Şimdi Ara

SON DAKİKA! EYT, AKP'ye Rağmen Mecliste!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
6.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emeklilikte yaşa takılanlar önergesinin görüşülmesi Meclis’te kabul edildi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun Meclis'e sunduğu emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili araştırma komisyonu kurulması önergesi AKP'nin ret oylarına karşın İYİ Parti, CHP, MHP ve HDP'nin oyları ile kabul edildi.

AKP İLK DEFA OYLAMADA KAYBETTİ

EYT teklifinin kabul edilmesiyle birlikte, AKP ilk defa Meclis'te bir oylamayı kaybetti. 

İYİ PARTİ GRUBU'NDAN 'EYT' POZU

Emeklilikte yaşa takılanlar ilgili araştırma komisyonu kurulması önergesinin kabul edilmesinin ardından İYİ Parti Meclis Grubu verdikleri pozla, "@iyipartitbmm grubumuzun #EmeklilikteYaşaTakılanlar 'ın mağduriyetlerinin giderilmesi ve sorunlarının çözülmesini sağlamak amacıyla vermiş olduğumuz araştırma önergesi AK Parti'nin RET oylarına rağmen diğer partilerin de desteğiyle kabul edilmiştir" notunu paylaştı.

İşte o soru önergesi:

KAYNAK:
    Yeni Çağ Gazetesi
    EYT önergesine MHP ve AKP'lilerin oylarıyla ret!
    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/eyt-akpye-ragmen-mecliste-209787h.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofpotatoes -- 24 Ekim 2018; 16:38:29 >

• Bu insanların hakkıdır 50 yaşında emekli olmak. Bu insanlar ülkenin çalışma şartlarının en kötü olduğu zamanlarda çalıştılar şimdi onlara şuan ki duruma göre düşünüp 60 yaşında emekli ol demek bencilliktir. Adam 14-15 yaşında beri çalışacak süresi parası ödenmiş olacak iki yeni yetme üniversite bitirmiş adam gelip erken olmasın benden zarar diyecek. Ağzımı zor tutuyorum. Emeklilere gösterdiğiniz tepkinin 10 da birini suriyelilere harcanan paraya gösterseydiniz. Şuan ülkede alım gücü biraz daha iyi olabilirdi. Sizin adınıza utanıyorum.
    Yanlış bir konuda fikir birliğini "geçici" sağlamaları da enteresan. MHP gene su koymuş. Hiç şaşırmadım. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en karaktersiz partisi olduğunu bir kez daha tescillemiş oldu. Üstelik kendi seçim vaadinin tersi yönde oylama yaparak! Allah kimseyi MHP'ye oy verecek kadar çaresiz bırakmasın. Bu kesimin işi solculardan bile zor. Düşünsene. Solcusun. Doğan gereği anti emperyalistsin. Kime oy vereceksin? Sorosçularla (emperyalist) ulusalcıların bir arada temsil edildiği CHP'ye mi vereceksin? Amerikan çıkarlarının göbeğinde hareket eden, PKK'dan bağımsız siyaset yapamayan, kendini sol olarak tanımlayıp, dibine kadar etnik milliyetçi olan HDP'ye mi? Nasıl çaresizlik? MHP'ye oy verenin çaresizliği daha da beter. Solcu oy verecek alternatif olmadığında gider kaosa oy verir. Kimsenin baraj riski yoksa, bulunduğu ilde bir vekil daha çıkarma ihtimali olan muhalif parti kimse ona basar oyu, geçer. MHP'li öyle değil. İslamcı yaklaşımla çakma bir milliyetçiliğin harman olduğu bir ülküye oy veriyor adam. Alternatifi yok ki? Kaosa oy verecek de değil. Dakikasında kandırıyorlar bu zavallımları, "ülkenin bekası içün" deyip vuruyor mührü ülkeyi pisliğe bulayacaklara... Zor... Çaresizlik çok zor. Ama iyi bilirim. Ne hissettiklerini de iyi biliyorum. Daha çok olmadı, 13 yıldır oy veriyorum. Ama yıldım lan. Bir kere olsun, küfretmeden oy vereyim. Yok. Olmadı. Gemici gibi küfrederek, ana bacı avrat acımadan küfrederek oy verdim. Oy verdiğim partiye küfrederek oy verdim. Bir kere lan!? Koca ömrümde bir kere nasip olsa içim rahat oy vermek... Yok... O yüzden MHP'liyi anlıyorum. Babalarınızla babalarımız aynı hücreyi paylaştılar ya zaten bir kere. Kan çekiyor. Seviyorum sizi. Sevdiğimden konuşuyorum. Alınmayın o yüzden.

