Şimdi Ara

Son karar: Dreambox 800HD/Atlanta HD box/Goldmaster HD 1060 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
7.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dreambox 800HD almaya karar verdiyseniz !

    1. Öncelikle klon modelini alınız,

    2. Sim sürümü 2.01 olmalı,

    3. Tuner revizyonu donanım sürümü, "L" yada "M" sürümünde olmalı...

    Net yada başka şekilde, bahse konu şartları size kim temin ediyorsa, oradan
    alınız.

    Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: signore
    Gördüğüm kadarıyla faturalı, 24 ay garantili olarak satanlar 450 TL civarında fiyat söylüyorlar; yani 210 Usd'ye göre %40 pahalı. Tuner'i yeni versiyon olan ve faturalı satılan cihazları 380-400 TL civarına bulmaya çalışacağım, araştırmaya devam.

    Not: Lütfen konu içinde firma adı belirtmeyin, çünkü dolaylı reklama giriyor. Eğer faturalı olarak cazip fiyatla satan firma varsa, Sıcak Fırsatlar bölümünde konu açılabilir.

    Özel mesaj ile soru geldi, son durumu burada yazıyorum.

    Ben Dreambox 800HD klon cihaz aldım. Kadıköy'den bir mağazadan 330 TL'ye aldım, ancak reklam olmaması için adını söyleyemem. Fatura vermiyorlar ve 12 ay garantili olduğunu söylüyorlar ama bu garanti ile ilgili basit bir yazı/kart dahi vermiyorlar; sadece kendi ithal ettikleri cihazların belli olacağını söylüyorlar. Normalde garantisiz olan yerlerden almam ama, arada fiyat farkı olduğu için denemek istedim.

    Aldığım cihazda sim 2.01 olup olmadığını sorduğumda, ne evet ne hayır dediler ama konuşmaları evet der gibiydi. Ancak sonradan cihaza imaj atarken "no ca found" hatası alıp araştırdığım zaman, aldığım cihazın sim'inin 2.01 değil e-star olduğunu öğrendim. "No ca found" hatası demişken, ethernet üzerinden yanlış imaj atıp dreambox boot olurken bu hatayı alınca, e-star sim için uyumlu dosyayı rs-232 ile atmak yeterli oluyor. Eğer rs-232 kablonuz varsa beş dakikalık iş.

    E-star sim olduğunu öğrendikten sonra, cihazı iade etsem mi diye düşündüm ama forumlarda yorumları okuyunca, net olarak e-star simli cihazların sorunlu olduğu veya mutlaka sim 2.01'in cihazların tercih edilmesi gerektiği yönünde mesaj okumadım. Ben de sorun yaşamayınca kullanmaya karar verdim.

    Fakat e-star ve sim 2.01 için imajlar uyumlu değil. Okuduğum kadarıyla sim 2.01'li cihazlar için daha fazla destek var ama, e-star sim için de imaj dönüştürücü program da var. Dolayısıyla e-star sim'li cihaz aldığınızda güncel imaj yükleyemiyorsunuz gibi bir durum yok. Bende şu an Gemini 5.1 kurulu. Zaten benim sürekli imaj yükleme, güncel imajları takip etme, Barry Allen gibi programlarla birden fazla imaj yükleme derdim yok. Bir imaj kurarım, çalıştığı sürece başka birşeye dokunmam :)

    Cihazı geçen hafta almıştım. En fazla 1-2 saat Tv izlemişimdir. Uydular arası geçiş yaparken genelde sorunsuz, ama bir iki defa "kanal geçişi başarısız" hatası aldım ama bu hatayı alınca Türksat'a geçip tekrar Hotbird'e geçince hata tekrar etmedi. Kullandığım diseqc, seneler önce çanakları ilk kurarken takılan sıradan bir diseqc. Şimdilik öyle bir ihtiyacım yok ama, eğer kanal geçişi başarısız hataları sık olursa o zaman diseqc değiştimeyi düşünebilirim.

    Sonuç olarak, şimdilik halimden memnunum. Bugün cihaz alacak olsam yine aynısını alırdım. Fakat cihazın malzeme ve üretim kalitesini zaman içinde göreceğim.

