Şimdi Ara

Sonax Würth Dizel katkısı kullanan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
23.701
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dizel bir araç sahibiyiz.. fakat yaş itibari ile aracın sanki motor sesi arttı gibi geliyor bana, birde eksoz malum dizel araçlarda arada bir renk verebiliyor her neyse, ben dedim aceba bu sonax diesel system cleaner nasıldır? kullansam mı, kullanmasam mı?

aramızda kullanan oldumu aceba?

ancak bir husus çok dikkatimi çekti ! ! Almanyada bu sonax diezel motor temizleyici diye bir ürün yok! ne sitelerinde nede başka alman bir kaynakta bu üründen hiç bulamadım? ya bu almanların yakıtları çok temiz gerek duymadılar yada bizim üzerimizden deneme yapıyorlar? her neyse önce bir kullananlar anlatırsa tecrübelerini sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matgab -- 24 Şubat 2010; 20:23:00 >

• yokmu yahu??
  • würth common rail katkı kullan bence
  • motor common rail değil ama!!!
    sade bir volkswagen grubu turbo beslemeli dizel motoru...

ancak yaptığım araştırmalara göre würth markalı dizel katkısı kullanıp egzos dumanında azalma gören ve sesde şiddet düşmesi yaşayanlar olmuş...

bu yüzden şimdi bir de würth dizel katkısı hakkında yorum yapacak arıyorum... ama işim zor gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matgab -- 24 Şubat 2010; 21:19:21 >
  • Faydası oluyor,sonuçta bunlar yakıtın geçtiği he rnoktayı temizliyorlar.Özellikle ciddi egzoz emisyon yapan yerlerde farkı hissedersiniz.Her 30 bin km de kullanırım.Daha önce başka araçlarda da kullanmıştım.Ben Würt tavsiye ederim.
  • Würth'ü son yağ değişimine gittiğimde servisde 35 tl'ye koymuşlardı..

Özellikleri:

• Bütün dizel motorlarda, özellikle Common Rail ve yüksek basınçlı enjeksiyon sistemlerinde kullanılır.

• Düşük kükürt oranı içeren yeni sistem mazot karışımları için de uygundur.

• Yakıt tankından yanma odasına kadar özel koruma sağlar. Hareketli parçaların ömürlerini uzatır ve aşınmalara karşı korur. Tüm iklim koşullarında mazottaki akışkanlığı düzenler. (HFRR DIN ISO 12156 testine tabi tutulmuştur).

• Özellikle enjektör pompası ile enjeksiyon iğneleri arasındaki tortuları çıkarır ve çözer. Sistem içerisinde korozyon ve su oluşumunu önler.

• Ateşlemeyi ve Cetane sayısını (CaZ) düzenleyerek hidrokarbonları azaltır, egzoz gazındaki emisyonu ayarlar.

• Tıkanmış mazot kanallarını açarak motorun vurma yapmasını engeller ve sessiz çalışmasını sağlar. Yakıt tankındaki mazotun kalitesini artırır.

• kararsız kalmak üzereyimmmm

araç baya siyahımsı atar oldu yüksek devirlerde, ilk çalışmada mavimtrak!! napacuhhh yahuuu??
    alsahmıı, almasahmııı??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu ürünler düzenli kullanımda daha da önemlisi bir sorun oluşmadan kullanıldığında faydası olur.Sorun önleyici ürünlerdir.Yoksa motor bitmiş,her yeri kurumlanmış kullansan ne kullanmasan ne.Mezardaki ölüye ilaç vermeye benzer.
  • bence Würth enj. temizleyici alın çok pahalı değil ve kalitesi belli....
  • bence kullan bunda tereddüt edicek birşey yok bu ürünü kullanan çok insan var öyle 3 5 kişi değil hatta bu ürünün müptelası insanlar bile var yani bir problem olsa önce onlarda çıkardı değilmi. bence en güzel temizlik yöntemi depodan başlayıp egzoz a kadar tüm yakıtın geçtiği yerleri temizliyor. bende würth common rail katkı kullandım siyah duman atımı bitti ama şu an da üzerinden 6 7 bin km geçti gene grimsi grimsi hafiften egzoz tan atıyo sanki
  • Bu ürünle uğraşacagınıza gidip bence bir servise gösterin bu renkli dumanlar neden çıkar diye sorun.

