Şimdi Ara

Son yıllarda İTÜ'nün popüplaritesi ODTÜ'yü geçti gibi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
8.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat gülen

İTÜ nün ne kalitesi nede popularitesi artmadı, hep aynıydı. Tıp fakültesi açmadığı sürecede çok büyük değişim olmaz.
    1.Bundan 10 sene öncede İstanbul Türkiyenin dünya yüzüydü, üstelik ;İstanbulda hayat pahalı, Ankarada ucuz mu? Çankayada kiralar azıcık iyi yerlerinde 1.200-1.500 tl arasında, İstanbulda hangi semtler kaça otururluyor biliyorum. İstanbul ile sanki vasat bir anadolu şehriyle kıyaslayırsonuz, Ankarada öğrenci için oldukça pahalı bir yerdir. Üstelik bahsettiğimiz şehir Başkent , bütün büyükelçilerin olduğu yer , dünyaya açılımında başkentin avantajını düşünün.
    2. ODTÜ nün kurduğu Ar-Ge alanı İTÜ nün tüm kampüsünden daha büyük alandır. Bilim tekniki bir açın. ODTÜ den başka bişeyden bahsediyor mu?. Tübitak, aselsan ve havelsan Ankara merkezi oldukları için burada ODTÜ ağırlığı var.
    3. Sen bile inanmıyorsun.

Hacettepe tıpa, çapa ve cerrahpaşa tıp ulaşımıyor, puan olarak kıyaslarsak ODTÜ nde İTÜn de bölümleri oldukça düştü ama Hala ODTÜnün farkı fazlasıyla var.

Bazı gerçekler temmenni ile değişmiyor.

Söylediklerinizin bir kısmı 'bugün' için doğru ama 'gelecek'te doğru kalacağına inanmıyorum.

Bazı gerçekler temenni ile değişmez, zamanla değişir.

• Nedir bu istanbul merakı..Yaşanacak yer değil ..Trafik illallah ettiriyor adamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orjin Carnibor -- 6 Eylül 2010; 16:17:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: welt91

quote:

İTÜ nün ne kalitesi nede popularitesi artmadı, hep aynıydı. Tıp fakültesi açmadığı sürecede çok büyük değişim olmaz.
    1.Bundan 10 sene öncede İstanbul Türkiyenin dünya yüzüydü, üstelik ;İstanbulda hayat pahalı, Ankarada ucuz mu? Çankayada kiralar azıcık iyi yerlerinde 1.200-1.500 tl arasında, İstanbulda hangi semtler kaça otururluyor biliyorum. İstanbul ile sanki vasat bir anadolu şehriyle kıyaslayırsonuz, Ankarada öğrenci için oldukça pahalı bir yerdir. Üstelik bahsettiğimiz şehir Başkent , bütün büyükelçilerin olduğu yer , dünyaya açılımında başkentin avantajını düşünün.
    2. ODTÜ nün kurduğu Ar-Ge alanı İTÜ nün tüm kampüsünden daha büyük alandır. Bilim tekniki bir açın. ODTÜ den başka bişeyden bahsediyor mu?. Tübitak, aselsan ve havelsan Ankara merkezi oldukları için burada ODTÜ ağırlığı var.

Hacettepe tıpa, çapa ve cerrahpaşa tıp ulaşımıyor, puan olarak kıyaslarsak ODTÜ nde İTÜn de bölümleri oldukça düştü ama Hala ODTÜnün farkı fazlasıyla var.

Söylediklerinizin bir kısmı 'bugün' için doğru ama 'gelecek'te doğru kalacağına inanmıyorum.

Bazı gerçekler temenni ile değişmez, zamanla değişir.

Eyvallah güzel ve samimi cevap......

• quote:

Sen konuşta biz bilelim o zaman

adam ol ki cevap yazalım.
    Türkiye'nin seçilmiş üniversitelerinin durumu,kalitesi,sıralaması falan gibi şeyler de yorum yapmak sana düşmez.
    İki üniversite de ülkemize sayılı meslek erbabları yetiştirmiştir.
    İkisini yok bilmem ne alanı büyük bilmemnesi geniş gibi basit yaklaşımlarla karşılaştırmayınız.Herşeyin kendine göre artısı eksisi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasyrian -- 6 Eylül 2010; 17:32:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasyrian

quote:

Türkiye'nin seçilmiş üniversitelerinin durumu,kalitesi,sıralaması falan gibi şeyler de yorum yapmak sana düşmez.
    İkisini yok bilmem ne alanı büyük bilmemnesi geniş gibi basit yaklaşımlarla karşılaştırmayınız.Herşeyin kendine göre artısı eksisi olabilir.