    Not : Eğer e-star sim'li cihazların başka dezavantajını bilen ya da bu cihazlarla sorun yaşamış olan varsa lütfen belirtsin. Sonuçta belgesi olmasa da 12 ay garantisi var cihazın :))
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Sayın @signore,

    Edinimdeki detaylar ve diğer bilgilendirmeler için teşekkürler.

    e-star sim olayı şudur !

    Klon modeller önce sim 1.0 olarak çıktı... Bu sim 1.0, daha sonradan ferrari sim olarak
    adlandırıldı ve yazılımları ferrari olarak verildi. Bu sim'lere, seconstage(boot) 72'ye kadar
    image'lar yüklenebilmektedir.

    Daha sonra sim 2'ler çıktı. Bu sim'lere de, en son çıkan scondstage'lı image'lar halen
    yüklenebilmektedir.

    En son olarakta, e-star sim'ler çıktı. Bu sim'lerede scondstage'ı 72'ye kadar olan image'lar
    yüklenebilmektedir. e-star sim'lere her ne kadar sim 3.0 denilse de, düşük secondstage'lı
    image'ları kabul ettiği için sim kart donanım sürümünün 1.0 olduğunu biliyoruz.

    Yazılım dönüştürücü arayüz'lerinde devreye alınması ile her image yüklenebilir hale
    geldiğide doğrudur. Kullanıcı bu işlem benim için basit diyorsa, bu seri cihazdan da
    edinebilir.

    Dolayısı ile cihazlar arasındaki tek fark, tuner revizyonu sürümü ile ilgili hususlara
    indirgenmiş oluyor... O konudaki tecrübenizide zaten aktarmışsınız.

    Bu arada sorayım ! Faturasız mal neden aldınız? Keşke faturalı alsaydınız...

    Saygılar, sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 30 Ocak 2011; 12:21:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_
    En son olarakta, e-star sim'ler çıktı. Bu sim'lerede scondstage'ı 72'ye kadar olan image'lar yüklenebilmektedir. e-star sim'lere her ne kadar sim 3.0 denilse de, düşük secondstage'lı image'ları kabul ettiği için sim kart donanım sürümünün 1.0 olduğunu biliyoruz.

    Yazılım dönüştürücü arayüz'lerinde devreye alınması ile her image yüklenebilir hale geldiğide doğrudur. Kullanıcı bu işlem benim için basit diyorsa, bu seri cihazdan da edinebilir.

    Dolayısı ile cihazlar arasındaki tek fark, tuner revizyonu sürümü ile ilgili hususlara indirgenmiş oluyor... O konudaki tecrübenizide zaten aktarmışsınız.

    Bu arada sorayım ! Faturasız mal neden aldınız? Keşke faturalı alsaydınız...

    Saygılar, sevgiler.

    E-star sim'li cihazlar için hazır imajlar zaten forumlarda paylaşılıyor. Dolayısıyla kullanıcının yapması gereken özel birşey kalmıyor ama herhalde dönüştürücü programla da bu işlem yapılabiliyor. Kendim henüz denemesem de, dönüştürücü programı çalıştırıp imaj dosyasını göstermek yeterli oluyor gibi anladım.

    Tuner sürümü ile ilgili olarak, piyasada garantili ve sim 2.01 olarak 450 TL'ye satan bir yere sorduğum zaman, cihazlarındaki tuner'in eski versiyon (401A) olduğunu öğrendim. Bendeki tuner'in versiyonun da 401A olması lazım. Yanılmıyorsam yeni versiyon tuner'in kodu 801A ile bitiyor. GG'deki bazı satıcılar yeni versiyon tuner'li cihaz sattıklarını söylemişler ama, onların da fiyatı aynı seviyelerde.