Doğru konularda bu fikir birliğini sağlasalar mesela? Harcamalarla ilgili araştırma komisyonları oylasalar? Eğitim problemi ile ilgili? Tarımda yaşanan rezillikler, şarbon krizi, et ithalatı, buğday ithalatına sebep olan faktörler, Kanada gibi maliyetlerin çok yüksek olduğu ve soğuk iklim kuşağında olan bir ülkenin bizden ucuza tahıl üretmesine sebep olan faktörleri araştırtsalar? Bunlara karşı çözüm önerileri üretseler? Bu girişimlerin hepsi başkanlıkça engellense de, memlekette hayırlı işleri tıkayanların kimler olduğu açıkça ortaya çıksa?

Neden bu gibi önemli konularda fikir birliği edinemezler de, emeklilik konusunda edinirler?

Emeklilik konusu hem tırt, hem geleceğe yük. Sağlıklı bir emeklilik sisteminin sürünerek de olsa kendini idame ettirebilmesi için 3 çalışana 1 emekli düşmesi gerekiyor. Türkiye'de oran 2.3 çalışana 1 emekli. Türkiye'nin genç nüfuslu bir ülke olması gerçeği, bu durumu iyice bir garabet haline getiriyor. Sistemi tekrar işler hale getirmek adına, 3 çalışana 1 emekli şart. Bunu daha sağlayamamışken, sisteme ek yük getirmek absürt. En başta verilen erken emeklilik hakları son derece yanlış. Ancak bu haklar da bir kere verilmiş. Verilen hakkın geri alınması da yasal değil esasen. O yüzden, aslında, en baştan bu hakkı vermemek gerekiyordu. Ancak bu verilen hakkın geri alınmasına sebep olan iktidar. Muhalefet değil. Bu yaklaşım sisteme ek yük binmesini engelleyecek. Ama birilerini mağdur edecek. Sorun iktidarın sorunu. Muhalefet niye atlıyor ki bu konuya? Hak yiyerek sorunu çözen iktidar. Bırak öyle kalsın.

Çok adiyim evet. Ama, gelecek, şu andan çok daha önemli. Bizden sonraki nesiller için yaşıyorsak, amacımız bizden sonrakilere bizim yaşadığımızdan daha iyi bir ülke bırakmak ise, yapılacak şey belli. Bizden sonraki nesile daha zor yaşanacak bir ülke bırakırsak, arkanızdan bol bol küfredecek bir nesil gümbür gümbür geliyor. Ben geldim 32 yaşıma. Daha çok gencim. Ben de sövdüm bol bol. Sövmeye de devam edeceğim. Ama ben yırtarım, söyleyeyim. Ben ara nesilim. Şu anda 50 olanlar iyi düşünsün. Kendine küfrettirmesin.
  • Uzun yıllar olmuş böyle bi durum görmeyeli belki de ilk kez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZORUNLU Düzeltme : Zorunlu yazdım ülkenin muhalifi de ideolojik masturbasyon yapıp tatmin olmaktan öteye geçmiyor yakındır vatan haini ilan edilirim. Hayır anlama yeteneği normal olan bir insan son yazdığım paragrafı okuduktan sonra zaten benim İKTİDAR DESTEKÇİSİ olmadığımı olayı tamamen EKONOMİK değerlendirdiğimi anlar beni MAKARNACI ilan edenler bile olmuş yazık. Daha bana akıl ve mantık çerçevesinde tek bir cevap gelmedi ''Kardeşim bu dediğin yanlış Ekonomimiz şu durumda şu imkanlara sahip şuradan bütçe ayrılarak rahat bir şekilde bu yük kaldırılabilir.''

Gelen cevaplar ;

Suriyelilere harcanan paraya tepki gösterdin mi (Daha Suriye'den ilk mülteci dalgası gelirken ben bu forumda Esadı savduğum için ve bu mülteciler başımıza bela olacak dedim diye de hain damgası yemiştim.) özel Uçaklar alınıyor ama, Milletvekili 2 yılda emekli oluyor vb.

