Şimdi Ara

Sony a6000 - Canon 700D??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi forumlar. 4-5 gündür fotoğraf makinası araştırmaları yapıyorum fakat işin içinden çıkabilecek gibi değilim. Fotoğrafçılığa amatör olarak yeni başlıyorum. Manzara ve makro çekimler yapmak istiyorum. ayrıca tatile gittiğimde telefonumla çekeceğim fotoğrafları daha kaliteli olarak makinamla çekmek istiyorum. 2 model arasında kaldım Sony a6000 ve canon 700d...

Sony a6000 compact olmasına rağmen fotoğraf kalitesi olarak canon 700d yi yakalıyor diye duydum. Özellik olarak kıyaslandığında 1-2 önde bile diyebilirim. WiFi özelliği sayesinde fotoğrafları telefonuma hızlı bir şekilde alıp paylaşabilicem. Üstünden çıkan kit lens durumu nedir?

Fotoğrafçılık işi uğraşan kişiler ise Sony a6000nin çok amatör kalacağını bu yüzden kesinlikle canon700d almamı söylüyorlar. Büyük dslr makinalar çok ilgimi çekmiyor. Fakat verdiğim para az uz değil benim açımdan. İlerleyen günlerde pişman olmak istemiyorum. Canon lens fiyatları vs daha uygun oluyormuş sanırım. Bu konuda belki bir adım önde benim için.

Bu arada iPhone kullandığım için telefonuma hafıza kartı girişi yok. İyi forumlar

• bende 650d vardı. satıp a6000 e geçtim. gayet memnunum. çok fazla fazla makina taşıyorum peşimde. çok daha fazla resim çekiyorum. heleki wifi olması verili nimet. bilgisayara bağımlılıktan kurtardım. direk aktarıp telefona sosyal medyada paylaşıyorum. görüntü kalitesi olarak ikiside denktir. sony daha marifetli bana kalırsa. tek sıkıntı lensleri pahalı. ben manuel lens kullanıyorum bu yüzden. giriş seviyesi bir kullanıcı isen aynasız makina al hamallık etmeye gerek yok. sarjı canona göre azdır ama yarı yolda bırakmadı beni hiç. günlük yetiyor. powerbank ile sarj olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emresalvation -- 3 Mayıs 2017; 10:0:42 >
  • Zaten makro da çekiyorsunuz, tereddütsüz a6000 e yönelin
  • Cevabınız içim teşekkür ederim. Sony a6000 almaya çok yakınım bu dedikleriniz sebebiyle bende.

A6000 kit lens ile makro yakın çekim fotoğraflar çevrilir miyim?

Manuel lens kullanıyorum dediniz. Biraz açıklar mısınız?
  • oguzhanozturk kullanıcısına yanıt
    Teşşekkür ederim dediğiniz gibi yapıcam yüksek ihtimalle.
  • "Fotoğrafçılık işi uğraşan kişiler ise Sony a6000nin çok amatör kalacağını bu yüzden kesinlikle canon700d almamı söylüyorlar."
    Diyenler boş konuşuyor.

5-10 sene önce de aynı tarz "dijital fotoğraf makinası ile fotoğraf çekilmez, kesinlikler filmli makina kullanın" derlerdi Duymazdan gelin onları A6000 iyidir, daha Ucuz isterseniz Samsung NX3000 de olur. Hatta Sony RX100 serisini de öneririm. (Nedeni imzamdaki linkte.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 4 Mayıs 2017; 1:39:7 >
  • taho26 T kullanıcısına yanıt
    a6000 in sensör-lens arası mesafesi çeviri ile lens kullanmaya çok müsait, çok kaliteli lensleri ucuza kullanabilirsiniz, zaten makroda manuel focus kullanacaksınız,problem olmaz, 700d nin muadili sonyde a58 dir,a6000 farklı bir klasman diyebiliriz,foto kalitesi olaraksa hemen hepsinden aynı sonuçları alabilirsiniz, değişen şeyler fps,video performansı vsvs
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    Hocam şu yorumla içime bi su serptiniz. Başlangıcı a6000 ile yapıcam. Makina çok ergonemik geldi tabi bunu kullandıkça netleştiricem ama her haliyle içime singi gibi bu saatten sonra 😄
  • oguzhanozturk kullanıcısına yanıt
    "Çeviri ile lens kullanmaya müsait" dediğiniz aparat yardımıyla diğer marka lensleri kullanma özelliği mi oluyor hocam?
    Evet, özellikle m42 ve fd lensler
  • Son olarak Bu makina için nasıl bi hafıza kartı almalıyım?
  • gözün kapalı sony a6000 al derim nikon d5200 kullanıyorum pişmanım keşke a6000 alsaydım diyorum
  • Modeli kesinleştirdim hocam bende a6000 için. Pişmanlıklarınızı yazabilirseniz benim gibi kararsız kalanlar olursa bir çıkış yolu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taho26 -- 5 Mayıs 2017; 17:49:8 >
  • Arkadaşlar amatörüm. Sony a6000 aldım

ancak lensler hakkında hiçbir fikrim yok.

bu konuda beni bilgilendirecek bir link olan paylaşabilir mi?

arama yaptım fakat çok fazla bilgi yığını ve teknik kelimeler var. giriş olarak ne önerirsiniz.

iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propranolol

Arkadaşlar amatörüm. Sony a6000 aldım

ancak lensler hakkında hiçbir fikrim yok.

bu konuda beni bilgilendirecek bir link olan paylaşabilir mi?

arama yaptım fakat çok fazla bilgi yığını ve teknik kelimeler var. giriş olarak ne önerirsiniz.

iyi forumlar

Şu an elinizde hangi lens var, yada hiç lensiniz var mı? Birde bu işe ayıracağınız paraya göre tavsiye verilmesi daha iyi olur. Örneğin az bir bütçeniz var ise çevirici ile manuel lens kullanın gibi öneriler gelebilir. O nedenle konuya paradan başlamak lazım.
  • Bir de arkadaşlar konu sadece gövde değil, hangi lensleri alabilirsiniz, aradığınız lens e bayonet olarak var mı v.b. soruları da aklınıza getirin ve ona göre nikon mu sony a6000 mi değerlendirin.
  • Ben bi amatör olarak yeni başladığım için bu dediklerinize somut cevaplar veremiyorum.
  • Güzel kardeşim, amatörüm yeni başladım diyorsan elinde güzel bir kit lens var zaten, kit lensler çöp değildir, çoğu gayet f/p lenslerdir, bi süre onu kullan, neyin ne olduğunu gör, ondan sonra tercihlerini belirlersin zaten, şimdi sana git 100mm f2,8 al desem gidip alsan napıcaksın ki o lensle
  • Arkadaşlar makinayı alırken yedek bataryada almayı düşünüyorum. Duracellin bataryasını kullanan var mı? Muhtemelen orijinal Sony bataryası en iyi sonucu verecektir ama fiyatıda biraz yüksek.
    Bende 700D var hocam a6000 nasıldır bilmiyorum.Ama sony de bu işte iyi.Ben olsam gene canon alırdım hocam.Hafıza kartına gelince.Yazma/okuma hızı ve hafızası yüksek bir kart almalısın.Bende olan 4 gblik okuma yazması yavaş olan bir kart video da sıkıntı çıkardı.O yüzden en az 16gblik okuma yazma hızı yüksek bir hafıza kartı almalısın.50 60 liraya bulursun bu özellikteki bir kart.gg de hepsi burada da
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.