Şimdi Ara

Son yıllarda İTÜ'nün popüplaritesi ODTÜ'yü geçti gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
8.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bana da öyle geliyor.
  • alakası yok puanlarda gösteriyor zaten :D
  • Yoo...

Türkiye 2.'si İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'ni seçeceğini söyledi, birden popülaritesi arttı. Ama eskisine göre değişen bir şey yok bence.
  • itü odtü atbaşı gidiyor ben bildim bileli. ama itü'nün istanbulda olmasından dolayı bi avantajı yok değil şimdi :D ona rağmen odtünün puanları yüksekse war bi keramet :D
  • eğitimi geçtim sadece kampüs kıyaslarsanız, itü'ye lise dersiniz...
  • ODTÜ mü İTÜ mü die çok düşündüm İTÜyü tercih ettim inş yanılmam gidip görcem bakalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olur mu öyle şey ya...bir tek örnek vereyim açıklamaya yeter...
    sene 2007 itü bigisayar taban başarı sırası 2400
    sene 2010 itü bilgisayar taban başarı sırası 9400
  • İTÜ istanbulda, odtü de hakkaride mi? Odtüde Ankarada, doğma büyüme istanbulluyum, abartmayın o kadar İstanbulu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enrichment

olur mu öyle şey ya...bir tek örnek vereyim açıklamaya yeter...

İng Tükçe ayrımını iyi yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat gülen

İTÜ istanbulda, odtü de hakkaride mi? Odtüde Ankarada, doğma büyüme istanbulluyum, abartmayın o kadar İstanbulu.

Katılıyorum.

Sanki Ankara köy. Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinden bahsediyoruz. Bir de zaten ODTÜ kampüsü Ankara'nın bir ilçesi gibi.
  • quote:

İTÜ istanbulda, odtü de hakkaride mi? Odtüde Ankarada, doğma büyüme istanbulluyum, abartmayın o kadar İstanbulu.

Sonuna kadar katılıyorum buna
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Katılıyorum.

Sanki Ankara köy. Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinden bahsediyoruz. Bir de zaten ODTÜ kampüsü Ankara'nın bir ilçesi gibi.

Genellikle İstanbul dışında gelenlerde var bu takınıtı. İstanbulluyum eğer kazanabilseydim, Ankara ya gider ODTÜ de okurdum. Ankara yı beğenmeyenler nerde yaşıyor merak ederim.
    İTÜ de ODTÜ de çok iyi üniversiteler, lys de 500-600 kişilik sapmalarla üniversite kıyaslanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat gülen -- 6 Eylül 2010; 13:59:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: btugrel

quote:

İng Tükçe ayrımını iyi yap

bunların ikisi de yüzde 30 ingilizce olan programlar...
  • quote:

Mühendislikler genel olarak düşüşte zaten. Boğaziçinin bilgiasyarıda düşmüş odtününde bilkentinde. Buna bakarak yorum yapmak saçma olur
  • Tabiki İTÜ daha kaliteli bir okul. Şimdi anadoluda iyi bir sonuç elde etmiş olan delikanlımız büyükşehir olarak gördüğü ve memleketine yakın olduğu Ankara ilini kestiriyor gözüne. Bir bakıyor orada ODTÜ gibi isim yapmış bir üniversite var. Neden istanbula gideyim ki taa uzak diyarlara diyor, ODTÜ yazıyor ve kazanıyor. ODTÜ de çok kaliteli bir okul ama bana göre puanlarının İTÜden yüksek olmasının sebebi merkezî yerde, Ankarada oluşundan kaynaklanıyor. Ha biz burda İTÜ-ODTÜ kıyaslaması yapıyoruz ama bu iki üniversitenin dünya üniversiteleri arasındaki konumu nedir, ne kadar iyiler o da ayrı bir tartışma mevzusu tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.ali20

quote:

Mühendislikler genel olarak düşüşte zaten. Boğaziçinin bilgiasyarıda düşmüş odtününde bilkentinde. Buna bakarak yorum yapmak saçma olur

haklısınız ama bu bilgisayar mühendisliğindeki kadar büyük bir düşüş hiç birinde yok...
    mesela inşaat mühendisliği 17000-19000 ararsında gidip geliyor yıllardır...