Muhalif olarak kendimizi rezil ediyoruz yemin ediyorum bu israflar, yolsuzluklar yapıldı diye gökten para mı yağıyor? Cevap vereceksiniz adam gibi ekonomik durum üzerinden durumun mümkün olduğuna dair cevap verin başım gözüm üstüne haklısınız diyeyim. Defalarca yazdım İSRAF VE YOLSUZLUK olmasa zaten EYT sorunu olmaz. EYT kabul edilince İSRAF VE YOLSUZLUK BİTECEKSE BUGÜN KABUL EDİLSİN YARIN MAAŞLAR VERİLSİN DEDİM HALEN MAKARNACI DİYORLAR.

Uzun yıllardır iktidara karşı gelip mecliste etkin olabiliyorlar ondada ülkeyi felakete sürükleyecek bir durum için beraber oluyorlar.

Duygusal değilim erken emekli olmuşlar ve erken emekli olacaklar günümüz dünyasında ülkeler için en büyük tehlikedir hele ki bizim gibi kırılgan ekonimide 3 milyon yeni emekli krizin derinleşmesinden paranın değerinin düşmesinden başka bir şeye yaramaz.

Akp veya öncesi kim bu emekliliği siyaset için kullandıysa yatacak yeri olmasın mezarında ters dönsün inşallah onlarca insan tanıdım 39-40 yaşlarında emekli olan aldıkları maaşlarda asgari ücretten yüksek bu insanları suçlamıyorum suçlu buna vesile olanlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 24 Ekim 2018; 22:42:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

ZORUNLU Düzeltme : Zorunlu yazdım ülkenin muhalifi de ideolojik masturbasyon yapıp tatmin olmaktan öteye geçmiyor yakındır vatan haini ilan edilirim. Hayır anlama yeteneği normal olan bir insan son yazdığım paragrafı okuduktan sonra zaten benim İKTİDAR DESTEKÇİSİ olmadığımı olayı tamamen EKONOMİK değerlendirdiğimi anlar beni MAKARNACI ilan edenler bile olmuş yazık. Daha bana akıl ve mantık çerçevesinde tek bir cevap gelmedi ''Kardeşim bu dediğin yanlış Ekonomimiz şu durumda şu imkanlara sahip şuradan bütçe ayrılarak rahat bir şekilde bu yük kaldırılabilir.''

Gelen cevaplar ;

Suriyelilere harcanan paraya tepki gösterdin mi (Daha Suriye'den ilk mülteci dalgası gelirken ben bu forumda Esadı savduğum için ve bu mülteciler başımıza bela olacak dedim diye de hain damgası yemiştim.) özel Uçaklar alınıyor ama, Milletvekili 2 yılda emekli oluyor vb.

Muhalif olarak kendimizi rezil ediyoruz yemin ediyorum bu israflar, yolsuzluklar yapıldı diye gökten para mı yağıyor? Cevap vereceksiniz adam gibi ekonomik durum üzerinden durumun mümkün olduğuna dair cevap verin başım gözüm üstüne haklısınız diyeyim. Defalarca yazdım İSRAF VE YOLSUZLUK olmasa zaten EYT sorunu olmaz. EYT kabul edilince İSRAF VE YOLSUZLUK BİTECEKSE BUGÜN KABUL EDİLSİN YARIN MAAŞLAR VERİLSİN DEDİM HALEN MAKARNACI DİYORLAR.

Uzun yıllardır iktidara karşı gelip mecliste etkin olabiliyorlar ondada ülkeyi felakete sürükleyecek bir durum için beraber oluyorlar.

Duygusal değilim erken emekli olmuşlar ve erken emekli olacaklar günümüz dünyasında ülkeler için en büyük tehlikedir hele ki bizim gibi kırılgan ekonimide 3 milyon yeni emekli krizin derinleşmesinden paranın değerinin düşmesinden başka bir şeye yaramaz.

Akp veya öncesi kim bu emekliliği siyaset için kullandıysa yatacak yeri olmasın mezarında ters dönsün inşallah onlarca insan tanıdım 39-40 yaşlarında emekli olan aldıkları maaşlarda asgari ücretten yüksek bu insanları suçlamıyorum suçlu buna vesile olanlardır.
    Saraya günde milyonlar harca uni okumamışları vekil yap tonla para akıt ama konu vatandaşa geldiğinde hain aptal art niyetli bunlar de

Yemezler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sanki biri son dakika golü atacakmış gibi his var içimde..
  • "YOLSUZLUKLAR, İSRAFLAR, GEREKSİZLER, AÇ GÖZLÜLER ENGELLENİRSE HİÇ BİR SORUN OLMAZ!"
  • quote:

Orijinalden alıntı: The SATANİST

Saraya günde milyonlar harca uni okumamışları vekil yap tonla para akıt ama konu vatandaşa geldiğinde hain aptal art niyetli bunlar de

