Şimdi Ara

Sonunda YAPA'dayım - VAE'den Geçiş Hikayem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir kısmınız beni yaptığım son derece olumsuz yorumlar ile tanır. Bunların sebebi bana abone olurken
    verilen taahhütlerin yerine getirilmemesiydi. Başta bana söylenen YAPA'da hata almaları, bunu düzeltmemeleri.

Sorun bugün çözüme kavuştu.

Sezar'ın hakkı Sezar'a, buradaki TürkNet yetkili arkadaş ile 40'a yakın mesajlaşmamız oldu ve hepsinde yardımcı, pozitifti.
    Son derece nazik olan arkadaşım elinden gelenleri yaptı ve benim YAPA'ya geçmemde önemli bir rol oynadı.

OİM'e ve Twitter'a kalsa bu işlem hala uzayactaktı. Bayramdan önce YAPA'ya geçiş işlemlerim başlamasına rağmen
    OİM'deki müşteri temsilcisi hala durumdan bihaberdi ve kayıtları elinden bir şey gelmediğini söyleyerek kapatmaya devam ediyordu. Geçişim yapılacağını söylememe rağmen otomatik cevaplar devam etti.
    Bunun göz önüne alınmasını, birimler arası irtibatın gelişmesini rica ediyorum.

Açıkçası forumdaki TürkNet yetkilisi arkadaş olmasaydı sorun uzayacaktı. Kendisine buradan sabrı için teşekkür ediyorum.
    Malesef zor bir müşteriyim.

YAPA profillerini değiştirebilmeniz; oyun, hızlı, standart vb. çok güzel olmuş.

Uzun ve sancılı bir süreçte, umudumu kaybetmeme rağmen durum düzeldi.
    Geçiş yapamayan arkadaşların darısı başına :)

• Yapa altyapısı olduğunu nasıl anlayacağız ve vae'den farkı ne olacak. Çünkü kimisi yapa'dan şikayetçi oluyor
  • Forumdaki türknet yetkilisiyle iletişime geçebilirsin.
    Ya da web sitesinden altyapı kontrolü yaparsanhttps://turk.net/kotasiz-vdsl-hizinda-internet/

Burada yazıyor. Mesafene ve kablo kalitene bağlı biraz.
  • Hayırlı olsun.. hız testlerin ne çıkıyor şuan?
  • önceden maksimum 18 çıkıyordu şimdi 24.

Gece 2'den sonra kullanım azalacağı için margin değeri artacak ve muhtemelen hızda da bir miktar artış olacak.
  • Hayırlı olsun hocam. Şahsım adına yardımım dokunduysa ne mutlu bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nutz

önceden maksimum 18 çıkıyordu şimdi 24.

Gece 2'den sonra kullanım azalacağı için margin değeri artacak ve muhtemelen hızda da bir miktar artış olacak.
    hat değerlerini atarmısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yapa'dan VAE'ye geçiş
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öğlen hızım 27MB civarındaydı, 10 dakika önce bağlantımı kopardılar
    ve hızımı düşürdüler. Margin değeri de prime time olduğu için malum, yerlerde.

Sonunda YAPA'dayım -  VAE'den Geçiş HikayemSonunda YAPA'dayım -  VAE'den Geçiş Hikayem

• Hem de nasıl yardımın oldu. Sabırla cevap verdin her şeye çok teşekkür ederim.
    Kütahyalı Ramazan'da çok yardımcı oldu o da sağ olsun.

Twitter ve OİM ekibinden kat kat fazla yardımınız oldu :)
  • Rica ederim hocam. Yapa geçiş sonrasında upload farkı görmenizi çok isterdim açıkçası. Bu açıdan üzüldüm ama bölgede yapa genellikle herkese + katıyor. Size de en azından download tarafından + kattı. Ev telefonu kullanmıyorsanız splinter kullanmayın. Eğer evinize gelen kablo fişten çıkıyorsa ve o şekilde İnternete bağlıysanız (yani dönüştürücü varsa) bunları değiştirip direkt olarak ankastreden eve temiz cat kablo cekmeniz yararınıza olur.