Bahsettiğiniz ürün tamamen yapıcı/onarıcı değildir. Sadece önlem almaya yöneliktir. Depoya koydugunuzda hiçbir etkisini hissedemezsiniz ancak uzun vadede yakıt sistemi ömrünü uzatabilir.
  • tüm yorumcu arkadaşlara teşekkür ederim..
    birde şu husus var...
    araç çok az kullanılıyor, bunun bir sıkıntısı olurmu aceba! yani haftada en fazla 10-20km ya yapar ya yapmaz.. zaten 97model ve 140binde.. hani depoda yatması sorun yaparmı çünkü bazıları uzun yol yapacağınız zaman kullanın dedi iyice kararsız kaldım yaaaaaaa.....

fakat bi şekilde alıcam bu gidişle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: matgab

tüm yorumcu arkadaşlara teşekkür ederim..
    birde şu husus var...
    araç çok az kullanılıyor, bunun bir sıkıntısı olurmu aceba! yani haftada en fazla 10-20km ya yapar ya yapmaz.. zaten 97model ve 140binde.. hani depoda yatması sorun yaparmı çünkü bazıları uzun yol yapacağınız zaman kullanın dedi iyice kararsız kaldım yaaaaaaa.....

fakat bi şekilde alıcam bu gidişle...

al gitsin bunda bu kadar düşünücek bir şey yok yakıt katkısı bunlar. eğer öyle beklemeyle bişey olsaydı kendi kutusunda beklemesi de sakıncalı olurdu değil mi

uzun yol derken aracı biraz sıkıştırarak kullanman lazım bu katkıyı aldıktan sonra o kadar yapman gereken tek şey buu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasher -- 25 Şubat 2010; 20:08:47 >

• arkadaşlar würth mazot katkısını full depoya koyarsanız bir şey olmaz ama bazı servisler hızlı temizlik yapması için az mazot verken atılmasını söylüyorlar bunu yapmayın karışım oranı bellidir üzerinde gelir lütfen bunu dikkat ediniz. ayrıca würth başka würth ürünleri hakkında bilgi almak isterseniz yazın cevaplarım kolay gelsin hepinize.
  • bir konuyuda söylemeyi unuttum eğer düzenli olarak 15 bin km bakımların bu würth katkısını koyarsanız enjektörlerinizi 300 bin km kadar gideceğini tahmin ediyorum bazı firmalar servisler bunu yaptırmanızdan kaçınır çünkü enjektörler pahalı onlarda değiştirmek için bahane arıyorlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeskont -- 24 Mart 2010; 22:44:51 >
  • bence würth kullanın en kalitesidir sonax oktan arttırıcı kullanmadım şimdi würth oktan arttırıcı kullanıyorum çok memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemvw -- 24 Mart 2010; 23:44:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeskont

bir konuyuda söylemeyi unuttum eğer düzenli olarak 15 bin km bakımların bu würth katkısını koyarsanız enjektörlerinizi 300 bin km kadar gideceğini tahmin ediyorum bazı firmalar servisler bunu yaptırmanızdan kaçınır çünkü enjektörler pahalı onlarda değiştirmek için bahane arıyorlar .

bu 15 binde kullanılma sıklığı ürünün üzerinde yazan birşey mi yoksa siz mi öyle öneriyorsunuz
  • öşyle diyeyim normadla servis bakımları 15 bin km de olacağında o şekilde yazdım bu dediğim firma arabalarında devam lı yollardalar taksiciler için diyeyim. ama sizler normal ev kullanıcıları 20 bin yada 25 binde bir koysanızda olur.ama deponuz fule yakın olsun uygun kullanım şekli budur. başka sorusu olan arkdaşlar sorularını cevaplayabilirim burda birde würth hakkında sorularınız için şeklinde bir bölüm açtım ordan würth ile ilgili tüm ürünler hakkında bana soru sorabilirsiniz .
  • benim common rail mazot katkısı kullanalı yaklaşık 8 9 bin km oldu o yüzden sordum tekrar kulanma süresini bu ara aracı düşük devirde kullanıyorum az yakması açısından ama şu gaza yüklenmeler de gri duman atımı azalmıştı bu ürüsünü kullandık sonra fakat şimdi gene başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasher

benim common rail mazot katkısı kullanalı yaklaşık 8 9 bin km oldu o yüzden sordum tekrar kulanma süresini bu ara aracı düşük devirde kullanıyorum az yakması açısından ama şu gaza yüklenmeler de gri duman atımı azalmıştı bu ürüsünü kullandık sonra fakat şimdi gene başladı

öncelikle arabanızda daha önceden bu ürünü kullanmadınızsa km olarak yol yapmış bir araçta 15 bin olunca tekrar koyun bir kaç dönem bunu yapabilirsiniz sonra belli düzene girer.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.