Yemezler

Alıntıları Göster
    Bizim ev 2+1 hocam Sarayımız yok karıştırdın galiba kiracıyız. Bize göre saray tabi milyon dolar harcamıyoruz maaşımız asgari ücretin biraz üstü

Eyt çıkınca diğer harcamalardan vazgeçecekler ise bugün çıksın yarın maaşlar yatsın eyvallah ama vazgeçerler mi? Yolsuzluk, israf engellense bu sorunlar kalmaz lakin şuan engellenen bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 24 Ekim 2018; 16:51:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu bir darbe girişimidir. Meclis derhal kapatılsın.
  • meclis çoğunluğu yani 301 sağlanırsa cumhurbaşkanı veto etse bile kanun kabul edilmek zorunda doğrumu biliyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

Bizim ev 2+1 hocam Sarayımız yok karıştırdın galiba kiracıyız. Bize göre saray tabi milyon dolar harcamıyoruz maaşımız asgari ücretin biraz üstü

Eyt çıkınca diğer harcamalardan vazgeçecekler ise bugün çıksın yarın maaşlar yatsın eyvallah ama vazgeçerler mi? Yolsuzluk, israf engellense bu sorunlar kalmaz lakin şuan engellenen bir şey yok.

Alıntıları Göster
    E bu mantık ile asgari ücretleride kısalım ekonomiye katkı olur...

Uzun uzun tartışıldı daha da tartışırız ama şu kadar söyleyeyim bugün bir eyt li ile yaptığı antlaşma üzerinden emeklilik hakkını vermiyor.

Hadi onu geçtik;

Devlet +35 üzeri alım yapmıyor

Bunların ortalamaları +45 yaş ve 25 prim yılını doldurmuş kişiler ve haliyle mecburen özelde çalışacaklar, ancak özelde yoğurabileceği -30/35 yaş aşağısı arıyor özellikle de 20-25 aralığı, zira sosyal haklar ile bu yaşlarda pek alaka-bilinç olmuyor dolayısıyla İK ve muhasebe departmanlarına zorluk çıkarmıyorlar ya neyse.

Şimdi devlette yok özelde yok noktasından hareket ile oldu ya düzgün bir iş buldu o zamanda;

Devlet bu insana diyorki;

"Bak sen prim gün sayını doldurmuşun, yılında 25i geçmiş, ben seni 65 e yükselttim ama ABO yasam var benim

o yasaya göre sen 65 yaşını çalışmadan beklemeyip bu şekilde 65 e kadar çalışmaya devam edersen senin 65 deki emeklilik maaşına kadar her yıl gelecekte alacağın maaşı düşürürüm, otur oturduğun yerde yaşının dolmasını bekle."

Yani 25 yılını + primi doldurup hala çalışıyor isen çalıştıkça maaşın azalıyor,

ne güzel değilmi...

Sizin o felaket olur dediğiniz durumu bu insanlar fiilen devlet eli ile şu an yaşıyorlar.

• Mhp yolunu şaşırdıysa bütün muhalefete yolunu göstermesini biliriz bundan sonra ne ittifak ne bir şey bütceye zarar diyoruz borç artınca suçlu akapeee akaape diye bağırmayın.Muhalefete uyan mhp'ye sağlam bir ders şart oldu.
  • OHAL ilan edilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

E bu mantık ile asgari ücretleride kısalım ekonomiye katkı olur...

Uzun uzun tartışıldı daha da tartışırız ama şu kadar söyleyeyim bugün bir eyt li ile yaptığı antlaşma üzerinden emeklilik hakkını vermiyor.

Hadi onu geçtik;

Devlet +35 üzeri alım yapmıyor

Bunların ortalamaları +45 yaş ve 25 prim yılını doldurmuş kişiler ve haliyle mecburen özelde çalışacaklar, ancak özelde yoğurabileceği -30/35 yaş aşağısı arıyor özellikle de 20-25 aralığı, zira sosyal haklar ile bu yaşlarda pek alaka-bilinç olmuyor dolayısıyla İK ve muhasebe departmanlarına zorluk çıkarmıyorlar ya neyse.

Şimdi devlette yok özelde yok noktasından hareket ile oldu ya düzgün bir iş buldu o zamanda;

Devlet bu insana diyorki;

"Bak sen prim gün sayını doldurmuşun, yılında 25i geçmiş, ben seni 65 e yükselttim ama ABO yasam var benim

o yasaya göre sen 65 yaşını çalışmadan beklemeyip bu şekilde 65 e kadar çalışmaya devam edersen senin 65 deki emeklilik maaşına kadar her yıl gelecekte alacağın maaşı düşürürüm, otur oturduğun yerde yaşının dolmasını bekle."