• İTÜ'nün hem kalitesi hem de popülaritesi son yıllarda artmış durumda. Bunun nedenleri başlıca:
    1.si üniversite İstanbul gibi hayat şartları pahalı ama Türkiye'nin dünya yüzü olan bir şehirde olması.
    2.si de bölümlerinin Ar-Ge çalışmaları konusunda yetkin hale gelmeleri.
    3sü de bölümlerinin önemli bir kısmını %100 İngilizce yaparak yurtdışına yönelik çalışmalarda elini güçlendirmesi.

Yani kısacası gelecek vaad eden önü açık bir üniversite olması...
  • İTÜ nün ne kalitesi nede popularitesi artmadı, hep aynıydı. Tıp fakültesi açmadığı sürecede çok büyük değişim olmaz.
    1.Bundan 10 sene öncede İstanbul Türkiyenin dünya yüzüydü, üstelik ;İstanbulda hayat pahalı, Ankarada ucuz mu? Çankayada kiralar azıcık iyi yerlerinde 1.200-1.500 tl arasında, İstanbulda hangi semtler kaça otururluyor biliyorum. İstanbul ile sanki vasat bir anadolu şehriyle kıyaslayırsonuz, Ankarada öğrenci için oldukça pahalı bir yerdir. Üstelik bahsettiğimiz şehir Başkent , bütün büyükelçilerin olduğu yer , dünyaya açılımında başkentin avantajını düşünün.
    2. ODTÜ nün kurduğu Ar-Ge alanı İTÜ nün tüm kampüsünden daha büyük alandır. Bilim tekniki bir açın. ODTÜ den başka bişeyden bahsediyor mu?. Tübitak, aselsan ve havelsan Ankara merkezi oldukları için burada ODTÜ ağırlığı var.
    3. Sen bile inanmıyorsun.

Hacettepe tıpa, çapa ve cerrahpaşa tıp ulaşımıyor, puan olarak kıyaslarsak ODTÜ nde İTÜn de bölümleri oldukça düştü ama Hala ODTÜnün farkı fazlasıyla var.
    Bazı gerçekler temmenni ile değişmiyor.

• quote:

İTÜ nün ne kalitesi nede popularitesi artmadı, hep aynıydı. Tıp fakültesi açmadığı sürecede çok büyük değişim olmaz.
    1.Bundan 10 sene öncede İstanbul Türkiyenin dünya yüzüydü, üstelik ;İstanbulda hayat pahalı, Ankarada ucuz mu? Çankayada kiralar azıcık iyi yerlerinde 1.200-1.500 tl arasında, İstanbulda hangi semtler kaça otururluyor biliyorum. İstanbul ile sanki vasat bir anadolu şehriyle kıyaslayırsonuz, Ankarada öğrenci için oldukça pahalı bir yerdir. Üstelik bahsettiğimiz şehir Başkent , bütün büyükelçilerin olduğu yer , dünyaya açılımında başkentin avantajını düşünün.
    2. ODTÜ nün kurduğu Ar-Ge alanı İTÜ nün tüm kampüsünden daha büyük alandır. Bilim tekniki bir açın. ODTÜ den başka bişeyden bahsediyor mu?. Tübitak, aselsan ve havelsan Ankara merkezi oldukları için burada ODTÜ ağırlığı var.
    3. Sen bile inanmıyorsun.

Hacettepe tıpa, çapa ve cerrahpaşa tıp ulaşımıyor, puan olarak kıyaslarsak ODTÜ nde İTÜn de bölümleri oldukça düştü ama Hala ODTÜnün farkı fazlasıyla var.
    Bazı gerçekler temmenni ile değişmiyor.

Bence çok fazla bilgi sahibi olmadan büyük konuşmamalısın

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.