< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofpotatoes -- 24 Ekim 2018; 16:38:29 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofpotatoes -- 24 Ekim 2018; 16:38:29 > |
Bu insanların hakkıdır 50 yaşında emekli olmak. Bu insanlar ülkenin çalışma şartlarının en kötü olduğu zamanlarda çalıştılar şimdi onlara şuan ki duruma göre düşünüp 60 yaşında emekli ol demek bencilliktir. Adam 14-15 yaşında beri çalışacak süresi parası ödenmiş olacak iki yeni yetme üniversite bitirmiş adam gelip erken olmasın benden zarar diyecek. Ağzımı zor tutuyorum. Emeklilere gösterdiğiniz tepkinin 10 da birini suriyelilere harcanan paraya gösterseydiniz. Şuan ülkede alım gücü biraz daha iyi olabilirdi. Sizin adınıza utanıyorum.
|
Bu bir darbe girişimidir. Meclis derhal kapatılsın.
|
Suriyeliler ve simdiye kadar harcanan 32 milyar dolar felakete götürmüyor mu?
|
Uzun yıllar olmuş böyle bi durum görmeyeli belki de ilk kez
![]() |
Tüm gençleri teker teker elektrik direğine oturtsalar daha az acır muhtemelen.
O erken emekliliğin faturası tayyip'e çıkmayacak gençlere çıkacak. |
eyt bir haktır
|
Heveslenmeyin Bahçeli gene sattı ....
|
Yanlış bir konuda fikir birliğini "geçici" sağlamaları da enteresan. MHP gene su koymuş. Hiç şaşırmadım. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en karaktersiz partisi olduğunu bir kez daha tescillemiş oldu. Üstelik kendi seçim vaadinin tersi yönde oylama yaparak!
![]() ![]() Doğru konularda bu fikir birliğini sağlasalar mesela? Harcamalarla ilgili araştırma komisyonları oylasalar? Eğitim problemi ile ilgili? Tarımda yaşanan rezillikler, şarbon krizi, et ithalatı, buğday ithalatına sebep olan faktörler, Kanada gibi maliyetlerin çok yüksek olduğu ve soğuk iklim kuşağında olan bir ülkenin bizden ucuza tahıl üretmesine sebep olan faktörleri araştırtsalar? Bunlara karşı çözüm önerileri üretseler? Bu girişimlerin hepsi başkanlıkça engellense de, memlekette hayırlı işleri tıkayanların kimler olduğu açıkça ortaya çıksa? Neden bu gibi önemli konularda fikir birliği edinemezler de, emeklilik konusunda edinirler? Emeklilik konusu hem tırt, hem geleceğe yük. Sağlıklı bir emeklilik sisteminin sürünerek de olsa kendini idame ettirebilmesi için 3 çalışana 1 emekli düşmesi gerekiyor. Türkiye'de oran 2.3 çalışana 1 emekli. Türkiye'nin genç nüfuslu bir ülke olması gerçeği, bu durumu iyice bir garabet haline getiriyor. Sistemi tekrar işler hale getirmek adına, 3 çalışana 1 emekli şart. Bunu daha sağlayamamışken, sisteme ek yük getirmek absürt. En başta verilen erken emeklilik hakları son derece yanlış. Ancak bu haklar da bir kere verilmiş. Verilen hakkın geri alınması da yasal değil esasen. O yüzden, aslında, en baştan bu hakkı vermemek gerekiyordu. Ancak bu verilen hakkın geri alınmasına sebep olan iktidar. Muhalefet değil. Bu yaklaşım sisteme ek yük binmesini engelleyecek. Ama birilerini mağdur edecek. Sorun iktidarın sorunu. Muhalefet niye atlıyor ki bu konuya? Hak yiyerek sorunu çözen iktidar. Bırak öyle kalsın. ![]() Çok adiyim evet. Ama, gelecek, şu andan çok daha önemli. Bizden sonraki nesiller için yaşıyorsak, amacımız bizden sonrakilere bizim yaşadığımızdan daha iyi bir ülke bırakmak ise, yapılacak şey belli. Bizden sonraki nesile daha zor yaşanacak bir ülke bırakırsak, arkanızdan bol bol küfredecek bir nesil gümbür gümbür geliyor. Ben geldim 32 yaşıma. Daha çok gencim. Ben de sövdüm bol bol. Sövmeye de devam edeceğim. Ama ben yırtarım, söyleyeyim. Ben ara nesilim. Şu anda 50 olanlar iyi düşünsün. ![]() |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 24 Ekim 2018; 22:42:37 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 24 Ekim 2018; 16:51:23 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|