    İlk çıktığı zamanlarda da Dreambox 800 orijinal kullanmıştım bir süre. Onda da tuner failed (kanal geçişi başarısız) hataları aldım. Zamanında forumları çok takip etmiştim. Herkes kesin çözüm diye kendisinde işe yarayan bir yöntemle ortaya çıkardı ama aynı işlemleri yapanlar çözüm bulamazlardı. Bu sabah yeni bir kanal listesi denerken "kanal geçici başarısız" hatası aldığım oldu. başka bir kanala geçip geri gelince kanal açılıyor ve sık kanal değiştirsem de sorun çıkarmıyor. Şimdi gidip orijinal DM800 alsam veya yeni versiyon tuner alsam sorunun çözüleceğine emin olamıyorum. Araştırsam hepsiyle bu hata mesajı alanlar çıkacaktır :) Beni rahatsız ederse önce diseqc değiştiririm.

    Uzun zamandır kullandığım DM500S klon cihazımı faturalı almıştım ama herhangi bir sorun çıkarmamıştı. Doğrusu faturalı almak tabi ama, daha ekonomik olacağı için faturalı almadım. Fatura isteseydim +KDV isteyeceklerdi ve garanti belgesi yine olmayacaktı. Ya faturaya başka bir ürün adı yazacaklardı ya da düşük bedelli göstereceklerdi. Açıkçası firmanın sorun çözmeye niyeti olmadıktan sonra faturalı, garantili olsa bile uğraştıracağını bildiğim için, tercihimi (denemek ve sonucu görmek için) bu yönde kullandım. Çünkü bir tane daha almayı düşünüyorum. Eğer bu cihaz işimi görürse 250 TL tasarruf etmiş olacağım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Dreambox 800HD almaya karar verdiyseniz !

    1. Öncelikle klon modelini alınız,

    2. Sim sürümü 2.01 olmalı,

    3. nde olmalı...

    Net yada başka şekilde, bahse konu şartları size kim temin ediyorsa, oradan
    alınız.

    Kolay gelsin.


    ustadım tesekkurler ilgine, yalnız klon, Sim sürümü 2.0, Tuner revizyonu donanım sürümü "L" yada "M" sürümü olmaları kısmını nasıl teyit edebılırım, cıhazın neyıne neresıne bakmam lazım, ok satıcı "evet abi ıstedıklerın bu cıhaz da var" dedi ama işte net görmeyınce inanamıyorsun, ustadım bırde fıyat solesenız ortalama su cıvarda dıye,çokmu olurum bu taraflarda zaten bu tıp cıhaz ları bulma secenegımız az, hal bole olunca zaten carpılıyoruz bir miktar.barı az carpılalım.




  • Biraz araştırırsanız, özelliklerin içeriklerini kavrayabilirsiniz.

    Yinede sizin için yazayım !

    * Secondstage(boot) 72'nin üzerindeyse, sim 2.01'dir. İmage yükleyerekte anlayabilirsiniz.

    * Tuner'in üzerinde donanım revizyon sürümü yazar... Satıcı bunu size kanıtlamalı...

    Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Biraz araştırırsanız, özelliklerin içeriklerini kavrayabilirsiniz.

    Yinede sizin için yazayım !

    * Secondstage(boot) 72'nin üzerindeyse, sim 2.01'dir. İmage yükleyerekte anlayabilirsiniz.

    * Tuner'in üzerinde donanım revizyon sürümü yazar... Satıcı bunu size kanıtlamalı...

    Kolay gelsin.




    Ustadım kırmayıp cevapadıgın için cok tesekkuler...
  • Dreambox 800HD (atlanta)
    Atlanta HD Box
    ikisinide kullanıyorum görüntü sd de Atlanta HD Box iyi gibi geliyor hd ise ayni ama Atlanta HD Box de sadece kanal aç seyret pek ayarı falan yok yani gelişmeye müsait değil yani yeni bir şeyler çıkarsa 8 mb belleğe yetmezmiş gibi geliyor...
    800 hd ise dreambox kullanan bilir farklı uğraşmayı sevenler için harika ben 3 adet klon aldım sorun yok sadece kaliteli olanını almak lazım bu güne kadar 20 ye yakın s500 aldım klon 1 tanesi bile sorun yapmadı
  • Son durum nedir acaba. Bu konunda güncel tartışmalar var mı? Bilgisayar becerim üst düzeyde ama elektronik becerim yok uydu konusunda. Lakin yeni panel alınca HD uydu almak şart oldu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.