Yani 25 yılını + primi doldurup hala çalışıyor isen çalıştıkça maaşın azalıyor,

ne güzel değilmi...

Sizin o felaket olur dediğiniz durumu bu insanlar fiilen devlet eli ile şu an yaşıyorlar.

Alıntıları Göster
    Yahu ben insanlar rahatı için istiyor mu dedim bu sisteme vesile olanlar mezarında ters döner inşallah diyorum sorun yeni değilki 40-50 yıllık devleti yönetenlerin sistemin içine etmeleri.

Eyt'yi çözmek diye bir şey yok bu insanların yaşa takılmasını kaldırıp maaşlarını vermekle hiç bir şey çözülmeyecek bir çözüm değil. Çözüm önerim yok prof değilim sadece iktisatçıları takip ediyorum ülkemizde çok iyi iktisatçılar var elbet bir çözüm bulunur iktidar liyakata önem verirse ki vermeyecekler amaçları ülkeyi ileri götürmek felan değil ben inanmıyorum.

Asgari ücrete gelince kısmayalım direk kaldıralım saatlik ücrete geçiş yapalım asgari ücrete zam yapmayalım ocakta ki zam ile alım gücü artacak zanneden insanlar var halen yıl 2018 öyle bir şey yok Ocakta gelecek %20'lik zam özel sektörde %30 zam olarak geri yansıyacak zam yapmadan enflasyon düşürülmeli bu çözüm mü? Kısa vadede değil enflasyon devam edecek artmaya lakin bir anlık yükselişle sektörleri şoka uğratmayacak akıl ve mantık kullanılırsa bir çok sektör hazırlıklı olarak karşılayacak yeni dalgayı. Hedef enflasyonu negatife indirmek olmalı maaşlara zam yaparsak sürekli enflasyon miktarında 5 yılda ulaşılacak ise bu hedefe 50 yıl sürebilir.

Belki tamamen yanılıyor da olabilirim çözüm farklı bir sistemdedir söylediklerim bilimsel bilgiler içermez takip ettiğim iktisatçıların aklımda kalan çözüm önerilerinin şuan yazılmış halidir. Mantıksız olabilir kabul ederim daha mantıklısını yazanın da ellerinden öperim kolay gelsin.

• isterse hepsi kabul etsin tasarı rteden döner meclisin bir işlevi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke bütçe dengesini sağlacak parti sanki muhalefet gibi 6 milyon insanı erken emekli edecek yasayı kabul ediyor inanılmaz bir şey ülke batınca alacak emekli parasıda bulamazsınız.Yeni bir AK Parti bulana kadar çöplüğün içinde yaşayıp gidersiniz.
    Hata REİS'de hainlik yapacak partilerle ittifak kurmayacaktı bu yasa oylaması her şeyi açıkladı zaten.
  • Meclise gelmesi bir şeyi değiştirmez son karar Başkanda.Böyle yollarla iktidarı sıkıştırmaya çalışanlara çok sağlam önlemler geliyor.
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Bu insanların hakkıdır 50 yaşında emekli olmak. Bu insanlar ülkenin çalışma şartlarının en kötü olduğu zamanlarda çalıştılar şimdi onlara şuan ki duruma göre düşünüp 60 yaşında emekli ol demek bencilliktir. Adam 14-15 yaşında beri çalışacak süresi parası ödenmiş olacak iki yeni yetme üniversite bitirmiş adam gelip erken olmasın benden zarar diyecek. Ağzımı zor tutuyorum. Emeklilere gösterdiğiniz tepkinin 10 da birini suriyelilere harcanan paraya gösterseydiniz. Şuan ülkede alım gücü biraz daha iyi olabilirdi. Sizin adınıza utanıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ttfvol kullanıcısına yanıt
    Veto edince geri gelecek meclis bir daha görüşecek orada nitelikli çoğunluk isteniyor diye biliyorum yani 360 mv. (Tam emin değilim o kadar çok değişti ki ) ordanda gçerse cmbaşkanı seve seve kabul edecek. Anayasa mah. Gitme hakkı var cmbaşkanının.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tüm gençleri teker teker elektrik direğine oturtsalar daha az acır muhtemelen.
    O erken emekliliğin faturası tayyip'e çıkmayacak gençlere çıkacak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.