Merhaba arkadaşlar. Ben şu an 12. sınıf sayısal öğrencisiyim. Tıp fakültesi istiyorum fakat tutturamama ihtimalim var. Küçüklükten beri psikoloji istiyordum fakat iş imkanı sıkıntısı oldugunu düşündüğüm için sayısal okudum. Derslerim kötü değil fakat tutturamazsam sayısal sıralamam ile hukuk-psikoloji gibi bir bölüme geçebilir miyim? Açıkta kalır mıyım? Maaş konusu sıkıntılı mı? Yardımcı olursanız memnun kalırım
geçebilirsin. çok mantıklı bir hareket olur ; lakin hukuk tm3'e alındı. bunu göz önünde bulundur. iibf bölümleri için de Boğaziçi değilse tercih etmemelisin.
yusa123Y
kullanıcısına yanıt
Sayısal sıralamanla değilde hem tm hem mf olarak girmen lazım yapan çok yani seçenekleri bol olsun diye (: .Ama bence direk ea geç benim son sene geçen arkadaşlarım oldu tm lere göre daha iyi puan yaptılar hepsi.
İyi mühendislikleri veya sağlık alanındaki diğer meslekleri düşündün mü?
Onları da düşündüm ki ilk hedefim tıp olmadı bir mesleğin en iyi üniversitelerinde okumayı düşünüyorum o meslekte ilerleyebilmek için. Sonuçta yıllarca okudum 2. yıla erteleme gibi bir şansım yok. İşsiz kalmak ta istemiyorum. Sağlık bölümleri düşündüm diş hekimliği filan ama yapabileceğimden şüpheliyim.
yani şimdi tam olarak ne istediğini anlayamadım. ilk mesajında tıp istiyorm ama küçüklükten beri asıl hedefim psikoloji demişsin. tıpı anladığım kadarıyla işsiz kalma durumu yok diye istiyorsun ama sadece bunun için seçiyorsan tıpı yapamazsın sana bir tıp öğrencisi olarak bunu söyliym.. hedefinden asla şaşma, psikoloji istiyorsan psikoloji oku bu kadar basit. sayısal puanını kullanarak ea bölümlere geçemezsin, ea sınavlarına da girmen lazım.