sorunları hepinizin malumu. Bir arkadaşımwww.sonybizepsnyap.com adında (googlebizelogoyap'tan esinlenerek) site kurmayı düşünüyor. Eğer konu ile ilgili ciddi bir destek olacaksa, girişimler yapılabilir.

Konu ile ilgili olarak son günlerde sorun yaşayan Hürriyet yazarı Erkan Çelebi'ye e-posta yolladım, eğer destek gelirse konu gündeme taşınabilir.

Ne kadar istekli olduğunuza dair desteklerinizi bekliyoruz...

Yolladığım e-posta aşağıda.

quote:

Sayın Erkan Çelebi,

10 Ağustos tarihli "Sony Beceremedi, Şenol Usta Halletti" başlıklı yazınızı okudum ve uzun bir süredir Sony Türkiye ile bizim de yaşamış olduğumuz ortak sıkıntıları sizin de yaşamış olduğunuzu gördüm. Her ne kadar bizler bu sorunları farklı bir boyutta yaşıyor olsak da, temelinde aynı sebebin olduğu aşikar...

Sony gibi bir dünya devinin Türkiye distrubutörü olan Sony Eurasia, maalesef markasını taşıdığı Sony'nin hizmet kaitesine ulaşmakta pek hevesli gibi görünmüyor. Sizin gibi optik okuyucusu bozulan bir çok arkadaş 1-1,5 ay gibi süreler (hatta 3 ay bekleyen bir arkadaşım var) ürünlerinin yapılmasını beklediler. Sonunda bin minnet ve ödenmiş dünya kadar telefon faturaları sayesinde ürünlerine kavuşabildiler.

Tüm bu olanlara rağmen çok da ironik bir şekilde, hitap ettikleri segmentin müşterilerini ki; çoğu elektronik tüketicisi, bilinçli insanlardır, çok saçma masallarla kandırmaya çalışıp, ayıplı ürünleri garanti kapsamına almamak için komik bahaneler ürettiler. İşin sizi ilgilendiren boyutu bu. Asıl değinmek istediğim konu ise şu:

Biz bir kaç arkadaş bir web sitesi tasarlayıp Sony'ye Türkiye temsilcisi firmalarının ne kadar kötü çalıştığını göstermek ve aynı zamanda eksik hizmet verdiklerini de ortaya çıkartıp, verilmesi gereken hizmete ulaşmak istiyoruz.

Konuyu biraz daha açayım...

Yaklaşık 6 ay önce PS3 konsolunu aldım, (10 yıldır da ilk iki konsolu kullanmışlığım vardır) konsolda oynamak içinde geçen süre içinde yüklü miktarda paralar ödeyerek değişik zamanlarda 14 adet oyun aldım. Mesele şu: aldığımız oyunlar zaman içinde üretici firmalar tarafından geliştirilip yeni özellikler eklenerek daha güzel hale getiriliyor. Bu yeni özelliklerden faydalanmak için, konsolun bağlı olduğu PSN denilen özel bir ağdan (muhakkak sizde biliyorsunuzdur bu PSN'i) bu dosyayı konsolunuza indirip oyununuzu güncel hale getiriyorsunuz. Bu güncellemeler sayesinde oyun ile paket olarak sunulan internet üzerinden oynama hakkını da elinizde tutuyorsunuz. Güncelleme yapmadığınız takdirde internet üzerinden oynama gibi bir hakkınız olmayabiliyor...

Bu güncellemeler kimi zaman ücretsiz, kimi zaman da ücretli oluyor ve işte dananın kuyruğu da burada kopuyor. Ücretli güncellemeleri alabilmek için PSN'nin kabul ettiği bir kredi kartı ile oyununuzun bölgesi ne ise oradan güncellemeyi ücret karşılığı indirmek zorundasınız. Ama Avrupa'daki hiç bir PSN bizim kredi kartlarımızı kabul etmiyor, ülkemizde de PSN olmadığı gibi ilgili bir çalışma da mevcut değil. Daha kolay bir ifade ile 150 YTL'ye aldığınız bir oyunu ayrıca parasını ödeyerek kendi rızanız ile güncellemek istiyorsunuz ama, sizin kredi kartınız hiç bir şekilde kabul edilmiyor.

Sony yetkili satıcısına defalarca e-posta yollamamıza, çeşitli platformlarda bunu dile getirmiş olmamıza rağmen, konu ile ilgili bırakın bir gelişmeyi, duyuru dahi yapılmadı. Bu sorunu emin olun benim gibi ülkemizdeki tüm PS3 sahipleri bir şekilde yaşıyor.

Arkadaşımın girişim olarak başlatacağıwww.sonybizepsnyap.com isimli siteden konuyu gündeme taşımayı düşünüyoruz. (googlebizelogoyap isimli siteden esinlenerek ) Sizden tam da böylesine ortak bir sorun yaşarken köşenizden bir destek bekliyoruz. Muhakkak sesiniz bizden daha fazla duyulacaktır. Emin olun Türkiye'deki tüm konsol camiası sizi yürekten destekleyecektir.

Başarılı çalışmalarınızın devamını ve tabiki davamızda bize yardımcı olmanızı dilerim.

Hayırlı akşamlar dileği ile;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 10 Haziran 2010; 19:44:11 >

• zamaninda biz de bir cok mail atmistik ama ise yaramamisti, bu daha kapsamli bir porje, sadece yazilan metin bile mukemmel, umarim ise yarar
    ben destekliyorum

College of Engineering 2010/2014-Univeristy Park, PA
  • destek lafının ıcını bırz doldurmak gerek bu konuda ılk once bı stratejı gelıstırılmelı..