• Ek olarak zyxel bmg3312-b10b modemi yapa da en iyi sonuc veren modemdir. Aklınızda bulunsun

• PoyrazKarayel59 P kullanıcısına yanıt
    Benim bina ankastresinden direk 5 metre kabloyla bağlı.
    Modem için de bir araştırayım bende superonline modem var.

Farkı olur mu dersin?

Modemi bi getir de deneylim, komşu sayılırız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nutz

Benim bina ankastresinden direk 5 metre kabloyla bağlı.
    Modem için de bir araştırayım bende superonline modem var.

Farkı olur mu dersin?

Modemi bi getir de deneylim, komşu sayılırız :)
    Modemi kuzenim evde kullanıyor.

Ben airties 5443 kullanıyorum. Değerlerim düştü modemi ona verdiğim için geri isticem bir ara . Farkı olacağını da ona dayanarak söyledim. Modem elektrik çekiyor hattı güclendirmek için. En büyük farkı bu temiz 2. el bulabilirseniz deneyin
  • Hız profilimi 35/7 olarak sınırlandırdıklarını inatla kabul etmiyorlar.

24/3 kilitli ttnet dolabında aşağı akım hızı 23768'di.

YAPA'ya geçinde maks gece 34768 alıyorum. sabitlenen hız 27.

prime time'da internetimi kesip bir düşük profile çekiyorlar. Loglarda screenshotlarla sabit.

Hangi profili seçersem hız düşüyor, margin yükselmiyor. Mantıken yükselmesi lazım.
    İsteyenlere ingilizce kaynakları atabilirim.

Hız kısıtlaması yapmıyoruz, bu mesafede şanslısın masalı anlatmayın bana. Network ekibinize bir daha sorun.
  • Hani çok memnundun, 1 gün bile sürmemiş memnuniyet hahahaha.
    Halen anlayamadınız, turknet milleni netspeed oris moris vb vb firmaları tercih etmeyin diye bir yerlerimizi yırttık forumda.
    Eh; 1 gün memnun 5 gün mağdur olursunuz işte böyle. "Akılsız başın derdini ayaklar çekermiş". Uğraşın durun ne diyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crawlers -- 11 Haziran 2019; 23:37:33 >
  • crawlers kullanıcısına yanıt
    Hocam ben genel olarak memnunum. Derdim bana yalan söylenmesi, bir çok insan gibi.
    Ve en kötüsü bir çok insan bunun farkında değil. Milleti kandırıyorlar.
    Keşke benim gibi farkına varanlar olsa da bu düzen değişse.
  • Ticari firma, tabiki yalan söyleyecek, seni abone yapmak isteyecek.
    Al-sat yapan firmalardan uzak durmak gerek. Şimdi hepsinin ismini yazmaya gerek yok. Al-sat yapan şu demek, hizmet verdiği yerde fiberi olmayıp, yerel operatörden hat kiralayıp internet hizmeti veren firmalar. Bu firmaların sayıları oldukça da fazla, turknet,milleni,netspeed,oris, vb 10'larca sayılabilir.
    Bölgenizde kimin altyapı hizmeti varsa; örneğin: superonline varsa onu tercih edin, turk telekom varsa onu, vodafone varsa onu veya kablonet. Böylelikle mağduriyet yaşamamış olursunuz.

Bir örnek daha vermek istiyorum anlamanız için.

Binanıza superonline fiber getirmiş ama siz gidip superonline fiberi üzerinden milleni aboneliği bağlatıyorsunuz. Al-sat işte tam da budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crawlers -- 11 Haziran 2019; 23:52:56 >
  • Ah keşke superonline fiber olsa binamda.

Bundan 12 sene önce öğrenciyken oturduğum evde vardı superonline fiber
    ilk ay 100Mbps hediye etmişlerdi. bak 12 sene diyorum.

Bundan 16 sene önce 256k bağlatmıştık ilk olarak 69 liraydı çok iyi hatırlıyorum.

Şebeke aynı şebeke, kablo aynı kablo adamlar diyo ki kablo kötü :)
    ama o hızın 72 katını veriyor şu anda aynı kablolarla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.