Haklsın kardeş her üniversitenin kendine göre artı ve eksisi olabilir sonuçta karşılaştırdığımız okullar ülkenin en iyi teknik 2 üniversitesi..Ama itü bu sne ingilizce eğitime geçerek çok büyük bi adım attı ev ODTÜyle arasındaki burun farkını kapattı

• quote:

Orijinalden alıntı: btugrel

quote:

quote:

Haklsın kardeş her üniversitenin kendine göre artı ve eksisi olabilir sonuçta karşılaştırdığımız okullar ülkenin en iyi teknik 2 üniversitesi..Ama itü bu sne ingilizce eğitime geçerek çok büyük bi adım attı ev ODTÜyle arasındaki burun farkını kapattı

teşekkür ederim nezaketiniz için,katılıyorum

• Tek Teknik İSTANBUL TEKNİK.
  • ya tamam ya vallahi tamam ya itü daya iyi ya odtü den iyi lan vallahi iyi tamam ya
  • en iyisi yıldız yıldız .
  • quote:

İTÜ de ODTÜ de Tıp fakültesi açamaz .

• başından itibaren İTÜ'yü savunsaydım,İTÜ derdim,çünkü İTÜ'lüyüm,seviyemi ve okulumun seviyesini sana düşürmeyeceğim.Okuduğunu anla da sonra en iyi üniversiteleri ağzına al.
  • vallaha bizim tarih hocamız yakın siyasi tarihi anlatırken bu ülke ne çektiyse bu İTÜ lülerden çekti demişti

şaka maka itü nün tek amacı mühendis yetiştirmek odtü sözel bölümler açarak teknik kavramından uzaklışıyor bence zira bizde mühendislikler 12-13 fakülteye ayrılıyor ve daha fazla mühendislik programı var oysa odtü mühendislik fakültesi altında 10 civarı dalda hizmet ediyor hee sezarın hakkı sezara açtıklarınında hakkını veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

quote:

İTÜ de ODTÜ de Tıp fakültesi açamaz .

Bende onu kastettim zaten:)

• quote:

başından itibaren İTÜ'yü savunsaydım,İTÜ derdim,çünkü İTÜ'lüyüm,seviyemi ve okulumun seviyesini sana düşürmeyeceğim.Okuduğunu anla da sonra en iyi üniversiteleri ağzına al.

Önce okuduğunu sen anlayacan, ondan sonra başkalarına akıl verecen, geçelim bir kalem......
  • quote:

Orijinalden alıntı: asedefege

Tabiki İTÜ daha kaliteli bir okul. Şimdi anadoluda iyi bir sonuç elde etmiş olan delikanlımız büyükşehir olarak gördüğü ve memleketine yakın olduğu Ankara ilini kestiriyor gözüne. Bir bakıyor orada ODTÜ gibi isim yapmış bir üniversite var. Neden istanbula gideyim ki taa uzak diyarlara diyor, ODTÜ yazıyor ve kazanıyor. ODTÜ de çok kaliteli bir okul ama bana göre puanlarının İTÜden yüksek olmasının sebebi merkezî yerde, Ankarada oluşundan kaynaklanıyor. Ha biz burda İTÜ-ODTÜ kıyaslaması yapıyoruz ama bu iki üniversitenin dünya üniversiteleri arasındaki konumu nedir, ne kadar iyiler o da ayrı bir tartışma mevzusu tabii.

kel alaka,senin tezinin tam tersi ortaya konuldu yıllardır,Hatta boğaziçini puanlarının yüksek oluşu istanbulda oluşu ve kontenjan azlığına bağlanıyor.Kaldı ki istanbuldaki Anadolu liselerinin taban puanlarını izmir veya Ankara ile karşılaştırırsan Anadolunun tüm illerinden çok daha fazla başarılı öğrencinin istanbulda ikamet ettiğini görürsün.

Edit: Yayın sayılarına,AR-GE çalışmalarına vb.. bakın sonra yorum yapın.Ha bide teknokent diye bi olay var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 6 Eylül 2010; 22:17:06 >

• quote:

quote:

başından itibaren İTÜ'yü savunsaydım,İTÜ derdim,çünkü İTÜ'lüyüm,seviyemi ve okulumun seviyesini sana düşürmeyeceğim.Okuduğunu anla da sonra en iyi üniversiteleri ağzına al.

Önce okuduğunu sen anlayacan, ondan sonra başkalarına akıl verecen, geçelim bir kalem......

neyse evet geçiştirelim daha doğrusu.
  • /_!_\ Sidik Race Has Been Started! /_!_\

ITU vs ODTU

ROUND 1
     Son yıllarda İTÜ'nün popüplaritesi ODTÜ'yü geçti gibi
  • İkisi de iyi üniv. ler .. ve iyi olmaya devam ediyorlar.... İlla şu üniv. 1 numara demek saçma !
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.