Turkıyeyı bır urun gıbı sunmalıyız basında bu konuda urun satıs gelıstırme pazarlama konusunda yetkın kısıler aramızda varsa bu konuya egılıp bır stratejı gelıstırmelerını beklemek mantıklı olur..

Eger bole bır ımkanımız yoksa sızın bekledıgınız destegın tanımını yamanız daha dogru olacaktır..

Yoksa desteklıyorum ıyı olur vay super yapalım gıbı bır cok ıbare olacaktır .. sakın yanlıs anlasılmasın bu bıle bır adımdır ancak daha sonuc odaklı ele alınmalı dıye dusunuyorum..
  • Zaten konu tartışıldıkça olgunlaşacaktır. Sitede ziyaretçi forumları doldurulabilir ve insanlar tepkilerini dile getirebilir, bu olabilir mesela... Bu ve bunun gibi fikirlerinizi paylaşmanız faydalı olur.

Site bir şekilde hayata geçirilecektir, bu gibi platformlarda tartışarak iskeleti sizler oluşturacaksınız.
  • güzel yazı olmuş işallah sesimizi duyarlar resmen paramızla rezil oluyoruz
    Daha Fazla Göster
  • Sony'nin fazla umurunda olmaz. Ama Sony'e sürekli epostalar ve siteye çok girsek ozaman Sony göz ardı edemez. Onun için konu güncel olmalı ve site kısa zamanda faaliyete geçmesi lazım.

• Sony ve biz

Ps3 resmi olarak TR'de satiliyor ama Turk hesapla daha bir Psn'ye giremiyorsunuz...saka gibi. Isvec'de yasiyorum ve Isvec'e ait özel bir Psn olmadigi halde Ps3'u satmadan evvel Isvec hesabiyla tak diye Psn'ye girisim vardi. O zamanlar GT5p'yi deniyordum ve o kadar Timetrialslarda gezindigim halde bir tane bile Turk bayrakli yarisci görememistim ilk 100'lerde...Yunan bayragi bile kac defa gözume carpti. Ya....TR'de ve GT5p'de araba surmesini bilen bir Allah'in kulul yok veya herkes yabanci hesapla giris yapiyor Psn'ye. Bu da icler acisi...yani oyun icin TURK hesabimizla bile giris yapmamak bizim kabulumuz öylemi!!! Benim icin degil.

O zamanlar Suzuka'da Ferrari 430 ile 28'ci siraya girmeyi basarmistim ve amacimda TURK hesabimizla ve bayragimizla ilk yuzlerde bulunmamizdi...simdi GT5p'ye gelen bu son uppdatele anladigim kadariyla Leaderboardslari sifirlamislar hiyarlar...umarim TimeTrialslara Turk hesabiyla girip yarisanlar olur.

Forza Motorsport 3

• @Geymer

Hocam ben GT5P oynadığımda genelde, ilk 30'da, bazende ilk 15-10'da oluyorum ve Türk PSN hesabı ile yarışıyorum. üzülme o kadar kötü değil halimiz. Hatta biz kendi aramızda turnuva yaptığımızda arkadaşlardan şöyle 3-5 kişi kesin ilk 20'de oluyordu, hele bir tanesi var ki ilk 3 kesin.

Şu İsveç için uygulanan yöntem keşke bize de gelse, ben ona da razıyım...

Orjinalden alıntı: SolidRock

@Geymer

Hocam ben GT5P oynadığımda genelde, ilk 30'da, bazende ilk 15-10'da oluyorum ve Türk PSN hesabı ile yarışıyorum. üzülme o kadar kötü değil halimiz. Hatta biz kendi aramızda turnuva yaptığımızda arkadaşlardan şöyle 3-5 kişi kesin ilk 20'de oluyordu, hele bir tanesi var ki ilk 3 kesin.

Şu İsveç için uygulanan yöntem keşke bize de gelse, ben ona da razıyım...

Timetrialslarda baktigim araba modelleri... BMW, Audi ve Mercedes, Ferrari 430, F1 (Turkuz dedim kesin bu arabalarla yarisan olmustur ve ilk 100'e girmisizdir ama malesef Turk bayrakli kimseyi göremedim),

Baktigim secenekler ise ...Professional ve tum yardimlar kapali. Sizler muhakkak devam edin beyler....meydani bos birakmayin. Live'i ele gecirdik zaten, sira Psn'de

Forza Motorsport 3

• forumdaki üyelerin çoğu TR psn almamış yada almaya üşeniyor, bence TR psn hesapları çoğalırsa sony' nin dikkatini çekebilir

şaka şaka ps3üm yok ama destek tam bir 360 kullanıcısı olarak

http://sonybizepsnyap.blogspot.com

Blog'la ilgili eklemek istediğiniz şeyler varsa lütfen belirtiniz...

Konu ile ilgili olarak Sony Türkiye yetkili firmasına da bir e-posta yollayarak konuyu kendilerine ilettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 11 Ağustos 2008; 5:31:03 >

Ama hiç tınmadılar bile.

Bizi bıraktım AB üyesi olan (Sanki çok önemliymiş gibi) Yünanistan' da bile olmadığını öğrendim PSN in.

Elbette ki sonuna kadar destekliyorum bu çabayı ama neticelenmesi ile ilgili kuşkum var.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.